• 9.379.563 stemmen

Sen to Chihiro no Kamikakushi (2001)

Animatie / Fantasy | 125 minuten

Gesproken taal: Japans

Releasedatum: 24 april 2003

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Sen to Chihiro no Kamikakushi

"On the other side of the tunnel was a mysterious town."

Tijdens de verhuizing van haar familie naar een buitenwijk wandelt Chihiro, een 10-jarig meisje, een wereld binnen die geregeerd wordt door heksen en monsters, waar mensen veranderd worden in dieren. Chihiro moet in een groot badhuis werken om te overleven. Zal het haar lukken om terug te keren naar haar eigen wereld?

Chihiro Ogino / Sen (stemrol)

Haku (stemrol)

Yubaba / Zeniba (stemrol)

Akio Ogino (stemrol)

Kaonashi (stemrol)

Rin (stemrol)

avatar van basketballerke

basketballerke

Kon kiezen uit twee films op zaterdag om op te nemen. Deze gekozen omdat hij me toch meer leek, omdat ik Aziatische (animatie)films toch vaak boeiend vind/vond en deze vormt daarop geen uitzondering en hij is nog goed ook. Het ziet er allemaal echt schitterend uit. Daarbij komt dat ik de algehele loop van de film, de personages/monsters of goden en het verhaal ook leuk vind. Deze geef ik 4*, ik denk dat ik me toch meer ga verdiepen in de Aziatische (animatie)film.

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Niet echt mijn type film, maar zeker geen slechte.

Twijfelde tussen 3* en 3,5*, uiteindelijk op 3* afgerond.

avatar van deStef

deStef

man man, denk je weer eens af te gaan op de cijfers die hier gegeven worden. Komt behoorlijk bedrogen uit. Ik ben echt niet vies van een animatiefilm. Ik vind ze juist wel eens leuk af en toe. Maar dit was echt 10x niks. Vooral mateloos geergerd aan dat Japanse, ge-jamanana, hooita ko, taaltje.

eens maar nooit meer, 0,5*

MXO

Vandaag weer gezien en weer een genot voor het oog. Wat een heerlijke film is Spirited away toch!

Mijn eerste kennismaking met Animatie en het bevalt me enorm. In het begin had ik wat moeite met de Manga stijl maar na een tijdje beviel het me toch. Vooral als de natuur in beeld wordt gebracht, past dat perfect bij de film.

Ik vind dat de film een beetje stroef begint. Als Chihero dan eindelijk in de geestenwereld komt wordt het prachtig. Heerlijk hoe je haar personage ziet veranderen. Een klein ielig en zielig meisje verandert in een sterke zelfstandige volwassen vrouw.

Het verhaal komt op z'n top als Chihero vertrekt om de tweelingzus van de boze heks op te zoeken. Prachtige beelden in de trein en in het bos bij de tweelingzus. Mooi hoe die lamp komt bijspringen om ze de weg te laten vinden. Ook de muziek is prachtig! Het geeft een perfecte, sprookjesachtige sfeer die ik heerlijk vind.

Ik had alleen wat moeite met het einde. Hoe Chihero haar ouders bevrijdt is leuk gedaan. Ook hoe Haku z'n identiteit vindt is goed verzonnen. Alleen op het moment als Haku Chihero verteld dat ze niet mag omkijken had ik problemen. Ik vond het, op dat moment, jammer dat Spirited away een kinderfilm was. Had dan het einde van Orfeus en Eurydice gevolgd en liet de geestenwereld verdwijnen in het niets. Hierdoor viel het einde een beetje in het niets en had ik ook niet het idee dat de film eindigde.

Toch een heerlijk film die een 4,5* verdient.

kiriyama

Vond het eind juist prachtig. Het doet er eigenlijk niet toe of die geestenwereld nou wel of niet bestaat. Wat er toe doet is de reis van chichiro van meisje naar zelfstandige vrouw, dit word verbeeld in een soort van droom/fantasiewereld. Was zelf erg onder de indruk. De reis en het behaalde doel hebben meer waarde dan hoe of waar die is behaald.

Natuurlijk is dit mijn mening.

kiriyama schreef:

Natuurlijk is dit mijn mening.

Ik vind juist het einde slecht, omdat Chihiro volwassen wordt. Als ze haar ouders terug vind is ze weer het kleine en zielige meisje wat we ook in het begin zagen. Ze pakt haar moeders hand en ik zie weer veel vergelijkingen met het begin van de film. Ook heb ik het idee dat ze gelukkiger was in de geestenwereld, dan ze zal worden in haar nieuwe omgegeving. Misschien omdat ze zelfstandiger is geworden kan ze zich daar beter handhaven maar ik zie haar weer als hulpeloos meisje.

kiriyama

Als je goed oplet zie je dat ze op het eind hetzelfde in de tunnel lopen als in het begin. (dus met handje vasthouden) Dit versterkt het feit dat het dus allemaal slechts een droom was. Ik heb hem vandaag weer herkeken en ben er bijna zeker van dat dit ook de opzet was. Die opzet is naar mijn mening dan ook meer dan geslaagd.

kiriyama schreef:

Daar doelde ik ook op in het vorige bericht. Als het al een droom was, wat ik nog steeds niet vind, moet Chihiro daar sterk en zelfstandig uit komen! Maar vanwege dit einde lijkt ze weer het zielig meisje. Had ze terug gekeken, had ze de wereld wel zien verdwijnen. Dan had ik meer het idee dat het een droom was en had je Chihiro nog steeds al sterkte vrouw kunnen laten afbeelden. Ik blijf het nog steeds een prachtige film vinden alleen het einde past niet bij de pracht van de film.

avatar van Prudh

Prudh

Waarom denken jullie dat het een droom was? Op het einde, als Chihiro met paps en mams bij de auto komt, zit dat ding onder het stof en blaadjes: ze is echt een poos weg geweest. Alice in wonderland, die droomt. Chihiro beleeft Avontuur! En ze wordt een sterke zelfstandige vrouw? Dat kind is 9 ofzo! Beetje jong om een vrouw te worden. Aan het begin was ze bang voor de nieuwe situatie (verhuizen, nieuwe school), maar na haar beleving (reis, zo u wilt) is ze sterker geworden. Een vrouw is redelijk boud.

avatar van Martoi

Martoi

Heb ik het nou gemist dat chihiro 'volwassen' wordt? Ze komt er misschien sterker uit..volwassen en sterke vrouw vind ik wat overdreven.

kiriyama

Oke ze wordt zelfstandiger, laat ik het dan zo zeggen. Iniedergeval is er wel degelijk sprake van characterontwikkeling en daar ging het mij (uiteindelijk) om.

avatar van Word_Play

Word_Play

Erg mooie animatie en dito ontworpen wereld, met een erg leuk verhaal. Ik zie alleen nergens het briljante er van in.

3,5*.

avatar van jeleentje

jeleentje

geweldig!!!, serieus zeer genoten van dit prachtige meesterwerk,

heel mooien muziek en een goed verhaal!

deze gaat in mij lievelings lijstje..

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

De film die mij in de Ghibli wereld introduceerde wat misschien deze film voor mij iets speciaals mee geeft. Geweldige animatie, leuk verhaal, leuke personages en de film bevat naar mijn gevoel Joe Hisaishi beste soundtrack.

Kortom, een geweldige film.

4,5 sterren.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Eerste fullength anime ooit gezien en beviel me goed. Film duurde net iets te lang, maar heb me alsnog top vermaakt. Zéér origineel, waardoor ik de top 250 notering ook wel begrijp, maar was toch niet speciaal of geweldig genoeg in mijn ogen zo'n hoge waardering te geven.

avatar van jules62

jules62

Ik heb de film gisteren voor de eerste keer bekeken, en het is inderdaad een erg goed getekende film.

Vooral kleine bewegingen van Chihiro maken haar realistisch.

Ook een goede keuze om de animaties mooi plat te houden, geen computeranimaties die een hele andere sfeer hebben en niet goed in de film integreren, zoals in Titan A.E. hoewel er ongetwijfeld met de computer gewerkt is.

Het verhaal vond ik wat lang, maar weet de aandacht wel vast te houden.

Bij de vlucht op de draak had ik even een sterk Dejavu gevoel te kijken naar Die unendliche Geschichte ! haast een getekende kopie.

En de Soundtrack...erg mooi, loop de melodie de hele dag al te fluiten

avatar van a bronx tale

a bronx tale

is wel een leuke film maar staat egt veelste hoog in de top 250. ik snap niet waarom de aziatische films vaak een veelste hoge cijfer krijgen. waarscheinlijk zitten hier alleen maar chinezen .

avatar van AHWA

AHWA

Dan eerder Japanners

avatar van Stijntje

Stijntje

wauw

avatar van luuk1988

luuk1988

ik wordt net uitgenodigt om deze film te gaan bekijken , ben volkomen onbekend met dit genre dus ik ben benieuwd. ik laat jullie horen wat ik er van vond.

avatar van welleweirdo

welleweirdo

Heb 'm net gezien en ik heb er een woord voor: Apart! Toch heb ik de hele rit geboeid zitten kijken. Leuke film om eens een keer te zien, maar ik ga 'm geen tweede keer kijken. 3,5*

avatar van luuk1988

luuk1988

best een leuke film fantasy is eindeloos. dit is de eerste aziatische anime film die ik zag dus heb niet echt vergelijkings materiaal. Heb me wel geergerd aan mr no face maar over het algemeen vond ik m wel oke 3*

avatar van annenas

annenas

2 *

Deze film viel mij tegen

Langdradig, ingewikkeld..

Sommige stukken zijn echt wel mooi en origineel maar ik zou hem geen 2e keer willen zien.

Voor 1 keer is het misschien een goede film, maar niets bijzonders eigenlijk. Heb er spijt van dat ik hem gekocht had op dvd.

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

Superfilm!!!!!!

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

Ik snap niets van deze film man ik begrijp het wel maar de boodschap niet ken iemand me uitleggen??

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

Jezus jongens ik loop deze hele post af te kijken en niemand die over de boodschap van deze film losliet

ik bedoel het gaat toch veel meer om dan alleen mooi beeld en blabla enz wat is nou de message van deze flick anders begrijp ik er echt geen bal van

avatar van Apster

Apster

Een Japanse Alice in Wonderland, zo kwam de film een beetje bij mij over. Hoe mooi en creatief de animatie ook is, het bleef voor mij een beetje afstandelijk allemaal. Zoals Chihiro een wereld binnengaat waar andere regels gelden, zo'n zelfde gevoel heb ik ook wanneer wij als Europeanen soms Japanners proberen te begrijpen. Natuurlijk valt er in de film wel boodschap te ontdekken, dat gierigheid geen goede zaak is, maar voor de rest is het gewoon kijken naar een hoop fantasie dat soms net zo onbegrijpelijk is als Pokemon. Maar ik heb ondanks dat best wel genoten van de film, hoogtepunt vond ik de treinreis door het water, waarbij de combinatie van de beelden en de muziek heel mooi was.

avatar van pjutter

pjutter

helemaal mee eens!!

avatar van Twilight

Twilight

Die treinreis is inderdaad echt fantastisch. Ik wilde daar eigenlijk net zelf ook al iets over zeggen maar ik zie het nu net.

Die muziek! Wat verschrikkelijk mooi...

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

De treinreis was ook goed door de muziek, maar het hoogtepunt vond ik het niet.