Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Genre: Fantasy / Avontuur
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom
8,1 (1.310.935)
Releasedatum: 14 augustus 2003
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
"Prepare to be blown out of the water."
Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.
- Trailer (YouTube)
- Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Ragetti
Gillette
Murtogg
Boerke
Een film zoals ze maar zelden maken, goed verhaal verassende wendingen, goede humor en goede actie en dat maakt deze film zo perfect.
John Doe
Ik heb de film gisteravond gezien, en ik moet zeggen dat ik me heel best heb vermaakt. Met name Johnny Depp speelt geweldig. Depp is tenminste niet zo een standaard acteur, en zoekt over het algemeen toch wel bijzondere rollen.
De film is een aaneenschakeling van humor, actie en spanning. Erg mooi gemaakt. Je zit er vanaf de eerste minuut in, en blijft tot de laatste minuut geboeid (althans ik!)
4,5**
Althans ik? Ik ook, en ook gisteravond gezien voor het eerst, toeval. De film krijgt alleen net geen 4,5 sterren, maar 4 van mij. Heerlijk om te zien hoe egocentrisch en daardoor humoristisch JD is. Niet zo verassend die wendingen, maar wel een prachtig aangekleedde sprookjesachtige wereld en verhaal.
olemla
Vond het een matige film...
De regisseur had moeten kiezen voor of een komedie of een avonturenfilm, nu bleef het zo'n beetje in het midden.
Al met al had ik me er toch meer van voorgesteld: 2 sterren!
Het simpele verhaaltje, werd voor mij lang en breed goedgemaakt door de goed actererende Depp, een paar scènes waarbij je niet wist waar je kijken moest (positief dus
) en natuurlijk de beeldschone Kneightly.
Erg vermakelijk dus, maar ook zeker niet meer dan dat. 3,5*
crazy_diamond
heel leuke film!
J. Depp deed het weer prima, maar dat is al geen verassing meer!
Maar ook de andere acteurs brachten het er goed van af.
Opkomend talent Orlando bloom zette toch een geloofwaardige rol neer! Het is natuurlijk in zijn voordeel dat hij in de lotr serie een pruik en lenzen ophad want voor nieuwe talenten is het soms moeilijk geloofwaardig over te komen na zo'n rol in grote producties.
Ik ben benieuwd wat het vervolg gaat geven!
Alan
Geweldige rol van Depp. Ik denk dat hij de film voor een heel groot gedeelte draagt.
De GeuS
Leuk gespeeld door Johny depp, verder een vermakende avonturenfilm met een middelmatig verhaal; 3,5 ster
HALLOWEEN
Geweldige film eerst in de bioscoop gezien, nu gekocht op DVD, veel extra's. Kijk uit naar het vervolg, met natuurlijk weer Jack Sparrow schiterrende rol van Johnny Depp, van mij mag hij de oscar winnen. Hoop wel dat hij in het vervolg een romance krijgt.
sn@ke
- 2077 berichten
En waarom is het dan een topfilm?
-Johny depp die geniaal acteert en de hele film naar zich toe trekt.
-De prachtige settings, decors en leuke plotwendingen ( vooral het einde)
-prachtig bombastische muziek die de vele erg goed gefilmde actiescenes begeleidt
-ondanks zijn duur is pirates of the carribian een nooit vervelende actierollercoaster vol avontuur, humor en perfecte acteerprestaties, kortom één van de beste blockbusters ooit gemaakt
Ik had eigenlijk verwacht dat deze best vermakelijke, maar vrij lege en kinderachtige film inmiddels wel gezakt zou zijn, maar het lijkt niet te gebeuren.
jassonn
Hoezo 'lijkt niet te gebeuren? Volgens mij stond hij ooit op rond nr.80 in de top 100.
Geweldige film trouwens
Thriller
Ik heb hem ook net gezien, en heb gemengde gevoelens. Johnny Depp speelt geweldig, en de beelden en muziek spraken me erg aan. Het verhaal was niet echt verrassend en op het einde zelfs redelijk flauw. 3,5*
Sjan
Erg vermakelijke film, maar toch niet de geweldige film die ik er van verwacht had. Hier en daar is de film in mijn ogen zelfs kinderachtig en flauw, maar gelukkig is de humor over het algemeen wel goed getimed en ook gewoon lachen (hoewel het nooit schaterlachen oid was). De actie is dik in orde en ook de special effects zien er geweldig uit. Acteerwerk is bijna van iedereen erg goed, maar van die Keira Knightley kreeg ik in de meeste scenes jeuk (op de verkeerde plaatsen). 3.5*
davidov
tja wat wil je....
A- tis disney
B- tis ene gezins film, leuk voor jong en oud.
dus dan krijg je hele flauwe kinderachtige grappen, en die gingen allemaal naar orlando bloom die er erg slecht van af komt.....iedereen is perfect in deze film behalve hij.....orlando is een beetje irri zelfs met one liners als "so when i see a pirate i can kill one" "piraat: say goodbye! *piraat gaat dood* "goodbye!" "*gooit een 2e emmer water over iemand heen* that was for the smell!" ......klinkt dom, komt dom over, slechte timing en te flauw of kinderachtig.....zonde = maar zoals ik zei de rest doet het perfect
BoordAppel
Wat is dat toch met jou en actrices? Soms kan ik me er nog wel een beetje in vinden als je ze irritant vind maar Knightley doet hier helemaal niets verkeerd. Maar misschien moet ik de film nog maar een keer zien.
Ik vind Knightley ook één van de meest vreselijke actrices van de laatste tijd.
sn@ke
- 2077 berichten
Sjan
Om te beginnen haar gezichtsuitdrukking: dat pruillipje, het lijkt wel of ze de hele tijd rare koppen liep te trekken. Verder vond ik haar ook gewoon irritant en vooral erg 'flauw' acteren. Over dat kinderachtige in de film: ik heb het niet over de acteerprestaties, die zijn nagenoeg allemaal erg goed (vooral wederom Depp), maar het ging mij meer om enkele erg flauwe scenes en oneliners.
malkovich
Ah daar ben ik het mee eens. Flauwe rol in deze film (wel een mooie dame). Orlando Bloom ben ik ook niet kapot van. Johnny Depp is gewoon goed. Die kan niet tegenvallen.... Geef hem nou eens een keer het felbegeerde beeldje!
Wie vond het einde van de film ook niet een beetje erg geromantiseerd? Net alsof ze een piraat het voordeel van de twijfel zouden geven?
eeflien
tuurlijk wel, zou jij gekozen hebben voor die rijke arrogante opgeblazen kerel dan?
malkovich
Ha ha, nee wij als kijkers niet nee. Maar daarom kaart ik het juist aan. Ik weet ook wel dat het grote publiek kiest voor een happy end. En natuurlijk mag Jack Sparrow niet opgehangen of gevangen genomen worden. Dat zou niet in de lijn van de film liggen.
Ach ik weet ook niet. Ik vind het gewoon jammer dat het nooit spannend is geweest en echt komisch ook niet. Door de mix oogt de film af en toe een beetje flauw en als er dan ook nog zo'n eind aan wordt geplakt....
Het is natuurlijk wel heel erg knap om met een komische rol bijna de oscar te winnen. Jammer dat Depp voor het vervolg heeft getekend, dat wordt niet nog eens een nominatie!!!
MarkFish
Het is een leuk filmpje, meer niet. ik snap ook niet dat die zo hoog staat. Soms is het script te makkelijk, om echt een hoge waardering te krijgen. ik heb me nergens verbaasd over plotwendingen of een spannend einde. Het was allemaal een beetje voorspelbaar.
Lukic
"so when i see a pirate i can kill one" "piraat: say goodbye! *piraat gaat dood* "goodbye!" "*gooit een 2e emmer water over iemand heen* that was for the smell!" [/spoiler
Dat grapje was trouwens niet eens leuk... Ik dacht hij gaat zeggen: That's your drink''... Want die piraat zou een drankje krijgen volgens de deal... Natuurlijk was de grap dan honderd keer leuker geweest maar ja, ik heb het niet voor het zeggen... wat natuurlijk volkomen onterecht is!
Even terug naar de film. Hij was vermakelijk. Niet goed ofzo maar wel leuk. De setting was fleurig en sprekend. Het verhaal kon er mee door voor een actiefilm als deze. Er zaten wat leuke stukjes in en Depp heeft een goede rol neergezet. 3 sterren... het blijft niet meer dan een simpele actiefilm he... Niet de moeite waard te kopen... huren wel...
Harmen
Erg leuke film, met briljante Depp. Maar wat ziet men in die Bloom? De meest overschatte acteur van de laatste tijd!
rotterdamboy
Ik hoop inderdaad dat er een deel twee komt. Zonder Orlando Bloom dan, maar wel met Brad Pitt. Geniaal was hij als Capt. Jack Sparrow
Brad Pitt? je bedoeld zeker Johnny Depp.
Sjoutje
Echt een super film
Het is spanned maar toch grappig en er zitten ook stukken romantiek in. Ja hij krijg van mij een vettuh 5

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2017

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006

'Pirates of the Caribbean'-acteur Orlando Bloom sluit een terugkeer niet uit: 'Wie weet'

Keira Knightley keert definitief niet terug naar 'Pirates'-filmreeks: 'Ik heb er een hele rare band mee'

Producent Jerry Bruckheimer will Johnny Depp terug als Jack Sparrow in nieuwe 'Pirates'-film: 'Als het aan mij ligt, zou hij erin zitten'

'Pirates of the Caribbean'-vervolg definitief van tafel: 'Hoeven niet te wachten op bepaalde acteurs'

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

The Lion King
Animatie / Familie, 1994
exotic islandblacksmitheast india companygoudhuwelijksaanzoekmutinyjamaicaskeletonbritish empiredochtergovernorwooden eyegold coin piraatalcoholischswashbuckler18de eeuwcaribische zeepost-credits scenepirate shipbritish navycapuchin monkeytortuga based on theme park rideexcited