• 9.382.116 stemmen

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Fantasy / Avontuur | 143 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom

IMDb beoordeling: 8,1 (1.310.483)

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

"Prepare to be blown out of the water."

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

Hoe vaak moeten we nog uitleggen dat spoilers automatisch getoond worden als je de film al gezien hebt (gestemd) ? En dat spoilers over andere films dan dus automatisch ook getoond worden.

Dus svp spoilers over Seven Samurai weghalen.

Phoenix

Je somt nou gewoon alle negatieve dingen van Sparrow op en alle positieve van Kikuchiyo. Dat kan ik andersom.

Sparrow steelt op uiterst subtiele wijze een muntje uit de schatkist, geeft een uitgesproken zin net de toon mee waardoor Will Turner weet dat hij te vertrouwen is en weet veel mensen om zijn vinger te winden.

Ik zou Sparrow eerder geniaal maar verstrooid noemen dan gewoon "dom". Kikuchiyo springt alleen heen en weer, schreeuwt constant overal doorheen, overschat zichzelf gigantisch en is ook nog eens een belabberde ninja die pas laat in het verhaal een beetje eergevoel krijgt (omdat hij de hele tijd bezopen is).

Ik vind ze gewoon onvoldoende op elkaar lijken om te zeggen dat Sparrow een slap aftreksel is. Sparrow is veel subtieler, denkt alles goed over, is uitgekookt en erg slim. Dat kan ik van Kikuchiyo niet zeggen. Dat ze allebei telkens dronken zijn is maar de vraag. Sparrow LIJKT de hele tijd dronken maar zo is hij gewoon. Op het eiland is hij pas echt dronken. Ook vind ik niet dat Sparrow veel gekke bekken trekt (hij rolt hoogstens een beetje met zijn ogen), het valt iig in het niets bij Kikuchiyo's grimassen met bijbehorend geschreeuw en gekrijs.

Dat ze beide onvoorspelbaar zijn is waar. Maar dat is Lebowski ook. En de 2 uit Fear and Loathing. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Zijn die dan ook allemaal gejat van Kikuchiyo? Dacht het ook niet nee.

En ja, ze hebben een vreemd gevoel voor humor. Maar wel een erg verschillend gevoel voor humor (Sparrow heeft gevatte opmerkingen, Kikuchiyo springt voornamelijk in het rond).

avatar van Jordy

Jordy

(mag het zo wel?)

Nee! spoilers over film X worden NIET bij film Y geplaatst!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Diesel schreef:

Daar zijn die spoilers juist voor. Als je de film nog niet hebt gezien lees je ze niet.

Jordy schreef:

Nee! spoilers over film X worden NIET bij film Y geplaatst!

Oei! De toorn van Jordy .

Phoenix schreef:

Zo denk jij erover en ik heb gezegd hoe ik erover denk.

The End.

Je mag hier gewoon je standpunten geven. Wanneer de discussie ten einde loopt is niet aan jou.

En nu ga je ook nog eens onzinnig quoten. Je bent wel bezig he.

Phoenix

Forumtopicje dan maar Diesel? Want dit vind ik een beetje makkelijk...

kappeuter schreef:

En nu ga je ook nog eens onzinnig quoten. Je bent wel bezig he.

Je kunt me uiteraard niet dwingen om te discussiëren, vergeet dat niet. Je bent nota bene een moderator, probeer een beetje aardiger te doen tegen je bezoekers.

Phoenix schreef:

Forumtopicje dan maar Diesel? Want dit vind ik een beetje makkelijk...

Wow toughguy.

Open die topic maar alvast.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Johny depp verdient die oscar zeker en vast. het is een feit fat hij iedereen van het scherm speelt in een blockbuster, hij weet de film te dragen en te domineren---> oscar verdient.

Diesel schreef:

Nou moe. Als iemand over de schreef gaat zeg ik daar wat van. Daar ben ik moderator voor.

avatar van nirvana

nirvana

prachtige film vind ik, ik heb er van genoten , en depp speelt machtig vind ik, net als de hele cast!top ==> 4 sterren.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

haha die diesel begrijpt 'r ook geen donder van. Die laatste actie van Depp was gewoon juist slim omdat het dan onverwacht was, en 't was gewoon een leuke grap, absoluut niet dom van hem dus. (Het was zo door hem bedoeld)

blaauw schreef:

Aan je manier van reageren maak ik op dat je zo ongeveer 9 jaar bent, dus zo serieus zal ik jou niet nemen.

Sparrow valt in het water voordat hij zijn zin kan afmaken. Aan zijn gezichtsuitdrukking te zien was het duidelijk onbedoeld.

blaauw schreef:Verder blijkt uit het verhaal hoe een uitgekookt mannetje hij is. En dat hij geslagen wordt door elke vrouw die hij tegenkomt is niet dom, daaruit blijkt alleen maar dat hij egoistisch is, niet dom.
Hij laat zich door elke vrouw een klap geven, je bent toch niet bij je volle verstand als je zoiets laat gebeuren? Een klap van een vrouw kan nog wel maar zoveel klappen...!

avatar van WiLL

WiLL

Diesel schreef:

Deze logica ontgaat mij even ..... maar ik merk al van de reacties boven mij dat er meer zijn

Het is gewoon een goede vermakelijke film. Ik denk dat hij goed is geslaagt in zijn genre.

avatar van ILoontjuh

ILoontjuh

Johnny Depp was weer lekker sexy.....hehe

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Leuke en gezellige film, prachtige costuums en goede make-up + opgenomen in wonderbaarlijke omgevingen...

Johny Depp heeft de oscar voor beste acteur ruim verdiend!

Phoenix

Hij heeft hem nog niet hoor. En zal hem ook niet krijgen ook (wat hem dan ook geen ene r**t zal schelen), hij is niet echt populair in Hollywood naar het schijnt.

avatar van KillaJah

KillaJah

idd hij heeft enorme kritiek op het beleid van bush, en wil zelfs zijn kinderen niet naar amerikaanse school sturen. Dit maakt hem alleen maar beter voor mij.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Ik heb Johnny Depp altijd al een coole gozer gevonden.

Diesel

Vond hem zelf vooral sterk spelen in Donnie Brasco en Fear and Loathing in Las Vegas.

En ik keek ook altijd 21 Jump Street

Phoenix schreef:

hij is niet echt populair in Hollywood naar het schijnt.

Net zoals Sean Penn trouwens.

avatar van peter&linda

peter&linda

Wat een geweldige film zeg. Hebben van het begin

tot het einde genoten. Alleen ik vraag me af als Johnny Depp

de rol van Jack Sparrow niet had gespeeld of de film

dan nog zo goed was geweest.

Wat kan die man acteren zeg.

avatar van MarkFish

MarkFish

Johnny Depp is zonder twijfel een fantastische acteur. Kvon de film niet hoogstaand, wel erg vermakelijk en grappig. Tsja, Depp is erg goed. Rush ook wel. Soms was het wel een beetje gemakkelijk, maar daar moet je doorheen kijken. 3,5 *

avatar van Keezz

Keezz

En ik keek ook altijd 21 Jump Street

Jajajaja!!! Briljant was dat... the McQuaid Brothers!!

Er zou toch een film '21 jump street' gemaakt worden???

4 sterren trouwens voor dit spektakel..

avatar van Kenshin

Kenshin

Ik vond die goodguys met hun hippie boot hoogst irritant. Eeen beetje schieten met bestek, hebben ze niks beters te doen ofzo? Bovendien leek Orlondo Bloom zo incompetent als

ex-minister Nawijn

Heeeeeeeeeeeeeey mensuh!!

Ik ben net lid maar ik vind deze site al meteen leuk!!!

Alleen moet Pirates of the Caribbean hoger in de lijsten komen omdat t een top film is!!!!

avatar van Zelva

Zelva

En waarom is het dan een topfilm?

avatar van Brasco

Brasco

Ik heb de film gisteravond gezien, en ik moet zeggen dat ik me heel best heb vermaakt. Met name Johnny Depp speelt geweldig. Depp is tenminste niet zo een standaard acteur, en zoekt over het algemeen toch wel bijzondere rollen.

De film is een aaneenschakeling van humor, actie en spanning. Erg mooi gemaakt. Je zit er vanaf de eerste minuut in, en blijft tot de laatste minuut geboeid (althans ik!)

4,5**