Genre: Horror / Sciencefiction
Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David
Gesproken taal: Engels en Noors
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Thing
"Man is the warmest place to hide."
Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?
- IMDb (8,2 / 519816)
- Trailer (YouTube)
- The Thing (BoekMeter)
- Who Goes There? (BoekMeter)
- The Thing (MusicMeter)
Bennings
Clark
Garry
chevy93
Zit ik de film te kijken. Nadat dat gebouw ontploft wat en ze daar verderop zaten, dacht ik nog: 'Ze gaan de film nu toch niet stoppen hé?'
En toen kwam de aftiteling. Ik had echt zoiets van: 'Neeeeeeee... ik moet het weten!'
chevy93
Ken je dat gevoel? Dat je een film begint en dat je na een aantal minuten bij je zelf denkt van: 'Dit wordt een topfilm, ik voel het!'
Dat had ik gisteren dus bij deze film. Heel lang stond deze in mijn, laten we zeggen.. top 3 van films die ik wilde kijken. Maar elke keer kwam er een andere film die de voorkeur kreeg. Gisteren was deze dan eindelijk aan de beurt.
Lamellen dicht gedaan om de sfeer te versterken. Boxen iets harder dan normaal en genieten maar! Dat bleek ook zo te zijn. De film begint even met een 'huh?
'. Waar slaat dit eigenlijk op. Beetje raar vond ik dat die man door z'n been geschoten wordt en ze staan er allemaal maar een beetje naar te kijken.
Film begint erg goed, alleen ik had al door dat die hond gemuteerd zou worden. Door het stukje op MovieMeter en dat ze de hele tijd die hond filmen, weet je het eigenlijk al.
Iedereen zei dat het zo slecht was (The Thing), maar ik vond het wel meevallen. Denk hier eens aan: 'Is het slecht, omdat het slechtgemaakt is of omdat vindt men 'The Thing' slecht, omdat wij nog nooit zo'n organisme hebben gezien en het dus niet kunnen plaatsen?
Hoe dan ook, ik vond wel dat ze hem te snel lieten zien. Beter had Carpenter het nog even spannend gemaakt, bijvoorbeeld door: 's Ochtends alle honden dood aan te treffen (of weggerend) en daarna nog een keer een bemanningslid opeens laten verdwijnen. En daarna pas The Thing laten zien.
Maar wat een verschrikkelijk smerig monster is dat trouwens. Zo zie je ze tegenwoordig nog zelden.
Carpenter is in deze film meester in het spanning opbouwen. Wanneer komt het nou weer? En hoe? Misschien zit het wel in een bemanningslid? Maar wie dan? Vragen die de hele tijd door je hoofd gaan en die bijna allemaal onbeantwoord blijven.
Als hoogtepunt natuurlijk de scène met het bloed testen. Misschien ben ik een watje, maar ik schrok wel!
En elke keer daarna zat ik (figuurlijk) nog meer op het puntje mijn stoel.
En dan het einde. Vond het wel wat makkelijk. Het was Yeah, fuck you too! en klaar. Misschien is eenvoud beter en een keer niet die eeuwige ontknopingen, zoals vaak in Hollywoodfilms (en uiteraard loopt het daar goed af).
Het open einde was een echte meersterzet en zie mijn bericht hierboven maar.
Geen perfecte score, vanwege o.a. het punt dat ik eerder noemde.
Zandkuiken
Had deze prent nog nooit gezien. Kende 'm eigenlijk enkel van Cartmans luizentest in South Park. You saw it in The Thing and you're wasting everyone's time!
Fijn filmpje in ieder geval. Eighties-cinema die gezellig wegkijkt. Goede setting overigens, zo'n basis op de Noordpool. Vooral het sfeervolle eerste deel wist me te bekoren, hoewel de special effects in de tweede helft zeker niet stoorden. Vond ze helemaal niet zo knullig.
Leuk, maar een onvervalst meesterwerk zie ik er nu ook niet in.
Halcyon
Goede setting overigens, zo'n basis op de Noordpool.
Zandkuiken
Oei, ja. Ik zie 't nu ook in de beschrijving, Antarctica.
Wat kent ne mens nog van aardrijkskunde he, de dag van vandaag...
Lexcoaster
Uitermate spannende film, mede dankzij de realistische aanpak en het uitstekende acteerwerk. Terecht een horrorklassieker.
%%%%%%
Een flinke tegenvaller,ik denk dankzij de regiseur.
De potentie is er heel zeker,ik bedoel wat is er enger dan wat hun meemaken, ? maar het word geen moment spannend,en het is echt horror. Ik denk dat als het wat meer thriller was geweest het een heel stuk gescheeld zou hebben in mijn cijfer.Ander tegenvaller is dat je het erg goor monster min of meer direckt ziet dat haalt al snel de spanning weg ze hadden beter chevy93 idee gebruiken dat had de spanning wat langer vast kunnen houden,maar zulke '' slordigheden'" zaten de hele film door,dan laat ik het ''eindgevecht '' heb nog nooit zo'n slecht eindgevecht gezien geloof ik.Ik eindig overigens positief met de beste scene in de film en dat is ik bedoel het positief de eindscene die is heerlijk jammer daar maakte de regi de juiste keuze en dan zie je gelijk de potentie van het verhaal. Ik ben ook best benieuwd hoe de film is geweest met Martin Scorsese ( Cape Fear ) of Alejandro Amenábar ( The Others ) dan was een classieker gegerandeert.
2,60 2,50 Had veel meer verwacht van John Carpenter. Met zo een fenominaal verhaal zo weinig doen.
Tonypulp
Alejandro Amenábar? Heel langdradig en oninteressant waarschijnlijk
Loki87
Geniale film, goed acteerwerk, uitstekend plot en een subliem einde. De special effects enzo dat is natuurlijk verouderd, intresseert me geen reet.
Een flinke tegenvaller,ik denk dankzij de regiseur.
Volgens mij moet je nog maar eens kijken, want je hebt een hele andere kijkervaring gehad dan de meeste van ons. De film is juist veel meer thriller dan horror (ondanks de grote hoeveelheid horror), en ik ken ook eigenlijk geen enkele film waar de spanning zo constant voelbaar is. Ook het 'weggeven' van 'het monster' in het begin is verre van storrend. Het gaat er namelijk niet om hoe het monster eruit ziet (wat ook altijd anders is), maar om wie er besmet is. En om dat goed te begrijpen is het juist van belang dat je snel snapt hoe het ding opereert. Kortom The Thing is: een ongelooflijk spannende paranoia thriller, met de meest briljante sfx make-up ooit.
Slipvin
IJzingwekkende horror sci-fi. Een geslaagde remake van de zwart-wit film uit 1951. De geniale special effects staan zelfs anno nu hun mannetje. Een meesterwerk.
huVILEub
Goed nieuws? Een sequel op een klassieker is meestal geen goed nieuws.
xangadix
Amen!
huVILEub
dit was sarcastisch bedoeld hoor
Ow, dat had ik niet gezien. Ik vond het al vreemd.
Jeannotvanberlo
Dit is mijn favoriete horror film, het heeft gewoon alles wat ik moet hebben: isolatie, sneeuw, aliens, paranoia, goede cast (geen macho gebeuren, geen continu schreeuwende vrouwen), rustig gefilmd en gruwelijke(!) special effects.
De soundtrack (vooral het nummer Humanity I en II) is voor mij ook gewoon perfectie.
Er komt trouwens een prequel, ik ben benieuwd of dat iets gaat worden (ik betwijfel het).
dtoebast
dit was sarcastisch bedoeld hoor
je bedoelt ironisch. deze fout wordt vaak gemaakt in de nederlandse taal. hehehe
:-P
Mister Onserious
wat een pracht film, ik kreeg echt de bibbers toen ik die monster zag.
Insignificance
Knap geconstrueerde film door een wervelende mix van angst en griezel. Stuwende kracht is natuurlijk de snelle onthulling van de alien plus zijn vermogen om te muteren en imiteren, ik begrijp eigenlijk niet zo goed wat iemand daar op tegen zou kunnen hebben. Samen met de locatie en decors levert het een verdomd nerveus en claustrofobisch sfeertje op, dat nog eens versierd wordt met heerlijk smerige special effects.
Om toch even te mierenneuken; ik vond de muziek soms wat overdadig en het computertje heeft iets knulligs. Zo zal er vast nog wel iets te verzinnen zijn, maar ik heb daar al gauw maling aan als ik naar een zinderende film zit te kijken. En dat is het, ook anno nu en ook nog na een paar kijkbeurten. Een parel.
Q Jones
Wat een geweldige film, ik heb hem net herzien en ik kwam er achter dat ik toch veel vergeten was. Na herzien vind ik hem nog mooier Russel en Carpenter zijn altijd geweldig samen wat ze ook wee in deze film bewijzen.
De special effects zien er misschien voor sommige mensen ( jongeren die de special effects van nu gewend zijn) slecht uit, maar ik stoor me hier niet aan en voor die tijd waren ze zelfs baanbrekend. De film weet je angstig te maken zonder cheap ass schrik effecten en dat vind ik een mooi gegeven. Dan komt er ook nog bij dat het verhaal, de locatie, het monster, de acteurs en het sfeertje goed is. En de geweldige oneliner van Russel ýea fuck you too' geweldig gewoon
Dit alles maakt het een top film die laat zien hoe mensen elkaar gaan wantrouwen in rare en angstige situaties.
Met recht een absolute klassieker die na herzien in mijn top tien komt
spinoraptorrex
Werkelijk alles werkt in deze film. De setting, de alien, de muziek.. De film heeft een bepaalde sfeer die nooit ophoud. Het is net alsof je met de crew in Antarctica zit, het geeft je een erg claustrofobisch gevoel. Het is de enige film die ik echt eng vond, je weet nooit wie wie is en het heeft een aantal shokkende gore momenten die echt geweldig zijn.
5/5, 10/10, whatever. Geweldig.
jipt
In aflevering 3, seizoen 11 van Southpark zit een erg leuk stukje over een luizentest. Met natuurlijk een dikke knipoog naar The Thing. Allemaal kijken!
spinoraptorrex
Die heb ik gezien ja. Zag het meteen, erg leuk.
Miami Heat
[quote]deft0nes schreef:
Wat wil je dan? Een openingsscene waarbij de hond doodgeschoten wordt, en dan einde?
En zoals iemand al antwoordde is dat juist realistisch. Probeer zelf maar eens op een bewegend doelwit te schieten, wedden dat het je niet gaat lukken als je er niet op getraind bent?
Zojuist weer gekeken en voor een film uit de jaren 80 vind ik de special effects nog altijd verbluffend! Helaas zie je dit niet meer terug in hedendaagse horrors

Deze verdient minstens wel 4 sterren
yeyo
Scorsese? Yeah right! Met DiCaprio als MacReady zeker.
Hoe je het draait of keert, The Thing is een klassieker. Dat hij jou niet bevalt, is een andere zaak.
Nomak
Scorsese? Die mag dromen dat hij ooit een film maakt die zo goed, spannend en sfeervol is als The Thing.
Goed nieuws voor Reinbo!
Waarom moeten ze van deze film een nieuw deel maken, en als ze dat dan al doen waarom niet met bekende mensen. Maar naar mijn mening moeten ze hier vanaf blijven
chevy93
Waarom zou je per se bekende acteurs moeten hebben? Ik denk dat een nieuw deel best goed uit kan pikken, mits zorgvuldig aangepakt.
Q Jones
Met bekende acteurs/regisseur heb je al meer kans van slagen want zoals het er nu uitziet denk ik dat deze film meteen naar de videotheek gaat en dan krijgt hij al niet echt veel aandacht laat staan dat het een goede film is. Meestal zijn van die goedkope prequels met een andere jonge cast niet veel goeds. Ik houd mijn hart vast.
Er zijn trouwens wel goede films die meteen in de videotheek verschijnen maar dat zijn er maar weinig

The Thing
2011

The Thing from Another World
1951

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

De onuitputtelijke jaren 80 en hun extreem late sequels

El Laberinto del Fauno
Fantasy / Drama, 2006

Gekijôban Furandaasu no Inu
Animatie / Drama, 1997
helikoptergebaseerd op boekiceisolatieruimtevaartuigspace marineparanoiamutationsnowstormresearch station alien life-formremakebuitenaards wezenoverlevingschepselhelicopter pilotantarcticashape shifting alien alien infectioncultfilmsurvival horrorsledehondenalien monsterbody horroralien parasites wolvesisolated placeuncertaintyblood test body horrorambiguity loose adaptationsuspensefulintenseantarctic