• 9.197.133 stemmen

Met onder meer: George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon

Gesproken taal: Spaans, Engels en Frans

Releasedatum: 13 juni 2007

Plot Ocean's Thirteen

"What are the odds of getting even? 13 to one."

Casino-eigenaar Willy Bank staat op het punt om in Las Vegas een groot casino met hotel te openen. Maar als Bank dan Reuben Tishkoff belazert en Reuben hierdoor met hartproblemen in het ziekenhuis komt te liggen, besluiten Danny Ocean en de rest van de bende om wraak op Bank te nemen. Ze besluiten om er voor te zorgen dat de opening van Banks casino uitloopt tot een grote ramp, zodat Bank veel geld zal verliezen. En daarnaast probeert de groep ook nog om de kostbare en tevens zwaarbewaakte diamanten, die Bank heeft gewonnen met zijn vorige hotels, te stelen.

Rusty Ryan

Virgil Malloy

Turk Malloy

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Net zoals m'n bovenbuurman hier heb ik de Ocean's trilogie de afgelopen weken eens bekeken, wel voor de eerste keer voor mij. Wat is dit derde deel een verademing ten opzichte van Ocean's Twelve, zeg. Echt een wereld van verschil. Ocean's Thirteen keert hoognodig terug naar het sprankelende, kleurrijke en levendige Las Vegas, en dit pompt zoveel energie en sfeer in de film dat ik vanaf het begin al doorhad dat de makers zich wel herpakt hadden. Sterker, ik vind dit derde deel zelfs iets beter dan Eleven. Bon, er valt natuurlijk wel iets over te zeggen dat het praktisch dezelfde films zijn, maar over onoriginaliteit val ik niet bij dit soort films. Het tweede deel probeerde origineel te zijn, en kijk wat daar gebeurde. Neen, dit deel doet het prima, verloopt op een lekker tempo, heeft een heel frisse visuele stijl én geeft elk personage van de crew iets te doen. Het leek alsof ik sommige personages pas voor het eerst zag; ze krijgen hier echt een eigen gezicht. Ook fijn dat de casino baas van deel 1 hier ook even onder een hoedje speelt met de crew, wat mij betreft het leukste personage van de trilogie. Wel een groot minpunt van deze afsluiter is de degradatie van Pitt en Clooney tot veredelde bijrollen. Ze hebben eigenlijk werkelijk het minste te doen van iedereen, vreemd.

Teveel moet je er natuurlijk allemaal niet bij nadenken, want dan stort het plot als een kaartenhuisje in elkaar. Maar erg vermakelijk voor een keer is dit absoluut.

avatar van Movsin

Movsin

Nadat ge Ocean's Eleven hebt gezien is er voor deze film al een pak nieuwigheid van af, zodat dit eigenlijk wel op zich een flop is.

Miste daarbovenop het beetje schalke humor die er in de 11 wel stak. Meer belachelijk dan om te lachen, deze

Onze helden zijn natuurlijk stevig uit de kuiten gewassen en niet achterlijk maar met dat en de wel puike design en Sinatra's "This Town" moeten we het doen.

Heb er toch een 2,5 voor over.

avatar van Alathir

Alathir

Opnieuw erg matig filmpje. Ik snap eigenlijk niet dat er meerdere films van zijn gemaakt. Wat een rommelig script opnieuw. Deze is wel iets beter dan deel 3 maar spanning is 0. Het is allemaal zo afstandelijk. Niemand is likeable van de personages. Niemand is boeiend. Less is more en daar hebben deze films wel last van. Er is altijd zo een periode voorbereiding en dan de echte overval. Dat gaat steeds rommelig over in elkaar. De uitleg is ook onvolledig. Er lijkt altijd wel wat te ontbreken. Veel lullen dat gebeurt er wel in deze films enkel om de zwakte van het verhaal te verbergen.

avatar van Mickey b

Mickey b

In dit derde deel eens geen verassende plots en een kraak op ingenieuze wijze. Ditmaal gaat het over een weldoordachte sabotage van de opening van een hotel / casino. Opnieuw met de topcast van de vorige twee films. Al Pacino is nu het doelwit als manager van het casino. En hij speelt het met de nodige flair. De confrontatie met Andia García is ook super. Leuke film,‘ maar haalt originaliteit niet van eerste film, omwille van de iets simpele modus operandi van de kraak. Maar daarom niet minder amusant. Ingezette middelen zijn net als bij vorige film er ver over en dat typeert deze franchise. Allemaal wat ver gezocht en ongeloofwaardig. Maar dit is nu eenmaal Hollywood, waar alles kan. Heb me niet verveelt. Is weliswaar tweede maal dat ik deze film zie, maar herinnerde mij niets meer van de eerste keer. Is toch wel al enkele jaren geleden. Miste wel de vrouwelijke kant van deel twee (Julia Roberts en Catherine Zeta-Jones). Verder een topper in zijn genre.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

En deel 3, geen idee wat te verwachten want nog nooit gezien en hoewel weinig onder de indruk van de vorige twee films zet ik toch maar even door met vervolmaking van de trilogie.

En ach...het is een herhalen van zetten hoewel het wel beter is dan deel twee. De jongens van Ocean hebben wegens privé redenen de pik in op ene hotelier Bank en besluiten deze ondanks een waterdicht netwerk qua beveiliging, pand en kansspelen eens stevig uit te kleden. Weinig nieuws onder de zon wat dat betreft. En ach...op zich wordt de wraakoefening aardige gestalte gegeven, is het vlot te noemen, de cast is zoals bekend groot, dit keer aangevuld met Pacino, zitten er een paar erg aardig dingen in zoals de man van de hotel Keuringsdienst en wordt er weer aardig gewerkt met Reiner.

En tja, het is Soderbergh, dus weer dat voorspelbare en trage shot waar alle leden gelijkzalig voor zich uit staan te staren in het licht van het vuurwerk ditmaal. En weer een fuck lelijke opname van een landend vliegtuig met een beverige camera. Het is bijna een handelsmerk. ' 'Zat er een lelijke opname in? Ja. Ohw...dan was het vast Soderbergh.' Verder is het plot in zo verre op te tekenen dat je toch wel weet dat het goed komt, dus ja echt spannend wordt het nooit. En Soderbergh haalt zijn jaren '70 achtige soundtrack ook weer van stal, iets dat overigens nu wel begint te vervelen.

En zo is deel 3 ook geen hoogvlieger. Maar een aardige zit is het nog wel. Beter dan deel 2 is hij zo zondermeer, maar daar is ook niet veel moeilijks aan. Een fan van de reeks of franchise zal ik nooit worden en de naam Soderbergh begint al meer en meer een reden te worden om films te laten liggen die van hem is.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Sterke cast uiteraard, maar toch is de film vrij voorspelbaar. Meer vermakelijk dan spannend.

avatar van Thomas83

Thomas83

Een stuk leuker dan Ocean's Twelve. Gewoon weer een overzichtelijke klus met een onderliggend persoonlijk wraakmotief. Geen erbij gesleepte romantiek ditmaal, maar een mooie bromance die weet te overtuigen. Het einde is ook zo lekker overdadig. Eigenlijk is dit gewoon een pure feelgoodfilm. Pacino is een goede keuze als de bad guy, al krijgt hij uiteindelijk wel echt iets te weinig te doen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Lange aanloop, maar natuurlijk weer goed, kan ook niet anders met deze sterrencast

avatar van wizard of midian

wizard of midian

Een hoop sterrenacteurs kunnen deze film niet redden.

Matig filmpje, twijfel tussen 2,5 & 3 op 5.