• 9.373.666 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David

Gesproken taal: Engels en Noors

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Thing

"Man is the warmest place to hide."

Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?

avatar van Goodfella

Goodfella

Juist door het "iedereen-kan-het-monster-zijn" thema is deze film minstens evens goed als Alien. (vind ik )

avatar van neo

neo

nou had alien natuurlijk geen ''iedereen-kan-het-monster-zijn'' thema maar qua sfeer komt the thing toch redelijk in de buurt bij het niveau van alien. maar alien is nog claustrofobischer en is nog spannender.

avatar van Pugsley

Pugsley

yep, dingt mee naar de titel Meest Overgewaarde Film op deze site

Ben ik het helemaal mee eens.

net zoals Fightclub zeker.......

avatar van Spider

Spider

???

Een van de beste film van de jaren 80??????

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

kom kom, dit is toch best wel een goeie film, OK de special effects zijn een beetje gedateerd, maar het goede aan deze film is de sfeer.

Hoort niet thuis in de Top100 volgens mij, maar toch wel één van de betere films uit de 80's.

Quentin

Geweldige film beter dan Alien! 5/5 Met prachtige special effecten ik vindt ze heel realistisch uitzien, en carpenter is een van de beste regisseurs ooit!

pjotr

Carpenter was één van de beste regisseurs ooit..

pjotr schreef:

Carpenter was één van de beste regisseurs ooit..

Hoezo was hij leeft nog en zijn films zijn er nog steeds .... alleen vondt ik Ghosts of mars niet zo geweldig de rest is nog steeds (heel) goed

Vind je ?

Memoires of the invisible man, Body bags, Village of the Damned en Ghosts of Mars kunnen bij lange na niet tippen aan The Thing, Prince of Darkness, Halloween, The Fog en They Live....

avatar van zombie

zombie

Je vergeet alleen "In the mouth of madness". Die was toch ook pretty cool! Ok dat was wel in 1995, but still....

pjotr schreef:

Vind je ?

Niet tippen nee absoluut nee maar ze zijn absoluut goed/leuk

avatar van Ed

Ed

"Christine" was ook geniaal. Mijn Carpenter-favoriet.

avatar van bramnoor

bramnoor

Special effects film.Maar dan ook wel een van de beste.Alleen daarom een dikke 4

avatar van Padd0

Padd0

En ja hoor ik heb de magische grens van 1000 stemmen gehaald woohoo!!! oh ja 4* trouwens voor deze film.

avatar van Phoenix

Phoenix

GADVERDEGADVERDEGADVER... Wat een onwijs ranzige film. Ik dacht dat Blade 2 al smerigheid ten top was met die Reapers maar dit slaat echt alles. Ik kan best wel tegen wat goor maar muterende mensen die aan alle kanten openscheuren met als gevolg dat er slijm en tentakels in de rondte vliegen... Nee dank je. Toch geef ik deze film 2,5 ster omdat de paranoia-sfeer inderdaad goed is.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Heej, Phoenix wasdat nou, maar 2,5 ster???

avatar van Phoenix

Phoenix

Wat op tegen?

avatar van Snake

Snake

GADVERDEGADVER???????......hoezo???

Van de 108 min. topfilm is er misschien 10 min. wat bloed te zien. So what!!!

Ik vraag vrienden of kennissen altijd de film 2 keer te kijken. Ik geef toe, dat je bij eerste keer kijken wel 'wat' overdonderd wordt door de waanzinnige transformatie-effecten, maar bij de 2de keer zie je pas hoe goed die film gemaakt is. Alles klopt in die film. Fotografie, muziek, sterke karakters, decor en Carpenter.

De film werd en wordt nog steeds ten onrechte afgekraakt voor dat beetje bloed. De invloed van de film is tegenwoordig nog steeds te zien (aflevering 'Ice' van de X-files).

Nee, 'The Thing' is 1 van de meest onderschatte films van de laatste 20 jaar en heeft jammer genoeg zijn publiek pas jaren later gevonden via VHS/DVD.

"The name is Plissken"

avatar van mister blonde

mister blonde

Wat een goede horror films zijn er in mijn geboortejaar uitgekomen. evil dead, poltergeist en deze.

avatar van Hemdale

Hemdale

Hele goeie Carpenter film! Ik heb het origineel van The Thing nog nooit gezien maar die is volgens mij ook wel 20 jaar ouder, dus dan is deze vast en zeker ook wel 20 keer beter!

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

killalot schreef:

Ik heb het origineel van The Thing nog nooit gezien maar die is volgens mij ook wel 20 jaar ouder dan deze dus deze vast en zeker ook wel 20 keer beter!

Vindt je dat niet een beetje simpel gesteld, omdat iets ouder is het ook wel slechter zal zijn (als ik tenminste je zinsopbouw goed intepreteer).

avatar van Hemdale

Hemdale

Ik heb wel een trailer gezien van het origineel en dat zag er echt belachelijk uit, zelfs voor zo'n oude film!

Dit was ik vergeten te vermelden bij m'n vorige reactie.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Tja, ook een oude film kan geweldig zijn, dat is natuurlijk een slecht argument. Toch zie ik het ook niet gebeuren dat het origineel echt veel beter is. Want veel beter dan dit wordt het niet, zullen we maar zeggen. Carpenter's Ding is namelijk een bijzonder sterk werkje. Goede cast, prachtige effecten, leuke personages en een bijzondere, ijzingwekkende sfeer. Fantastische productie, wordt wat mij betreft terecht één van de beste horrorfilms aller tijden genoemd.

4,5 sterren.

avatar van montenegro

montenegro

Die twee films zijn niet te vergelijken,heel andere opzet en totaal verschillend.

avatar van Jos2

Jos2

Toch zie ik het ook niet gebeuren dat het origineel van deze film beter is dan deze verfilming. Zal die echt beter zijn? Lijkt mij in ieder geval sterk.

Volgens Carpenter is het origineel beter. Volgens mij niet. Het origineel is geweldig, daar niet van. Overigens is deze versie dichter bij het originele verhaal waar het op gebaseerd is.

avatar van Jos2

Jos2

Ik begrijp de 'dus' niet....

avatar van montenegro

montenegro

Nogmaals,je kan die twee films niet vergelijken;

"The thing from another world "uit 1951 straalt een voor die tijd heel lugubere,duistere sfeer uit.Er wordt heel weinig in getoond waardoor de suspense juist opgedreven wordt.

Bekijk deze schitterende film niet met de instelling te vergelijken met deze van "Carpenter".

Die is trouwens ook zeer goed.

avatar van GerwinF

GerwinF

Vanavond weer op tv met 9 blokken reclame erdoorheen en mischien ook nog Hart van Nederland, aaargh! Daarom koop ik bijna alles op dvd

avatar van Zavo

Zavo

Opnemen, dag later kijken, reclame doorspoelen... simpel toch?