Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 16 december 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot Ocean's Twelve
"Twelve is the new eleven."
Terry Benedict is nog steeds woedend over het geld dat Danny Ocean en zijn crew hem afhandig gemaakt hebben. Hij dreigt met geweld als ze dit geld niet binnen twee weken met een fikse rente aan hem terugbetaald hebben. De crew van Ocean besluit naar Europa af te reizen voor enkele lucratieve klusjes. Hier komen ze in aanraking met de Europol-agente Isabel Lehiri en een andere meesterdief, bekend onder de naam "The Night Fox."
Danny Ocean
Tess Ocean
Virgil Malloy
Turk Malloy
Redlop
Ik dacht dat na het aanhoren van alle slechte verhalen het alleen maar mee kon vallen, maar helaas.
De 'heist' was in 'eleven' een ingenieus plan, maar hier is het onzinnig. Een grachtendpand optillen gaat richting cartoonverfilming.
De manier van filmen was 'europees' en werkte afstandelijk. Dieptepunt was toch wel dat Tess Julia Roberts ging spelen. Dan weet je het echt niet meer als scenarioschrijver.
Vincent Cassel was erg goed als de Nightfox en verder had de cameo van Albert Finney meer impact verdiend. Met die twee personages had meer gedaan moeten worden. De film wilde teveel vertellen waardoor geen enkele verhaallijn doel trof. 2*
Wezze
Ik vond de film al matig, maar dat Julia Roberts zichzelf gaat spelen ging echt te ver.. -_-' zonde van mn geld.. :s
IcU
Een triest gebeuren. Eleen was aardig maar dit was echt slecht. Geen actie em de humor was ook nergens te bekennen. 1*
Tarkus
Is niet wat ik er had van verwacht. Langdradig, verwarrend verhaal. En ik moet de andere reacties bijtreden? Nr. 1 was stukken beter.
mikoz
Jammer , ik vond deel een toch een stuk beter.
Het was eigenlijk alleen leuk om Nederland te zien voor de rest heb ik weinig pluspuntjes kunnen ontdekken.
SuperSideSwipe
Net als The Ring 2 heeft deze film te lijden aan hoge verwachtingen van een eerder deel. Deze film evenals The Ring 2 waren opzich goede films, maar een heel stuk minder dan deel 1. Ik denk dat ze allebij minstens 0,5* hoger zouden staan gemiddeld als de eerste delen er nooit waren geweest.
flipsen
Beide vervolgen die je hier vergelijkt zijn goede vervolgen, maar ieder op een compleet eigen manier.
De Ring 2 gaat gewoon in precies dezelfde stijl verder, verhaal is consistent, zelfde hoofdpersonen, zelfde sfeertje, soort muziek etc. Die film staat gewoon laag omdat mensen iets te zeuren willen hebben, maar die is gewoon net zo goed.
Deze film doet het als vervolg heel anders. Het is net als deel 1 een we-gaan-iets-jatten-film. Het verhaal (dat in deel 1 al vrij ver gezocht was), wordt als je kijkt naar plottwists en verassingen volledig over the top gehaald. aan het eind bleek dat bijna de hele rest van de film overbodig is geweest! Als je vervolgens kunt zien dat het theekransje van de ster-acteurs er ook wel heel erg dik bovenop ligt, dan kan deze film toch echt met een knippog genomen worden. Hierdoor vermoed ik dat deze film meer bedoeld is als een soort persiflage op de vele we-gaan-iets-jatten-films die wel serieus bedoeld zijn, maar ook vergezocht zijn (bijv.: entrapment, the italian job, the score).
Ook is het dus een theekransje voor de ster acteurs met de nodige zelfspot, iets wat niet veel mensen kunnen waarderen denk ik. Maar aangezien het niet zo heel serieuze karakter van deel 1, vind ik het wel origineel en geinig dat ze verassende elementen in het verhaal nog verder over the top gehaald hebben hier.
mafiabaas
Heel mooi gezegd
helemaal mee eens. Had echt niet verwacht dat tie zo saai was eigelijk. Deel 1 is duidelijk veeel beter en leuker om te kijken.
Dennis Evahi
Nog nooit zo'n bar slechte film gezien als deze! Een draak van een film, wat een grote schande dat deze film met veel bombarie gelanceerd is. Het is té triest voor woorden, wat een terleurstelling en kapitaalvernietiging. Allemaal A-sterren maar ze bakken er niets van. Ik geef 0.5 voor de moeite. Intens slecht!!!!
Materny
Gedrocht van een vervolg.
Alle acteurs moeten zich schamen dat ze zo''n pulp hebben geproduceerd
De duurste acteurs en actrices van Hollywood en dan nog zo''n rotzooi produceren.
Bah, er had meer in gezeten.
Rianneke_Dan
weer leuke acteurs, maar het is toch niet echt mijn ding.
het was ook een slecht verhaal echt niet boeiend, acteurs maken wel iets goed.
andy1980
de eerste film was beter maar vond het toch vermakelijk ,blijft een goede cast
chucknorris
- 1908 stemmen
oei! deze was matig zeg! Als ik de verhalen hierboven zie, ben ik niet de enige die dat denkt. Wist ook wel dat hij niet zo goed zou zijn als deel 1, maar ik had er toch wel iets meer van verwacht. meer dan dit in ieder geval.
Volgens mij hebben ze verhaal echt tijdens de film verzonnen ofzo. en maar lachen met z'n allen, maar een goede film maken ho maar.
Justice4All
code9
Rommelige film die bij vlagen toch heel erg leuk is, vooral omdat de sterrencast zichzelf én de film niet erg serieus neemt. De meligheid straalt er vanaf en dat is nu juist de charme van Ocean's Twelve. Dat het scenario een zooitje is... ach, wie maalt daar dan nog om. Ook gewoon 3*, net zoals het eerste deel.
Sentella
Ik typte net voor de lol op google oceans 13 in en blijkt dat er plannen zijn voor NOG een vervolg!
Anakin01
Spijtig van dit slechte vervolg.
Ik verwachtte er pakken meer van, aangezien het matige plot, die me wel aansprak, de goede acteurs natuurlijk weer.
Maar uiteindelijk was'k teleurgesteld door eigelijk slechtere acteerprestaties, plot bleef zelfde tuurlijk maar anders, niet echt bijzonder.
Anakin01
dewulfda
Wat een slechte film zeg, één van de slechtste die ik ooit gezien heb. En ik heb er al redelijk veel gezien. De film wordt omschreven als actie, misdaad & humor. Maar actie zat er totaal niet in, integendeel als er een actie moment zat aan te komen sloegen ze dat deel over tot juist na de actie. Humor heb ik ook niet gevonden in deze film. Enja miss wel nog een beetje misdaad toch.
En dat allemaal met zo'n cast, toch veel meer van verwacht hoor.
0,5 ster omdat je geen nul kan geven !
TerryA
Hollywood heeft duidelijk geen originele ideen meer?! - het was erg genoeg om een remake van Oceans Eleven (met Frank Sinatra & Sammy Davis jnr van 1960) te maken maar nu nog een vervolg daar boven op?! - als mensen hier toch naar toe gaan geven ze Hollywood meer aanmoediging om nog meer slappe re-makes te maken in plaats van wat origineels te bedenken met onze geld! - als we niet oppassen gaan ze dadelijk re-remakes maken van Charlies Angels of Dukes of Hazard!
gideonvdb
MovieMeid
Leuke film.
Maar sommigen stukjes zijn wel saai.
Maar goed verder heb ik wel van genoten
Ze acteerden wel goed vond ik.
Alleen vond ik een beetje te veel actie.
maar 3,5 sterren. ( omdat ik 3 te laag vond en 4 te hoog.)
film_kaza
een van de slechtste films die ik ooit gezien heb.
0,5 sterren
film_kaza
dat meen je toch niet. deel 2 was waardeloos
Idol
er komt een vervolg op deze film oceans 13 met brad pit, george clooney, mat damon.
julia roberts en zeta jones ontbreken deze keer.
Turkeyloverz
Wel met Ellen Barkin, wordt weer (net als de 1e) opgenomen in Las Vegas.
Dennis Evahi
..Bij voorbaat pas ik voor het vervolg. Ik trap er in iedergeval niet in.....I am not amused!
Slechter dan slecht kan toch niet zou je denken.
huizepius
deze film was te saai, ik heb hem niet een afgekeken zo slecht en saai vond ik hem. echt een blooper gewoon.

Ocean's Thirteen
2007

Ocean's Eleven
2001

Komische misdaadfilm 'Ocean's Eleven' en zijn vervolgen zijn nu te zien op HBO Max

George Clooney over nieuwe 'Ocean's'-film: 'Wel echt de laatste'

Vijf bekende internationale films die in Nederland zijn opgenomen

Queen: Days of Our Lives

The Bourne Identity
Thriller / Actie, 2002

Catch Me If You Can
Misdaad / Biografie, 2002
rome italiëvervolgovervalfabergé eggnederlands oostindische compagniegolden egggoon curious