Resident Evil: Retribution (2012)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Duitsland / Canada / Frankrijk
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez en Kevin Durand
Releasedatum: 4 oktober 2012
Bekijk via Viaplay
Plot Resident Evil: Retribution
"Evil goes global"
Het dodelijke T-Virus van de Umbrella Corporatie blijft de aarde teisteren en transformeert de wereldbevolking in vleesetende zombies. De laatste hoop voor het menselijk ras is Alice (Milla Jovovich). Zonder veilige plek blijft Alice jagen op de verantwoordelijke van de uitbraak, wat haar in Tokio, New York, Washington en Moskou brengt. Samen met een groep geallieerde en vertrouwde vrienden moet ze zich een weg uit de vijandelijke wereld zien te vechten.
Alice
Leon S. Kennedy
Sergei
Tony
Trien
Barslechte film. Mila acteert alsof ze stemproblemen heeft, de andere personages doen precies niet graag mee en ik kreeg de kriebels van al die gemuteerde brol. Per slot verwacht je in een zombiefilm toch wel enkele zombies (of ben ik nu ouderwets). En zombies op een motor met een machinegeweer tellen niet mee. Die zijn niet griezelig, alleen maar lachwekkend.
vicestar
Ik vond het vorige deel al een stuk minder maar dit deel kon me niet echt bekoren.
Ja er zit veel actie in
Ja dat ziet er goed uit
Maar het verhaal gaat nergens meer over.
Vooral het einde. Alleen het Witte Huis is nog niet overspoelt. Maar met alle zombies en wezens gaan ze dat niet lang meer volhouden. Maar toch word de suggestie gewekt dat Alice dit wel gaat oplossen.
Daan258
Minste van de 5 delen.
Na deel 1 vond ik het qua verhaal al steeds minder en minder worden, maar bij dit deel sloeg het verhaal echt helemaal nergens meer op. Wat hierboven ook al eerder werd gezegd: jammer dat dit gewoon geen zombie film meer is zoals het eerste deel, alleen maar grote gare beesten en bijna geen één zombie in beeld.
Actie en 3D was dan ook het enige pluspunt.
Hopen dat ze deeltje 6 wat beter maken.
duffs
weer het zoveelste deel van de RE reeks begind wat eentonig te worden toch verveel ik me er nooit bij ik vond hem beter als 3 en 4 en minder als deel 1 en 2 waar deel een toch ook het meest orginele en het beste is en blijft 7 tje van mij lekker veel aktie weer
Gang_Star
Met volle overgave de slechtste uit de reeks tot dusver. Want na een redelijke opening, waarbij er sprake is van een kleine overloop uit het vorige deel, lijkt de film in een flinke dip te komen. Traag, een tijdje nauwelijks tot geen actie en vooral geen spanning. Daarna wordt het wel een stuk beter, maar dat gedoe met die vele klonen en dergelijke, zorgen dat Science Fiction de grote nadruk legt op deze film. En dat is niet waar Resident Evil voor staat naar mijn idee.
Dutch-J3ff
Ik vond de film niet slecht maar ook niet goed.
De Resident Evil movie met de "Nemesis" erin vond ik tot nu toe de beste, en
volgens mij was dat in Resident Evil Apocalypse.
Lennert
Ik ben er verdomme nog aan toe weer in getrapt. Deel 4 was al zo rampzalig dat ik een erg knorrige avond heb gehad, dit keer was de verslagenheid er al vanaf het verschrikkelijk in slow-motion en achterstevoren afgespeelde intro dat daarna ook nog eens in normale snelheid werd herhaald. Net zoals bij Afterlife het geval was is de helft van de film in slow-motion geschoten, die er nog eens extra voor zorgt dat de lelijke achtergronden, outfits en effecten extra duidelijk en lang in beeld blijven. Pijnlijk en uitzonderlijk onnodig, ik vermoed dat de film zonder deze effecten slechts 50 minuten zou hebben geduurd.
Ik zal beginnen met de positieve punten. De soundtrack was best aardig en nergens storend. Bingbing Li zag er in ieder geval uit als Ada Wong en het einde maakt me zeker nieuwsgierig naar een (ik hoop) laatste deel. Dit was het verder, want het acteerwerk is bloedserieus en wanstaltig op alle fronten, het plot is compleet non-existent (uit een soort van computerspel ontsnappen om daarna ineens een probleem voorgeschoteld te krijgen waar we vanzelfsprekend weer voor naar een volgende film voor moeten kijken, kwalificeert zich voor mij niet als een verhaal) en het ziet er allemaal zo lelijk uit.
Jovovich heeft een Christian Bale/Batman virus waardoor ze alles met overdreven stoere en bovenal gemaakte stem moet uitspreken, maar het komt gewoon nergens over. Sommige van haar martial arts bewegingen zien er aardig uit, maar de regie faalt hierin dermate dat het allemaal niets uit maakt. De monsters zijn daarnaast met uitzondering van de Licker saai en duf vormgegeven, lijken nergens een vorm van bedreiging te zijn (zombiesoldaten op de motor, for fuck sake...) en de gore is weer eens nergens aanwezig. Hoe kan het nu toch dat zulke spannende spellen voor zulke doodse films zorgen?
Goed, ik zal er voor de volgende keer ook wel weer in trappen. Het is alsof ik in een wagon zit die richting een afgrond gaat, maar waarin ik toch maar beslis dat verder leven niet zo'n grote relevantie heeft dat ik toch benieuwd genoeg ben om te blijven zitten dat ik in de afgrond zal storten. Ik haat mezelf er niet minder om, maar kan er kennelijk weinig aan doen.
shimahero
ik ben ook altijd teleurgesteld in deze films ondanks dat mijn verwachtingen laag zijn. Bij mij is het een eerder wishful thinking verhaal. Ergens onbewust hoop ik dat ik een vleugje van dezelfde kwaliteit van de spellen zal meemaken. Gelukkig is er nog de serie "the walking dead"
Tegenvallende film waarin in Alice zich een weg vecht in een grote faciliteit van de Umbrella Corporatie. Een uiterst mager verhaaltje dat verder ook weinig progressie heeft binnen de Resident Evil-reeks. Meer een aaneenschakeling van actie-scenes die strak in beeld zijn gebracht en vergezeld door een bombastische soundtrack. De special effects zien er we goed uit. Vooral omdat dit vijfde deel ten opzichte van de andere delen niks nieuws heeft te bieden, net geen 2.5 sterren.
Anderson zet terug een stapje achteruit.
Vooral de uitwerking van deze ondergrondse basis was een beetje vervelend. Die "koepels" met steden deden de film jammer genoeg geen goed. Maar ook het steeds ridiculer wordende plot begon in deze film wat tegen te steken. Niet dat plot belangrijk is in dit soort actie/slo-mo filmpjes, maar wanneer het zo ronduit onnozel is gaat het gewoon irriteren.
Verder dé reeks waarin mensen wakker worden. Deze aflevering al helemaal. Jovovich is ondertussen expert ter zake neem ik aan, maar voor goede plotlijnen zorgt het niet. De actie is gelukkig wel weer oké, al ziet het er soms wat te overdreven uit. Los daarvan toch een tof eindgevecht en een paar puike actiescenes doorheen de film. Anderson maakt duidelijk teveel (?) gebruik van slomo, het oogt wat makkelijk maar eigenlijk werkt het wel dus heb ik er ook niks over te klagen.
Er komt duidelijk nog een vervolg, laat maar komen zou ik zeggen. Vind de laatste drie delen best vermakelijk. Pik tijdens het wachten ook nog wel de laatste Japanse animatie uit de reeks mee, hopelijk hebben ze daar tov de vorige poging ook het niveau wat weten opkrikken.
Roger Thornhill
(Deze recensie zit propvol spoilers, dus niet lezen als je de film nog niet hebt gezien.)
Nadat The Hive, Raccoon City, de woestijn en een enorm gevangeniscomplex de respectieve decors voor de voorgaande vier Resident evil-films vormden, heeft Paul W.S. Anderson voor dit deel gekozen voor een testomgeving die bevolkt wordt door klonen, hetgeen hem de gelegenheid biedt om diverse acteurs uit de eerdere films opnieuw op te laten draven, soms zelfs in dubbelrollen. De plot is daarbij enigszins chaotisch (opzettelijk volgens één van de commentaartracks, omdat de fans het zo waardeerden dat ze in de allereerste film steeds zo op het verkeerde been werden gezet), maar na verloop van tijd maakt hij toch goed duidelijk waar het verhaal zich afspeelt en wat de functie van de verschillende omgevingen is.
Helaas levert dat geen echt geweldige film op: er zit geen dwingende plotlijn in het verhaal, met de zombies en hun "mandibles" heb ik het nu wel een beetje gehad, de Axe Men zien er weer fantastisch uit maar leggen (net als in deel 4) véél te snel het loodje, en het dubbele eindgevecht gaat zó lang door dat het warempel een beetje saai wordt (ook al is het dan leuk om te zien hoe een vrij kleine vrouw twee grote stoere mannen een pak op hun donder geeft). En dat die cocons van de Über-Licker aan Aliens doen denken is nog tot daar aan toe, maar dat ik al die Alice-klonen in de "clone chamber" associeer met de talloze deuren die aan rails voorbijzoeven in Monsters, Inc. was vast niet de bedoeling…
Bovendien heb ik ook wel problemen met het acteerwerk. Jill Valentine is gedurende de hele film onder "Umbrella-hypnose" en moet dan ook vrij afstandelijk overkomen, maar Sienna Guillory straalt wel èrg weinig betrokkenheid en energie uit – het lijkt wel of ze zèlf onder hypnose is. En de nasynchronisatie van Li Bingbing (Ada Wong) is zo te horen gebeurd in een studio waar elk ambiance-geluid angstvallig is geweerd, zodat haar dialoog in het luchtledige hangt en haar acteerwerk non-existent lijkt te zijn.
Niet echt slecht en met af en toe weer bijzonder fraaie FX, maar vooralsnog wat mij betreft het minste deel van de reeks.
Nog een grappig feitje van een commentaartrack: zelfs als je de meest krachtige, snelle, geavanceerde en up-to-date-desktop-computer zou hebben, zou je over het renderen van dat éne laatste shot (de camera die vanaf het Witte Huis achteruit zoomt en talloze zombies, helicopters en vliegende monstertjes toont) nog altijd twaalf jaar doen.
Gish
Het ziet er toch wel weer gelikt uit dit zoveelste vervolg.
De soms mooie slow-motion effecten en originele locaties worden helaas ook overschreeuwt met onnodig veel geknal uit slechte machinegeweren, ze treffen namelijk zelden doel.
Jammer, want de hele serie overziend had er een intelligenter plot en verhaal ingezeten.
Meer aandacht aan het script besteden en minder aan de SE had wonderen kunnen doen.
Het blijft overigens een genot om stoere Milla aan het werk te zien, dat gaat nooit vervelen.
Decec
Een goede actie/thriller/horror/SF film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende actrice Milla Jovovich speelt goed...
Goed gemaakte SF...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Uitstekend achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital 5.1)...
HALVE TAMME. (moderator series)
"Herzien".
Veel negatieve recensies/meningen zijn zichtbaar bij Resident Evil: Retribution (2012),dat weerhield mij er niet van om hem te bekijken,want beïnvloedbaar bij de R.E. reeks ben ik nooit geweest.
Bekeken,en de film is mij net zo goed bevallen als de andere delen.
Acteerwerk(in orde),de sfeer in de film(in orde),actie en special effects(in orde),verhaal(simpel) makkelijk te volgen,maar zeker niet als storend ervaren.Naar mijn mening wordt de lijn dus gewoon doorgezet.
Ik kan dan ook melden dat ik mijn filmavond van gisteren als zeer prettig heb ervaren.
Halve * erbij.
HALVE TAMME. (moderator series)
RuudC
Resident Evil zet nu echt een vrije val in. De setting geeft in principe genoeg ruimte voor een origineel en goed uitgewerkte verhaallijn, maar we zien de hoofdpersonen weer dezelfde saaie en zeer zwak geëditte gevechten uitvoeren. Milla Jovovich kan tien jaar na het begin van de franchise nog steeds niet slaan en trappen en dat ziet er al een tijd heel slap uit. Het eerste half uur had ik geen idee waar het plot van dit vijfde deel naartoe wilde en eenmaal op gang gekomen, was ik al afgehaakt. Maarja, zelfs op gang gekomen, krijg je precies de actie die je in de afgelopen vier films zag. Van Paul Anderson had ik eigenlijk wel iets met (veel) meer bezieling verwacht. Jammer dat er nog een deel moet komen om de reeks af te sluiten. Beter hadden ze dit bij een trilogie kunnen houden.
K. V.
Het voorlopig laatste deel en opnieuw een volledig andere setting, maar voor de rest meer van hetzelfde (alhoewel er dit keer niet zoveel zombies meedoen als in de vorige delen). Gelukkig ook niet zo veel slow motions als het vorige deel.
Leuk dat Michelle Rodriguez nog eens komt opdraven.
De film vloog wel voorbij, maar 'k vond het toch eerder een tussendoortje, zeker niet het beste deel van de reeks.
psychopath
Slechtste deel van de reeks, in de eerste 30min heb ik overwogen om em af te zetten maar na 30min was het wel aanvaardbaar.
Leuk dat je Michelle Rodriguez mooi ziet maar ook als badass, altijd fan van hr geweest en vond het kleine meisje het ook leuk doen maar het verhaal was nou niet echt een goede aansluiting op het vorige deel.
gulianos
Dit laatste deel van de Resident Evil reeks vond ik ook meteen de minst goede. Het ontbreekt niet aan de actie, maar wel aan plotsterkte. Het lijkt wel alsof het script zo geschreven is om er nog net even een laatste film uit te knijpen. Veels te veel over de top gebeurtenissen, wat zelfs voor RE eigenlijk te ver gaat. Dit deel keek wederom goed weg net als de andere delen maar ik heb er lang niet zoveel van genoten als van bv. RE: Afterlife.
Roger Thornhill
Met dat "laatste" zul je wel "meest recente" bedoelen, gulianos, want de release van het als de afsluiter van deze reeks bedoelde Resident evil : the final chapter is op 27 januari 2017 gepland!
gulianos
Roger Thornhill Ja klopt, ik zag het gisteren toevallig op IMDb. Ik kan m'n bericht van eerder niet meer aanpassen blijkbaar.
Roger Thornhill
Aanpassen kan gedurende 12 uur na plaatsing van het bericht. Helaas was je kennelijk net te laat... Maakt ook niet uit, geen kapitale blunder. Leuk dat er weer eens iemand de hele cyclus met enthousiasme onder de loep neemt.
thoyouknow1980
Yes
alweer een deel.
En ik word weer eens verwend,want wat is dit deel weer VET!!!
Verhaaltje gaat gewoon vrolijk verder,en alles is weer van een hoog niveau.
Echt knap van de makers dat deze film reeks zo goed in elkaar steekt.
Werkelijk elk deel vind ik waanzinnig leuk om te bekijken,en deze dus ook weer.
Vind je zombies en actie leuk,en heb je een ruime fantasie,dan is de Resident Evil reeks een fantastische manier om je tijd te doden
GUNTHER-123
joepie,weer een deel van resident evil,zat al een tydje te wachten op een volgend deel.even spannend als de vorige delen ben een fan van milla jovovic.zombie films vind ik de max&zeker deze reeks,doe maar vlug een volgend deel.heb gelezen dat er in 2017 een nieuw deel uitkomt waarschynlyk the final chapter.heel spytig maar kyk er toch al naar uit.

Duke Nukem
- 1986 stemmen
Ondanks de mooie aziatische vrouw kon deze film mij helemaal niet boeien. Wat heeft dit nog met de Resident Evil games te maken?

Supernatural
iets minder dan eerste 3 delen beetje gelijk met het vorige deel maar zeker nog leuk om te zien.als ik kijk zie ik toch de hele reeks weer.dat vind ik altijd het leukste.dat moet binnenkort ook maar weer even.
Kondoro
Resident Evil: Retribution
Gister middag/avond toch dit één na laatste deel van de Resident Evil films reeks gezien waarvan ik toch erg schrok, steker nog, wat ik helemaal geen gave variant van deze serie vind! De film kent totaal geen inhoud, is slecht gebracht en word te ééntonig. Hoewel Resident Evil: Retribution een film in de serie is vond ik het geen nuttige toevoeging. *Ze geven eigenlijk maar twee echt informatieve delen weer, het verraad van Wesker.
Toch ben ik van Resident Evil: Retribution geen fan, sterker nog ik vind dit het slechtste film uit de gehele Resident Evil reeks. Het is onlogisch en totaal nutteloos om dit deel toch nog in de reeks te gooien.
Alice zit in een Russisch onderzeeër bunker die Rusland gebruikte om (Volgens mij U-boten te testen) maar die overgenomen was om testen voor Umberlla. Alice zit daar vast toen ze meegenomen is door Wesker en probeert er uit te ontsnappen, met alle moeilijkheden van dien.
Slecht deel, totaan niet vermakelijk.
Opnieuw gezien, nadat ik de 4 delen daarvoor ook in korte tijd opnieuw heb gekeken. Ik blijf bij mijn woorden van enkele jaren terug; dit is gewoon een absolute schijtfilm en een schande voor de naam van Resident Evil. Echt een film waar de jonge generatie actiefilm kijkers misschien van kan genieten, maar ik ieder geval niet. Vreselijke slow-motion actie rommel, een absolute overkill aan CGI beelden en werkelijk niet 1 memorabele scene in de hele film. De eerste 3 films waren wel geinig, zonder dat ze echt goed waren, maar daarna...ai ai. Hoop sci-fi gedoe, knallen en overdreven acrobatische movies van Alice. Alles waar de naam Resident Evil niet voor hoort te staan. Oervervelend dit.
1* blijven nu ook staan.
Tarkus
Ook deze prent barst van de actie, net als de vorige filmen trouwens, maar dit keer gaat het wel ten koste van een goed verhaal.
Milla Jovovich doet het nog steeds uitstekend, alsook Michelle Rodriguez.
Maar het is duidelijk, de klad komt erin...
Het einde van de film laat blijken dat er nog een vervolg komt, maar als dit dan van dezelfde kwaliteit is als deze film, laat het dan maar eindigen.. het was ooit veel beter...
Heb deze tweede keer wel meer van deze film genoten dan de eerste maal.
Maar toch wordt het tijd dat men ermee stopt, het verhaal is te ver gezocht en het gaat op den duur vervelen.
En dat hebben de makers waarschijnlijk ook zelf begrepen, want de volgende is dus de allerlaatste.
Al weet je in de filmwereld nooit en komt men binnen 10 jaar weer met een vervolg op de proppen !!

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Underworld: Evolution
Actie / Horror, 2006

Underworld
Horror / Fantasy, 2003
mutantdystopievervolgsamenzweringtokio, japanzombiegebaseerd op videogamemoscow, russiahand to hand combatvirusplaguepandemicmega corporation