• 9.176.201 stemmen

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 10 januari 2002

Plot Ocean's Eleven

"Are you in or out?"

De crimineel Danny Ocean komt na een gevangenisstraf van vier jaar eindelijk vrij. Hij besluit zijn herwonnen vrijheid meteen goed te gebruiken door drie casino's in Las Vegas te beroven. Om deze bijna onmogelijke klus te klaren, verzamelt hij een grote crew professionals om zich heen. Al snel blijkt dat er voor Danny meer op het spel staat dan alleen maar geld: zijn ex-vrouw Tess is namelijk de nieuwe vriendin van Terry Benedict, de eigenaar van de casino's die hij wil beroven.

Linus Caldwell

Livingston Dell

Frank Catton

avatar van Black Math

Black Math

Meerdere keren gezien en toch dit blijft fris aanvoelen, al moet ik zeggen dat de vorige kijkbeurt minstens acht jaar geleden was. De grote lijnen wist ik nog wel, maar lang niet meer alle details en juist in die details zit de gein.

Over het algemeen heb ik niet heel veel met misdaad omdat het vaak gepaard gaat met een fall gedeelte. En dan is erg aangenaam om een film als deze te zien, waarbij het erom gaat slimmer dan het systeem te zijn. Een flinke cast waarbij ieder personage een cruciaal radertje is om te slagen en iedereen komt ook ruim aan bod. Tel daarbij de nodige chemie tussen de acteurs, met name Clooney en Pitt, en dat maakt de film wat personages betreft erg sterk.

Verhaal is vermakelijk, niet helemaal geloofwaardig. Dat de lasers zichtbaar zijn kan ik nog wel door de vingers zien, maar de pinch geloof ik niet in. Als dat echt zo krachtig zou werken en als het echt zo makkelijk zou zijn om eraan te komen, zouden er heel wat meer kraken op die manier gepleegd worden, zeker in deze tijd waarbij alle beveiliging electronisch is.

Visueel niet meer dan degelijk. Ook de soundtrack is niet heel opzienbarend, maar wel aangenaam. Aangezien er een connectie tussen Las Vegas en Elvis Presley is, is zijn nummer "A little less conversation" best toepasselijk. Verder viel "Clair de Lune" van Debussy op, maar dat mij opviel komt wellicht vooral door mijn klassieke muziek afwijking. Prachtig stuk.

Al met al geen briljante film, maar wel één met een fijne sfeer en met leuke ideeën en die daardoor fijn wegkijkt. 3,5*.

avatar van AJK

AJK

Gisteren helemaal afgekeken.

Film kijkt inderdaad vlot weg.

Julia Roberts wordt ook in deze film weer afgeschildert als een mooie dame.

Ik wordt er niet warm of koud van.

Verder vondt ik de film wat opvlakkerig

en sommige zaken onrealistisch,maar

goed film is fictie dus dat neem ik maar voor

lief.film is 17 jaar oud en dat zie je niet.

Nu in deze tijd kan ik niet hoger geven dan een

2.5.Te danken aan de sterren cast.

avatar van Mark de Jong

Mark de Jong

Redelijk. Maar echt geen topper.

avatar van Shadowed

Shadowed

Redelijk.

Niet een al te hoogstaande misdaadskomedie dit voor mij, die Sodenbergh heeft absoluut wel stijl, maar weet me niet echt te overtuigen met zijn Eleven. De cast is natuurlijk van hoog niveau en daarom kent de film prima acteerwerk.

Het is allemaal wel vlot gebracht, met enkele lekker luchtige scenes, maar het boeide me gewoon niet. Verhaal lag me onder andere niet, ik vond het nergens echt te spannend en die Roberts hoort hier dus echt niet in.

Clooney is wel leuk, evenals Pitt en de rest. De film is redelijk, heeft enkele lekker mooie visuele stijlen maar kent eigenlijk een nogal saai verhaal dat niet helemaal mijn ding bleek te zijn. Jammer, maar Soderbergh is wel een vakman.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Vandaag in het vliegtuig gezien. Prima film, is me destijds ontschoten aan tijd om deze te zien.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ocean's Eleven behoort wel tot het rijtje films dat al sinds mijn vroege dagen als filmliefhebber op mijn 'nog zien' lijstje stond. Nadat ik vorig jaar tijdens mijn verblijf in Londen door de vele reclame in de metro telkens herinnerd werd aan Ocean's 8, besloot ik nu toch maar eens de eerste film in deze franchise te bekijken.

En het blijkt inderdaad best een leuke film, maar daar blijft het eigenlijk ook wel bij. Las Vegas is de ultieme locatie voor dit verhaal en op de imposante sterrencast heb ik niks aan te merken, maar écht overtuigen wil het op de een of andere manier niet. Ondanks dat je ziet dat er flinke voorbereidingen voor de berovingen getroffen worden, bekroop me uiteindelijk nog het gevoel dat het allemaal iets te gemakkelijk ging. Ik heb weinig spanning ervaren, evenals weinig komedie, maar echt vervelend wil de film nou ook weer niet worden. Doordat het allemaal nog luchtig gebracht wordt, blijft het wel gemakkelijk wegkijken.

Ik denk uiteindelijk dat het ook vooral een smaakkwestie is. Ik had hetzelfde eerder dit jaar met Now You See Me. Blijkt dat dergelijke heist films er toch niet gauw in slagen mijn aandacht continu vast te blijven houden, terwijl ik er ook niet meteen een hekel aan heb. Ocean's Eleven is daar geen uitzondering op. Prima vermaak, maar het zal me niet lang bijblijven.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een man die net uit de gevangenis komt het plan heeft om drie casino's te beroven. Een goed opgebouwde en ook stijlvolle heist-film met een prima bijpassende soundtrack die mede dankzij de montage zorgt voor een fijne flow van de film. Las Vegas vormt uiteraard de perfecte locatie. Vermakelijk, maar ietwat aan de brave kant. De cast stelt niet teleur.

avatar van notsub

notsub

Ondanks dat hier geweldige acteurs de kar rekken, vond ik het een flauwe bedoeling. De kraak is van James Bond-achtige proporties, maar wordt met luchtige muziek gebracht alsof we in een slapstick zitten. De gehele sfeer vond ik veel te luchtig. Komedie ? Ja, maar niet mijn soort.

avatar van The Oceanic Six

Ik had altijd al eens de behoefte om de Ocean's trilogie nog eens opnieuw te bekijken en met het toevoegen van Ocean's Eleven kort terug op Netflix werd dit wel makkelijk. Een sterrencast, een intelligente heist en Las Vegas. Het klinkt geweldig en het is ook gewoon erg leuk geworden. Niet fantastisch, zo goed is de film ook weer niet, maar dit was wel weer een avondje fijn vermaak. Wat de film sowieso goed doet is de bizarre Las Vegas sfeer in beeld brengen. Ben er zelf geweest, die gekte rondom de massale casino's is net zo weird als cool. Het is geen mooie stad, maar wel een gave stad. En als je dan het voor elkaar krijgt om Clooney, Damon en Pitt in de hoofdrollen te krijgen, dan weet je dat het op acteergebied helemaal goed zit. Idem met de vele andere rollen.

Zelf vind ik vooral het begin van de film erg leuk en uiteraard het laatste deel als ze alles uit gaan voeren. Ik hou van die verhalen over kraken die zo goed voorbereid zijn, dat je met bewondering zit te kijken. Wel zitten er momenten in dat je je afvraagt hoe realistisch het is. Denk aan het laten zakken door de laserstralen, maar als die weer aan gaan en er hangt nog een touw te bungelen...? Of het ''in elkaar slaan'' van Clooney, waar niemand raar kijkt dat hij nog geen blauwe plek heeft na lange tijd zogenaamd geslagen te zijn. Maar storend is het allemaal niet. Dit soort films kijk je denk ik niet voor het realisme.

Ocean's Eleven is gewoon een lekkere misdaadfilm geworden die prima in elkaar steekt, knap gefilmd is en met een cast die er zin in had. Niks mis mee. Nu de andere twee delen binnenkort ook maar eens opnieuw bekijken.

3,5* (was 4*)

avatar van wimaroca

wimaroca

Gisteren voor de tweede keer gekeken,maar ik had nog geen score gedaan,maar het is nog steeds een uitstekende film,met een stelletje goede acteurs,

Het verhaal moet je niet te serieus nemen,maar is wel mooi uitgevoerd!

Van Andy Garcia had ik wel een grotere carrière verwacht

avatar van The Thing

The Thing

Heerlijk tempo, fijne karakters en verveelt geen moment.

avatar van Alathir

Alathir

Ik denk wel dat ik deze film ooit al eens heb gezien maar het was wel eens tijd om de hele serie eens te kijken. Ik ben de laatste tijd zo een aantal reeksen aan het afwerken. Dat zijn meestal chille en goede films of daar ga ik toch vanuit want anders zou er geen hele reeks van zijn gemaakt.

Zo is het dus nu tijd voor de Ocean films waarin we een jonge Matt Damon en Brad Pitt zien. Ook George Clooney is van de partij en ik heb eigenlijk nog geen enkele goede film met Clooney gezien. Ook deze film is eerder gemiddeld. Het heeft wat weg van een Mission Impossible, maar in vergelijking toch zwakker dan de meeste MI's. Dat belooft dus voor de volgende delen die slechtere waarderingen krijgen. Ik heb weinig van Soderbergh gezien maar wat ik al heb gezien was niet al te bijzonder. Anyway je moet altijd een film zonder verwachtingen beginnen. Er zaten een aantal interessante plotwendingen in zeker dat SWAT team (dat dus de overvallers zelf waren) dat het geld meenam was wel knap gevonden. De overval zelf begint een beetje abrupt. Ik dacht dat ze nog met de voorbereiding bezig waren en plots was het voor echt. Ergens wilt deze film misschien iets teveel op de korte speeltijd verwezenlijken. Een serie als Casa de Papel heeft veel meer tijd voor de details en deze film zat misschien iets te vol. Misschien ook een aantal zaken waar tijd wordt aan besteed die eigenlijk weinig betekenen zoals de romance tussen Clooney en Julia Roberts.

avatar van Phantasm

Phantasm

Film met een trage opbouw, je moet het leuk vinden. En zoveel humor vond ik er ook niet inzitten.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Best grappig, beetje kijken naar sterren doing their own thing, wat hippe elektronische jazzy muziek, kwieke montage, veel one-liners waarbij de acteurs natuurlijk hun gezicht in de plooi houden want hun cool mag niet verschieten... Toen ik de film indertijd voor het eerst bekeek zag ik de twist totaal niet aankomen, dus dat pleit wel in Soderberghs voordeel, en verder is het absoluut geen straf om opnieuw naar deze knappe mannen met stijlvolle pakken te kijken, maar de behoefte om de twee vervolgen ook opnieuw te gaan zien krijg ik hierdoor toch niet. Grappige ultrakorte cameo's van Angie Dickinson en Henry Silva, twee castleden uit het origineel van 1961 (dat trouwens een nog veel leukere twist had).

avatar van flaphead

flaphead

Gewoon een vermakelijke film. Leuk bedacht, vlot gemonteerd, fijne soundtrack erbij, leuk al die bekenden koppen en de sfeer zal er lekker ingezeten hebben op de set. Een plothole hier en daar kijken we even doorheen. De romance is tenenkrommend cliché en zorgt wat mij betreft voor een flinke aftrek; de film was ook prima zonder geweest. Leuk tussendoortje.

avatar van Mickey b

Mickey b

Deze na lange tijd eens herbekeken op Netflix. Gezien toen geen review geschreven, doe ik het bij deze. Blijft een prachtig film met topcast. Idee van een onmogelijke kraak van een kluis is een gekend thema, maar deze film verheft dit tot een meesterwerk. Een pareltje om te zien en er zullen later nog vele dergelijke films komen,’maar zelden zullen ze tippen aan deze originele. Dialogen zijn gevat en de wijze waarop de kraak gebeurd is op zijn minst weldoordacht en heeft een verrassend plot. Opnieuw genoten van deze film.

avatar van benny the cop

benny the cop

hele grappige film leuk gedaan

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Fijne vlotte overval film . De film bevat goede acteurs die de gehele film goed dragen met een goed laagje humor erbij. Het verhaal is vlot en goed uitgedacht . Hier en daar wat ongeloofwaardig , maar dat maakte de film niet minder vermakelijk. Heb mij wel vermaakt en kijkt lekker weg .

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Ook alweer behoorlijk op leeftijd, en wat viel de film me tegen destijds, alhoewel tegenvallen, waarschijnlijk is 'er niets mee hebben' een betere woordkeuze. Maar mij worstelend door de vele films die op MovieMeter staan, en de grotendeels positieve reacties op Ocean's 11, had ik toch het idee opgevat de film maar eens te herkijken samen met de twee vervolgen.

Het verhaal moge bekend zijn betreffende deze megakraak in hartje Las Vegas tijdens prime time. Het eerste half uur is sowieso toch nog wel even in komen met de introductie en het begint pas te leven en interessant te worden als men de kraak begint te plannen en aan het inflitreren slaat. De kraak is dan ook best aardig te zien en de uiteindelijk zit dat gedeelte best goed in elkaar met hoe ze wegkomen met de buit en iedereen en alles er in tuint. De cast is uiteraard groots met zoveel bekende namen, een Julia Roberts waar ik zelden wat aan vind daargelaten, vind ik vooral Carl Reiner wel erg goed en vind het grappig Lennox Lewis en Klitshko te zien voor hun partij. En ik moet de soundtrack niet vergeten die prima is. Het zijn een paar aardige dingen in deze Soderbergh die zijn beste film wat mij betreft toch maakte met Traffic. Verder ben ik verre van een Soderbergh fan die mij zelden raakt of aanspreekt en ronduit saaie of flauwe films maakt.

Een ander handelsmerk van de man betreft soms best een mooi plaatje te kunnen schieten, maar deze worden maar al te vaak afgewisselt met ontzettend lelijke shots qua achtergrond of kleuren. Vaak heeft de man er echt foeilelijke shots tussen zitten of ronduit onbegrijpelijke shots zoals in Ocean's 12 waar de camera vanaf de eerste of tweede etage een vertrekkende auto volgt in een straat waar een beeldvullende boom ieder zicht ontneemt. Gewoon echt waarom...snap ik het niet of snapt Soderbergh het niet? Dan het shot op het einde waar de elf naar de fontein bij het Casino staan de staren met een gelukzalige glimlach en de camera er langzaam bij langs glijdt. Een tenenkrommend shot eigen die hopeloos ouderwets en nietszeggend aanvoelt. Charme schijnt deze film dan bovenal te hebben volgens andere gebruikers. Nu moet ik zeggen dat de herkijk best te doen was en ik me niet verveelt heb, toch doet de film mij eigenlijk helemaal niets, het spreekt verder nergens aan. Een voldoende voor een de moeite zit er wat mij betreft wel in.

avatar van Brabants

Brabants

Ocean's Eleven is een film met weinig dynamiek en veel gezever door wat egootjes. Uiteindelijk kijk je naar een hoop lucht. Niet mijn ding.

avatar van Flavio

Flavio

Luchtig vermaak dat je niet te serieus moet nemen, en die eerder gelikt dan grappig is. Voor een zogenaamd briljant plan hangt het allemaal wel erg van toeval aan elkaar. Wat als Tess de telefoon al eerder had gevonden en ergens had weggelegd? Of wat als Benedict Linus niet alleen had terug laten lopen om zijn beeper op te halen? En daar zit de film vol mee.

avatar van Thomas83

Thomas83

Weinig formules zijn zo fijn als die van de heist movie. Ze vormen ook een perfect excuus voor een mooie ensemble cast met allerlei charismatische acteurs. Die zijn hier misschien ook wel nodig om de gevatte dialogen niet irritant te maken.

De film heeft een vrij flitsende en luchtige benadering, met een verhaal vol met de gebruikelijke twists en tegenslagen om het interessant te houden. Daarbij is het leuk dat je als kijker het volledige plan niet weet. De romantiek is veruit het minst overtuigende onderdeel van de film. Ze hadden op zijn minst de relatie wat beter uit kunnen werken.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Inmiddels voor de derde/vierde keer gezien en het blijft gewoon een lekkere heistfilm. Het verhaal is so so en ontkomt niet aan de nodige hiaten. Dat wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de sterrencast die er duidelijk zin in heeft. Sfeervolle, luchtige en humoristische misdaadfilm die nog steeds 2 uur van mijn vrije tijd mag beroven.

4,0 * Sexy heistfilm