• 8.840.602 stemmen

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Misdaad / Drama | 115 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Martin McDonagh

Met onder meer: Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell

Releasedatum: 11 januari 2018

Plot Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben, maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Een film waarin alles net even wat anders gaat dan ik aannam op basis van de titel, waarvan ik verwachtte dat die de hele plot wel zo ongeveer zou vertellen. Maar de personages hebben allemaal hun eigen verhaal, met meer diepte dan gedacht en meer ruimte om hun eigen gezicht(en) te laten zien – zelfs de oorspronkelijk min of meer als "comic relief" gebrachte "midget" krijgt z'n eigen moment. Oog om oog totdat het te ver gaat. Sommige momenten gingen een beetje over de rand van het geloofwaardige (Dixon die niet vervolgd wordt voor het feit dat hij Welby uit het raam gooit, Mildred die het politiebureau in vlam zet), maar op de een of andere manier komt de film er mee weg. En McDormand is zeker niet alleen maar aardig, zoals ik (ook weer op voorhand) dacht – fijne monoloog tegen die priester, en wat ze bij de tandarts doet moet ik ook maar eens onthouden. (Wel hilarisch dat ze daarna ontkent dat ze bij hem in de stoel heeft gezeten terwijl haar mond nog uitzakt van de verdoving!)

avatar van wihu61

wihu61

Een tergend traag tempo, ongeloofwaardige dialogen en een open einde...

Het zal wel allemaal heel diepzinnig bedoeld zijn, maar ik ben blij dat ik dit niet in de bioscoop heb hoeven doormaken.

avatar van lang pee

lang pee

Dit is één van mijn favoriete films, met een heerlijke Frances McDormand......meer valt er niet over te zeggen.....

avatar van Boenga

Boenga

Wat ik hier wel vaker bij de (positieve) commentaren lees:
een simpele maar originele plot;
uitstekend acteerwerk;
realistische karakters en personages - nobody's perfect;
een heerlijke portie zwarte humor - bijvoorbeeld de manier waarop Mildred de pastoor even op z'n plaats zet;
een verhaal dat op geen enkel moment inzakt - voortdurend nieuwe wendingen houden het tempo hoog;;
het niet-zo-traditionele einde;
...
Hier heb ik heel erg van genoten.
Nét geen vijf sterren door de scene waarin Mildred molotovcocktails naar het politiekantoor gooit: de dorpsdame die strijdt voor gerechtigheid wordt daar zowaar even terrorist, en dat vond ik binnen dit geheel een stap te ver.

Hoe dan ook: tópfilm !

ZAP! schreef:

Ben ik er toch weer ingestonken. Ik wist na 'In Bruges' ongeveer wat ik kon verwachten met McDunno, maar ik heb me laten overhalen door de cast en het verhaal dat misschien toch wat serieuzer zou (kunnen) zijn én de talrijke positieve reacties.

Maar kritiek was er ook al, zag ik nu pas, op de eerste pagina's hier (de rest heb ik dan niet meer bekeken).

Ik vind het een grote flop, op de fotografie, het acteerwerk en de soundtrack na.

Een mislukte mix van drama en zwarte komedie, bij gebrek aan een betere omschrijving.

1,5*.

Ik begrijp heel goed dat deze film niet jou "cup of tea" is. Om de film als mislukt te omschrijven gaat wat ver. Ze hebben 7 Oscar nominaties, waarvan ze 2 van de belangrijkste van in de wacht hebben gesleept.

Film Fan

De film biedt een verbluffende combinatie van humor, drama en spanning en wordt ondersteund door een uitstekende cast die hun rollen zeer overtuigend vertolken. Frances McDormand is in het bijzonder indrukwekkend als Mildred, die vastbesloten is om gerechtigheid te krijgen voor haar dochter en bereid is om tot het uiterste te gaan om dat te bereiken. Wat deze film zo bijzonder maakt, is de manier waarop het verhaal op subtielere manieren de complexiteit van de menselijke relaties en emoties verkent. Het weet de aandacht te vestigen op de diepere lagen van de personages en hun gevoelens, zonder het verhaal te verzwaren.

Kortom, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een prachtige en meeslepende film die zowel emotioneel als intellectueel bevredigend is. Het is een film die je nog lang zal bijblijven en die je niet mag missen.

Zeven Oscar nominaties waarvan er twee van de belangrijkste in de wacht gesleept zijn Beste vrouwelijke hoofdrol en beste mannelijke bijrol.

Film Fan schreef:

Oscarnominaties zeggen mij bar weinig, ik hou die poppenkast al jaren niet meer bij.

'Voor mij' is de film een mislukte mix van genres, zo moet je dat eigenlijk lezen.

m1701 schreef:
Acteerwerk en verhaal was top...maar mis ik nou een einde???
Ik weet niet of je al een antwoord heb, maar volgens mij eindigt het met Mildred die met een man (weet al niet meer welk personage) in een auto zelf op zoek gaat de moordenaar om zelf gerechtigheid te halen...?

ZAP! schreef:

Verbazingwekkend, dit is namelijk precies de reden waarvoor deze film zo geroemd wordt.

Film Fan schreef:

De film wordt geroemd vanwege de mislukte mix van genres? Waar moet dat heen met deze wereld.

avatar van Phantasm

Phantasm

Boeiende film met een goed verhaal. Prima mee vermaakt.

ZAP! schreef:

Klopt, de imbecielisering van Nederland gaat rustig verder.

avatar van Clarencoo

Clarencoo

Een juweeltje deze film, Top geacteerd, goed gecast, lekker vergezocht verhaal, maar dat mag de pret niet drukken. Die Sam Rockwell heeft de rol van zijn leven. Lache

avatar van Oma Bibber

Oma Bibber

Een schitterende film.

Geweldige acteurs.

avatar van badfans69

badfans69

Zondag 30 juli, 21u40 - 23u30 te zien op Canvas.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

leuke, boeiende film die de aandacht tot het absolute eind wist vast te houden. Leuk in de zin van absurdistisch op bepaalde momenten. Meer drama dan misdaad overigens. Goede cast die prima werk levert, met name de vrouwelijke hoofdrol dan (Frances McDormand).

avatar van dinhus

dinhus

De film maakt de verwachtingen waar. Het verhaal is enorm sterk, evenals het acteerwerk. Daarnaast is het ook niet een gebruikelijk verloop: veel unieke, onverwachte wendingen & ontwikkelingen.

Frances McDormand vervult hier een interessante rol en zij wist mij - als kijker - geboeid te houden. Het is allesbehalve een “dertien in een dozijn” persoonlijkheid: ze kent meerdere lagen dat is interessant om te zien.