• 9.372.315 stemmen

Resident Evil: Retribution (2012)

Actie / Sciencefiction | 95 minuten

Releasedatum: 4 oktober 2012

• Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Resident Evil: Retribution

"Evil goes global"

Het dodelijke T-Virus van de Umbrella Corporatie blijft de aarde teisteren en transformeert de wereldbevolking in vleesetende zombies. De laatste hoop voor het menselijk ras is Alice (Milla Jovovich). Zonder veilige plek blijft Alice jagen op de verantwoordelijke van de uitbraak, wat haar in Tokio, New York, Washington en Moskou brengt. Samen met een groep geallieerde en vertrouwde vrienden moet ze zich een weg uit de vijandelijke wereld zien te vechten.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Het verhaal over een huisvrouw die haar gewone leventje zat is en besluit te gaan vechten tegen muterende zombi's. Maar belangrijker nog; een kwetsbaar moeder-dochter portret en uiteindelijk vooral een tijdloze les over hoe je als mens kan omgaan met tegenvallers. Zal zeker nog vier of vijf kijkbeurten nodig hebben om alle lagen goed te begrijpen. Dat is geen straf dankzijde gedoseerde actie en de top-notch CGI in deze film. Het allerbest zijn echter de dialogen en de naturelle manier waarop deze worden uitgesproken door de voltallige cast, Oscarwaardige vertolkingen. Hier kan ik wel een ster aan kwijt.

avatar van moviebrielen

moviebrielen

Hoe slecht kan een film zijn? Zeer tegenvallend!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was weer een leuk RE-deeltje... Mila Jovovich blijft ook in topvorm als onze zombie-killer Alice.

Het hele concept rond dat Umbrella-complex (en die simulatiesteden vond ik wel ietsje minder goed uit de verf komen) Ik had dan liever iets met teletransportatie gezien... Maar deze film staat wel weer garant voor een flinke dosis sterk gemonteerde vette actiescene's en opnieuw hordes hongerige mutanten. En zoals je het per deel wel kan verwachten komen we ook steeds dichter bij de waarheid... Dit keer dat Alice een kloon blijkt te zijn en een dochter schijnt te hebben... Althans, de dochter is een van de klonen.

Ik kon me er nog wel prima mee vermaken.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Met de nodige informatie en flashbacks nemen we de eerste tien minuten een kijkje op heel de filmreeks tot nu toe. Daarbij wordt er ook met voorbedachte raden richting een einde toegewerkt. Dit (inmiddels) vijfde deel sluit dan ook aan op het vorige deel. Exact waar het daar eindigde gaat het hier na de lange terugblik intro weer verder waar het gebleven was. De film pakt uit met de nodige effecten en over de top actie. Kwalitatief zit het prima in elkaar, maar helaas lijkt de interesse hier een beetje achterwegen te blijven. Het voelt allemaal een beetje gewoontjes aan en is niet echt vernieuwend meer na zoveel delen. Zeker nu Paul WS Anderson het regiestokje weer overneemt na het afleveren van zijn debuut lijkt er wel met de beste bedoelingen hier aan gewerkt geweest te zijn. Maar veel beter wordt het er niet door, het gaat zelfs wat de matige kant op. Alsnog is daarmee niet gezegd dat de film slecht is, het blijft al met al nog wel vermakelijk, maar dat is het dan ook.

avatar van Supernatural

Supernatural

Vanavond herzien.heb me prima vermaakt,maar toch tot nu toe het minste deel.het verhaal in dit deel is minder.wel een prima cast verder.wel goeie vechtscene's,en prima actie maar toch mindere interesante film. op naar het laatste deel.

avatar van Phantasm

Phantasm

Weer een prima film met genoeg actie dat lekker wegkijkt. Nog 1 deel te gaan.

avatar van mrklm

mrklm

Is dit het vervolg op Resident Evil: Afterlife? Is het een prequel of toch een remake van Resident Evil? Zelfs als je je de vijf voorgaande films uit de franchise kunt herinneren valt hier geen touw vast te knopen. Karakters die omkwamen in eerdere films blijken nog (of is het opnieuw?) te leven maar dat doet er weinig toe aangezien wat moet doorgaan voor een verhaal (Project Alice [Milla Jovovich] neemt het met een aantal huurlingen op tegen Umbrella Corp) dat slechts een excuus is voor een serie saaie gestileerde knok- en schietpartijen. De slechtste uit de serie tot nu toe. En dat wil wat zeggen!

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Resident Evil: Retribution is een beetje het resultaat als je een vervolgfilm regisseert met nagenoeg dezelfde aanpak maar met een gebrek aan nieuwe ideeën. Het vorige deel kon profiteren van de best gave concepten die erin voorkwamen zoals de reus. Dit deel is nagenoeg gewoon een letterlijke herhaling van deel vier alleen meer indoor geschoten.

Visueel nog best aardig, behoorlijk groots opgezet en geld dat uitbundig naar de effecten en decoraties is gegaan. Jovovich doet het nog altijd slecht. Behoorlijk lompe verschijning die me steeds laat lachen vanwege de onkunde. Ik kan boeken schrijven over waarom ik haar niet in films vind passen, maar Anderson (toen haar man) blijkbaar wel. Vergelijkbaar met een Rob Zombie die steeds Sheri Moon cast terwijl bijna niemand haar goed vindt acteren.

Wederom is het uitvoerige gebruik van slowmotion een grote stoorzender door de film heen omdat Anderson niet echt een gevoel van vaart kan creëren. Genoeg mooie kleuren en een cinematografisch competente film verder, maar niet echt cool of gaaf. Daarnaast wordt er nogal een complex gebeuren bijgesleept, waarschijnlijk "omdat het kan", maar het is niet veel meer dan een domme schrijver die slim wil overkomen.

Finale vond ik best suf en vooral die verschijning van Guillory als Jill Valentine was wel heel ernstig. Verder bleef ik me verbazen hoe plat personages kunnen worden, maar dat werd in het vorige deel nog door best lompe actie gecompenseerd. Hier wordt het compleet overspoelt met dwaasheid en duffe personages. Het slaat echt volkomen nergens meer op.

Anderson kan de juiste naam zijn om hersenloze projecten wat leven toe te brengen, maar als hij zich zo traag voortbeweegt als in deze film wordt het snel een redelijk duffe zit. Ondanks de best grote hoeveelheid actie vond ik dat bijna elke scene vakkundig om zeep wordt geholpen door non-personages, te veel slowmotion of gewoon lompheid. Gelukkig blijft het er allemaal qua visuele invulling best aardig uitzien. De scene waarin ze in Moskou worden achtervolgd door dat monster mag er wezen. Ook een gave eindscene trouwens.

Lovelyboy

Op gameavond maar weer eens verder met de Resident Evil reeks en dat was dus deze Retribution die ik op blu ray heb. En ja, wat moet je er nog over zeggen buiten dat het geen moment verveelde. Want het beste hebben we wel gehad met de eerste en de derde terwijl de anderen voor mij niet door de ondergrens zakken en dat doet deze Retribution ook niet.

Want ja laten we eerlijk zijn, we hebben het inmiddels allemaal al eens gezien. Alice, the company, zombies en een dun verhaaltje qua wraak en mysterie, iets dat toch gewoon iedere keer hetzelfde is op een beetje afwisseling na qua locatie. Maar in principe is het altijd hetzelfde en dat is net zo het geval met Retribution met een intro dat mijn bezoek/gamemaat/ mee kijker ook al commentaar levert dat we dat inmiddels allemaal wel weten. Dan kan je nog veel zeggen over het dialoog technische gedeelte en het acteerwerk van sommige mensen, zo vind ik Johann Urb met dat domme kapsel waanzinnig slecht.

Maar goed, daar staat toch tegenover dat het er gelikt uit ziet vooral op Blu-ray. De actie is natuurlijk weer fijn en spectaculaire, bezit het geheel een heerlijke soundtrack van de hand van ene Tomandandy, zijn de verschillende simulaties zoals Moskou heerlijk, en over heerlijk gesproken, wat komt er toch een parade fantastische dames voorbij in de vorm van Jovovich, Rodriguez, de voor mij onbekend Li Bingbing, korte flitsen van Locke en Larter, en mijn favoriete Sienna Guillory. Ja, er valt op verschillende vlakken heel veel te genieten met Retribution en daarom kan de film bij mij dan ook niet veel verkeerd doen en voldoet in die zin eigenlijk gewoon.

Lovelyboy schreef:

een heerlijke soundtrack van de hand van ene Tomandandy

Als er nou íéts is dat je níét van Tomandandy kunt zeggen, dan is het wel ene... Ik moest de precieze details even opzoeken, maar ik was al getriggerd door de naam: Tomandandy = Tom And Andy = het Amerikaanse Thomas Hajdu en Andy Milburn, componisten en producenten van muziek voor films en "television commercials and programs, records and art installations" (wiki). (Ik was misschien extra alert omdat mijn vader vroeger graag bezoekers een blaadje onder de neus duwde met daarop het cryptische woord Toentomatentomatentomatentovrat, waar uiteindelijk To en Tom aten tomaten; Tom at en To vrat bleek te staan.)

Roger Thornhill schreef:

misschien dat heerlijk to much is maar ik vond deze trance soundtrack prima passen bij het gelikt en vlotte sfeertje. Jij bent geen fan dat is duidelijk en wat de naam betreft, die heb ik zo van Wikipedia geplukt.

Roger Thornhill

Ik weet niet waarom je denkt dat ik geen fan van de muziek bij deze film ben, Lovelyboy, volgens mij zeg ik niets over de kwaliteit ervan, dus wat er precies "duidelijk" is ontgaat mij. Ik probeerde alleen maar uit te leggen dat Tomandandy een grappige samentrekking van twee voornamen is.

Roger Thornhill schreef:

Als er nou íéts is dat je níét van Tomandandy kunt zeggen, dan is het wel ene
ik dacht dat je met deze zin bedoelde dat het onmogelijk goede muziek te noemen is, maar je refereert aan de bandnaam vermoed ik nu.

Roger Thornhill

Ja, aan het feit dat Tomandandy niet "ene" (1) maar twee personen is/zijn. En de muziek vind ik net als jij prima bij de film passen. Excuus als het verkeerd of vervelend overkwam.

Roger Thornhill schreef:

No offense taken . Zou toch eens op de Engelse Wiki kijken want daar staat het toch als één woord.

avatar van MrHorror

MrHorror

Van Resident Evil: Retribution - ikruikversemosterd:

"Ook als een film er met heel veel mazzel nog anderhalve ster uit weet te slepen, zoals in dit geval Resident Evil: Retribution, ben ik heus niet de beroerdste om er nog een positieve draai aan te geven. Dan doel ik niet op het oordeel maar het stuk zelf.

Natuurlijk kan ik benoemen waarom de samenwerking tussen Paul W.S. Anderson en Milla Jovovich geen voldoende haalt, ik voel er alleen even niets voor mijn pen in het zuur te dopen. Er is nog zoiets als creatief zeiken. Er mag gelachen worden. Om die reden presenteer ik alternatieve titels voor deel vijf in de totaal overbodige filmserie.

Ofwel:

Resident Evil: Nog Meer Flashbacks

Resident Evil: Terugspoelen In Slowmotion

Resident Evil: Helemaal Oké, Knokken Met Diep Decolleté (Ook In De Sneeuw)

Resident Evil: Milla Jovovich In SM-Pak

Resident Evil: Alle Vrouwen In SM-Pak

Resident Evil: Geen Mannen In SM-Pak

Resident Evil: Roken En Schieten. Omdat Het Kan.

Resident Evil: Logischer Wordt Het Niet

Resident Evil: We Jatten Al Van The Matrix, Nu Ook Van The Terminator

Resident Evil: Wat Doet Agent Smith Hier?

Resident Evil: Ik Begrijp Er Niets Meer Van

Resident Evil: Met Nog Meer Enge Computermonsters

Resident Evil: Is Het Al Afgelopen

Resident Evil: Misschien Is Het Spel Toch Beter"

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Ontiegelijk slecht.

Ik begrijp de hele opzet van de Resident Evil-reeks niet zo goed. In film 1 is duidelijk hoe en wat, en toch moet elk deel eerst een stapje achteruit zetten om dan te eindigen op ongeveer dezelfde plaats waar het vorige gestopt is. Retribution doet er nog een schepje bovenop en lijkt een soort reboot van de hele reeks. Een heleboel oude gezichten moeten terugkomen en het script wringt zich daarvoor in bochten dat dwaas actievermaak kan missen als kiespijn. Er zit geen greintje schwung of finesse in de film en ik heb mij dood liggen ergeren aan de cirkeltjes die continu gedraaid worden.

0,5