• 9.378.761 stemmen

Resident Evil: Retribution (2012)

Actie / Sciencefiction | 95 minuten

Releasedatum: 4 oktober 2012

• Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Resident Evil: Retribution

"Evil goes global"

Het dodelijke T-Virus van de Umbrella Corporatie blijft de aarde teisteren en transformeert de wereldbevolking in vleesetende zombies. De laatste hoop voor het menselijk ras is Alice (Milla Jovovich). Zonder veilige plek blijft Alice jagen op de verantwoordelijke van de uitbraak, wat haar in Tokio, New York, Washington en Moskou brengt. Samen met een groep geallieerde en vertrouwde vrienden moet ze zich een weg uit de vijandelijke wereld zien te vechten.

avatar van xel

xel

Speciaal voor naar Rotterdam gereden, normaal gesproken zit ik altijd in Antwerpen, goed beeld en geluid in het Imax maar toch liever naar Antwerpen maar in heel België draait deze film niet!?

Het is niet de beste RE-film maar toch 3 sterren en 1 ster voor Milla dus 4 ;o)

avatar van Theunissen

Wordt wachten tot deze bij de supermarkten (bij de Pindakazen) te verkrijgen is want hij draait maar in een paar bioscopen waarvan geen enkele in Limburg. I.p.v. een bezoekje aan de bioscoop ga ik maar weer wat steenkolen opgraven (winter komt eraan) in de mijnen. Dus als binnenkort het Winkelcentrum 't Loon weer verzakt weet je waarvan het komt.

avatar van goldberg68

goldberg68

Ik heb vanmorgen resident evil gekeken op imax 3d in zuidoost amsterdam.

Maar de film was weer toppie ik weet niet wat de mensen te zeuren hebben dat de film niet goed was en saai en niet resident evil waardig was.

Allemaal onzin ik vond de film spannend van begin tot end en er waren veel aktie momenten en de geluid en beeld waren top op imax .

En er komt natuurlijk nog een deel aan dat kan niet anders met een open end zoals altijd gelukkig maar.

Ik geef een **************5*****************

avatar van NielsG60

NielsG60

Goldberg, daar ben ik het volkomen mee eens!

Snap het gezeur ook niet! Ben gister geweest in A'dam en vondt de film super ook!

Nu al benieuwd naar het vervolg! Alice heeft dr krachten immers weer terug!

Een 5 zeker!

avatar van Mescalino

Mescalino

Ik lees toch veel te veel negatieve recenties, ik wacht wel op de DVD/Blu-Ray tot die uit komt.

avatar van xaid

xaid

ook nog echt 5 sterren geven tjeeezsus -.-

avatar van tattoobob

tattoobob

In vergelijking met de vorige delen,vond ik deze maar saai hoor!

Hij kijkt lekker weg,maar daar is alles wel mee gezegt!

Toch ben ik zeer zeker wel weer benieuwd naar het volgende deel,dat zou namelijk wel eens het laatste kunnen zijn........denk ik!

avatar van RonHoogvliet

RonHoogvliet

Wat een vreselijk slechte film is dit zeg. Een 2 voor de effects, maar op een gegeven moment heb je de slomo's wel gezien. Een hoe vaak kan iemand opstaan in slow motion onder begeleiding van een hoop dramatische muziek zeg?!! Sommigen hebben het hier over een flinterdun verhaal maar dat is nog teveel eer wat mij betreft. Het is een aaneenschakeling van actiescenes en zgn " cool " gedoe. Helaas zal er wel weer een volgend deel komen.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

xaid schreef:

ook nog echt 5 sterren geven tjeeezsus -.-

Eum... als je het daar niet mee eens kunt zijn (ook al heb je het over een ander) rot je maar lekker op!!!

avatar van tattoobob

tattoobob

ach bovenbuurman...je weet toch wie het zegt!!

avatar van zozo

zozo

Wat een bacht* is dit!

Een aaneenschakeling van fouten, slomo's, bagger en bakken met fanta.

* bacht is nog erger dan bocht

avatar van Keane1983

Keane1983

Veruit de slechtste film in de reeks.....

In het begin had ik nog zo iets van, dit kan nog eens een goede film worden...eindelijk weer terug op het niveau van deel 1 terug naar de oorsprong van hoe alles ooit is begonnen. Maar al snel dat de "gemuteerde" zombie de entree maakte vond ik het al een tegenvaller. Van mij moeten zombies gewoon zombies zijn.
Nog niets gezegt over het belabberde acteerwerk wat je wordt voor geschoteld, quotes van deel 1 ( you all going to die down here) en matige soundtrack is ook het verhaal ver van goed.
In feite ben je naar een computerspel aan het kijken waar de personages allemaal levels moeten doorlopen en het op wonderbaarlijke wijze toch doen overleven.
Op zich heb ik daar kan nog niet zo een moeite mee, maar als bijvoorbeeld de scene komt in de witte gang na de tokyo sequence, waar er volop gevochten en geschoten word, overal bloed spatterd en vervolgens niks tegen de muren zit... breekt bij mij de klomp.
Niets te klagen gehad overigens over de qualiteit van de actie scenes en de SFX, deze zagen er goed gelikt uit, en dat is ook het enige waar ik nog een punt aan kan geven.
Het einde heeft me helemaal teleurgesteld, alof ik in plaats van naar een horror een pure SF aan het kijken was.
Nee, voor mij is de hele reeks in het water gevallen en hecht ik totaal geen enkele waarde meer aan een nieuw vervolg.
Van mij een 1,0*

avatar van rep_robert

Wat blijft dit toch een vreemde filmreeks.

Het verhaal interesseert geen zak meer in dit deel, want dat is toch wel een partij triest en bovenal ook oninteressant. Er zit wat dat betreft weinig ziel in deze filmreeks, de films worden uitgepoept alsof het niets is.

Dan blijft eigenlijk alleen de actie over. De actie is verder wel te pruimen buiten de slechte special effects om.

Echter heb ik nergens echt iets bijzonders gezien en lijkt Retribution vooral een herhalingsoefening van de vorige delen. Overigens heeft de reeks qua acteerprestaties wel een dieptepunt bereikt. Vooral Sienna Guillory als Jill Valentine was om te huilen zo slecht. Ik hoop haar niet weer te zien in de reeks! Jovovich lijkt wel knapper met de jaren te worden, gelukkig maar Helaas loopt de rest er wel behoorlijk verloren bij en lijkt het ook alsof iedereen zich eigenlijk af vraagt wat ze in godsnaam in deze film aan het doen zijn.

Nou, snel vergeten en op naar het volgende deel.

avatar van dennislaport

dennislaport

De andere delen vond ik wel okee. Bij deze film had ik het idee dat ik naar een B-film aan het kijken was...

Slechte Special effects

muziek/geluid slecht

acteren slecht

totaal geen verhaal

avatar van Drekskiebel

Drekskiebel

Miste het creepy gevoel van de andere delen, had het gevoel dat ik naar een episode van een serie aan het kijken was.

Niets mis met de special effects en het geluid.

actererprestaties en het verhaal onder de maat.

Bij mijn persoonlijke waadering zijn acteerprestaties en verhaal het zwaarstwegend.

verhaal 1,0

acteerprestaties 1,0

special effects/geluid 3,0

totaal 1,5

avatar van witboek

witboek

Een geldmachine is deze film. toch een drie omdat ik heel de reeks heb gevolgd. Acteren trok op niets, de inhoud ook niet, maar als fervente fan blijft ik die Milla Jovovich toch goed vinden. daarom een drie

avatar van Picker

Picker

Heel slecht, echt zonde van het geld. Want het zal nog aardig wat gekost hebben. Volstrekt overbodig vervolg. Een aaneenschakeling van actie scene's zonder enige diepgang.

avatar van Mister_D90

Mister_D90

Wat een slechte film, gewoon een standaard actiefilm en totaal de titel van resident evil onwaardig

avatar van The Oceanic Six

Het is toch wel enorm jammer dat die Paul Anderson de Resident Evil reeks weer overgenomen heeft zeg. Niet dat de eerste films top waren, maar ieder geval wel vele malen sterker dan deze trieste shit van de laatste jaren waar echt alle focus op dom schieten in slowmotion wordt gelegd. Ik moet de eerste film nog eens herzien, maar die staat me nog bij als sfeervol en bij vlagen zelfs spannend. Maar wat je in de laatste delen voorgeschoteld krijgt is gewoon zielig. Iedere vervolgfilm is gewoon een stuk slechter dan de voorganger. Met Retribution is het dieptepunt wel bereikt.

Het heeft op wat namen na geen reet meer met de Resident Evil franchise te maken. Deze film toont dat ook weer opzichtig aan. Hebben ze een paar enorme monsters in de film gestopt, iets wat best positief genoemd mag worden want ze zien er best stoer uit, gaan ze allemaal dood na domme slowmotion gevechten met die Jovovich, die weer de hele film lang onzinnige salto's en sprongen maakt alsof ze een professionele acrobaat is. Te dom voor woorden om daar steeds naar te moeten kijken zeg. Deze films zijn echt voor de MTV generatie gemaakt. Vlot en hip gemonteerd met de computergraphics en geen moment nog omkijken of er ook spanning en sfeer is. Zullen ze uiteindelijk nou echt tevreden zijn met een film als deze?

En dan proberen ze in het begin ook nog de vorige films snel samen te vatten. Net of iemand dat plot nog iets kan boeien als er zo slecht mee wordt omgegaan Zelden een filmreeks gezien die zo leeg en zielig is als deze Resident Evil meuk. Hopelijk komt er nog eens een regisseur die de games wel waardeerde en beginnen ze met een reboot. In mijn ogen zou je van Resident Evil een fantastische horrorreeks kunnen maken, want de games zijn gewoon erg sterk.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Anderson maakte ook de eerste.

avatar van The Oceanic Six

Nog erger. Dan heeft hij ergens onderweg de boel flink omgegooid. Of RE1 is een stuk slechter dan ik in mijn gedachten heb.

avatar van schumacher

schumacher

Snap die negatieve reacties niet goed?

Tuurlijk is het geen kaskraker of een film waarvan je zegt die wil ik binnenkort nog wel eens zien maar ik heb me alvast geen seconde verveeld zenne.

Van begin tot einde leuke aktie.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

tattoobob schreef:

ach bovenbuurman...je weet toch wie het zegt!!

Haha,

avatar van james_cameron

De reeks gaat nu definitief zowel visueel als inhoudelijk op een computergame lijken. Statisch akteerwerk, belachelijke dialogen, een overdaad aan CGI, je kent het wel. Door het hoge tempo heb je geen tijd je te vervelen, maar dit gaat echt de verkeerde kant op. Herhaaldelijk zien de special effects er behoorlijk lelijk uit en je raakt door de voortdurende aanval op de zintuigen zo afgestompt dat de film feitelijk geen enkele indruk achterlaat. Het is allemaal een beetje suf en stompzinnig, eigenlijk.

avatar van DragQueen

DragQueen

Vermakelijk deel uit de Resident Evil serie, die me geen moment verveeld heeft. De actiescenes zijn prima in beeld gebracht, en de effecten waren onderhoudend. Verder zet Mila Jovovich haar rol weer goed neer. 3 Sterren.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Wat een bagger aaneensluiting van actiescenes zonder enige vorm van verhaal.

Slechte zombies en echt te belachelijke karakters zoals in het deel ervoor ook al was.

Verneuken van 2 prima films, deel 1 en 3 top de rest bagger....

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Beter dan zijn voorganger alleszins. Kwam voor mij vrij vermakelijk over. Je moet wel met het juiste gedachtegoed deze film zien (niet te serieus nemen).

Deze film bevat trouwens de beste openings-scene van de hele reeks en de filmscore valt ook wel op.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

2,5* voor Jovovich in haar strak pakje

avatar van zyntex

zyntex

Ja weer een leuke resident evil alleen toch minder dan de vorige. Ook de CGI valt soms tegen terwijl dat in de vorige delen wel goed was.

avatar van DDT

DDT

is wel de minste vind ik,leuk om es te zien als ge de vorige ook al zag...maar niks speciaals meer hoor