• 9.385.390 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Donnie Wahlberg, Franky G en Glenn Plummer

Releasedatum: 5 januari 2006

Plot Saw II

"Oh yes... There will be blood."

Detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) onderzoekt een bloederige moord en het gevoel bekruipt hem dat Jigsaw, de moordenaar die een spoor van lichamen en lichaamsdelen achterliet, weer actief is. Hij krijgt snel gelijk. Deze keer heeft Jigsaw niet twee mensen opgesloten, maar maar liefst acht personen die elkaar niet kennen en niet weten wat hun onderlinge connectie is. Ze zullen alleen kunnen overleven wanneer ze hun verstand gebruiken. Dat geldt ook voor Matthews, voor wie de tijd steeds meer begint te dringen.

John Kramer / Jigsaw

Addison Corday

Michael Marks

Obi Tate

TimD

X-women, probeer je nu stoer te doen door te vertellen dat je dat van Amanda al wist? Dat is praktisch onmogelijk.

avatar van Linn

Linn

TimD schreef:

Bij de tweede keer zien merk je het wel aan kleine dingetjes. Maar bij de eerste keer kijken vind ikhe t wel knap als je het dan weet. Al wist ik bij de eerste Saw ook wel wie de moordenaar was al ver voor het einde. Maar misschien is dat een kwestie van veel horrorfilms gezien te hebben

TimD

Over deel 1 heb je gelijk, maar deel 2 is zo moeilijk..

Halcyon

Dat niet elke sequel slechter hoeft te zijn dan het origineel bewijst deze Saw 2. Ik zou zelfs durven stellen dat deze een pak sterker is dan z’n voorganger, wat volgens mij alles te maken heeft met de strakke regie die een stuk professioneler en vuiler overkomt dan die van Saw. Flitsend camerawerk, strakke montage, een degelijke sound en een flinke portie gore die nog eens lekker expliciet gefilmd is zijn de pluspunten van deze film. En die expliciete horrorscènes zijn meteen het sterkste wat Saw 2 te bieden heeft. Waar in Saw de boobytraps, hoewel redelijk schrikwekkend, nogal mak verfilmd werden is die aanpak bij Saw 2 helemaal anders. De boobytraps zijn harder en het menselijke lijden als gevolg hiervan is ook een stuk meer beklijvend gebracht. Dit keer heb ik met momenten echt op het puntje van m’n stoel gezeten en dat is wel een tijdje geleden. Zo moet horror zijn.

Maar Saw 2 heeft net als z’n voorganger enkele minpunten die beletten dat dit een heuse topper is. Beide films gaan gebukt onder enkele dubieuze plotwendingen die wat mij betreft net iets té vergezocht zijn om nog iets of wat geloofwaardig over te komen. Maar blijkbaar is hier een markt voor; het publiek vindt het fijn dus kan ik de scenaristen best wel begrijpen. Waarom sleutelen aan een succesvolle formule? Bovendien is het hele concept van “het huis” iets minder origineel dan dat van “de badkamer” uit deel 1. Ook hier moest ik geregeld terugdenken aan Cube.

Triestig trouwens om te zien dat de good guy en de bad guy weer de typische typetjes zijn die je in dit soort films mag verwachten en dat bijgevolg hun onderlinge dialogen weinig verrassends te bieden hebben. De sadistische killer met filosofische prietpraat versus de die hard cop die om de haverklap z'n zelfbeheersing verliest. Verder is er nog het gebruikelijke zwakke acteren van enkele personages en de zielige poging tot groepsdynamiek. Maar ik moet toegeven dat ik me hier, op de plottwist aan het einde na dan, niet erg aan gestoord heb.

Het is dus best genieten van Saw 2, die over het algemeen minder berust op de “genialiteit” van het scenario zoals deel 1, maar meer stof biedt tot griezelen.

avatar van gotti

Geniaal scenario? Alleen om die 'surprise' aan het einde?

gotti schreef:

Geniaal scenario? Alleen om die 'surprise' aan het einde?

Vandaar de aanhalingstekens, ik vind er zelf namelijk ook niks "geniaals" aan, het is gewoon gejat van Seven en Cube. Maar dat "geniale" scenario was dus ongeveer het enige wat Saw staande hield.

avatar van adinda

adinda

Klopt het dat er ook een Saw 3 & 4 komt?

adinda schreef:

Klopt het dat er ook een Saw 3 & 4 komt?

Een 3 al zeker wel, 4 weet ik niet.

X-Women schreef:
we ontbraken voor mij een paar motieven voor het gevangen nemen van een paar slachtoffers, zoals die 2 meisjes en die bruine man. van hun hoorde je niet wat ze verkeerd hadden gedaan.

Was volgens mij toch duidelijk hoor. Zij waren de link met de flik die hen na wat geknoei met bewijzen de bak had ingedraaid. Al die slachtoffers, inclusief z'n zoon, waren een soort van middel om bij de flik een schuldgevoel aan te praten. Door hém zaten ze allemaal in de kamer, niet zozeer omdat ze zelf iets fout gedaan hadden.

Halcyon schreef:

Maar wat is er volgens jou dan zo geniaal aan? Was na al die verhalen die ik hoorde benieuwd wat het was, maar wat ik zag was een oninteressant, bij elkaar geraapt zooitje.

Halcyon

Je begrijpt me niet goed. Ik vind er zelf ook niks geniaal aan. Het gaat er gewoon om dat Saw zo populair is bij de menigte omdat iedereen zo onder de indruk was van het idee en de plottwists.

avatar van gotti

Kalm, het was een lange dag. Snap je punt, las verkeerd...

Halcyon

No problemo, maar ik haat het om alles drie keer te moeten uitleggen .

avatar van gotti

En ik om het drie keer te vragen, hehe...

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Halcyon schreef:

En natuurlijk zaten die daar niet voor niks...

Halcyon schreef:

Sommige plottwists waren goed, het idee is niet origineeel maar de uitwerking ervan is wel mooi. De moorde op zich waren wel origineel.
De sfeer maakt de film samen met bovenstaande zaken spannend, en dat is de kracht van de film die zoveel zielen veroverde.

avatar van X-Women

X-Women

ik weet niet waarom ik dat dacht van Amanda, ik had gewoon een vermoeden..en nee ik probeerde niet stoer te doen..die tijd heb ik gehad

TimD

Toch, dat is toch gewoon onmogelijk. ze huilde

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Ik was erg teleurgesteld na deze film. Vond hem in geen enkel gezicht op het eerste deel lijken. Vond het meer een actiefilm dan een thriller. En de verassende nieuwe moordenaar (waar ik maar niks over zal zeggen dwv spoilers) was echt te vergezocht. Helaas

avatar van LesterE

LesterE

ik vind saw dus gewoon top, die pop vind ik helemaal het einde

avatar van rondh

rondh

Sterk 2e deel met een leuke verrassing op het eind. Meestal vind ik vervolgdelen zonde van de originele films, omdat ze niet origineel zijn. Bij deze film is het verhaal gewoon doorgegaan, waar deel 1 stopte; en ook nog op een goede manier. Nu kan er zelfs een deel 3 komen.

In dit 2e deel zitten leuke boobytraps, en een aantal leuke persoonlijkheden waarmee "het spel" gespeeld word.

Niet net zo goed als deel 1 maar toch erg goed.

avatar van R0$!t@

R0$!t@

Ik vond deze misschien zelfs wel beter dan deel 1 *4

avatar van Ouassi

Ouassi

Ik vind The Saw II een hele goeie film.

Het is vooral heel spannend. En goede acteerwerk...

*4,5

avatar van Film Pegasus

Deze film heeft me nogal teleurgesteld. Daar waar Saw I nog origineel was (op een bepaalde manier toch) is dat bij Saw helemaal niet het geval. De sterkte van het eerste deel was script-schrijver James Wan. Leigh Whannell was bij de 2 delen aanwezig, maar je ziet toch een drastische verandering. Wan zal wel het hoofddeel verzorgd hebben en het dan ook goed kunnen uitwerken als regisseur.

In deel 2 is dat een ander script-team en een nieuwe regisseur die niet de finesse hebben om een waardig vervolg te maken. De karakters zijn nogal zwart-wit soms en het verhaal lijkt overgenomen zijn van House of 9 met ipv een Cube-sausje (zoals in House of 9) een Saw-sausje erover.

Ondanks dit is het nog goed meegevallen omdat je niet verrast wordt door het verhaal, maar des te meer door de spelletjes die Jig-Saw plant. De schrijvers hebben zich dan ook blijkbaar vooral geconcentreerd op die dodelijke uitdagingen ipv het verhaal. Maar die spelletjes zijn ook de troeven van de Saw-reeks en maakt dat de film toch genietbaar is om te zien. Met de vorige regisseur had het een waardig vervolg kunnen worden...

avatar van No-zem

No-zem

un 4 !

avatar van Dimi999

Dimi999

Ik vond Saw II niet zo een goede film, iedereen in mijn omgeving zei dat hij MEGA goed was, maar ik was teleurgesteld, niks nieuw.

Ik kijk ook niet echt uit naar het vervolg. Bij betere films wil je echt weten wat er gaat gebeuren, en dit is bij saw niet echt het geval voor mij.

Nietemin vond ik de eerst film wel geslaagd. Maar ik vrees voor Saw III dat het een ondergang wordt.

avatar van danny61

danny61

ik heb de film misschien al 10 keer gezien en blijf het nog altijd één van de beste horror-thrillers vinden, het is gewoon klasse .

Ik kijk al uit naar saw 3 ,die in december in bioscoop in belgie te zien zal zijn.

wie wil nu van op het begin weten wat er in de film gebeurd,dat kan toch niet ,dan is er toch geen spanning.

Maarja ieder zijn gedacht.

avatar van Tien

Tien

Ik vond persoonlijk weet ook niet waarom , Saw 1 VEEL beter.

Misschien is het omdat er in Saw1 veel meer bizarre moorden worden getoond.

Sorry het klinkt mischien raar maar, Ik vind het prachtig om die moorden te zien.

Ik bedoel; Kvind het wel erg moest het in het echt gebeuren maar.

TimD

Mij betreft allebei even goed. .

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Tien schreef:

Ik vond persoonlijk weet ook niet waarom , Saw 1 VEEL beter.

Misschien is het omdat er in Saw1 veel meer bizarre moorden worden getoond.

Ik bedoel; Kvind het wel erg moest het in het echt gebeuren maar.

Moet je niet schuldig voelen hoor. Iedereen die SAW huurt vind het prettig om naar die originele moorden te kijken.

avatar van Anakin01

Anakin01

Goede film.

Wel waar wat 'vunzig' maar anders zeer geslaagd, een vrij goed begin en een heel origineel einde.