menu

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

mijn stem
3,86 (1033)
1033 stemmen

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Misdaad / Drama
115 minuten

geregisseerd door Martin McDonagh
met Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell

Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben, maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.

  • vanaf 11 mei te koop op dvd en blu-ray
zoeken in:
avatar van demonski
2,5
Podemos schreef:
Hier zat alles in, humor, beetje actie, spanning en drama. Geweldige en aparte film. Ik snap dat sommige mensen bepaalde delen in de film te makkelijk vonden, maar daar gaat deze film niet om. Het gaat om de achterliggende gedachte, daarom vind ik dit een erg goede en niet standaard film. Jammer dat de film uit het niets afgelopen was...
wat is dan precies de achterliggende gedachte , komt bij mijn niet aan

avatar van de grunt
3,0
Deze film is echt gestoord

avatar van Flavio
4,0
Origineel, gedurfd, cynisch en luchtig tegelijk- Three Billboards zit vol met ideeën en weet tegelijkertijd maat te houden, en ontpopt zich tot een erg goede film die hopelijk wat Oscars wegkaapt voor del Toro's beduidend mindere Shape of Water.

Acteerwerk is over de hele linie erg sterk, van de bijrollen tot de drie hoofdrollen, waarbij hooguit de komische oneliners van Dinklage en zoo-girl soms wat geforceerd overkwamen maar soit. McDormand, Harrelson en Rockwell schitteren toch wel, waarbij Rockwell de leukste rol heeft maar net wat te grotesk is - Harrelson was ondanks de beperkte screentijd als personage het meest interessant en McDormand speelt knap een onaangenaam mens vol woede die toch niet geheel onsympathiek is.

Omdat de film zo onvoorspelbaar verloopt vloog de tijd voorbij. De grootste kracht zit dan ook in het script wat mij betreft. Zo worden er enkele onconventionele keuzes gemaakt. Er is eigenlijk niemand waarmee je je als kijker graag identificeert, op misschien McDormand's zoon na. In Ebbing zijn mensen zijn niet alleen maar goed of slecht, en hoewel terecht wordt opgemerkt dat de karakterontwikkeling van met name Rockwell wel erg hard gaat na de afscheidsbrief van Harrelson, wordt zijn houding van eager to please toch geloofwaardig gebracht. En wat betreft het einde, ik vond dit open einde juist perfect- ik had het echt een anticlimax gevonden als die agressieve gast de dader bleek te zijn en Rockwell boetedoening vindt door hem te grazen te nemen. Gelukkig liep het net even anders.

avatar van marsie
4,0
Goed verhaal, boeit van begin tot het eind. Alleen het niet afgemaakte eind van deze film. Of toch deel 2 ?

avatar van debbietino
4,0
Goede film met een leuke twist in het verhaal als blijkt dat de mega eikel Dixon ook een goede kant heeft ondanks dat hij natuurlijk wel een racist blijft. Aan de ene kant vond ik het jammer dat de beoogde badguy niet de moordenaar bleek te zijn maar aan de andere kant is dit wel doorgaans de realiteit. Niet alles wordt immers opgelost.

Dixon wordt fantastisch neergezet door Sam Rockwell (voor mij Oscarwaardig) en ook Frances McDormand zet een zeer goede “pissed off mom” neer. Woody Harrelson speelt ook zeer goed maar m.b.t. de Oscar voor Best Actor in a Supporting Role vind ik Sam Rockwell toch beter. Je gaat echt met haar mee in het verhaal en waar sommigen vinden dat ze te ver gaat in haar acties zullen anderen weer vollop meegenieten van haar acties, dat is denk ik aan het karakter van de kijker. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk maar een actie van haar (het in de brand steken van het politiebureau) iets teveel van het goede vond maar het laat wel goed haar woede zien.

Kortom, aanrader en ik vond het “open eind” eigenlijk wel meevallen.....zo “open” is deze eigenlijk niet naar mijn mening.

avatar van arno74
3,5
Ehemmm....
Capablanca schreef:
Als McDormand hier een Oscar voor krijgt, eet ik mijn hoed op.

Mildred wil drie billboards huren aan de rand van haar woonplaats Ze wil hiermee aandacht vragen voor de nooit opgeloste verkrachting en moord op haar dochter. Op het plaatselijke politiebureau zijn ze niet blij met deze actie en lopen ze niet echt harder om de zaak op te lossen. Deze film, waarvan het al lastig is om het genre te betitelen (zwarte komedie komt het dichtst in de buurt, m.i.) excelleert in bizarre personages, wellicht nog meer bizar zijn de gebeurtenissen. Een hoog tempo en zeer goed acteerwerk maken deze rare film tot een lust voor het oog, tenzij je niet tegen politiek incorrecte humor kunt. McDormand en Rockwell mochten terecht een Oscar in ontvangst nemen.

1,0
Raar volk die amerikanen. Deze film een Oscar geven.

avatar van HarmJanStegenga
3,5
topsoft schreef:
Raar volk die amerikanen. Deze film een Oscar geven.
Raar volk die Moviemeteraars (als we toch alles over 1 kam scheren), denken dat deze film de Oscar gegeven is, terwijl alleen McDormand en Rockwell 'm gewonnen hebben.

avatar van newG
3,0
Naar mijn gevoel een film die maar net boven het gemiddelde weet uit te springen. De film weet serieuze themas (verkrachting, moord, racisme en kanker) weg te lachen en dit is dan ook het meest speciale aan deze film.
Ik ben wel fan van Rockwell en Harrelson, maar beide heren acteren in hun gekende "badboy met een hoek af" stijl die we al zo vaak van hen gezien hebben. Weliswaar op een steengoede manier, maar om nu net deze film uit te kiezen om hen een oscar nominatie te geven... meh...
Frances McDormand speelt degelijk, en blijkbaar in tijden van #metoo scoren vrouwen zonder make-up. Maar voor mij was er veel te weinig dat haar oscar kan rechtvaardigen.
De film had een sterke start, maar kon dit geen 2 uur volhouden. Na een uurtje krijg je af en toe nog een geniale vondst, maar al met al dooft de film uit door volledig de pedalen te verliezen (met 1 van de meest belachelijke eindes die een film kan hebben)
3.25*

avatar van VanRippestein
2,5
Saaie nette film die je een dag later vergeten bent. Typisch oscar voer wegens de 'gewaagde' onderwerpen die allemaal erg karig uitgewerkt zijn en vooral niemand tegen de schenen schoppen. Ook het acteerwerk is soms matig: rockwell is nogal 1dimensionaal en ook McDormand is eigenlijk een film lang alleen maar boos aan het kijken. Ik vraag me af wie er over een jaar nog iets hiervan herinnert.

1,0
VanRippestein schreef:
Saaie nette film die je een dag later vergeten bent. Typisch oscar voer wegens de 'gewaagde' onderwerpen die allemaal erg karig uitgewerkt zijn en vooral niemand tegen de schenen schoppen. Ook het acteerwerk is soms matig: rockwell is nogal 1dimensionaal en ook McDormand is eigenlijk een film lang alleen maar boos aan het kijken. Ik vraag me af wie er over een jaar nog iets hiervan herinnert.


Blij dat ik niet de enige ben die dit als een flut-film heb ervaren.

avatar van notsub
3,0
Ik ben toch wel wat teleurgesteld in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. De film zit me te vol met stereotype personages en de humor komt niet lekker uit de verf. Met de basis zit het wel goed. De gekwelde Mildred Hayes vormt een mooi uitgangspunt, maar is dit toch samen te vatten als veel geschreeuw en opgeblazen scenes om een punt te maken. Het subtiele punt dat dan uiteindelijk wel van waarde is, vormt zeker een lichtpunt.

avatar van Filmkriebel
4,0
Ik vind niks mis met de humor en de leuke personages, maar visueel is Three Billboards echt wel doorsnee. Snap niet dat het gemiddelde zoveel hoger ligt dan Shape of Water

avatar van Iron Maiden
3,0
geplaatst:
Jammer van het einde en het subplotje wat er de laatste 20 minuten wordt bijgesleept. Nu is er geen afronding en ik bleef met de vraag zitten waar ik nu precies naar had gekeken. Het acteerwerk is goed, al gaan al die Oscar nominaties me wel iets te ver. Al met al leuk om een keer gezien te hebben, maar in mijn ogen toch een gemiste kans.

avatar van Capablanca
2,5
geplaatst:
arno74 schreef:
Ehemmm....
(quote)


Het was maar een grapje natuurlijk!
Ik moest als filmliefhebber nog wel aan Way Out West- Stan eats Ollies hat - YouTube denken. Geniaal!

avatar van john mcclane 2
3,5
geplaatst:
De leading rol, van mcdormand is blijkbaar Oscar waardig , ik vond de hele cast te samen wel bewonderigswaardig . Alhoewel de rol van van Rockwell hier niet goed uit de verf kwam , was bijna een karikatuur voor een komedie . Ze komen er mee weg , maar op het randje .
Het draaid wel echt om het acteer werk , want verhaal technisch gezien was het niet super opzienbarend .
Het verhaal van Woody H , voelt wat onwennend , iets wat misplaatst , maar toch ook wel erg mooi .
Ook hij was dus een van de cast leden die het erg goed neerzetten .,mooie rol .
Wel dit jaar weer en van de vele keren dat ik de Oscar niet snap,,,dat heb ik dus regelmatig ,maar zowel de nieuwe del toro als deze vond ik weer niet super bijzonder .
Steekt er uit ,,,maar niet meer dan dat .

avatar van fred1946
2,0
geplaatst:
Viel mij ook een beetje tegen.
Langdradig en een stomme redneck als politie agent die erg irritant was.
Het einde begreep ik niet wel of niet doen,leek mij meer een open einde.
Al met al had er meer van verwacht.

avatar van david bohm
3,0
geplaatst:
Een aardige film maar de Oscar voor Ms McDormand beschouw ik als eentje voor haar gehele oeuvre. Dat de heer Rockwell voor deze rol een beeldje heeft gekregen verbaast me wel wat. Enfin.
De film heeft een komisch uitgangspunt en kent enige humoristische situaties. Dit gemixt met het nodige drama en een sterke cast plus een piepklein whodunnit aspect levert een onderhoudende film op. Maar ook niet meer dan dat.

avatar van tattoobob
4,0
geplaatst:
Heerlijke wegkijker met een tof verhaal en intressante filmpersonages.
Erg sterk acteerwerk en door de mix van drama en zwarte humor is deze film beslist het kijken waard.
Oscar waardig zeker wel al is dit geen 5 sterren film voor mij persoonlijk......al is 4 sterren ook zeer goed te noemen.

avatar van JDSsmetje
3,5
geplaatst:
Prima filmpje waarin de plaatsing van drie reclameborden een waar sneeuwbaleffect veroorzaakt. Naargelang de bal voor zich uitrolt, blijken de karikaturale personages juist complexe wezens te zijn met veel menselijkheid en gevoelens. Op die manier werpt de regisseur een genuanceerde blik op de samenleving - hier in de vorm van een verlaten dorpje - zonder iemand als poeslief (maar ook niet als rotslecht) of eensgezind, af te schilderen. McDonagh gaat na hoe die profielen met enkele zware thema's zoals racisme, justitie, ziekte en verkrachting omgaan, maar dat doet hij op een dusdanig gevatte en zwartkomisch-luchtige manier dat de film nooit te zwaar aanvoelt en goed wegkijkt. Daarmij lijkt hij het menselijk bestaan en haar problemen - hoe zwaar dan ook - te relativeren. Het levert in ieder geval een fijne, pretentieloze en toegankelijke film op.

geplaatst:
Had toch wel verwacht dat er een brandblusser in een politiebureau zou hangen.

4,0
Toppertje.Genoten van de eerste tot de laatste minuut.En dat gevoel heb ik maar zelden.

avatar van AJK
AJK
Puike film hoor!
Mischien hier en daar wat over the top.
Maar wat een fantastische acteurs zeg in deze film.Mcdormand speelt echt fantastisch.
Woody en Sam natuurlijk ook.
Ik heb me geen moment verveeld.
4.5.

avatar van eRCee
3,0
Een "fijne wegkijker" zoals kos al schreef, of "crowdpleaser" dixit arno74, met beiden helemaal eens. Dat zou tot een 3,5 kunnen leiden als er verder geen fouten worden gemaakt, maar sommige kleine dingen uit Three billboards zijn echt van bedenkelijk niveau (de dwerg, de ABBA-momenten, de stupiditeit van enkele bijpersonages). Wat me echter verbaast is dat de flashback hier nog niet genoemd is: de enige keer dat we Angela te zien krijgen roept ze "ik hoop dat ik onderweg verkracht wordt", waarop moederlief antwoord met "ik hoop ook dat je onderweg verkracht wordt", en ja hoor, prompt wordt deze wens verhoord. Bezopen is het minste wat je ervan kan zeggen.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:40 uur

geplaatst: vandaag om 03:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.