• 9.385.436 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Donnie Wahlberg, Franky G en Glenn Plummer

Releasedatum: 5 januari 2006

Plot Saw II

"Oh yes... There will be blood."

Detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) onderzoekt een bloederige moord en het gevoel bekruipt hem dat Jigsaw, de moordenaar die een spoor van lichamen en lichaamsdelen achterliet, weer actief is. Hij krijgt snel gelijk. Deze keer heeft Jigsaw niet twee mensen opgesloten, maar maar liefst acht personen die elkaar niet kennen en niet weten wat hun onderlinge connectie is. Ze zullen alleen kunnen overleven wanneer ze hun verstand gebruiken. Dat geldt ook voor Matthews, voor wie de tijd steeds meer begint te dringen.

John Kramer / Jigsaw

Michael Marks

Obi Tate

avatar van joeri15

joeri15

lekker staaltje horrorwerk, 5* (net als de 1e)

film_kaza

Ik vind die Jig-Saw maar een grote aansteller.
Beetje mensen vermoorden omdat hij ze niet mag.

avatar van AHWA

AHWA

Dan snap jij z'n redenen voor die spelletjes niet.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Films zijn gelukkig niet altijd logisch en begrijpelijk.

AHWA schreef:

Dan snap jij z'n redenen voor die spelletjes niet.

laat ik zeggen dat ik alleen deel 1 heeb gezien en die indruk van hem krijg

laat ik zeggen dat ik alleen deel 1 heeb gezien en die indruk van hem krijg

Wel een beetje 'lomp' opgevat...

us_raider schreef:

Wel een beetje 'lomp' opgevat...

Ik mag jig-saw toch een lul vinden?

• 2034 berichten

Ik doelde meer op Beetje mensen vermoorden omdat hij ze niet mag.

avatar van TimD

TimD

TimD schreef:
Omdat ze niets van hun leven maken.

Inderdaad, ik zelf wist dit overigens wel als je bericht aan mij was bedoeld...

avatar van ghalid

ghalid

vette FILM!

TimD schreef:
Omdat ze niets van hun leven maken.

Dus daarom doodt hij ze dan maar?
Nou dat vind ik dan wel zielig

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Als elke film alleen logica zou bevatten zou ook niet leuk zijn he?

Het concept is dat hij niemand dood, maar hij mensen die hun leven verpesten in een situatie zet waar ze moeten bewijzen dat ze willen leven. Hij geeft iedereen de keuze verder te leven, maar daar moeten ze wel wat voor doen.

avatar van ToNe

ToNe

Te eisen dat een verteller van verhalen zich aan de waarheid houdt is net zo belachelijk als een schilder te vragen de dingen exact weer te geven.

Hitchcock

Onderhond schreef:

Ik vind je been afzagen geen manier om te bewijzen dat ze willen leven.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Hij moest die Adam vermoorden.....

film_kaza schreef:
Ik vind je been afzagen geen manier om te bewijzen dat ze willen leven.

Da's al ongeveer de derde keer dat je met een verkeerde conclusie komt. Het is nochthans alles behalve een ingewikkelde film. Misschien nog maar eens kijken dan ?

avatar van TimD

TimD

Ja.

avatar van skapig

skapig

Nou ik vond het weer een erge goeie film, oke deel 1 ietsje beter, maar het was weer goed verzonnen

Op naar deel 3

Onderhond schreef:

Ik heb deze film ook gezien en vind de saw film een van de meest overschatten films ooit. En die Jig-saw blijf ik een lul vinden, hij overdrijft gewooon veel te veel.

2 sterren en deel 1 krijg er 3

film_kaza schreef:

En die Jig-saw blijf ik een lul vinden, hij overdrijft gewooon veel te veel.

Dat zal allemaal best, maar als je dan argumenten geeft, zorg er dan wel voor dat ze enigszins overeenkomen met de realiteit van de film. Anders wordt het wel erg moeilijk serieus te nemen.

avatar van Raoula

Raoula

Ik vind ook inderdaad dat die jigsaw niet goed bij zijn hoofd is. Iedereen mag tog zijn eigen leven leiden? stel je voor als er meer mensen zijn die zo denken. Dan hadden we nu weet ik veel hoeveel bejaarde seriemoordenaars die bijna aan hun einde zijn aan kanker ofso iets

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Inderdaad zijn deze films misschien wat ziek, als je kijkt naar de manier hoe die vent mensen duidelijk wil maken dat ze verkeert bezig zijn in hun leven, maar toch zijn deze films wel ingenieus in elkaar gezet.

Ook van dit deel heb ik weer 'genoten'. De manier waarop die vent mensen iets duidelijk wil maken is hartstikke ziek, want laten we wel wezen, je kan het ze ook gewoon vertellen...

Eigenlijk zijn deze films qua amusement een beetje te vergelijken met de Final Destination films. Eigenlijk kijk je deze films alleen voor de gruwelijke manieren waarop de mensen aan hun einde komen. Maar omdat het in deze films zo sterk wordt neer gezet zijn deze films wat mij betreft wel veel beter dan de FD films.
De twist dat Amanda ook in het plot zat zag ik echt niet aankomen. Vond ik goed gevonden, zeker als je weet dat er nog een derde deel moet komen.

Net als het eerste deel geef ik deze 4,5 ster.

avatar van N811

N811

wat een standaard film zeg.

avatar van darkRomance

darkRomance

N811 schreef:

wat een standaard film zeg.

Hoezo?

Ik heb de film voor de tweede maal nu bekeken. En ik vind het echt geweldig. En wat een einde. Dat had ik helemaal niet verwacht!

Hmm, mijn oog eruit poken om te overleven. Ik weet het niet, maar ik denk dat dat niet echt iets voor mij zou zijn. Ik vind de eisen van JigSaw nogal moeilijk om te volbrengen.

Maar op en top film !!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11926 berichten

Precies.

avatar van newG

newG

Vond deze maar magerkes in vergelijing met de vorige...

Als kijker had ik vele minder een band met de personages, het deed mij op een gegeven moment denken aan cube 1 (wat helemaal geen compliment is volgens mij) De onverwachtte wending op het einde was zeer goed, acteerprestaties minder, te weinig gore, op het oog uitporren en vrouw in de put na... Ik hoop dat saw 3 beter is dan deze want keb toch hogere eisen van dit consept...

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

2 sterren en deel 1 krijg er 3

Maar jij hebt dus duidelijk geen inzicht in de psyche van een moordenaar!

avatar van metaledje

metaledje

zeer goed vervolg met een paar gruwelijke scenes, vooral met die spuiten haha die jigsaw heeft lang de straten moeten doorzoeken om dat allemaal te verzamelen, maar de impact is duidelijk wel minder dan deel 1, het acteer vermogen ook, verder heel goed doordacht, eindelijk een keer een film met boobytraps die je weinig tegengekomen bent,, 4*