Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 16 december 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot Ocean's Twelve
"Twelve is the new eleven."
Terry Benedict is nog steeds woedend over het geld dat Danny Ocean en zijn crew hem afhandig gemaakt hebben. Hij dreigt met geweld als ze dit geld niet binnen twee weken met een fikse rente aan hem terugbetaald hebben. De crew van Ocean besluit naar Europa af te reizen voor enkele lucratieve klusjes. Hier komen ze in aanraking met de Europol-agente Isabel Lehiri en een andere meesterdief, bekend onder de naam "The Night Fox."
Danny Ocean
Tess Ocean
Virgil Malloy
Turk Malloy
Idol
Oceans Twelve komt eraan in december 2004 het vervolg op oceans eleven. met dezelfde actuers en met vincent cassel (speelt ook mee in the matrix reloaded)
In Ocean's Twelve komt de oorspronkelijke groep criminelen terug. Dit keer zijn ze van plan hun slag te slaan in Londen. Ze worden echter op de hielen gezeten door casino-eigenaar Terry Benedict (Andy Garcia), die nog niet is vergeten wat Clooney en co. in zijn casino hebben aangericht.
de film zal worden opgenomen worden in rome, parijs, new york en in februari in amsterdam
ik probeerde de film op de site te zetten maar ik kon geen poster van de film vinden
empirekees
Nog meer de Rat Pack film verpesten! Ook al Ocean's Eleven(2001) niet slecht, maar hadden de film geen Ocean's Eleven moeten noemen, want George is geen Frank Sinatra, het zelfde geldt voor Italian Job(2003)!
Bij Ocean's Eleven:
OCEAN'S TWELVE DEELS IN AMSTERDAM OPGENOMEN
Steven Soderbergh had het er al over toen hij begin dit jaar in Nederland was ter promotie van Solaris en het idee om een deel van Ocean's Twelve (de opvolger van de succesvolle heist-film Ocean's Eleven) in Amsterdam op te nemen, neemt steeds vastere vormen aan, zo blijkt uit een verhaal in De Telegraaf van vandaag. Leuk, want het is lang geleden dat een grote Hollywood-productie opnamen kwam maken in Amsterdam, en nog leuker, aangezien het er naar uitziet dat alle grote namen uit het eerste deel (George Clooney, Julia Roberts, Brad Pitt, Matt Damon, etc.) ook nu weer van de partij zullen zijn. Volgens producent Jerry Weintraub in De Telegraaf zal de Nachtwacht het doel zijn van de boevenbende, zal de bende worden uitgebreid met de Franse acteur Vincent Cassel, en komt men in maart 2004 voor drie weken naar de Nederlandse hoofdstad.
bron: Oene Kummer nieuwsbrief
cornelis
Gaan de opnamen in Amsterdam door?
Voor zover ik hoorde wel, Egmond Film&TV doet de lijnproduktie hier.
yosemite44
"In maart komen onder anderen George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon en Andy Garcia naar de hoofdstad om een groot aantal scènes van de film op te nemen. Het is de bedoeling dat Ocean's Twelve rond kerst volgend jaar in première gaan."
roda
het verhaal klinkt zeer goed, maar ik hoop niet dat Soderbergh het verpest.
moviefreak#1
Het verhaal moet toch haast wel goed zijn anders tekenen Pitt, Clooney, Damon en Julia Roberts toch niet ?
Hoe naief.
moviefreak#1
Hoe naief.
Was sarcastisch bedoeld
Moviestar
Wel gaaf als ze in Amsterdam gaan filmen
John Doe
Ik wil figurant spelen dan, zo goed dat ik de film steel. Btw er staat in het plot 'slechtoffer'.
Moviestar
Als iemand meer weet over de datum en plaats waar ze gaan filmen in Amsterdam wil je het aub doorgeven lijkt me wel leuk om een kijkje te gaan nemen.
Sander D.
Er gaat waarschijnlijk bij het Rijksmuseum gefilmd worden. Ik hoorde dat er plannen waren om de cast de Nachtwacht te laten stelen
Hoop dat ze weten dat die er op dit moment niet is hehe.
John Doe
Brad Pitt heeft wel wat met getallen: Seven, daarna Seven Years in Tibet. Twelve Monkeys, nu Ocean's Twelve. Hier zit meer achter.
titia
Gister op het nieuws: De opnames vinden gedeeltelijk plaats op de Heiligeweg in Amsterdam. Ook in een coffeeshop die daar zit zal worden gefilmd. (bron: AT5 nieuws) Alleen wanneer de opnames starten werd niet bekend gemaakt. (da's nou jammer, om nu weken daar te gaan posten...)
Sander D.
Ja zag het staan op de website van AT5. Nu maar hopen dat het een beetje uitlekt waar precies en wanneer, lijkt me gaaf om te zien
Sander D.
Het blijkt dus nu om een oud V.O.C document te gaan. Interessant. Misschien het Scheepvaart museum als setting gebruiken? Je weet maar nooit.
Izan
Wie wil zich opgeven als figurant voor de film oceans twelve tijdens het filmen in Amsterdam! bel 06
06 wat?
dttom
hadden ze bij de overval in ocean's eleven zo weinig verdient, dat ze nu alweer drie overvallen moeten gaan plegen?

Ocean's Thirteen
2007

Ocean's Eleven
2001

Komische misdaadfilm 'Ocean's Eleven' en zijn vervolgen zijn nu te zien op HBO Max

George Clooney over nieuwe 'Ocean's'-film: 'Wel echt de laatste'

Vijf bekende internationale films die in Nederland zijn opgenomen

Queen: Days of Our Lives

The Bourne Identity
Thriller / Actie, 2002

Catch Me If You Can
Biografie / Misdaad, 2002
rome italiëvervolgovervalfabergé eggnederlands oostindische compagniegolden egggoon curious