Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 16 december 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot Ocean's Twelve
"Twelve is the new eleven."
Terry Benedict is nog steeds woedend over het geld dat Danny Ocean en zijn crew hem afhandig gemaakt hebben. Hij dreigt met geweld als ze dit geld niet binnen twee weken met een fikse rente aan hem terugbetaald hebben. De crew van Ocean besluit naar Europa af te reizen voor enkele lucratieve klusjes. Hier komen ze in aanraking met de Europol-agente Isabel Lehiri en een andere meesterdief, bekend onder de naam "The Night Fox."
Danny Ocean
Virgil Malloy
Turk Malloy
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Een mooie film, maar deel 1 is was wel beter. Goede acteerprestaties en er zaten ook grappige stukjes tussen.
Minotaures
Beetje ondergewaardeerd. Er zit wel minder geniale twists en scènes, maar dat is te verwachten. Het ging immers om het terugbetalen van Benedict.
Duurde wel aan de lange kant. Maar er zat wel leuke humor in, vooral dat scène met de z.g. Julia Roberts en Bruce Willis.
Ook waren er leuke beelden van Italië en Nederland (Amsterdam). Naast de locatie's speelden er ook een team van prachtige vrouwen, zoals Roberts en Zeta-Jones. We missen alleen nog Leah Remini en Sandra Bullock en we hebben een kant-en-klare milf-team in deze film.
Een pluspunt is dat het weer om 't originele crew ging en geen vervangers.
Stukken minder dan Eleven, maar wel voldoende vermaking.
sofripa
Wat een afknapper gegeven het eerste deel. Verhaal was knudde en het plot zo onduidelijk en zo vergezocht dat ik heel dicht bij de uit-knop van mijn speler heb gestaan. Pet-film.
hardbass
De eerste keer dat ik hem zag in de bios ben ik zelfs halverwege op gestapt.
Misschien kwam dat ook door de dame die toen bij me had.
Maar hij verveelde me toen echt en voldeed niet aan de verwachting die ik er toen van had.
Vandaag maar weer eens een 2e kans gegeven en hij beviel me nu beter dan de eerste keer.
Eigenlijk zit hij nog best wel leuk in elkaar.
Natuurlijk niet zo als 11 maar toch voor mij nog wel een 3
Vanavond 13 kijken die ik dus nooit heb gezien omdat ik 12 niks vond.
mnrk
Een stuk minder dan het 1e deel....
Wel zijn de locatie's uitstekend en is de hele cast weer anwezig met als toetje Catherina Zeta Jones
Het verhaal loopt een beetje door elkaar heen waardoor het net niet helemaal goed overkomt.
JustMike
wel eindelijk een keer een film die Nederlands serieus neemt, en het ook echt Nederlands is. Meestal doen ze of ze Nederlands praten terwijl ze maar wat bazellen maar hier niet.
Tarkus
Is niet wat ik er had van verwacht. Langdradig, verwarrend verhaal. En ik moet de andere reacties bijtreden? Nr. 1 was stukken beter.
Heb de film nog eens bekeken, maar ik blijf grotendeels bij mijn eerste commentaar.
Film Fan
Review. Minder geslaagd vervolg op Ocean's Eleven. Was Ocean's Eleven nog een remake, voor deze film moest men een heel nieuw verhaal schrijven. En dat is niet zo goed gelukt, Het verhaal zat rommelig in elkaar en was niet altijd even duidelijk. De realiteits zin (voor zover mogelijk in een film) was ver te zoeken, veel verder dan in deel één. Uit deze top cast werd zeker niet het beste naar boven gehaald, en dat is jammer. Wat wel grappig was om te zien was dat Julia Roberts een look-a-like moest spelen van...Julia Roberts.
TMP
Duidelijk de minste van de drie Ocean films. Verhaal is verre van geweldig, daar kan de cast ook niks aan veranderen.
3,5
Bruens
Voor mij de minste van de reeks, wil niet zeggen dat hij niet vermakelijk was. Zaten zeker een paar leuke stukjes in. Maar het hele nightfox gebeuren vond ik maar niets, een of andere legende is in mijn ogen zo uitgemolken. De cast was wel top!!
Dennissssss
Stuk minder dan deel 1. Minder humor en het eerste uur van de film is bij vlagen zelfs saai! Het 2de uur maakt veel goed! Weer een top cast en grappig dat Bruce Willis moment!
Pete_033
Deze film had ik jaren geleden eens een keer gezien en destijds vond ik het een slechte film mede door het warrige verhaal maar onlangs weer eens herkeken en het valt best mee. Het verhaal is best simpel. Vergeleken deel 1 is dit wel een tegenvaller maar desondanks wel een leuke film om te bekijken. Zeker gezien het feit dat Catherine Zeta-Jones meedoet
De film gaat alleen de mist in als Bruce Willis ten tonele verschijnt en Julia Robert`s personage Julia Roberts gaat spelen. Zo FLAUW
Echt Amerikaans flauw
Voor de rest mooie locatie waaronder Amsterdam en coole muziek maar wel de minste van de 3 Ocean`s films.
Waackx
Zeer knappe prestatie om zo' n slecht vervolg te maken na een goede eerste misdaad-film.
Dezelfde acteurs en actrices, dezelfde regisseur en toch zulke troep weten te maken.
We volgen 2 onduidelijke verhalen die allebei nauwelijks uitgewerkt worden.
De acteurs lijken nog de meeste lol te hebben maar het voor het publiek is het een martelgang want de film is zowel niet spannend als grappig.
Alleen Garcia,Cassel en Zeta- Jones zijn aardig bezig maar juist de eerst genoemde heeft in dit deel een aandeel van een minuut of 10 !
Dan is het weer zover dat een film deels afspeelt in NL/Amsterdam, maar natuurlijk is het een film waarbij je eerder schaamt dat jouw stad hiervoor wordt gebruikt dan dat je trots op bent.
Soderbergh en de cast moeten zich diep schamen.
Grizzly3030
Deel 1 en 3 zijn prima. maar wat ze in dit deel met zn allen hebben zitten doen is een goede vraag. Slechte film zeg....
ErikP
Baggerslechte film. Het enige wat een beetje leuk is dat een deel zich in Amsterdam afspeelt
Goodwillhunting
Ik vind een 2, 68 iets te laag voor ocean's twelve. Dat hij 2700+ stemmen heeft zegt toch wel dat hij minstens een 3 waard is.
Waackx
Omdat een film ruim 2700 heeft gekregen verdient hij automatisch minstens een 3 ?
Als hij na 2703 stemmen een gemiddelde heeft van 2,68 dan verdient hij dat ook.
Naar mijn mening is dat zelfs te hoog.
speranza
Wat een enorme tegenvaller. Zeker met zo'n cast had hier veel meer uitgehaald moeten worden. Heel onsamenhangend allemaal. Ik kan geen enkele reden bedenken om meer dan de laagst mogelijke stem aan dit gedrocht te geven.
erniebob
Hoe is mogelijk met zo'n cast zo'n bar slechte film te maken,
gister maar is de moeite genomen om m uit te zitten, was op de helft van de film
gewoon vergeten waar hij eigenlijk over ging.
Een klein + punt, Zeta Jones was was wel lekker !!
Driello
Tja, het begint goed, als een waardige opvolger van Ocean's 11. De jacht van Benedict op de 11. Het idee voor een nieuw plan. Maar daarna lopt de boel hopeloos in de soep, wordt het meer en meer onwaarschijnlijk en begint zelfs wrevel te ontstaan bij het kijken. Jammer.
Denzz
Echt niet zo slecht als iedereen hier beweert. Kijkt lekker weg en is op sommige momenten erg fijn en vermakelijk, komt mede door het samenspel van de acteurs.
Fran
- 1953 berichten
Tja, het eerste deel vond ik al niet helemaal mijn ding maar dat werd er met dit deel niet beter om. Ook bij dit deel vind ik de humor te geforceerd en het verhaal weinig spannend.
coendpl
Ik vond deel 1 supersterk, en deze is gewoon wat minder en vooral het begin was gewoon niet sterk. maar omdat het minder is dan deel 1 betekend niet dat deze film een onvoldoende scoort! 3*
Dennis Evahi
Gewoon echt heel erg slecht!!! Hoe kan dit in hemelsnaam worden uitgebracht?
Zwaar overgewaardeerd deze shit.
Saldek
Na de fantastische Oceans Eleven ging ik hier gisteren helemaal voor zitten. En gezien de lengte van de film zou deze mij een lekkere vrijdagavond betekenen.
Maar alleen al die eerste minuten.....die flauwe grappen waarbij ik de indruk had of de film zichzelf parodiëerde. En zelfs met een uitgangspunt als deze vond ik het bagger ten top.
Daar ging dus mijn beloofde vrijdagavondverwachting.
Na een half uur zette ik 'm uit. Hier wilde ik geen tijd aan besteden. Ik kan met me cijfer echt niet veel hoger komen dan 1,5, waarvan die kommavijf aan de cast te danken is. Het cijfer houd ik officieus omdat ik uiteindelijk maar een stukje heb gezien.
Rmie
Best wel een aardige film. De aanleiding tot het uit roven gaan, vond ik erg zwak en kwam mede daardoor niet zo uit de verf.
De grappen zijn niet altijd even leuk; met name de leeftijdgrap met Clooney.
Wat wel sterk is, zijn de plotwendingen. Dit en het sterke, ovetuigende acteren van Catherine Zeta-Jones zorgen ervoor dat ik deze film met drie sterren waardeer.
Europol zit in Den Haag, niet in Amsterdam; maar ach...
Masterbrain
Gisteren eens herbekeken en ja hoor wat is de laser scene toch heel ongeloofwaardig....evemn kapoerai dansen en de lasers ontwijken en klaar is kees.
Ik heb toch nog genoten , alleen vond ik wel dat ze in Amsterdam AJAX kondon promoten
dan is een Arsenal tas en Sportpak rond te lopen..

Ocean's Thirteen
2007

Ocean's Eleven
2001

Komische misdaadfilm 'Ocean's Eleven' en zijn vervolgen zijn nu te zien op HBO Max

George Clooney over nieuwe 'Ocean's'-film: 'Wel echt de laatste'

Vijf bekende internationale films die in Nederland zijn opgenomen

Queen: Days of Our Lives

The Bourne Identity
Thriller / Actie, 2002

Catch Me If You Can
Biografie / Misdaad, 2002
rome italiëvervolgovervalfabergé eggnederlands oostindische compagniegolden egggoon curious