• 9.376.713 stemmen

Resident Evil: Retribution (2012)

Actie / Sciencefiction | 95 minuten

Releasedatum: 4 oktober 2012

• Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Resident Evil: Retribution

"Evil goes global"

Het dodelijke T-Virus van de Umbrella Corporatie blijft de aarde teisteren en transformeert de wereldbevolking in vleesetende zombies. De laatste hoop voor het menselijk ras is Alice (Milla Jovovich). Zonder veilige plek blijft Alice jagen op de verantwoordelijke van de uitbraak, wat haar in Tokio, New York, Washington en Moskou brengt. Samen met een groep geallieerde en vertrouwde vrienden moet ze zich een weg uit de vijandelijke wereld zien te vechten.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Fijne trailer hoor

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Aardige trailer. Wesker terug, Alice vs Jill, Anderson's stijltje. Ja, zin in.

avatar van The Oceanic Six

Goede trailer ja, lijkt sowieso een stuk beter dan het slechte vorige deel. Toch is het doodzonde dat ze na deel 1 de actiekant ipv de horrorkant op zijn gegaan.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

...0:38, DotD, heerlijk deja vu momentje Ziet er verder buitengewoon ruk uit, zoals de vorige ook waren... kan bijna niet wachten!

avatar van sofripa

sofripa

Ja, heel fijn.

Dragonslayer

Hmm trailer ziet er misschien goed uit. Maar heb er toch nog m'n twijfels over.

Ben nog steeds als de dood dat het weer een slap verhaal gaat worden en het vol met slomotion en van die irritante 3D gerichte scènes gaat zitten. In de trailer zitten er al behoorlijk wat.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Ziet er weer leuk uit. Zo te zien word dit ook een aflsuiter denk ik?

Starmaster501 schreef:

Ziet er weer leuk uit. Zo te zien word dit ook een aflsuiter denk ik?

Nope, als deze goed wat geld binnen haalt maken ze nog een 6e die de knallende afsluiter gaat worden. Dus mocht deze film gaan floppen dan zitten de RE fans met een probleempje.

Ik weet zeker dat deze RE eindigt met een hele gemene cliffhanger.

avatar van darkcity

darkcity

Hm ben niet kapot van de trailer. Niks verrassends aan t.o.v. de vorige delen (WEER My name is Alice blablabla)

Dat ene stukje in dat huis aan het begin is EXACT hetzelfde als het begin van Dawn of the Dead. Paul Anderson doet weer waar ie goed in is; andermans films kopiëren.

En dat Rain enz terugkomen als klonen?! OMG hoe slecht kan een script zijn...

avatar van disneystore

disneystore

Trailer verbaasd me ook wel enorm moet ik zeggen. Ziet ernaar uit dat dit een sterk deel gaat worden!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Apster

Apster

Mijn favo game wordt al delen lang compleet om zeep geholpen. Hoe is het toch mogelijk dat Anderson dit soort broddelwerkjes mag blijven maken . Film bevat vast weer veel slaapverwekkende actie in slow-motion en een open einde voor deel 6.

avatar van the knight

the knight

de vorige resident vond ik nog meevallen hoor zaten nog veel verschiet momenten vond ik. maar de meester in de resident evil films vind ik nog altijd 2 gevolgd door 1

avatar van Apster

Apster

Ik haal al die delen door elkaar, maar elk deel is dan ook compleet inwisselbaar. Ik wacht nog steeds op een RE film die zich wat dichter bij de game houdt. Dus sfeer en horror en geen zielloze actiefilm die schaamteloos films als de Matrix kopieert (en daar vervolgens niet eens in slaagt). Maar goed, zo zou ik het willen zien.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Net als bij de games (vanaf deel 4) ligt de nadruk veel meer op de actie. De vorige begon leuk, maar werd steeds minder en minder. Deze lijkt mij wel weer ok, tot nu toe.

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

Aub reboot deze films en maak een nieuwe serie en gebruik dan het echte verhaal en karakters van de games.

Alice bestaat nog niet eens in de game ik denk dat de echte fans toch ook gewoon Clare,Chris,Jill.Leon en de bad guy Wesker willen zien

het verhaal van de games is gewoon 100 keer beter dan deze eindloze film serie wat alleen de titel resident evil beledig deze films zijn gewoon schandalig.

Gelukkig komt 2 okt 2012 Resident evil 6 uit op de ps3 kunnen we teminste verder met de echt story.

avatar van Minotaures

Minotaures

Ben benieuwd hoeveel het worden. Ik heb het idee dat ze blijven doorgaan tot Umbrella corp. definitief weggevaagd is... en misschien de zombies ook.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

Nog maar een maand, ik kan niet meer wachten

avatar van Seifer

Seifer

Ik had liever gezien dat de Resident Evil reeks zou lijken op de game (deel 2, je speelde als politieagent in een stad vol zombies). Vond dat altijd een geniaal spel. Als je de deur open deed, begon de game te laden en zodra dat voorbij was had je een kans dat er een horde zombies voor je neus stond. Deze films zijn ook nog wel vermakelijk, maar het blijft te veel een actie film.

Seifer schreef:

Ik droom er elke nacht van dat er een reboot gaat komen en dat ze beginnen in of dat politiebureau of één of ander groot landhuis. Die ondergrondse laboratoria vond ik niet bepaald spannend, ik miste dat heerlijke claustrofobische gevoel. Met een beetje geluk gebruiken ze Chris, Jill, Claire en Leon als hoofdpersonages en Wesker en Ada als badguys.

In de laatste paar films ontbreekt het vooral aan een fatsoenlijk verhaal. Maar wat wil je ook nog doen in een totaal verwoeste wereld.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

Waarom is er al gestemd? Laat me raden, iemand wou weer zo lollig zijn!

avatar van killer13

killer13

de film kwam in amerika officieel uit op 14 september geloof ik

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

in america gezien en wat een toffe film zeg. Veel actie en geweld en hele mooie gevechtschoreografie. super! zeker geen teleurstelling.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Mooie poster.

Milla Jovovich .

4 oktober in de bioscoop,ik kan niet wachten.

avatar van xaid

xaid

Vind ze wel steeds ietsjes minder worden om eerlijk te zijn. Maar Resident Evil blijft vet

avatar van _Casper_

_Casper_

Ontzettende tegenvaller, ik vond de vorige restident evil films best tof maar deze film sloeg echt nergens op...

Er zat totaal geen verhaal in, en ook de actie viel erg tegen...

De film is een aaneenschakeling van domme actie scenes, en afentoe komen er slowmotion effects bij maar op momenten datje echt denkt van is dat nu nodig?

Heb de film nog wel afgekeken omdat ik toch hoopte dat ie nog beter zou worden maar dat werd ie niet

_Casper_ schreef:

Ontzettende tegenvaller, ik vond de vorige restident evil films best tof maar

Er zat totaal geen verhaal in, en ook de actie viel erg tegen...

Dat zijn precies de 3 extreme minpunten van Resident evil Afterlife. Dacht dat ze nou toch wel eens van die fouten geleerd hadden. Vooral aan die slowmotion had ik me echt kapot geërgerd. Het haalt het epische uit de actie.