• 9.414.306 stemmen

Geregisseerd door: David Hackl

Met onder meer: Tobin Bell, Costas Mandylor en Scott Patterson

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot Saw V

"You won't believe how it ends."

Na de dood van seriemoordenaar Jigsaw zet forensisch detective Hoffman zijn werk voort. FBI-agent Strahm, die ternauwernood een test van Jigsaw heeft overleeft, ruikt onraad en duikt in het verleden van Hoffman. Ondertussen leren vijf op het oog willekeurige vreemdelingen van Jigsaw een gruwelijke les over samenwerken.

avatar van Manu

Manu

je gaat mij niet vertellen dat deze film een 3.4 heeft nav cam versies, je ziet geen hol van deze shit....what about?!

avatar van Manu

Manu

avatar van Lui

Lui (crew films)

Er is al een hele tijd een veel betere versie i.p.v. cam beschikbaar.

avatar van gillette

gillette

Omg?! Deze komt maar volgende maand in België ofwa?

hahah! Heb hem juist gezien.

Beter dan IV! Einde was wel voorspelbaar.

avatar van crack1

crack1

Manu schreef:

ga lekker het orgineel bekijken, en geef dan een ECHT cijfer

Wordt wakker vriend,al eens gedacht aan de mensen die niet meer naar de bioscoop kunnen!

avatar van BS

BS

Best leuk dat ze een film-reeks maken die steeds op zichzelf terugvalt en er een nieuwe kijk op geven. Zo blijven ze je een beetje op het verkeerde been zetten.

Maar op werk been moet je nu eigenlijk gaan staan nadat je 5 films over hetzelfde gezien hebt?

Eerlijk gezegt vind ik dat terugbezoeken van de plekken en de flashbacks erg leuk ... maar ik snap het niet helemaal.

Mijn advies is : Kijk Eerst De Andere Films Een Achter Elkaar !! Zo zit je middenin het verhaal en is het denk ik een hele goede kijk/twist op wat je nu gezien hebben.

Nu kijk ik naar vaag bekende mensen met een relatie die ik niet meer herinner.

Ik denk dat ik mijn eigen advies eerst op ga volgen en dan kom ik later wel met een wat betere review maaar voor nu:

saw 1 - 4,5*

2 t/m 4 - 3.5*

5 - 3*

avatar van RealLife

RealLife

Teleurstellend vervolg in de reeks. Na 15 minuten heb je de boodschap wel begrepen, maar moet je toch nog de hele film lang geconfronteerd worden met terugblikken op de vorige films. Booooring :gaap:

Het "zijverhaaltje" vond ik ook maar zwak. Saw is zo leuk omdat mensen een kans krijgen zichzelf op gruwelijke wijze uit de val te werken. Dat was hier amper het geval, de 2de en de 3de kamer waren gewoon saai want mensen werden gewoon meteen neergeslagen/vermoord. De 4de kamer was daarentegen prachtig, en verdient op zich al een halve ster .

Einde was ook leuk natuurlijk. Alles samen geef ik 3.5* ster. Dat mag veel lijken, maar de film is OP ZICHZELF helemaal niet slecht en kijkt even lekker weg als een goede komedie van 3.5*. Maar toch jammer dat het niveau van vorige delen niet geevenaard kan worden

avatar van Kiros

Kiros

Waar Saw 4 eigenlijk een soort van deel 3 was -maar dan vanuit een ander gezichtspunt gezien-, kun je Saw 5 eigenlijk een deel 3.5 noemen.
Wederom spelen grote delen van de tijdslijn zich af in de periode van het derde deel. Of het tweede deel..of het eerste..? Zo veel eigenlijk dat je niets eens meer kunt spreken van incidentele flashbacks.

De chemie voor mij als echte Saw (1) fan is nu wel totaal verdwenen. Er worden dingen duidelijk die op deel 1 slaan ( en ver daarvoor) maar de kracht lijkt een beetje verdwenen om daar nog een 'wow' gevoel van te krijgen.

Het verhaal over het groepje van 5 had veel beter uitgewerkt kunnen worden. Nergens was er een gevoel van medeleven wat er bij mij opgeroepen werd.
Al met al vind ik dat deze film zeker niet buitensporig slecht was of erg verveelde. Maar dat ik deze een zeer krappe 3 geef, is mede te danken aan de voorpret van deze film in huis te hebben.

avatar van coldheaven

coldheaven

Ik heb nu Saw 1,2,3 en 5 gezien, en ik moet zeggen dat ik dit de meest "koosjere" vond. In Saw 5 ligt de nadruk veel meer op de geschiedenis en de "drive" van Jigsaw om te doen wat die doet/deed:P

Ook krijg je een antwoord op de vraag hoe Jigsaw het, met zijn leeftijd en gezondheid, toch steeds flikte om zijn slachtoffers te overmeesteren.

Om het verhaal te volgen moet je wel je hoofd er heúl goed bijhouden, want die springt continu van het heden naar het verleden, andersom en gekruist (heden en verleden op hetzelfde moment).

De acteerprestaties van de slachtoffers waren helaas het dieptepunt in deze film en vaag; er vallen meer doden doordat ze elkaar de hoofden inslaan dan dat ze bezwijken aan Jigsaw's martelwerken. Het personage waar ik me het meest aan ergerde, de drugsverslaafde die al die de loods had platgebrand in ruil voor drugs, wordt verkozen boven het beste personage, de oudere man die veruit het intelligentst was van de groep, wat ik dus niet snap.

Het einde was helaas te plotseling.

3/5

avatar van DR. Siemer

DR. Siemer

Manu schreef:

ga lekker het orgineel bekijken, en geef dan een ECHT cijfer

En jij had voor 26 oktober het "origineel"??

En wat kijk ik nu dan? een remake

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Had eigenlijk na deel 2 de hoop al op gegeven, maar toen kwam het verrassend goede deel 3 en deel 4 vond ik ook nog wel te pruimen, al hoewel het hele verhaal me toen wel meer als duidelijk was.

Deel 5 maakt het allemaal wel helemaal duidelijk, maar met de gebruikelijke Saw-achtige gadgets en spanningsopbouw, en plots heb ik het nu wel echt helemaal gehad. En daardoor is SAW 5 niet meer dan een middelmatige horror/ thriller geworden......

Ben bang dat er toch nog een 6 gaat komen of niet!?!?!?!

avatar van mock turtle

mock turtle

ik was de draad tijdens 4 films van Saw behoorlijk kwijtgeraakt, en vreesde voor nog meer verwarring. maar een en ander wordt tijdens deze film wel duidelijker gelukkig. en film was verder nog niet eens zo slecht. zelfs nog spannend genoeg om niet te vervelen. leuke 'saw'-momentjes.

avatar van anco12

anco12

de andere 4 saw films waren beter dan deze vondt ik.

maar blijft leuk om naar te kijken

avatar van zolderboy

zolderboy

Film gezien, hoe hoger de versie hoe slechter ze worden.

Deze V is de slechtste tot nu toe, er was soms geen touw aan vast te knopen.

Dan weer in het heden en dan weer de toekomst.

En wat denk je, het einde ? Zo te zien komt er een deel 6

Jammer maar meer als een 2.5 kan ik er niet voor geven

avatar van the new guy

the new guy

Twijfelde heel erg tussen 3 en 3,5. Het is dus een 3 geworden omdat ik de film zeker spannend vind, maar met het oude concept wordt niets nieuws gedaan.

Tussen film 1 en film 5 zit ongeveer een maand, dat is jammer. De makers hadden nu toch wel een paar jaar verder mogen zijn waarbij een echt nieuwe jigsaw opduikt. Ik vind het jammer dat het nog steeds voort borduurt op de eerste film

Verder toch weer knappe special effects.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

deel 5.......

ik vond 1 zelfs al slap

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Redelijke film. Er komen een paar leuke momenten in voor. Het begint 'leuk' en het einde is, zoals we saw kennen. Tussen die momenten gebeurd er eigelijk vrij weinig. Er zijn vooral flashbacks, die er wel voor zorgen dat de 1e delen duidelijker worden, maar naar mijn mening had dit dan ook de laatste film moeten zijn uit de saw-reeks. En dat is het denk ik niet....

En dat is jammer.

Maar toch is deze saw leuk en interessant genoeg om te zien.

avatar van kevinstekel

kevinstekel

Kevin13 schreef:

als je hem download hoef je hem niet in cam versie te bekijken. Je brand hem op een schijf en voila

dan is het nog steeds cam kwaliteit

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Snuggere opmerking inderdaad.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Misschien was het wel niet serieus bedoeld, aan de knipoog te zien?

avatar van the ripper47

the ripper47

Saw 6 23 oktober 2009 in USA make your choice

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Leland Palmer schreef:

Misschien was het wel niet serieus bedoeld, aan de knipoog te zien?

Ik hoop het, al snap ik de grap dan niet (of hij is gewoon kut).

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Paalhaas schreef:

(of hij is gewoon kut)

avatar van martijn0903

martijn0903

Vond hem leuk om te zien, hoopte op nog smerige delen. Dat vond ik tegenvallen deze keer.

avatar van mr. erik

mr. erik

Redelijk te pruimen dit deel, vol flashbacks om het verhaal compleet te krijgen. Weer een aantal gruwelijkheden gezien die er niet om liegen!

avatar van Zinema

Na een meesterlijk eerste deel en twee redelijk goede vervolgen kwam het verschrikkelijke deel 4. Vol van flashbacks, een rammelend verhaal en veel rommeligheid. Deel 5 lijkt in die zin op 4 maar is gelukkig, ietsje minder verwarrend. Edoch. Goed wordt het echt nergens. Eerder tenekrommend. Waarom men er van uitgaat dat je voor je deze film gaat zien eerst ff de andere 4 delen opnieuw bekijkt, is mij een raadsel. Het is misschien wel handig om te doen, anders valt er bijna (net als in deel 4) geen touw aan vast te knopen. Het hoofdverhaal is overigens te flauw voor woorden. Geen spannende film, wel een onvoldoende.

avatar van joeyspo

joeyspo

ik vind de film niet echt wat aan. het word steeds saaier en te langdraderig. maar toch blijf je elke keer kijken. ik vind dat zijverhaaltje ook onzinnig. het is ook niet belangrijk voor het verhaal.

de acteurs vond ik ook al niet goed

daarom een 2,5

avatar van Noodless

Noodless

Sommigen onder ons vinden de laatste delen totaal geen structuur hebben, maar dat vind ik niet. Het zit wel allemaal goed in elkaar en je krijgt als kijker steeds meer details van vorige delen om alles te snappen. Misschien wel wat verwarrend door het telkens afwisselen van heden en verleden. Maar inderdaad het wordt wel allemaal wat minder qua spanning en verhaal. Het concept wordt wat uitgemolken. De spelletjes op leven en dood van Jigsaw blijven interessant, maar het verhaaltje rond de brand is matig en niet echt boeiend. Zwakste deel tot nu toe.....op naar Saw 6

7/10

avatar van deTuinman

deTuinman

Het structuur heeft meer weg van een soapserie. Geen realisme.

avatar van 606

deTuinman schreef:

Het structuur heeft meer weg van een soapserie. Geen realisme.

dat zou denk ik ook niet de bedoeling zijn