• 9.385.203 stemmen

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en John Ortiz

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 april 2009

Plot Fast & Furious

"New model. Original parts."

Brian O'Conner (Paul Walker) is nu een FBI agent en zit in een speciaal team die Braga, een drugs baron, probeert te pakken. Brian probeert binnen te komen door in het drivers-team van Braga te komen. Dominic Toretto (Vin Diesel) is nog steeds op de vlucht voor de politie, maar wil wraak op Braga en probeert ook in het drivers-team te komen. Dit gebeurt via een straatrace. Brian en Dominic zullen moeten samenwerken om Braga te pakken te krijgen.

Dominic Toretto

Don Omar

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ninto schreef:

0.5 is ook gewoon FEITELIJK niet serieus te nemen voor een film als deze. En omdat ik jouw post uitermate belachelijk vind zou ik mijn eigen mening niet meer mogen posten. Misschien toch inderdaad dat intelligentie probleempje?

Noem eens een paar feiten dan?

avatar van Gabbere

Gabbere

Aardige film, beter dan deel 3, vind ik zo. Toch zouden ze voor dit soort films een wat origineler verhaal moeten verzinnen. Verder een film die lekker wegkijkt.

Ik ben wel benieuwd naar de objectieve vertaling van een 0,5 die sommige mensen aan een/deze film toewijzen.

avatar van bollepeer

bollepeer

wat een geweldige, vermakelijke film zeg! er werd niet zo veel ge raced dan in de vorige delen maar de aktie daarin tegen was weer velen malen beter. ik lees hier en daar dat het acteerwerk niet goed zou zijn. maar het is juist uitstekend, met name paul walker. echt een aanrader. 4.5*

avatar van Ahamay

Ahamay

Leuke film.... alleen te weinig japanners.

Ik vind die Amerikaanse Muclecars allemaal op elkaar lijken.

En waarom die oude Skyline, die nieuwe is veel vetter.

En ook die nieuw Subaru, wat een afschuwelijk model.

Vervolg gewoon weer met een paar: civics, integras, supras, nsx-en (die op het eind te zien is), 350z's rx7;s rx8's etc. maken.

avatar van Najade

Najade

Heel simpel verhaaltje. Wel jammer, had meer verwacht met dezelfde cast van deel 1 (die overigens de beste deel blijft!) Karakters bleven ook heel oppervlakkig. Het kwam op mij over als een snel afgeragelde in elkaar geflanste film. Acteerprestaties niks op aan te merken.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Najade schreef:

je weet tog op voorhand dat je niet voor het verhaal naar deze film gaat zien

avatar van Chief

Chief

Vergelijkbaar met deel 1. Goed filmpje. Beter dan deel II en III vond ik persoonlijk. Mogelijk deel V....?!?

avatar van bollepeer

bollepeer

Chief schreef:

ik denk wel dat er een deel 5 komt

avatar van macdanger

macdanger

een zeer slechte film ...........dr klopt gewoon geen hol van...ze blijfen maar schakelen en gas geven.
het is helemaal erg dat ze ontsnappen uit het kamp met hun 2 zogenaamde 10 seconden auto,s ze rijden weg en de achtervolgers die dan nog langs de kant staan zien hun ontsnappen en zitten dan al na 2 seconden pal achterde snelle autos met hun landrovers en dergelijke, lachwekkend gewoon, en dan zie je ze vol gas op de loop gaan, en worden ze weer bijgehaald en dan nog maar het gaspedaal tot het uiterste intrappen ??en dat zie je keer op keer

avatar van Sergio

Sergio

Het begin met de tankauto is nog wel aardig maar daarna is het allemaal nogal zwak. Slechte dialogen en zeer voorspelbaar.

Deel 5 zal er wel komen, een "script" voor dit soort films is in een uurtje geschreven en het publiek komt wel.

avatar van deReob

deReob

Net gezien in de bios, prima vermaakt. Gewoon 4 sterren, niet omdat het nou een diepgaande film is of een film met een goed verhaal, maar gewoon omdat het goede entertainment is.

avatar van superfly84

superfly84

Afgelope weekend bekeken, heerlijk filmpje!

Gelukkig hebben ze het oude niveau weer te pakken, deze is veel beter dan tokyo drift. Dit is ook zeker te danken aan de cast want een film als deze heeft gewoon Vin Diesel nodig, alleen al vanwege z'n achternaam is hij DE man voor deze films, alhoewel hij dan eigenlijk gasoline had moeten heten want ik geloof niet dat deze race monsters op diesel pruttelen maar details blijf je houden.

Heb me in elk geval geen moment verveeld tijdens deze film.

Gelukkig was het een open eind dat geeft hoop voor een vervolg wat er als je het mij vraagt zeker moet komen!

4,5 ster omdat er films zijn die nog net iets beter zijn.

avatar van de grafhond

de grafhond

Ik vond hem wel lekker wegkijken! Gewoon weer knopje op 0 en kijken mee unne bak poppekooren en een blikske bier!! Serieus, was gewoon een erg vermakelijke actie film. Prachtige wagens dit keer, die brit of australier, i.i.g dat mietje dat niet 1 x raced, roept het al "muscles beats import everytime!"

avatar van derGomez

derGomez

Het lijkt wel alsof ze in zijn gegaan op de klachten die mensen over de eerdere delen hadden...

- Te veel, overdreven uitgebouwde, Japanse auto's (Nu kan ik mooie auto's wel waarderen, maar het was gewoon overdreven)

- Te weinig verhaal...

Dus, wat hebben ze met dit deel gedaan ? De liefhebbers van oude americaanse auto's de zin gegeven, door 9 van de 10 auto's in de film een oude americaan te laten zijn... Beetje jammer dat de gemiddelde auto's die ze voor die rollen hebben gekozen nooit zo snel zijn...neem dan meer auto's die ook daadwerkelijk snel zijn... zoals de Buick GNX waarin Dominic aan het begin rijdt.

En natuurlijk hebben ze ook veeeeeeeel meer verhaal in de film gestopt. Zoveel dat het gewoon irritant is, en niet echt uitnodigend/zinnig om te volgen. De races die ze rijden, lijken ook rechtstreeks uit een computerspel met de opzet die ze gebruikt hebben.

Een voordeel, is dat ze nu wel meer in beeld brengen, dat het ook daadwerkelijk gevaarlijk is om als een bezetene door het verkeer te knallen.

Ik weet niet precies wat ik er van moet maken... In mijn ogen is het voor een vervolg van de serie wel een waardig vervolg, maar achteraf gezien had ik niets gemist als ik 'em niet had gekeken.

avatar van FreakyFlyer

FreakyFlyer

prima film, kijkt lekker weg en blijft boeiend. Leuke auto's ook + love the chevelle

avatar van Replicant

Replicant

Een echte teleurstelling....
F&F hoort over the top te zijn...Er mogen soms scènes in zitten die in de werkelijkheid niet nagebootst kunnen worden.

Maar in dit deel maken de makers misbruik van die status vind ik.
Er is, volgens mij, niet nagedacht over een verhaal. Het verhaal is zo gigantisch slecht, laagdrempelig en voor de hand liggend, dat dit deel weer niet kan tippen aan het eerste deel.

Veel scènes zijn zelfs niet eens mooi gefilmd. Deze film kijk je toch voor de getunde auto's?!
De begin scene overdonderde mij echt, ik dacht: ''Dit word eindelijk weer een echte goede F&F'', maar daarna valt het stil.
Er gebeurt te weinig en als er iets gebeurt oogt het zeer nep en kinderachtig.

Denk hier vooral aan de scene dat ze richting Mexico gaan onder de bergen door. Echt hoe slecht bedacht...

En de navigatie, ik dacht dat Nightrider kinderachtig was, maar dit is nog niet eens Foxkids waardig.

Ik vind dit een grote misser, hier had veel meer ingezeten.
Zo zie je dat je met een hoop goede acteurs en veel geld nog niet de garantie hebt voor een goede film....

avatar van TubeHead

TubeHead

JacoBaco schreef:

Deel 1 is een prima actiefilm. Het enige echte overdreven was het wegrijden op 2 achterwielen

uhm... kuch kuch

YouTube - Drag Racing Corvette Wheelstands

avatar van N_SANE

N_SANE

Prima vermakelijke film, stukken beter dan deel 3. Het is een film waarbij je verstand op 0 zet en geniet van de entertainment. En dat was wel te pruimen. Actie en racen wordt goed afgewisseld. Mooie beelden.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Ga hem vanavond kijken.. ff zien wat ik er van vind.. veel mensen in mijn omgeving vinden het een goede film..

avatar van chillout

chillout

goede film kijkt lekker snel weg, leuke actie.

leuk om de cast van de eerste film weer samen te zien.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

lekker actie idd. echt een leuke film.. vind diesel is altijd wel goed 4.0

avatar van lamert

lamert

Zeker een goede film, zit er wel dik aan te komen dat er een nieuwe film komt.

Volgens de bron wikipedia zou er ook een nieuw deel aangekondigd zijn.

Ik ben wel zeer benieuwt hoe ze de serie van films zullen afsluiten. Hopelijk met een film dat een goede samenbreng heeft van alle films tot nu toe bij elkaar.

avatar van mathijst

mathijst

TubeHead schreef:

uhm... kuch kuch

YouTube - Drag Racing Corvette Wheelstands

Wat dacht je dan van dat 100x schakelen. Rijden ze op een recht stuk bijna op het laatst schakelen ze ngo een versnelling door, dat snap ik niet

avatar van mandy7

mandy7

Was niet slecht,
heb deel 1 en 2 gezien, 3 bewust overgeslagen,
maar omdat de originele cast terug was toch naar deel 4 gegaan.
was leuk, wel jammer dat michelle rodriguez al na 3 scenes dood is
maar verder vermakelijke film.
je weet waarje naar toe gaat bij dit soort films
je moet geen hoogstaand plot verwachten, en als je dat niet doet, is dit een geslaagde film.

alleen die nieuwe subaru waar ze in mexico mee rijden is f-ing triest!!

avatar van Zinema

Kutfilm.

Waar deel een nog enigszins garant stond voor vermaak is er wederom een nieuw dieptepunt bereikt in de uitmelkserie. Ook al is de oude cast van stal gehaald, het blijft huilen met de pet op.

Het verhaal is nogal zoutloos en dom. De dialogen vaak onbedoeld hilarisch en de acteerprestaties wisselvallig. Waar het bij deze serie om draait zijn de races. Echter, die zijn ditmaal dusdanig slecht in beeld gebracht dat je geen kans krijgt in de film te geraken. Voeg daar alle cliché's die je maar kunt bedenken aan toe, en voila, je hebt een kutfilm.

Slecht.

avatar van Mister Movie

Mister Movie

Na een echt geweldige opening,

Was de spanning in de rest van de Film ver te zoeken.

En dan heb ik het nog niet over het uiterst goedkope Verhaal.

avatar van die hard

die hard

Deel 1 is the best. Had meer verwacht van Vin Diesel.

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Vermakelijke popcorn film.

Misschien wel de beste uit de reeks.

een dikke 3*

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11947 stemmen

Het begon leuk en veelbelovend, maar veranderde al snel in een standaardfilmpje. Voor mij niet meer dan 2,5.

avatar van Waku

Waku

Simpelweg niet(meer) aan mij besteedt .

Het racen en de actieis zijn razendsnel gefilmd met korte shots.

Dit geeft de film zeker meer vaart maar komt in mijn ogen nerveus over en dat ligt mij niet lekker op het netvlies.

Ik kan me zeker voorstellen dat er liefhebbers zijn voor deze 4e

"Fast & Furious maar ik ben er helaas niet 1 van.....