• 9.378.666 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 20 juli 2017

Plot Dunkirk

"Survival is Victory"

De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven.

avatar van AHWA

AHWA

Weinig vernieuwends inderdaad.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Toch wel enthousiast en ik hou niet eens van oorlogproducties. Het is alweer een tijdje terug dat er een echt goede historisch accurate WO2-film is verschenen. (Of Hacksaw Ridge daaronder valt durf ik niet te zeggen.)

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Heerlijke trailer. Snap niet wat voor 'nieuws' je hier in kan zoeken. Ik zie 2 groots en visueel fantastische minuten video, met een regisseur en cast waar je alleen maar het beste van mag verwachten betreft alle aspecten van de film. Kan echt niet wachten.

avatar van The Oceanic Six

Trailer doet me echt niks. Helemaal als ik het vergelijk (niet helemaal eerlijk maar toch) met het briljante Hacksaw Ridge van dit najaar op gebied van hoe je een oorlog in beeld brengt.

En nou ben ik misschien niet 100% ingelezen meer, maar de geallieerden konden toch probleemloos zonder Duitse bemoeienis Duinkerke verlaten per boot omdat ze enorm treuzelen? Kan me niet zo goed heugen dat daar nog gevochten is bij dat moment.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Echt vriendelijk handjes schudden was het ook niet: Battle of Dunkirk - Wikipedia - en.wikipedia.org

Casualties and losses

11,000 dead

40,000 captured

50,000 vehicles (including tanks)

9 destroyers

200 marine vessels

145 aircraft 20,000 dead and wounded

100 tanks

156 aircraft

avatar van horizons

horizons

Ben benieuwd hoe het gebeuren wordt afgeschilderd. De Fransen waren helemaal niet blij met de Engelse actie in Duinkerken, terwijl men in Engeland er trots op was.

avatar van John Milton

John Milton

Ik laat het zo. Voor mij was de teaser genoeg, geen trailer meer nodig

Moeilijk, maar het lukt me.

avatar van The Oceanic Six

Donkerwoud schreef:

Casualties and losses

11,000 dead

40,000 captured

50,000 vehicles (including tanks)

9 destroyers

200 marine vessels

145 aircraft 20,000 dead and wounded

100 tanks

156 aircraft

Ah, kijk. In mijn geheugen was dit een stuk minder gewelddadig, dan zou de film nog wel wat kunnen worden. Vond het verhaal al wat ''saaiig'' voor een film met de info in mijn hoofd. Moet me misschien maar eens even weer opnieuw inlezen. Bedankt voor de info!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wat een vreselijk matige trailer zeg.

avatar van Macmanus

Macmanus

Voor Star Wars Rogue One gister zat een hele scene. Was wel belachelijk spannend. Volgens mij zit die er nog niet zo heel lang voor. Sprak een paar mensen die naar de openingsdag van Rogue One waren geweest maar daar was die nog niet te zien. Maar itt de trailer gaf die scene mij wel een goed gevoel. Nolan is regisseur genoeg om hier wat van te maken.

Arri

^ Erg van genoten ja. Is alleen bij de IMAX voorstellingen van Rogue One te zien. Gelukkig heel stuk beter dan de trailer. Deze film staat in mijn top 3 van films waar ik naar uit kijk in 2017.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Hmm. De trailer is weinig overtuigend. Toch alsnog vertrouwen in met Nolan als generaal.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Rare niet-passende poster, zo druk en blauwig. De film zelf is veel kaler en met een wat meer beige-bruinachtige gloed, als je de trailer mag geloven.

avatar van Dr.Strangelove

Dr.Strangelove

De geallieerde werden niet vastgehouden!

Ze werden niet aangevallen! (lijkt mij een wezenlijk verschil)

Een keerpunt in WO II als A. H. had besloten om door te gaan met de aanval was het een massale slachtpartij geworden met als een wel haast zeker gevolg dat Churchill niet de meerderheid van het lagerhuis achter zich had gehad om verder te gaan met de oorlog en er waarschijnlijk een "vrede" met NAZI Duitsland was getekend!

Mijn vrees voor deze film is dat het zoiets wordt als de Titanic (Cameron) Heel het verhaal is bekend alleen de beelden zijn mooi en er zal wel een romantisch (liefdes) lijntje doorheen lopen

Arri

Prachtig, heeft net je baas on stage een nieuw idee gelanceerd ga je er een paar minuten later schaamteloos vol tegenin:

Christopher Nolan Rejects Early VOD at CinemaCon

avatar van tbouwh

tbouwh

Verbaast me trouwens dat dit een zomerrelease is. Had wat mij betreft beter gestaan in het najaar, a la Interstellar. Hartje zomer zit het grote publiek toch minder te wachten op een film als deze, dunkt me.

avatar van Dr.Strangelove

Dr.Strangelove

tbouwh schreef:

Zie ik toch nog de zee deze zomer!

5 nieuwe TV spots

-edit- al het op TV vertoonde materiaal wordt van het internet verbannen. Komt waarschijnlijk komende dagen vanzelf wel een officiële link tevoorschijn.

avatar van SillyBilly23

SillyBilly23

De trailer en spotje gezien in de cinema, vond het toch indrukwekkend. Ga ik zeker kijken!

Arri

Vandaag zeer waarschijnlijk een nieuwe trailer.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Trailer ziet er al beter uit dan de teaser, maar het blijft wat suffig op me overkomen. Bij een Nolan verwacht ik toch wat meer dan het zoveelste oorlogsverhaaltje.

avatar van clockwork72

Suffig ???

avatar van MENEER L3GIOEN

MENEER L3GIOEN

Zwolle84 schreef:

Kan me hier deels wel in vinden. Zijn vorige films prikkelde veel meer, ik verwacht nu vooral een spectaculair en verbluffend spektakel. Nochtans heb ik daar wel zin in, ik hoop dat we misschien nog de mogelijkheid krijgen om de film, net zoals The Hateful Eight, in 70mm filmprojectie te zien.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Stoffig dan? Weinig bijzonder? Heb na de trailer het idee dat ik deze film al 20x heb gezien.

Maar ik laat me graag verrassen hoor. Biosje is al geboekt.

avatar van de grunt

de grunt

Volgens mij wordt dit een schot in de roos van Nolan! Maar we zullen zien.

avatar van horizons

horizons

clockwork72 schreef:

Maar 107 minuten?? Wtf..

Lijkt me vaak eerder positief dan negatief.

Maar trailers geven nog niet weg dat hier misschien goede film in verstopt zit...

avatar van IH88

IH88

Platoon is ook een korte oorlogsfilm, dus het kan goed uitpakken. De trailer is inderdaad stoffig en vooral conventioneel. Van Nolan verwacht ik wel iets extra's. Hopelijk hebben ze al het goede uit de trailer gelaten.