menu
Volg jij MovieMeter al op Facebook?
Mis niets over je favoriete films en blijf op de hoogte van de nieuwste releases op onder andere Netflix.
MovieMeter op Facebook

Resident Evil: Retribution (2012)

mijn stem
2,40 (694)
694 stemmen

Verenigde Staten / Duitsland / Canada / Frankrijk
Actie / Sciencefiction
95 minuten

geregisseerd door Paul W.S. Anderson
met Milla Jovovich, Michelle Rodriguez en Kevin Durand

Het dodelijke T-Virus van de Umbrella Corporatie blijft de aarde teisteren en transformeert de wereldbevolking in vleesetende zombies. De laatste hoop voor het menselijk ras is Alice (Milla Jovovich). Zonder veilige plek blijft Alice jagen op de verantwoordelijke van de uitbraak, wat haar in Tokio, New York, Washington en Moskou brengt. Samen met een groep geallieerde en vertrouwde vrienden moet ze zich een weg uit de vijandelijke wereld zien te vechten.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=hoyMT-7wEqs

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Dennissssss
2,0
Deze film vandaag in de bioscoop in Slovenie gezien. Ik dacht met resident evil vermaak ik me altijd wel, maar aan deze film is echt heel weinig aan! Wat schrikmomentjes, beetje leuke actie, maar verder was het maar een vage film. Vooral heel veel schieten en vechten, en dat was het wel. Er liepen zelfs mensen weg onder de film....

avatar van arno74
1,5
Na een mooi gemaakt begin verzandt de film in een patroon, die samengevat kan worden als: schiet, bloed, dood, explosie, schiet, ren, schiet, dood, boem!, ren, bloed, schiet, bloed. Dat is ongeveer de script. Meer kan ik over het verhaal niet vertellen, die is zo beperkt dat ik het dan in een zinnetje zou verklappen, al dekt bovenstaande samenvatting al zo'n 90% van de film.

De film is gebaseerd op een computerspelletje, en dat mag deze keer gewoon te zien zijn. Ik geef deze geldklopper anderhalve ster, vanwege de mooie eerste 5 minuten. Ook de 3D is wel netjes, al heeft ook die een computerspelkwaliteit.

avatar van Dragonslayer
2,0
Dan mijn recensie. Ik ben, of liever gezegd wás een fan van de Resident Evil films én de games.

Resident Evil Retribution zag ik als een 2e kans. Ik kon me niet voorstellen dat er een nog ergere RE-film kon komen dan Afterlife. Een film waar misschien net 3 of 4 dingen gebeurden die bijdroegen aan het plot van de reeks. Zou Paul W.S. Anderson van z'n fouten geleerd hebben?

Het antwoord is zoals je zou raden een dikke NEE. Ik heb lang niet meer een film gezien waarin zo'n flinterdun verhaal in is verwerkt. Paul was dat waarschijnlijk ook niet van plan. Het is duidelijk hoe hij te werk is gegaan: hij maakt een lijstje van actiescènes die hij in de film wilt en plakt die even slordig aan elkaar. Dan schrijft hij een verhaaltje als excuus om deze scènes te kunnen filmen. Bijvoorbeeld, goh laten we een achtervolging door Moskou filmen. Maar dat kan toch niet, Moskou is toch vernietigd samen met de rest van de wereld? O, nou dan stoppen we Alice in een soort virtual reality world?

En dat is eigenlijk de hele film. Maar is dit nog vermakelijk? Dat hangt er vanaf. De meeste gevechten zijn erg snel afgelopen, alleen van het eindgevecht was ik redelijk onder de indruk. Het zag er wel iets minder houterig uit dan in Afterlife. Slowmotion wordt nog steeds in overvloed door je strot gedrukt, maar toch ook minder storend. Het zag er gewoon wat vloeiender uit.

Het was ook vreemd dat er veel game personages zijn toegevoegd die totaal niet de rol hebben zoals in de games. Na dat Paul z'n verhaaltje had geschreven hoefde hij alleen nog z'n personages een naam te geven.

Conclusie, alleen kijken als je toe bent aan een 3D actiefilm waar je niet bij hoeft na te denken. Ben je een fan maar vond je Afterlife tegenvallen. Dan kun je Retribution met een gerust hart overslaan.

avatar van Shinobi
3,5
Gisteren toch maar in de bios gecheckt. Op voorhand verwachtte ik er niet al teveel van, aangezien ik alleen het eerste deel vermakelijk vond en de delen erna gingen van slecht (Apocalypse), slechter (Extinction), naar slechtst (Afterlife). Je begrijpt dan wel dat ik er met geen tot lage verwachtingen naartoe ging.

Maar ik werd gewoon weg geblazen door deze film. Lekker veel actie, vette slow mo's en leuke eye candy in de vorm van: Milla Jovovich als de welbekende protagonist Alice, Sienna Guillory die het tegen Alice opneemt en zich ook in een strak latex pakje hijst en om de nieuwkomer Bingbing Li (what's in a name ) als Ada Wong niet te vergeten die een soortgelijk rode jurk aanheeft als Alice in deel één.

Van het verhaal moet je sowieso niks verwachtten, als dat na vier delen nog niet duidelijk is geworden...
Het is een flinterdun verhaaltje over Alice die wederom gevangen is genomen en moet zien te ontsnappen met behulp van Ada en Alice haar oude vrienden die voor de back up zorgen.
Voor de nieuwkomers die niet zo bekend zijn met de Resident Evil reeks is het wel leuk dat er aan het begin van de film een kleine samenvatting wordt gegeven van de voorgaande delen.

Maar het belangrijkste aan deze film is natuurlijk de actie en dat wordt me toch goed in beeld gebracht. De ene na de andere scène volgepakt met actie waarin je Alice in slow motion acrobatische bewegingen door de lucht ziet maken en ondertussen met haar guns zombies ziet afknallen. Dit wordt zo stijlvol in beeld gebracht, dat het elke keer weer een genot is om naar te kijken. Naast haar guns is ze ook niet vies van een potje hand-to-hand combat, daar zitten ook wat leuke bottenbreekscènes bij.
Daarnaast zie je ook het schietgeweld van haar vrienden die zich een weg naar Alice proberen te banen, dit kan soms weleens repetitief worden. Maar het blijft nog steeds vermakelijk om te zien.

Qua 3D en special effects zit het verder goed in elkaar. Het 3D effect is in het begin wel erg veel aanwezig, maar vindt zich later meer in de achtergrond terug op enkele sporadische momenten na. De CGI zag er soms wel nep uit, maar alleen als je er echt op let.

Al met al heb ik me toch wel goed vermaakt met deze film, ondanks dat ik er niks van verwachtte. Dit is echt zo een film waarbij je lekker achteruit kunt zitten en niet hoeft na te denken.

Dikke 3,5 sterren en ik zou zeggen kom maar op met deel zes.

avatar van Honey Blossom
2,5
Ik ben een Resident Evil fan. Don’t get me wrong. Maar Retribution is toch echt één van de mindere films uit heel de reeks.

Na in 2010 Resident Evil Afterlife gezien te hebben, met alle slow mo’s van dien, had ik me verheugd op deze film. De makers hadden wat goed te maken met me. Helaas heb ik het nakijken en blijf ik met een leeg gevoel achter in de bioscoop na het zien van deze film. Het is een fiasco.

De film begint waar Afterlife geëindigd is, en wel in slow motion, back forwards. Ik denk meteen: God, nee het is niet waar! Hiermee wordt namelijk een ruime indicatie gegeven voor de verloop van de rest van de film: veel ingezoomde slow motion actie, met weinig dialoog. Sadly for me, I’m right.

Wel vind ik de compilatie die hierna volgt fijn, waarbij de vorige delen worden opgesomd, om de kijker weer terug te brengen in het verhaal. Een Resident Evil Marathon houden is dus niet nodig voor het kijken van deze film en gelukkig maar, want dat zou de moeite niet waard zijn.

Vervolgens zien we Alice die wakker wordt in een Utopia met een heel ander leven. Niets is minder waar, want ze blijkt een kloon te zijn. De echte Alice is weer eens gevangen door Umbrulla Corporation en het is weer zaak om te vluchten uit het complex van Umbrella. Hierbij krijgt Alice hulp van oude bekenden: zowel vrienden als vijanden. Het was erg aangenaam om de oude bekenden van de vorige delen te zien. Kloon of geen kloon, I missed those guys.

Wat hierna volgt is een orgie van actie en geweld: hier en daar een botbreuk, head shots flying over te place etc. Ook Alice, zonder haar krachten, blijkt erg veel te kunnen incasseren en is zo lenig en licht als een veertje. De actie scènes worden erg fraai en expliciet in beeld gebracht. Maar na een tijdje begint het me te vervelen en val ik bijna in slaap. Terwijl ik in het begin van de film juist bijna een hartaanval kreeg door de vlaag van schrikmomenten. Het geluid in Imax wil hier ook wel bij helpen. Ook het 3D is wel aardig gedaan. Gooi er nog een paar Eye Candy’s in voor het mannelijk publiek en je hebt je doelgroep bereikt. Maar ik, als Resident Evil fan zijnde wil ook wat! Waar is het verhaal? De dialogen, het script, de diepgang, give me something! Don’t get me even started over het acteerwerk van het reddingsteam, met name de blonde Leon. And what’s with the octopus mouths? O.o. deze film ligt zo ver naast de eerste film.

Deze film leek weer een hersenloze tussenstop voor Alice. Nu komt er een deel 6, Damnation. Kijken of de makers een recht einde weten te breien aan de reeks. Tenzij ze ervoor kiezen om Resident Evil nog verder uit te melken en weer opzettelijke met zo een hersenloze script komen.

Very disappointed.

Rating 2,5*

avatar van Keane1983
1,0
Veruit de slechtste film in de reeks.....

In het begin had ik nog zo iets van, dit kan nog eens een goede film worden...eindelijk weer terug op het niveau van deel 1 terug naar de oorsprong van hoe alles ooit is begonnen. Maar al snel dat de "gemuteerde" zombie de entree maakte vond ik het al een tegenvaller. Van mij moeten zombies gewoon zombies zijn.
Nog niets gezegt over het belabberde acteerwerk wat je wordt voor geschoteld, quotes van deel 1 ( you all going to die down here) en matige soundtrack is ook het verhaal ver van goed.
In feite ben je naar een computerspel aan het kijken waar de personages allemaal levels moeten doorlopen en het op wonderbaarlijke wijze toch doen overleven.
Op zich heb ik daar kan nog niet zo een moeite mee, maar als bijvoorbeeld de scene komt in de witte gang na de tokyo sequence, waar er volop gevochten en geschoten word, overal bloed spatterd en vervolgens niks tegen de muren zit... breekt bij mij de klomp.
Niets te klagen gehad overigens over de qualiteit van de actie scenes en de SFX, deze zagen er goed gelikt uit, en dat is ook het enige waar ik nog een punt aan kan geven.
Het einde heeft me helemaal teleurgesteld, alof ik in plaats van naar een horror een pure SF aan het kijken was.
Nee, voor mij is de hele reeks in het water gevallen en hecht ik totaal geen enkele waarde meer aan een nieuw vervolg.
Van mij een 1,0*

avatar van rep_robert
2,0
Wat blijft dit toch een vreemde filmreeks.

Het verhaal interesseert geen zak meer in dit deel, want dat is toch wel een partij triest en bovenal ook oninteressant. Er zit wat dat betreft weinig ziel in deze filmreeks, de films worden uitgepoept alsof het niets is.
Dan blijft eigenlijk alleen de actie over. De actie is verder wel te pruimen buiten de slechte special effects om.
Echter heb ik nergens echt iets bijzonders gezien en lijkt Retribution vooral een herhalingsoefening van de vorige delen. Overigens heeft de reeks qua acteerprestaties wel een dieptepunt bereikt. Vooral Sienna Guillory als Jill Valentine was om te huilen zo slecht. Ik hoop haar niet weer te zien in de reeks! Jovovich lijkt wel knapper met de jaren te worden, gelukkig maar Helaas loopt de rest er wel behoorlijk verloren bij en lijkt het ook alsof iedereen zich eigenlijk af vraagt wat ze in godsnaam in deze film aan het doen zijn.

Nou, snel vergeten en op naar het volgende deel.

2,0*

avatar van Ajax&Litmanen1
1,0
Het is toch wel enorm jammer dat die Paul Anderson de Resident Evil reeks weer overgenomen heeft zeg. Niet dat de eerste films top waren, maar ieder geval wel vele malen sterker dan deze trieste shit van de laatste jaren waar echt alle focus op dom schieten in slowmotion wordt gelegd. Ik moet de eerste film nog eens herzien, maar die staat me nog bij als sfeervol en bij vlagen zelfs spannend. Maar wat je in de laatste delen voorgeschoteld krijgt is gewoon zielig. Iedere vervolgfilm is gewoon een stuk slechter dan de voorganger. Met Retribution is het dieptepunt wel bereikt.

Het heeft op wat namen na geen reet meer met de Resident Evil franchise te maken. Deze film toont dat ook weer opzichtig aan. Hebben ze een paar enorme monsters in de film gestopt, iets wat best positief genoemd mag worden want ze zien er best stoer uit, gaan ze allemaal dood na domme slowmotion gevechten met die Jovovich, die weer de hele film lang onzinnige salto's en sprongen maakt alsof ze een professionele acrobaat is. Te dom voor woorden om daar steeds naar te moeten kijken zeg. Deze films zijn echt voor de MTV generatie gemaakt. Vlot en hip gemonteerd met de computergraphics en geen moment nog omkijken of er ook spanning en sfeer is. Zullen ze uiteindelijk nou echt tevreden zijn met een film als deze?

En dan proberen ze in het begin ook nog de vorige films snel samen te vatten. Net of iemand dat plot nog iets kan boeien als er zo slecht mee wordt omgegaan Zelden een filmreeks gezien die zo leeg en zielig is als deze Resident Evil meuk. Hopelijk komt er nog eens een regisseur die de games wel waardeerde en beginnen ze met een reboot. In mijn ogen zou je van Resident Evil een fantastische horrorreeks kunnen maken, want de games zijn gewoon erg sterk.

1*

avatar van james_cameron
3,0
De reeks gaat nu definitief zowel visueel als inhoudelijk op een computergame lijken. Statisch akteerwerk, belachelijke dialogen, een overdaad aan CGI, je kent het wel. Door het hoge tempo heb je geen tijd je te vervelen, maar dit gaat echt de verkeerde kant op. Herhaaldelijk zien de special effects er behoorlijk lelijk uit en je raakt door de voortdurende aanval op de zintuigen zo afgestompt dat de film feitelijk geen enkele indruk achterlaat. Het is allemaal een beetje suf en stompzinnig, eigenlijk.

3,0
Ik vond deze film niet onaardig, maar met resident evil heeft het niks te maken, dat er een vervolg op komt, laat zich raden, maar dat mag w.m.b. Romero voor zijn rekening nemen.

avatar van Theunissen
3,0
Qua verhaal is het eigenlijk bijna niet meer te volgen maar ondanks dat blijven de Resident Evil films zeer vermakelijk om naar te kijken. Dat geldt ook voor deze film welke boordevol actie zit (eigenlijk is het gewoon een rollercoaster aan actie) en welke er visueel ook mocht wezen. Milla Jovovich doet het als Alice altijd wel goed en ze zag er ook weer bijzonder fraai uit. Dat laatste geldt ook zeker voor Sienna Guillory (decolleté steeds fraai op de voorgrond) en Bingbing Li met de fraaie rode jurk. Op naar het volgende deel zullen we maar zeggen.

avatar van De_Hollander
1,0
De slechtste uit de reeks, wat een bagger film. Erg inspiratieloos.

avatar van Marc PB
4,0
ik ben gek op de resident evil franchise films/games de personages zien er nu letterlijk uit als in de spellen met name ada wong, jill valentine die in een vande vorige deel er niet uitzag zoals het moet, albert wesker die er weer bij is vind ik helemaal geweldig en dan zien we eindelijk leon s kennedy die zijn debut maakt. wat ik nog niet snap en jammer vind is dat aantal personages terugkomen die eerder in de andere films dood zijn gegaan en waar zijn claire en chris redfield? mila jovovich ziet weer heerlijk uit in het strakker pakje maar ook jill valentine mag er wezen

alles speelt zich af in een training facility onder het ijzige zee en dat heeft zo zijn reden met wat je op het eind krijgt te zien. laat de volgende maar komen paul ws anderson

als je een fan bent vind je deze zeer goed

4 sterren

avatar van blurp194
2,0
Nou moet je ook niet veel van het verhaal meer verwachten - dat hoort toch al niet zo in het genre thuis, maar het is ook nog eens deel 5. Ondertussen toch wel eens bekend. Maar toch valt het wat tegen vind ik - dit is wel erg zo van hussel de vorige films nog even door elkaar en haal de meest suffe verhaallijn eruit. De actiescenes zijn dan nog wel ok, maar daartussen valt de film elke keer dood. Niet goed. De dames, vooral Milla en Li Bingbing zijn leuk bezig, Michelle Rodriguez is ook wel ok, de rest is eigenlijk niet meer dan kanonnenvoer. En ohja, de laatste scene is dan wel weer leuk.

avatar van jipt
3,0
Actie voor hersendode. Hoop geschiet en de actie is in grote mate aanwezig en eigenlijk best vet. De acteurs lijken er duidelijk geen zin in te hebben. Gelukkig een stuk beter dan het vorige flutdeel. 3*

avatar van DonOswaldo
3,0
Tja de reeks heeft zijn hoogtepunten gehad, dit deel blijft wankel staande door de overdaad aan actie. Scènes als de home invasion van de infected zijn zelfs behoorlijk matig te noemen. Heb me nog genoeg vermaakt voor een voldoende, maar jammer is het wel.

3*

avatar van jeroentjuhhhhh
2,5
Desperate Anderson. Wanstaltige reeks. Dit deel zet direct de lijn van deel 4 door (3*, geflatteerd) maar weet zich geen moment te bewijzen. Als zombie-liefhebber een misbaksel van formaat. Big budget, maar geen know-how. Echter, het is geen genrefilm en ik zal het dan ook niet als dusdanig beoordelen. Concept blijft gewoon niet overeind. Anderson denkt dat het heel wat voorstelt en probeert er keer op keer zó misplaatst ''diep'' mee om te gaan, dat het niet eens meer grappig is maar vooral heel zielig.

avatar van El ralpho
3,5
Verwennerij

Mensen zijn vandaag de dag verwend. Er valt genoeg kritiek te lezen over deze laatste Resident Evil. Deze wordt o.a belachelijk, inhoudsloos en waardeloos genoemd en komt er maar met een zeer minimale beoordeling vanaf. Want oké toegegeven, het verhaal is nog leger als je portemonnee aan het einde van de Decembermaand en het verhaal heeft meer gaten dan een gatenkaas maar dat wil niet zeggen dat de film op alle fronten maar afgekraakt hoeft te worden.

Dit nieuwste deel zit namelijk bomvol met actie waar overduidelijk, en misschien wel nog meer als in de overige delen, de nadruk op wordt gelegd. Natuurlijk kun je dan de nadruk op alle negatieve aspecten blijven leggen, maar men kan ook kijken naar wat er hier wel aangeboden wordt. Want ook al kan men deze titel bestempelen als een product wat als ''actie voor de hersendode'' bestempeld wordt, de term hersenloos vermaak vindt ik hier dan toch echt beter op zijn plek. Er zijn namelijk meer dan genoeg soortgelijke titels te noemen die qua verhaal net zo oppervlakkig zijn als deze film en die op het gebied van actie scene's alsmede zwaar teleurstellen en daardoor ook nog eens vele malen slechter zijn. Daarnaast beseffen we als kijker soms gewoon niet meer hoe verwend we eigenlijk zijn. We worden als kijker namelijk overrompeld door prachtige effecten die pakweg 10 jaar geleden nog niet eens in deze hoedanigheid mogelijk waren waardoor we eigenlijk niet eens meer lijken te beseffen hoe goed dit er vandaag de dag eigenlijk wel niet uitziet.

Natuurlijk hebben we nog steeds niet te maken met een klassieker, want hiervoor zijn (overigens terecht) zoals in de kritiekpunten te lezen valt nog genoeg verbeterpunten aan te dragen. Maar de matige beoordeling die de film nu krijgt vindt ik onterecht, omdat ik mij absoluut de volle anderhalve uur heb weten te vermaken. Vergelijkbaar met de laatste telg uit de Underworld reeks; simpel maar toch vermakelijk en doeltreffend. En vooral niet te veel na gaan denken is af en toe ook wel eens lekker op zijn tijd.

3,5*

0,5
Belachelijke film, totaal geen verhaal. Het lijkt alsof ze steeds in een studio aan het filmen waren.

avatar van Film Pegasus
2,0
Film Pegasus (moderator)
Een film die mooi had kunnen worden. Het is niet evident dat de hoofdrolspeler nog zo lang meedraait in een filmreeks. Bovendien lukt het de makers om veel acteurs uit de oudere films te pakken te krijgen. We krijgen creatures te zijn uit verschillende films, scènes die al een keer aan bod waren geweest maar dan met een andere invalshoek,... Zelfs de terugkeer van regisseur Paul W.S. Anderson deed veel beloven.

Deze film mikt echter niet op de filmliefhebber, maar op de gameliefhebber. De film is een geraas van level tot level waarin gewoon iedereen na een tijdje wel eens dood gaat. Deze film is totaal iets anders geworden dan de eerste film. Geen spanning of horror, enkel nog droge actie. Er zijn nog wel enkele leuke dingen te zien, 't is op zich wel knap gemaakt. Maar creatief kan je het niet noemen en ik weinig invulling bij de karakters, zelfs voor dit genre.

Benieuwd of een volgende deel de reeks terug kan recht trekken!

avatar van namingway24
3,0
Resident Evil Retribution is de allereerste Resident Evil film waar ik me niet voor kon opladen. Toch was het ondanks het zwakke plot allemaal wel vermakelijk.

Oké, het verhaal komt geen millimeter vooruit en het op het scherm gooien van personages uit de game-reeks voegt echt helemaal niets toe. Leuk om acteurs uit eerdere films terug te zien, maar qua verhaal voegden deze personages geen ene moer toe, en debutanten Leon Kennedy en Barry Burton waren een grote aanfluiting voor fans van de videogames. Over Li Bingbing als Ada Wong heb ik niets negatiefs te zeggen; een bloedmooie vrouw en precies zoals ik me de film-Ada had voorgesteld.

Er zaten ook wel degelijk sterke scènes in de film, zoals de eerste scène die qua sfeer aan de opening van de Dawn of the Dead remake doet denken. Dit gedeelte bewijst dat Anderson ook best echte horror kan regisseren, en dat het met de serie ook een heel andere kant op had kunnen gaan. Milla Jovovich had hier trouwens een prachtige 'look'; ik zie haar natuurlijk graag in strak leer, maar hier bewijst ze dat ze er altijd beeldschoon uitziet.

De dialogen waren echt pijnlijk om aan te horen, maar daar draait het in deze reeks al lang niet meer om. De actie het belangrijkst en was vaak erg spectaculair. De slow motion kwam vast goed over in 3D (jammer dat de film hier ongeveer 10 dagen alleen in IMax gedraaid heeft), maar tegen het eind van de film begon het me echt tegen te staan. Grootste aanstootgever is de eindeloze laatste vecht-scène waarin Anderson volledig doorslaat. Ik zat tegen die tijd echt te smeken om de aftiteling.

Uiteindelijk zijn we weer geen steek opgeschoten met het verhaal, maar ik heb begrepen dat het volgende deel dan wel het laatste is. Mooi, want nu zit de franchise echt muurvast. Aardig tijdverdrijf, maar meer ook niet.

avatar van zxstyle
2,0
Ik sluit me aan bij de kritiek op retribution.
resident evil heeft nu inderdaad niets meer met de zombie problemen te maken uit de eerste delen. Het is nu meer een mix van alles maar in elk geval zit er weer meer actie in, helaas.

De hele film heb ik het gevoel van mooi, het gaat zo echt beginnen. Maar in feite wacht je je dus een ongeluk tot de film voorbij is.
Visueel vind ik de film best goed gelukt op wat CGI foutjes hier en daar na.
Ik twijfel nog of ik de volgende film wil zien.

Zeer matige film!

3,5
Ondanks dat het niet echt vernieuwend is qua tegenstanders, is de actie nog steeds geweldig. Het concept met de "nepsteden" kwam voor mij helaas niet echt uit de verf. Ik vond dit tot nu toe het zwakste deel, uit het einde zou je de conclusie kunnen trekken dat het volgende deel de laatste is. Hopelijk weten de makers de serie een waardig einde te geven, beter dan Retribution moet het dan zeker zijn.

avatar van vicestar
1,5
Ik vond het vorige deel al een stuk minder maar dit deel kon me niet echt bekoren.

Ja er zit veel actie in
Ja dat ziet er goed uit

Maar het verhaal gaat nergens meer over.
Vooral het einde. Alleen het Witte Huis is nog niet overspoelt. Maar met alle zombies en wezens gaan ze dat niet lang meer volhouden. Maar toch word de suggestie gewekt dat Alice dit wel gaat oplossen.

avatar van Gang_Star
2,0
Met volle overgave de slechtste uit de reeks tot dusver. Want na een redelijke opening, waarbij er sprake is van een kleine overloop uit het vorige deel, lijkt de film in een flinke dip te komen. Traag, een tijdje nauwelijks tot geen actie en vooral geen spanning. Daarna wordt het wel een stuk beter, maar dat gedoe met die vele klonen en dergelijke, zorgen dat Science Fiction de grote nadruk legt op deze film. En dat is niet waar Resident Evil voor staat naar mijn idee.

avatar van Lennert
1,0
Ik ben er verdomme nog aan toe weer in getrapt. Deel 4 was al zo rampzalig dat ik een erg knorrige avond heb gehad, dit keer was de verslagenheid er al vanaf het verschrikkelijk in slow-motion en achterstevoren afgespeelde intro dat daarna ook nog eens in normale snelheid werd herhaald. Net zoals bij Afterlife het geval was is de helft van de film in slow-motion geschoten, die er nog eens extra voor zorgt dat de lelijke achtergronden, outfits en effecten extra duidelijk en lang in beeld blijven. Pijnlijk en uitzonderlijk onnodig, ik vermoed dat de film zonder deze effecten slechts 50 minuten zou hebben geduurd.

Ik zal beginnen met de positieve punten. De soundtrack was best aardig en nergens storend. Bingbing Li zag er in ieder geval uit als Ada Wong en het einde maakt me zeker nieuwsgierig naar een (ik hoop) laatste deel. Dit was het verder, want het acteerwerk is bloedserieus en wanstaltig op alle fronten, het plot is compleet non-existent (uit een soort van computerspel ontsnappen om daarna ineens een probleem voorgeschoteld te krijgen waar we vanzelfsprekend weer voor naar een volgende film voor moeten kijken, kwalificeert zich voor mij niet als een verhaal) en het ziet er allemaal zo lelijk uit.

Jovovich heeft een Christian Bale/Batman virus waardoor ze alles met overdreven stoere en bovenal gemaakte stem moet uitspreken, maar het komt gewoon nergens over. Sommige van haar martial arts bewegingen zien er aardig uit, maar de regie faalt hierin dermate dat het allemaal niets uit maakt. De monsters zijn daarnaast met uitzondering van de Licker saai en duf vormgegeven, lijken nergens een vorm van bedreiging te zijn (zombiesoldaten op de motor, for fuck sake...) en de gore is weer eens nergens aanwezig. Hoe kan het nu toch dat zulke spannende spellen voor zulke doodse films zorgen?

Goed, ik zal er voor de volgende keer ook wel weer in trappen. Het is alsof ik in een wagon zit die richting een afgrond gaat, maar waarin ik toch maar beslis dat verder leven niet zo'n grote relevantie heeft dat ik toch benieuwd genoeg ben om te blijven zitten dat ik in de afgrond zal storten. Ik haat mezelf er niet minder om, maar kan er kennelijk weinig aan doen.

avatar van scorsese
2,0
Tegenvallende film waarin in Alice zich een weg vecht in een grote faciliteit van de Umbrella Corporatie. Een uiterst mager verhaaltje dat verder ook weinig progressie heeft binnen de Resident Evil-reeks. Meer een aaneenschakeling van actie-scenes die strak in beeld zijn gebracht en vergezeld door een bombastische soundtrack. De special effects zien er we goed uit. Vooral omdat dit vijfde deel ten opzichte van de andere delen niks nieuws heeft te bieden, net geen 2.5 sterren.

avatar van Onderhond
3,0
Anderson zet terug een stapje achteruit.

Vooral de uitwerking van deze ondergrondse basis was een beetje vervelend. Die "koepels" met steden deden de film jammer genoeg geen goed. Maar ook het steeds ridiculer wordende plot begon in deze film wat tegen te steken. Niet dat plot belangrijk is in dit soort actie/slo-mo filmpjes, maar wanneer het zo ronduit onnozel is gaat het gewoon irriteren.

Verder dé reeks waarin mensen wakker worden. Deze aflevering al helemaal. Jovovich is ondertussen expert ter zake neem ik aan, maar voor goede plotlijnen zorgt het niet. De actie is gelukkig wel weer oké, al ziet het er soms wat te overdreven uit. Los daarvan toch een tof eindgevecht en een paar puike actiescenes doorheen de film. Anderson maakt duidelijk teveel (?) gebruik van slomo, het oogt wat makkelijk maar eigenlijk werkt het wel dus heb ik er ook niks over te klagen.

Er komt duidelijk nog een vervolg, laat maar komen zou ik zeggen. Vind de laatste drie delen best vermakelijk. Pik tijdens het wachten ook nog wel de laatste Japanse animatie uit de reeks mee, hopelijk hebben ze daar tov de vorige poging ook het niveau wat weten opkrikken.

3.0*

avatar van Roger Thornhill
4,0
(Deze recensie zit propvol spoilers, dus niet lezen als je de film nog niet hebt gezien.)
        Nadat The Hive, Raccoon City, de woestijn en een enorm gevangeniscomplex de respectieve decors voor de voorgaande vier Resident evil-films vormden, heeft Paul W.S. Anderson voor dit deel gekozen voor een testomgeving die bevolkt wordt door klonen, hetgeen hem de gelegenheid biedt om diverse acteurs uit de eerdere films opnieuw op te laten draven, soms zelfs in dubbelrollen. De plot is daarbij enigszins chaotisch (opzettelijk volgens één van de commentaartracks, omdat de fans het zo waardeerden dat ze in de allereerste film steeds zo op het verkeerde been werden gezet), maar na verloop van tijd maakt hij toch goed duidelijk waar het verhaal zich afspeelt en wat de functie van de verschillende omgevingen is.
        Helaas levert dat geen echt geweldige film op: er zit geen dwingende plotlijn in het verhaal, met de zombies en hun "mandibles" heb ik het nu wel een beetje gehad, de Axe Men zien er weer fantastisch uit maar leggen (net als in deel 4) véél te snel het loodje, en het dubbele eindgevecht gaat zó lang door dat het warempel een beetje saai wordt (ook al is het dan leuk om te zien hoe een vrij kleine vrouw twee grote stoere mannen een pak op hun donder geeft). En dat die cocons van de Über-Licker aan Aliens doen denken is nog tot daar aan toe, maar dat ik al die Alice-klonen in de "clone chamber" associeer met de talloze deuren die aan rails voorbijzoeven in Monsters, Inc. was vast niet de bedoeling…
        Bovendien heb ik ook wel problemen met het acteerwerk. Jill Valentine is gedurende de hele film onder "Umbrella-hypnose" en moet dan ook vrij afstandelijk overkomen, maar Sienna Guillory straalt wel èrg weinig betrokkenheid en energie uit – het lijkt wel of ze zèlf onder hypnose is. En de nasynchronisatie van Li Bingbing (Ada Wong) is zo te horen gebeurd in een studio waar elk ambiance-geluid angstvallig is geweerd, zodat haar dialoog in het luchtledige hangt en haar acteerwerk non-existent lijkt te zijn.
        Niet echt slecht en met af en toe weer bijzonder fraaie FX, maar vooralsnog wat mij betreft het minste deel van de reeks.
        Nog een grappig feitje van een commentaartrack: zelfs als je de meest krachtige, snelle, geavanceerde en up-to-date-desktop-computer zou hebben, zou je over het renderen van dat éne laatste shot (de camera die vanaf het Witte Huis achteruit zoomt en talloze zombies, helicopters en vliegende monstertjes toont) nog altijd twaalf jaar doen.
 

avatar van Decec
3,5
Een goede actie/thriller/horror/SF film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende actrice Milla Jovovich speelt goed...
Goed gemaakte SF...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Uitstekend achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital 5.1)...

Gast
geplaatst: vandaag om 19:21 uur

geplaatst: vandaag om 19:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.