• 9.385.742 stemmen

Geregisseerd door: David Hackl

Met onder meer: Tobin Bell, Costas Mandylor en Scott Patterson

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot Saw V

"You won't believe how it ends."

Na de dood van seriemoordenaar Jigsaw zet forensisch detective Hoffman zijn werk voort. FBI-agent Strahm, die ternauwernood een test van Jigsaw heeft overleeft, ruikt onraad en duikt in het verleden van Hoffman. Ondertussen leren vijf op het oog willekeurige vreemdelingen van Jigsaw een gruwelijke les over samenwerken.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Nog een gemiddelde van 3,48. Heb het idee dat dit nog ver zal gaan zakken de komende tijd.

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11953 stemmen

Ik denk dat er nog een magere voldoende van overblijft.

avatar van SpooXxX

SpooXxX

Toen ik SAW zag wist ik absoluut niet waar het verhaal over ging. Na het zien van de film vond ik hem meteen een van de beter films die ik had gezien. Toen deel 2 uit kwam was ik ietswat teleurgesteld en dacht dat er weer een duffe uitmelk franchise geboren was. Echter vanaf deel 3 begon ik het verhaal steeds interessanter te vinden.

Hoe ik het zie heb je 2 soorten Saw fans. De fans van het verhaal en de fans van de gore. Alhoewel ik de gore echt geweldig vindt, ben ik meer fan van het verhaal. Op dit punt stelt deze film niet teleur. Het is een 'behind the scenes' film geworden, van alle voorgaande delen. Het verklaard een hoop en dingen vallen beter op hun plaats.

Om de gore fans nog een beetje te pleasen, is er in de film een 'nieuwe game' gestart. De spelers van deze game en de redenen waarom juist zij de dupe zijn kun je plaatsen in het hokje 'van ondergeschikt belang'.

De gore en grensverleggende wegkijkmomenten zijn in deze film mild gebleven. Voor de een 'n zegen voor de ander een minpunt. Voor de rest is dit deel precies zoals je Saw gewend ben. Matig tot redelijk acteerwerk, flashbacks die kriskras door alle delen van het saw universum gaan en een eind waarmee saw 6 t/m saw 99 gerechtvaardigd kan worden.

avatar van The Oceanic Six

Spetie schreef:

Een topfilm 4*? Hoe heten de films dan waar jij 4,5* en 5* aan geeft?

Geniale films die je nog jaren bij blijven. Reikend naar het (bijna?) perfecte...

Wat Saw 2 tot deel 133 niet heeft natuurlijk.

avatar van Fikret8

Fikret8

Dutchmeister schreef:

Inmiddels 3,58.

avatar van The Oceanic Six

Ik keek niet echt uit naar Saw 5 omdat ik wel kon verwachten wat de inhoud zou worden. Meer van hetzelfde. Meer valstrikken en weer een wazig verhaal met op het einde een plottwist. En voila, ik keek hem en kreeg wat ik dacht. Saw 5 is hetzelfde als deel 2 tot 4. Ik noem niet deel 1, die vond ik geniaal en ontzettend sterk. De vervolgen hadden een matig verhaal (minus de 4e) en vooral veel gore momenten. Saw 5 heeft een wazig verhaal wat me ook niet zo heel erg kon boeien. Weer een rechercheur en weer mensen die de pineut zijn. Maar op de 1 of andere manier boeien deze films me altijd wel. Ik hou wel van sadisme in horrorfilms. Alleen was Saw 5 niet zo heel extreem of ranzig. Alleen de opening en het laatste kwartier waren echt de moeite, de rest was voor Saw begrippen soft. Enige karaktervorming van personages is er niet. De meesten doen toch te kort mee om daarmee van waarde voor de film te zijn.

Overall best wel vermakelijk maar ook weer erg uitgekauwd. Dit mag best de laatste zijn al weet ik van mezelf dat ik Saw 6 als hij uitkomt ook weer ga bekijken en denk ik weer hetzelfde erover ga typen. Horrorliefhebbers die niet te veeleisend zijn zullen deze best weer geinig vinden.

avatar van Judiith^

Judiith^

Ik had even een vraag aan de mensen die deze film al hebben gezien:

Krijgen we in de deze film te zien, wat er is gebeurd met Corbett (Het meisje van Lynn & Jeff) in deel 3?

avatar van strunglady

strunglady

Net gezien en absoluut een minder deel. Ik vond het weinig verrassend, geen plotselinge twist. Persoonlijk vond het weinig vermaak. In tegenstelling tot eerdere delen, word het concept nu gewoon uitgewrongen met flashbacks naar eerdere delen. Stuk minder gore. Jammer..

avatar van AC/DC

AC/DC

Ajax&Litmanen1 schreef:

Ben ik absoluut met je eens. Opzich zijn er wel wat dingen duidelijker geworden zoals.. agent Hoffman die ook in Saw 2 al meehielp met de vallen, en hoe hij precies werd 'opgeleid'. Verder vond ik het, net zoals jij zei, niet extreem of ranzig.

Maar over het algemeen is deze Saw 5 wel overbodig. We zijn opzich niet veel meer wijzer geworden..

Toch geef ik hem een 3,0*

avatar van FillumGek

FillumGek

Eens met bovenstaand commentaar. Niks nieuws meer, maar toch nog lekker vermakelijk. De sadistische spelletjes zijn stuk voor stuk weer lekker in elkaar gestoken en met de gore zit het nog steeds goed. Het verhaal wordt stukje bij beetje uit de doeken gedaan, maar ik snap nog niet alles. Ik denk dat als het zesde deel uit is, of misschien eerder, dat ik maar een marathon ga houden en alle delen achter elkaar nog maar eens ga bekijken.

avatar van ASman

ASman

De film krijgt in de VS niet zo een erg goede kritieken (maar dat kreeg Saw 4 ook niet en die vond ik bijzonder aardig). Hoewel ik een nieuwe aflevering van Saw altijd leuk vindt, denk ik toch dat ze mogen beginnen met de reeks te beëindigen (misschien nog een deeltje, heel misschien nog een extra deeltje). Er begint namelijk een nogal goedkoop geurtje rond te hangen.

Altans mijn mening.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

ik moet zeggen, als ze nog 25 delen maken, kijk ik ze gewoon alle 25! het blijft een goede serie. elk deel heeft weer wat toe te voegen. erg vernieuwend is het niet meer, maar het wordt wel goed in beeld gebracht. ook dit deel heeft weer wat anders in zijn verhaal, daarom is het in mijn ogen ook zo goed, en ik heb niet het idee dat er echt fouten in het verhaal zitten. deel 1 blijft de beste, maar dat is niet zo raar natuurlijk, maar deze is ook zeer vermakelijk. wel moet je bij 1 beginnen en uiteindelijk bij vijf eindigen. dan is het het leukst.

3.5

avatar van ramon12121

ramon12121

Wat een flop film zeg heb 'm 1,5 week geleden gekeken en gelijk weer in de vuilnisbak gegooid zo slecht vond ik hem een 2 voor de moeite !

avatar van Fikret8

Fikret8

Judiith^ schreef:
Ik had even een vraag aan de mensen die deze film al hebben gezien:

Het wordt bij Saw V wel iets duidelijker wat ermee is gebeurd, maar het blijft nog alemaal een beetje vaag.

avatar van kwakie08

kwakie08

zojuist bekeken....vond hem toch goed! had er eerlijk gezegd niet zoveel meer van verwacht....vond deel 4 wat minder en heel erg chaotisch. Dit deel, deel 5, vind ik daarintegen duidelijk met goede flashbacks en een goed verhaal! Prima film

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Fikret8 schreef:

Inmiddels 3,58.

Het valt nog mee inderdaad. Ben ook wel benieuwd!

avatar van boldhead

boldhead

goede film, nou word inderdaad alles een beetje duidelijker.

op naar deel 6 en ik meen de laatste

op naar deel 6 en ik meen de laatste

Dat dacht ik niet!

avatar van wessiejj91

wessiejj91

Saw 6 zal inderdaad de laatste Saw versie worden.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

ik vond em niet goed en niet slecht. de moorden waren wel minder begin was leuk en de laatste 15 minuten

avatar van Multivitamine

Multivitamine

Films met een open eind alleen nog maar om nog een deel te kunnen maken zijn waardeloos, zo ook deze weer, alleen deel 1 was goed.

avatar van Nomak

Nomak

Multivitamine schreef:

Ik ben het met je eens. Deel 1 was echt af. Origineel en alles. De volgende delen is het alleen maar bergaf gegaan en de films dienen enkel nog maar om mensen te shockeren en om zoveel mogelijk rotzooi te zien. Als ze maar geld kunnen verdienen, de kijkers zullen wel naar de vervolgdelen kijken. Door al die vervolgdelen verliest Saw 1 zijn magie.

Na deel 1 had het moeten stoppen.

avatar van ken1976

ken1976

Waar deel 3 stopte , gaat dit deel verder. Alles wordt nog een keer haarfijn uitgewerkt ( voornamelijk in flashbacks) hoe deel 3 in elkaar steekt. De puzzelstukjes vallen ,naar mate de film vordert,precies in elkaar en aan het eind van de film begrijp je eigenlijk pas deel 3!!

Ik vond het verhaal echt mooi opgezet, de boobytraps ( waar Saw om bekend staat) mogen er ook weer best wezen , want het blijft allemaal uniek! De dosis gore is er ook goed in verwerkt, wat zeker in deze film niet mag ontbreken.

Kortom 4 sterren voor dit deel!!

avatar van stinissen

Helaas de minste van de vijf omdat het plot steeds ongeloofwaardiger wordt en de moordvallen ook niet meer zijn wat ze geweest waren.

avatar van Kuttekop

Kuttekop

De film zojuist gekeken en kan niet anders zeggen dan, WAT EEN BAGGERZOOI.

Saw 1 was uniek en wat de meerderheid zegt; ze hadden het daarbij moeten laten. Wat dit is gewoon saw onwaardig. Saw 4 vond ik nog waardig omdat het veel verhaal vertelde waardoor je meer duidelijkheid kreeg. Maar dit deel is zo slecht dat het eigenlijk nog niet eens een 1 verdiend. Ook de martelingen vind ik niet eens saw waardig. En het einde was ook al zeer matig.

Jammer dat de schrijvers geen moeite meer nemen voor de saw reeks want ik hoop dat ze door alle kritiek nu stoppen met het maken van de saw reeks.

Al ben ik wel benieuwd wat er in de doos zat.

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Kuttekop schreef:

De film zojuist gekeken en kan niet anders zeggen dan, WAT EEN BAGGERZOOI.

Al ben ik wel benieuwd wat er in de doos zat.

Mischien dat masker met die varkenskop,die vrouw van hem weet er ook meer van lijkt me,die hoort er ook bij op een of andere manier

avatar van ethrellik

ethrellik

weeeeer een saw, ze junnen beter een serie beginnen. een 3

avatar van seantogood

seantogood

Weet iemand of hier aanbod komt, van AMANDA GELE EVENLOP OP HET EINDE VAN SAW 3 EN 4... Ik snap die connectie niet...Ik zie dat hoffman het in die la legt..en dat AMANDA Gaat huilen, maar wat is het? Als het in dit deel wordt uitgelegd!! dan heb ik me antwoord anders vraag ik of iemand het even kan uitleggen!!!:

Bedankt. Sean

PS. IK HEB 1/TM 4 GEZIEN

De 2de wat ik niet hellemaal begrijp hoe kan John op twee plekken te gelijk zijn:

avatar van crack1

crack1

Een irritant samenraapsel van flashbacks,dat op geen enkel moment spannend wordt!

Of had ik misschien de vorige delen nogmaals moeten zien,kon op bepaalde momenten niet meer volgen.

En de moorden zijn zelfs op het saaie af. Het volgende deel ga ik passen,zeker weten!

Wat er in de doos zat weet je in Saw 112!

avatar van DVD-T

DVD-T

Alweer het vijfde deel uit de Saw reeks, en het begint nu toch echt afgezaagd te worden.

Na het ijzersterke eerste deel van de Saw franchise en het succes daarvan kon een vervolg film natuurlijk niet uitblijven.En het bleef niet bij die ene vervolgfilm want al snel kwam het bericht dat het er 6 of 7 zouden worden.Elk jaar rond Halloween zouden we getrakteerd worden op een Saw film.Saw 2 t/m 4 vond ik nog erg vermakelijk, maar je merkt nu wel dat het allemaal een beetje op begint te raken met betrekking tot waar het verhaal nog heen zou kunnen.Zo ook in het ietwat zwakke 5e deel.

Het begint zo als de andere vervolgen ook beginnen.Je word meteen het verhaal ingeslingerd zonder enige opheldering van wat er vooraf ging in het voorgaande deel.Saw V begint als vanouds erg sterk.Het kat en muis spel word goed in beeld gebracht en de flashbacks hoe Hoffmann in het geheel terecht is gekomen en de terugblikken op de 4 eerdere films zijn erg interessant nog om te volgen.Vanaf dan gaat het bergafwaarts met de film, het is allemaal niet erg inventief meer.De plot word minder en minder, de vallen zijn ook niet meer zo ingenieus en de ontknoping waar ik bij de vorige delen, hoe ongeloofwaardig dat ook was, een lach op m'n gezicht kreeg, vond ik het hier een beetje uitdraaien op een anti climax.Erg jammer.

Hackle weet de spanning niet de gehele film te behouden, waar Boussman toch net iets beter in was.Het boeide mij op het laatst ook helemaal niet wat er nou was gebeurd en hoe het dan verder gaat in Saw VI waarbij ik me moeilijk kan voorstellen of er op het einde van 5 voort geborduurd kan worden en of ze nog iets met de geschiedenis van Jigsaw kunnen doen. Ik zal hem dan wel weer bekijken, want ik wil wel weten hoe het afloopt natuurlijk.En het is zo dat ik deel 3 ook meer kon waarderen nadat ik 4 had gezien.Ik ben iig. wel een beetje klaar met de Saw reeks.