Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Genre: Fantasy / Avontuur
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom
8,1 (1.310.935)
Releasedatum: 14 augustus 2003
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
"Prepare to be blown out of the water."
Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.
- Trailer (YouTube)
- Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Gillette
Murtogg
malkovich
Echt een super film
Het is spanned maar toch grappig en er zitten ook stukken romantiek in. Ja hij krijg van mij een vettuh 5
pffff...
Egbertbos
Een geweldige Disney liveaction film de beste die ik in jaren heb gezien
Angie
ik was eerst erg sceptisch over de film, maar toen ik hem zag was ik verkocht, erg melig en vooral als je op de kleine dingen en op de achtergrond let zie je nog meer meligheid. Johnny Depp speelt de rol natuurlijk voortreffelijk en ziet zelfs in zijn piratenpakje er nog leuk uit. tja en orlando wat moet je over daarover zeggen, ik als nuchtere groningse, ben niet vaak ondersteboven van een acteur, maar sind lotr vind ik hem toch wel de mooiste man die op deze aardbodem rondloopt, een prachtig elegant gezicht!! verder is de DVD ontzettend melig, vooral de bloopers en de kommentaar van de verschillende acteurs op CD 1 zijn erg droog (vooral die van Jack Davenport). Al met al een enorm leuke film!!
narva77 (crew films)
Het moest er eens van komen; toch maar gezien. Prima spectakelfilm met grappige Johnny Depp. De filmmuziek vond ik heel erg lijken op die uit "The Rock", en bovendien niet zo passend voor een "piratenfilm" die zich enkele eeuwen terug afspeelt.
De zwaardgevechten waren prima, maar niet zo mooi als de schermgevechten in bv. "The Princess Bride".
Al met al zeer kostelijk vermaakt. 4*
U-96
- 2082 stemmen
Vandaag met mijn goede vrind Nick Kang gekeken... Aangezien ik heel erg dol ben op water en zeeën, vond ik deze film wel het kijken waard om te huren... Het verhaal vond ik wel leuk in elkaar zitten, en de film bleef elke keer leuk... Toch wel jammer dat de film zich niet grotendeels op zee afspeelt, maar dat is verder geen punt... Ik vraag me af hoe ze zulke mooie schepen hebben gemaakt (voor zowel de film als in het echt)...
Johnny Depp vond ik overigens wel goed spelen...
De muziek leek trouwens heel erg op dat van Gladiator... Op de soundtrack van Gladiator staat een nummer 'The Battle'... Daarin zit een kort fragment wat heel erg lijkt op de muziek in deze film... Het is tevens ook dezelfde componist... Nick Kang en Neo zullen dit wel herkennen denk ik...
Helaas toch geen film die ik meerdere keren per jaar kan kijken...
*3.5*
eerdekes
Der komt blijkbaar 'n vervolg op deze film
Iets om naar uit te kijken
eerdekes
Ik ben der zeker van
Wil depp nog wel eens zien in de rol van sparrow
MDA
Er komen zelfs 2 vervolgen op deze film, waarschijnlijk worden deze tegelijk opgenomen. Eerste vervolg kan eind 2006/2007 verwacht worden
Esteban
Hij beviel me beter dan in de bioscoop, that's for sure. Maar hetzelfde blijft gelden, hij duurt net iets té lang, waardoor het middenstuk mijn aandacht amper kon houden én zonder Johnny Depp als de hilarische en onvergetelijke Jack Sparrow zou de prent al lang in de vergeethoek zijn geraakt. De afwezigheid van een écht stevig verhaal stoorde me deze keer niet en het is niet meer dan logisch dat hij een halve ster meer krijgt, aangezien de piratenfilm is gestegen in m'n achting.
Pirates of the Caribbean ***1/2
Chainsaw
Maar hetzelfde blijft gelden, hij duurt net iets té lang ...
Vreemd, vind 'm zelfs na een paar keer kijken echt geen moment te lang.
V
Ik helaas wel. Toen ik hem in de bios zag, vond ik hem fantastisch (ach ja, groot scherm, geweldig geluid, wil wel eens helpen). Maar toen ik hem op dvd zag was ik minder lovend. Ik blijf erbij: Depp zet een briljante Sparrow neer, de actie is goed, lekkere special effects, vaak vlot. Maar zo nu en dan schort het aan vaart, iets wat toch wel bij een hersenloze (in de meest positieve zin van het woord) avonturenfilm hoort.
En zoals ik al eerder heb vermeld: Wat is die Orlando Bloom een waardeloos acteur. Een typisch geval van een lekker bekkie, totaal geen talent, maar dat dondert niet, het lekkere koppie bezorgt de jongeman flink wat rollen en zakken met geld.
Depp daarentegen ziet er en verschrikkelijk goed uit (ja, ik ben een man en kan dat zeggen) en hij kan erg goed acteren. Met zijn rol van neurotische piraat Jack Sparrow steelt hij, om maar een cliche te gebruiken, echt de show.
Maar anyway, 4*
René8
Meer een soort kinderfilm; dit vond ik prachtig toen ik tien was! Nu heb ik me bijna uitsluitend zitten vervelen. Nuttig, want je realiseert je weer wat je in een film aantrekt. Een verassend plot, magistraal spel, meerdere lagen, verassende momenten en motivaties, kortom: om gefrappeerd te worden. In die zin is dit voor mij een soort anti-film. 1*
Angie
hmm ben ik niet met je eens, hij had natuurlijk ook geen enorm spectaculaire rol zoals Johnny Depp. Ik vond hem wel goed in zijn rol zitten, moest gewoon een cute guy spelen en dat is hem wel gelukt vond ik.
Queto Yurlunyur
Standaard Hollywood-formulewerk met vrij veel overbodige special-effectsscenes, nogal matig acteerwerk van Bloom en Knightley, en een klef,voorspelbaar einde. Verder was het allemaal wel vermakelijk, maar niets dat mij lang bij zal blijven. 2,5 *
colibrie
Disney én producent Jerry Bruckheimer (Pearl Harbor, Armageddon) hebben met dit project een zware gok gedaan, maar vervolgens compleet de jackpot binnengehaald. De laatste echte grote piratenfilm moet Cuththroat Island geweest zijn, hetgeen zo'n gigantische flop werd dat er jaren geen enkele regisseur zich aan het genre wilde verbranden. De tegendraadse Gore Verbinski heeft van deze film echter zoveel méér gemaakt: romantiek, avontuur, bijzonder goed geslaagde speciale effecten en vooral een flinke dosis humor maken van deze film een (zwart) pareltje. De geestige one-liners, voornamelijk de verdienste van Johnny Depp, de spectaculaire zeeslagen en de benodige portie knok- en swashbuckling-partijen volgen elkaar in hoog tempo op, en, wat misschien nog belangrijker is, het scenario vertoont geen noemenswaardige lacunes. Het idee om bovendien drie protagonisten, de goeie (Orlando Bloom), de slechte (Geoffrey Rush) en diegene waar we het niet zo goed van weten (Johnny Depp), tegen elkaar uit te spelen, creëert zeker een spanningsveld waar je als kijker niet onbetrokken bij kan blijven.
mister blonde
gok? yeah right. Bruckheimer gaat (as always) op safe.
jassonn
Hij/Zij heeft wel gelijk wat betreft dat het een gok was om een piratenfilm te maken.
PatrickL
Ik vond dit een vermakelijke film, niets meer en niets minder. Dit komt voornamelijk dankzij Depp die het personage Jack Sparrow behoorlijk grappig neerzet. De rest van de cast vond ik het redelijk doen, echter Depp steekt met kop en schouders boven de rest uit. Hij zorgt ervoor dat ik deze film 3,5* geef, want normaal gesproken ben ik niet echt gecharmeerd van dit genre.
jassonn
Hoezo is dat onzin?Kan me best voorstellen dat niemand het aandurfde.
mister blonde
de manier waarop Bruckheimer het probeerde is niet echt een gok te noemen...
Claire
ik vind dit echt een geweldige film! 5 sterren dik verdiend! mede door de ijzersterke rol van johnny depp!
Lenn
Mooie film, met mooi bedoel ik het filmwerk, de enscènering, de kostuums. Goede acteerprestaties verdoezelen soms het met-momenten-geforceerde verhaal.
De film is goed en blijft hangen maar is niet zo goed als soms beweerd wordt. Maar we gaan niet negatief= goede, ontspannende film!
3.75

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006

'Pirates of the Caribbean'-acteur Orlando Bloom sluit een terugkeer niet uit: 'Wie weet'

Keira Knightley keert definitief niet terug naar 'Pirates'-filmreeks: 'Ik heb er een hele rare band mee'

Producent Jerry Bruckheimer will Johnny Depp terug als Jack Sparrow in nieuwe 'Pirates'-film: 'Als het aan mij ligt, zou hij erin zitten'

'Pirates of the Caribbean'-vervolg definitief van tafel: 'Hoeven niet te wachten op bepaalde acteurs'

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

The Lion King
Animatie / Familie, 1994
exotic islandblacksmitheast india companygoudhuwelijksaanzoekmutinyjamaicaskeletonbritish empiredochtergovernorwooden eyegold coin piraatalcoholischswashbuckler18de eeuwcaribische zeepost-credits scenepirate shipbritish navycapuchin monkeytortuga based on theme park rideexcited