• 9.380.120 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 20 juli 2017

Plot Dunkirk

"Survival is Victory"

De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven.

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Ik heb heel lang uitgekeken naar deze film tot ik voor m ging kijken even de reviews goed las op MM.

Ik zag de slechte reviews en had me voorgenomen dat hij wel eens tegen kon gaan vallen, dus dan zou die toch weer mee kunnen vallen mocht hij niet supergoed zijn wat ik verwacht had heel lang . Helaas werd mijn grootste angst waarheid want wat een flutfilm was dit zeg . 1 ster voor de mooie beelden van die vliegtuigen enzo maar ik sluit me bij elke slechte review aan. Zonde van je tijd !

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Petina schreef:

Echt waar, heb ik daar zo lang op gewacht...Wat een ongelofelijke k*film.

Deze staat niet in de schaduw van Saving Private Ryan en zekers niet in de serie Band of Brothers.

De beelden van het IJsselmeer waren mooi, en ook dat vlieggedoe.

Maar waarom lopen ze altijd zo zielig over een spoorlijn?

Nee, nee, een tenenkrommende film.

En ja, ik weet, het heeft niets te maken met D-Day maar ik maak alleen maar een vergelijking met SPR en BoB..

Dat dacht ik dus ook dat tie van het kaliber ''Saving Private Ryan'' was,maar dat viel even vies tegen.

avatar van schumacher

schumacher

Wat een gedrocht dzjeezes en dan al die goede reviews? Die hebben nog nooit nen goeie oorlogsfilm gezien zeker?

Dunkirk is een saaie film, nikske spanning, hangt ook niet goed samen, weinig dialogen, aktie scenes waren ook geen vetten en vaak gewoon hetzelfde.

En dit is een oorlogsfilm; waar is het bloed naartoe? En een bommeke droppen en al hun ledematen hangden er nog aan, straffe kost ze, ppff.

Spanning was er ook al niet en de dreiging? Welke dreiging dan amaai zeg, zo slecht gebracht en dan ook nog eens vervelende en saaie muziek erbij. Het plaatje klopt van geen kanten.

Geef mij maar saving private ryan en hacksaw ridge dat zijn pas topfilms.

avatar van dimi303

dimi303

Vind het nog altijd leuk om te lezen dat sommige mensen een film als Saving Private Ryan verwachten bij het zien van deze film om dan van een kale reis thuis te komen.

Met een regisseur als Nolan aan het roer was dit het verste van mijn gedachten.

avatar van Zipportal

bravo

avatar van Petina

Petina

Ik kan niet één oorlogsfilm bedenken die beter is dan Saving Private Ryan.

Het gaat mij ook niet om het wanneer en waar maar om de uitvoering van zo'n film.

Deze film is gewoon te netjes gemaakt.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Zelden zag een oorlog er zo aangeharkt uit als in Dunkirk - NRC

Kan ik me grotendeels wel in vinden, maar ik heb véél sentimentelere oorlog films gezien dan deze. Geen duidelijke personages, je kunt veel kritiek op deze film hebben en terecht.

Maar ik verveelde me niet, ergerde me niet bovenmatig en kon zelfs wel genieten van sommige beelden, met name van de vliegtuigen.

Nee, geen goede oorlogsfilm. Maar die zijn zeldzaam.

avatar van Nokia*

Nokia*

Amaai,na 30 minuten gestopt met kijken,zonde van de tijd....

avatar van Majestics

Majestics

Kijk, ik verwachtte geen Saving Private Ryan. Ik verwachtte niet constant actie te zien en dat hoef ik ook niet persé. Maar deze film kon mij gewoon niet dusdanig boeien om het een topfilm te noemen. Het zou mij niet verbazen als na 30 minuten in de film niet meer dan 30 zinnen zijn gezegd. Een sterk script tilt een film naar een hoger niveau en in deze film waren de dialogen gewoon totaal niet interessant. De beelden zijn mooi dus visueel ziet het er zeer gelikt uit en dat kan je ook wel overlaten aan Nolan. Maar qua inhoud is de film simpelweg te leeg om het een topfilm te noemen vind ik.

Onderhond schreef:

Dus er zijn soundtrack die je thuis werkelijk kut vond, maar in de bioscoop plots geniaal?

Zoals ik al zei, als je iets goed vindt dan kan dat in de bioscoop beter uitpakken omdat het luider/meer immersief is, maar als je een soundtrack kut vindt, dan is het in de bioscoop gewoon kut en luid, wat de ervaring echt niet ten goede komt. Een bioscoopervaring kan iets goeds beter maken, maar kan iets slechts nooit goed maken.

Persoonlijk denk ik van wel. Ik denk dat als je geen goed geluidssetje hebt staan dat het doordringende van deze soundtrack totaal niet doorkomt. Ik heb 100 minuten lang op het puntje van mijn stoel gezeten, o.a. ook door de zenuwslopende is a soundtrack. Alleen het begin van de film al.

Als ik thuis/ergens anders zonder fatsoenlijk geluid dit zou zien zou het helemaal geen effect hebben en zou ik de soundtrack waarschijnlijk als saai afdoen. De soundtrack en sound design van Dunkirk heeft gewoon een goede surround set nodig. Zonder dit zal het waarschijnlijk maar een saaie, fletse boel zijn.

Het geluid maakt minimaal 50% van deze film.

rep_robert schreef:

Dan heb je echt wel een debiel soundsetje staan. Misschien als je het via je smartphone afspeelt ofzo? Maar dan nog is de soundtrack gewoon niet meer indrukwekkend en onopvallend, iets compleet anders dan slecht.

The Oceanic Six schreef:

Huren zoals bij een videotheek? Doen mensen dat nog?

De DVD en BR is ieder geval pas 18-12-17 te koop.

Ik verwacht wel dat deze film thuis minder impact heeft als in de bioscoop, ondanks dat het een knettergoede film blijft.

On demand te zien bij Ziggo, KPN etc. valt hier denk ik ook onder.

Onderhond schreef:

Heb een prima soundbar hangen. Maar ken genoeg mensen (studenten) die films gewoon via een ordinair laptopje afspelen. Zo vanzelfsprekend is een duur setje niet hoor. Maar voor veel mensen lijkt me dat ook een synoniem voor slecht. De soundtrack bepaald de sfeer in deze film, meer dan in vele andere films. Als je dat weghaalt wordt de film ook minder. Als ik dat getik continu hoor zonder dat het echt bij mij doordringt, zou ik het gewoon vervelend en slecht vinden.

Dus als jij ergens vervelend getik hoort, is jouw oplossing "zet luider, dan komt het beter binnen"? Lijkt mij een gevalletjes uitzondering die de regel bevestigt.

avatar van peter74

peter74

Schindler's list?

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

rep_robert schreef:

Het geluid maakt minimaal 50% van deze film.

Amen! 100% logisch ook natuurlijk, maarja.

avatar van Theunissen

peter74 schreef:

Schindler's list?

Of deze:

Ilsa: She Wolf of the SS (1975)

avatar van Kondoro

Kondoro

Der Untergang (2004)

Unsere Mütter, Unsere Väter (2013)

avatar van gillette

gillette

Herzien. Blijft enorm sterk. Ook op klein scherm.

avatar van joerve

joerve

knusse stoel schreef:

Persoonlijke mening of niet?

Inception (2010)

Inception : Moviemeter : 4,01 / 6.998 stemmers

IMDb : 8,2 /1.648.298 stemmers

The Dark Knight (2008)

The dark knight: Moviemeter : 4,14 / 8.054 stemmers

IMDb : 9,0 / 1.859.147 stemmers

Zijn ook maar gewoon persoonlijke meningen maar toch.....

Trouwens, ook Memento komt er erg goed af, een 8,5 op IMDb en 3,92 op Moviemeter.

Alle 4, inclusief "Dunkirk" zijn volgens de kijker(s) geweldige goed als je naar de scores kijkt. Noem maar eens 4 achtereenvolgende films van een regisseur die zo goed volgens de kijker(s) zijn.

avatar van filmkul

filmkul

Weer een sterke film van Nolan. Het dramatische oorlogsverhaal weet hij als geen ander weer te geven. De opbouw is sterk met een prima opening. De toon is dan direct gezet. Ruim anderhalfuur lang pakt de film je bij de strot met de ene spannende scène na de ander, richting de zenuwslopende climax op het einde. De soundtrack die daarbij gebruikt wordt is perfect passend. Het acteerwerk is verder okay. Visueel ziet de film er ook prachtig uit, met mooie shots en fraai gefilmde luchtgevechten. Topper! 4.5

avatar van IH88

IH88

joerve schreef:

de dark knight echt de meest overrated film eva.

Wat heeft Eva er nu weer mee te maken...?

avatar van battlechip

battlechip

Waku schreef:

Je vergat er bij te vermelden dat het een KUT Bioscoop was in een KUT zaal met KUT stoelen.

nee viel wel mee grote zaal

stoelen zaten heerlijk

alle 5 kijkers hadden daar niks over te klagen

avatar van knusse stoel

knusse stoel

joerve schreef:

de dark knight echt de meest overrated film eva.

Die arme man (Christopher Nolan), ligt volgens mij de komende dagen in bed te woelen met de afgrijselijke gedachte dat "Joerve" in Nederland zijn films overrated en poep vind!

Vond dit zo tegenvallen..Jammer zeg

avatar van Arri

Arri

Na 'm 3 keer in de bios gezien te hebben nu ook thuis voor het eerst bekeken (mét een goede geluidset). En ja, het was wederom genieten. Ben erg benieuwd of Hoytema voor deze een oscar weet te pakken.

avatar van Pikkemoos

Pikkemoos

Mondragon schreef:

Helemaal met je eens!! Wat een vreselijk zwakke film zeg, dat dit zoveel punten krijgt verbaasd mij in de huidige tijd helemaal niks trouwens. Vrijwel alles is prut tegenwoordig, actie zonder verhaal/inhoud. De achtergrond muziek was echt verschrikkelijk, totaal geen binding met een van de karakters, geen druppel bloed (het is oorlog FFS) en een verhaal waarvan je al weet dat hoe hij afloopt. Het was echt een verschrikking. En af en toe wat opspattend water of een het geluid van een bom veranderd daar helemaal niks aan.

Veel opspattend water en houtsplinters. Leek wel een remake van die boutfilm, Michiel de Ruyter, met die 'Hallo Jumbo...', boutacteur.

avatar van Tr1bal

Tr1bal

Ik had persoonlijk gehoopt op een waar knaller, maar helaas....

De muziek maakt sommige scenes spannend en daarmee is het wel gezegd. De vliegtuig scenes zijn naar mijn inziens niet echt van toegevoegde waarde. Korte fragmenten die qua tijdslijn door elkaar heen lopen. Dat Harry Styles zonder acteerervaring mee heeft kunnen doen aan deze film is nog redelijk verklaarbaar aangezien hij 5 hele zinnen heeft mogen zeggen. Volgens mij zelfs nog 1 meer dan de hoofdrolspeler.

Ook jammer dat Tom Hardy zo'n kleine rol had.

Het was op zich een redelijk goed te kijken film, maar het hoogtepunt van de film vond ik wel of het vliegtuig zou crashen of niet aan het einde