Genre: Misdaad / Komedie
Geregisseerd door: Steven Soderbergh
Met onder meer: George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon
IMDb beoordeling: 6,5 (418.721)
Gesproken taal: Frans, Italiaans, Nederlands, Mandarijn en Engels
- Niet beschikbaar op Videoland
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
Plot Ocean's Twelve
"Twelve is the new eleven."
Terry Benedict is nog steeds woedend over het geld dat Danny Ocean en zijn crew hem afhandig gemaakt hebben. Hij dreigt met geweld als ze dit geld niet binnen twee weken met een fikse rente aan hem terugbetaald hebben. De crew van Ocean besluit naar Europa af te reizen voor enkele lucratieve klusjes. Hier komen ze in aanraking met de Europol-agente Isabel Lehiri en een andere meesterdief, bekend onder de naam "The Night Fox."
Danny Ocean
Tess Ocean
Virgil Malloy
Turk Malloy
jippie2010
Druk, rommelig, sfeerloos en vooral heel lelijk.
Het voelt als een jaren '90 film.
Deed me weinig. *2,5
umbra
Zoals m'n voorgangers hier reeds verschillende malen hebben aangehaald, rommelige film en slecht (lees vies) gefilmd, ziet er eerder film uit '90 dan 2004...heb ze nu echt volledig in 'verkeerde' volgorde gekeken, eerst Thirteen, dan Eleven en nu dus de Twelve. Omdat ik Thirteen aardige film vond, is meteen ook de beste vd 3. Deze de minste.
deventerate
Ik kon me er wel mee vermaken. Zeker een leuke film ,omdat ze in Amsterdam waren en daarnaast ook vanwege het "naaien" van Matt Damon
Atheistus
Einde niet gehaald, wat een waardeloze film zeg. De eerste was best leuk, maar dit was meer een flauwe klucht van John Lanting.
- 12061 berichten
Aardige film waarin de bestolen casino-eigenaar de dieven een ultimatum geeft. Dit vervolg heeft dezelfde toon, uitstraling en tempo. Het duurt even voordat het verhaal goed op gang is en het wat korter gemogen. Verder is de heist zelf minder boeiend dan in het eerste deel. Vermakelijk is het zeker nog wel (vooral een leuke scene waarin Julia Roberts zichzelf speelt).
Kort geleden op Netflix Ocean's Eleven herzien, wat me best is bevallen. Dit geldt helaas niet voor de opvolger die echt vreselijk langdradig, oninteressant en weinig geestig is. Toch knap dat je na een fris vorig deel dan met zo'n opvolger komt. Zelfde regisseur, zelfde cast. Spijtig. De nieuwe locaties halen het ook niet bij Las Vegas. En wat ik jammer vond is dat het nu echt volslagen onrealistisch is. Niet dat Eleven dat nou was, maar daar had je nog het gevoel dat het kon. Maar als je hier bijvoorbeeld zo'n scène ziet met die blauwe lasers, sja. Rondom belachelijk. Het kostte me moeite om tot het einde toe de focus erbij te houden. Nu binnenkort Ocean's Thirteen maar eens opnieuw proberen, die is in mijn geheugen beter.
2* (was 2,5*)
filmfan0511
Een waardeloos vervolg, deze Ocean's Twelve. De eerste film was nu geen briljante cinema, maar wel erg vermakelijk en charmant. Dit tweede deel bevat niets van dat charme, duurt veel te lang en is ronduit saai. Las Vegas als locatie wordt duidelijk gemist ook. Dit werkte allemaal niet. Vanaf het middenpunt lijkt er ogenschijnlijk nog wat schwung in het geheel te komen, maar op een paar scènes na was dat ook maar valse hoop. Het gedeelte met Bruce Willis was, hoewel flauw, nog wel geinig. Het vervelendste is natuurlijk dat de twist op het einde het hele tweede uur van de film totaal nutteloos maakt. Een heel gedoe rond niks uiteindelijk.
Wat was wel positief? De cast natuurlijk. Pitt vond ik hier wat ongeïnteresseerder overkomen, maar vooral Clooney en Damon waren uitstekend en best grappig. Van de bijfiguren is Elliot Gould veruit de leukste. Met een sterrencast als deze moet je toch een betere film kunnen maken, zou je denken.
Magere 2*. Puur ter voltooiing gooi ik het derde deel er ook nog wel eens achteraan, hopelijk kan die het niveau terug wat omhoog krikken.
eRCee
- 1933 stemmen
Diep vanbinnen zit hier best een leuke film in. Je moet daar alleen als een archeoloog naar op zoek en je dus door lagen rommel heenwerken.
Jaysee
Had zoveel beter kunnen zijn! Waar ik ocean's eleven nog origineel vond qua sfeer en muziek viel dit helaas erg tegen! erg rommelig en van de hak op de tak verfilmd en verteld! Erg zonde dit..
Panoramix
Zeer vermakelijke film met een hoop memorabele scènes. Naar mijn idee vertegenwoordigt de zeer lage score hier op MoMe niet zozeer de kwaliteit van de film als wel de teleurstelling ten opzichte van Ocean's Eleven. Het plot van deze sequel is inderdaad veel minder sterk dan van haar voorganger maar er blijft genoeg leuks over. De snelle regiestijl van Soderbergh staat het schitteren van de cast niet in de weg. Matt Damon is geweldig als onzeker lulletje rozenwater die het zo graag zo goed wil doen. De wisselwerking tussen Pitt en Clooney blijft genieten met de bank en wijn-scène als een van de hoogtepunten en ook Julia Roberts is leuk als... Julia Roberts. Ik heb me erg goed vermaakt en ga snel Thirteen ook kijken .
Alathir
- 2098 berichten
Tamelijk zwak vervolg. In het eerste deel had je nog een deftige overval maar in dit deel wordt het wel erg ongeloofwaardig. Bovendien is het uitgangspunt ook wat ridicuul. In deel 1 stelen ze het geld en hier betalen ze het doodleuk terug. Ook Julia Roberts en Zeta Jones voegen weinig toe. Het hele verhaal is een rommeltje en na 2u denk ik van waar heb ik naar zitten kijken. Coherentie is weer ver zoek bij deze film van Soderbergh.
Mickey b
Deze lang geleden gezien. Nu op nieuw dankzij Netflix. Herinnerde mij niets meer. Opnieuw complex verhaal over een ingenieuze diefstal met plots en twist waarbij je pas op einde weet hoe de vork aan steel zit. In begin alles wat abstract maar op einde wel duidelijk. Opnieuw topcast en nu nog toevoeging van Catherine Zeta-Jones. Leuke cameo van Bruce Willis als zichzelf en Julia Roberts die als Tess even Julia (zichzelf dus) speelt als vermomming. Wel grappig. Dialogen gevat en acteerprestaties top. Hou van dit genre films.
Lovelyboy
En deel 2 dan maar. Eens kijken hoe dit deel, dat ik überhaupt nooit heb gezien, me bevalt. Met deel 1 had ik erg weinig en qua beoordelingen is dit toch wel de minst van de trilogie, we zullen zien zou ik zeggen.
Het begin is nochtans aardig met Benedict die de 11 op het spoor is en ze het vuur aan de schenen legt. Kraken plegen en dokken, de volgorde is voor hem bijzaak. Dus...het team gaat weer op pad en wat wel leuk is betreft het aandoen van Amsterdam en de klus aldaar die uitmondt in de rivaliteit met The Night Fox. De cast is weer groots en nog verder uitgebreid met Vincent Cassel en de prachtige Zeta Jones. Het oogt allemaal vlotjes en Soderbergh lijkt net als in deel één een nostalgisch jaren '70 sfeertje te willen creëren met tevens weer een aardige soundtrack.
Maar het zou Soderbergh weer niet zijn zonder een aantal onbegrijpelijk camera standpunten en zeldzaam lelijke shots qua kleuren en achtergrond. Waarom doet die man dat toch...? Dan de toenemende plotwisselingen en vele betrokkenen partijen die vooral richting het einde chaotisch wordt. Dan die countdown van Benedict...rond die klus van Van Der Woude zitten ze nog te stressen hoeveel dagen ze nog hebben, maar later met dat ei hoor je daar niets meer van en Benedict komt ook niet in beeld ofzo dat de tijd opraakt. Tot dan is het verre van overtuigend, maar Soderbergh gooit nog verder zijn glazen in rond The Night Fox met zijn ronduit stupide capoeira-momentje rond de lasers, serieus wie bedenkt zoiets, en wederom biedt Soderbergh weer een uitermate repetitief stukje camerawerk dat net zo storend is als alles gezichten op het einde in de eerste film, en ditmaal in de vorm van een chaotisch ingezoomd shot op ieder Ocean's lid dat door de politie afgevoerd wordt, en dan zijn er nogal wat op dat bewuste moment. En wat is dat chaotisch en irritant, het is het moment dat de film die nog niet eens raar begon echt wel definitief instort.
Nee, met deel 1 had ik weinig, deel 2 is gewoon matig, ik vraag me af wat deel 3 gaat brengen.
Thomas83
Heel matig vervolg. Het duurde zo lang voordat ik in de film wist te komen. Nou ja, min of meer. Het verhaal is veel te chaotisch en rommelig verteld om er ooit echt helemaal in te komen. De meesterdief is een oninteressante toevoeging en Zeta-Jones haar rol was ook niet echt nodig voor het verhaal. Daarnaast ook een vreselijk idee om de actie in verschillende Europese steden plaats te laten vinden.
Er zijn wel een hoop hilarische losse scènes, zoals die scène waarin Terry Benedict de dieven een voor confronteert. Of die waarin Julia Robert speelt dat haar personage zich voordoet als Julia Roberts, met ook nog die cameo van Bruce Willis. Ondanks dat soort fraaie scènes straalde de cast in de vorige film een stuk meer plezier uit.
Ocean's Thirteen
2007
Ocean's Eleven
2001
George Clooney over nieuwe 'Ocean's'-film: 'Wel echt de laatste'
Vijf bekende internationale films die in Nederland zijn opgenomen
Queen: Days of Our Lives
Catch Me If You Can
Biografie / Misdaad, 2002
Ocean's Eleven
Misdaad / Komedie, 2001
rome italiëvervolgovervalfabergé eggnederlands oostindische compagniegolden egggoon
Realtimes | Publishing Network
Social media