• 9.378.566 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David

Gesproken taal: Engels en Noors

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Thing

"Man is the warmest place to hide."

Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?

avatar van Reinbo

Gelukkig niet zeg, ben jij fan van vervolgfilms? Ik niet, pakt in 90% van de gevallen slecht uit en beschadigt soms ook nog eens de status van het 'origineel'.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ja heb je ook gelijk aan.

Maar nee ... ik vond dit geen topper!

Heb begon wel veel belovend. Vond het begin erg spannend.

Vooral de scene waarin werd gekeken wie bezeten was vond ik geniaal!

Maar het einde vond ik gewoon echt teleurstellend.

Ze hadden het voor mij iets spannender mogen afbouwen.

Ik vond het nu toch wat te vlug gaan.

avatar van Wouter

Overigens zit dat vervolg nog steeds in depijpleiding. Maar dan een prequel.

avatar van Mescaline

Mescaline

SnakeDoc schreef:

Nou dan had ik graag een vervolg gezien hebben ze 28 jaar de tijd voor gehad,

Moet iedere film dan een duidelijk einde hebben? en zo niet dan moet er maar een vervolg op komen?

avatar van Halcyon

Halcyon

Dat open einde is trouwens, naast de concurrentie met E.T., van invloed geweest op de povere box office. Het bewijst maar weer eens hoezeer het doorsnee bioscooppubliek een hekel heeft aan onzekerheid.

avatar van Halcyon

Halcyon

Reinbo schreef:

muziek is van Ennio Morricone.

Al heeft Carpenter zelf ook een aantal stukken gemaakt en aan de film toegevoegd.

avatar van neo

neo

Carpenter heeft inderdaad ook wat stukken gecomponeerd. Hij instrueerde Morricone om muziek te schrijven in zijn stijl en heeft uiteindelijk ook voornamelijk Morricone´s muziek gebruikt die het meest op die van hem leek. De opening en welbekende drones en stingers schijnen door Carpenter geschreven te zijn.

avatar van The One Ring

The One Ring

Halcyon schreef:

Ik zie niet hoe dit werkt. Hoe weet het publiek van te voren dat ze een open einde krijgen? Uiteraard kunnen ze door mensen gewaarschuwd zijn die de film zagen, maar dat kan toch nauwelijks zoveel mensen gebeuren dat het een box-office flop wordt?

avatar van Montorsi

Montorsi

The One Ring schreef:

Mwoa als iedereen op E.T. reageert met 'zoooo mooooooi die moet je zien', en op The Thing met 'mwoa, stom einde', dan weet je wel waar de meute op af komt.

The One Ring schreef:

Dat weten ze niet van te voren, maar in die tijd was hetgeen de recensisten schreven nog van groot belang...... (Internetfora bestonden nog niet. )

Prachtig feelgood sprookje vs deprimeerdende horrorfilm. Waar denk je dat iedereen met kerst heen ging?

avatar van The One Ring

The One Ring

Reinbo schreef:

Volgens IMDB draaide deze film in juni in de Amerikaanse bioscopen. Als hij met kerstmis nog draaide zou ik zeggen dat hij geweldige zaken gedaan heeft

avatar van Reinbo

In Nederland draaide die wel met Kerst. Heb 'm zelf in de premiere week eind November gezien. Vind het ook niet echt een zomerse film.

avatar van huVILEub

huVILEub

Aardige film, voor zijn tijd denk ik zelfs heel erg goed. De visuele effecten zijn opzich zo slecht nog niet en aardig acteerwerk. Maar natuurlijk ben ik al opgegroeid en verwend met de visuele effecten van nu.

avatar van Reinbo

Visuele effecten kunnen inderdaad beter vandaag de dag, maar devspecial effects make up is wat mij betreft nog onovertroffen. Kan die cgi zooi totaal niet aan tippen. Wellicht iets meer fotoreallistischer, maar creatiever of effectiever, no way!

Rare mensen, die jongeren...... Denken dat ze verwend zijn.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ach, het feit dat we nu vooral opgescheept worden met lelijke computereffecten valt in mijn ogen niet echt onder verwend worden. In de tijd dat Rob Bottin, Rick Baker, Stan Winston, Tom Savini en alle andere creatieve meesters op hun best waren, dat is pas verwennerij.

avatar van Reinbo

Idd, heb de afgelopen weken nog wat werk van Fulci zitten kijken. Zijn latex brouwsels vind ik nog altijd 100 keer gruwelijker dan alle horror cgi bij elkaar.

avatar van mister blonde

mister blonde

the Thing blijft stijgen bij elke herzien die ik heb. Carpenter is geweldig. Verhoogd naar 4,5 sterren.

avatar van Mescaline

Mescaline

Halcyon schreef:

Klopt ja, de meeste bioscoop bezoekers willen altijd een duidelijk hollywood achtig einde, maar kijk maar eens een keer goed naar de mensen die je in de bioscoop zalen ziet zitten, natuurlijk ook mensen met smaak en echte kenners, maar grotendeels zijn het van die jonge stelletjes met het idee van: dan heb ik tenminste iets te doen.

avatar van ewalk

ewalk

mister blonde schreef:

Heb hem ook weer gezien en de 5 ster blijft voor mij actueel!

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Creepy film van Carpenter de special effects zijn natuurlijk wat gedateerd maar dat maakt helemaal niks uit , ik heb hem weer met veel plezier gekeken en het blijft gewoon een goede film en de soundtrack is super.

avatar van 2,20

2,20

Sorry hoor, maar over nepheid gesproken zeg ! Okay het is science-fiction, maar in helmelsnaam, als the Thing ziet voor de eerste keer, die gemuteerde hond, ik heb toch zo hard moeten lachen om dat ding. Dit was niet de bedoeling van de regisseur. Na 30 minuten weet je al dat The Thing die mensen gaat naklonen, BLABLABLA..Kijk graag naar oudere klassiekers, maar deze nepheid kan ik simpelweg niet aanzien.. jammer

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nep ? Mooier zie je het niet meer tegenwoordig, of je moet CGI prachtig vinden

Bizarre onzin....

avatar van finalman

finalman

Mee eens met Reinbo. Ik ben ook geen fan van al die CGI-technieken.

Kijk ook maar naar vb The Fly. Alles kon zonder CGI, zoals The Thing.

Een andere voorbeeld: Alien 3 vond ik echt slecht tegenover delen 1 en 2. Je kon goed zien dat die Alien zo nep leek, gemaakt met CGI.

Er mag wel eens CGI zijn, maar je mag geen nepheid kunnen zien, vind ik...

avatar van komerad

komerad

Ik heb de HD versie van deze film en op mijn groot scherm (3mx1.95m) zie je ook dat het nep is. Toch heb ik deze film beoordeeld op de indruk die hij op mij gemaakt heeft toen ik deze eind jaren 80 op tv gezien heb.

En ik vind het overigens nog steeds een top film!

avatar van ewalk

ewalk

2,20 schreef:

Deze film is uit 1982 en kan naar mijn mening nog steeds mee. Het is een remake van een film uit de 50er jaren, zelfs die film is goed. Jouw reactie geeft mij niet het idee dat je zo van de klassiekers bent. Ik vraag me af wat je dan van het origineel vindt. Maar misschien heb ik het verkeerd. Als je nou eens goede argumenten kan geven wat je zo nep vindt? ik vind er namelijk niets nep aan. Of ben jij zoals al eerder is gesteld meer van de CGI? Tja we weten allemaal dat alleen de filmmakers met de hoogste budgetten (Star Wars episode 1,LOTR, Avatar, Gladiator etc.) dit er wat realistischer uit kunnen laten zien. Maar nog kun je , als je goed kijkt zien dat het nep is. Maar je zult ook weten dat het gros van de films niet zulke hoge budgetten hebben.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

2,20 schreef:

Huh??? Schei uit man, dit is toch 100x beter dan die CGI van tegenwoordig? Films van bv. Carpenter en Cronenberg onderscheiden zich juist van de rest door dit soort effects!
Bovendien is het een film uit 1982, dus wat verwacht je nou eigenlijk?

Leer je klassiekers kennen, zou ik zeggen.

avatar van marijnV

marijnV

ik snap wel waarom ie een klassieker wordt genoemt. maar ik moet eerlijk zijn. Ik vond hem niet zo super ubergoed. daarom een 3

avatar van 10-StepKill

10-StepKill

Ben geen fan van CGI, maar verafschuw het ook niet. Als ik naar een 'simpel vermaak'-film kijk, zoals bijvoorbeeld Iron Man, dan vind ik het absoluut niet storen. Maar als ik I Am Legend als voorbeeld neem, dan kan ik toch wel zeggen dat de CGI ondermaats is en dat het echte werk in The Thing vele malen beter bevalt.
Heb hem net zitten kijken en heb absoluut genoten. Mooiste moment voor mij was natuurlijk die scene dat de Doc die gast ging defibrileren en ook de scene met het bloed in de petrie-schaaltjes was perfect. Heerlijke suspense en een mooi open einde zoals ze die alleen vroeger nog maakten.

avatar van the new guy

the new guy

Wo! Wat een mega heftige film! Dit is tenminste ouderwetse spanning. Een hele leuke SE met een aantal super acteurs en een onvoorspelbaar en uniek plot. Heftig.