• 9.385.499 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Donnie Wahlberg, Franky G en Glenn Plummer

Releasedatum: 5 januari 2006

Plot Saw II

"Oh yes... There will be blood."

Detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) onderzoekt een bloederige moord en het gevoel bekruipt hem dat Jigsaw, de moordenaar die een spoor van lichamen en lichaamsdelen achterliet, weer actief is. Hij krijgt snel gelijk. Deze keer heeft Jigsaw niet twee mensen opgesloten, maar maar liefst acht personen die elkaar niet kennen en niet weten wat hun onderlinge connectie is. Ze zullen alleen kunnen overleven wanneer ze hun verstand gebruiken. Dat geldt ook voor Matthews, voor wie de tijd steeds meer begint te dringen.

John Kramer / Jigsaw

Obi Tate

avatar van darkRomance

darkRomance

metaledje schreef:

die spuiten haha die jigsaw heeft lang de straten moeten doorzoeken om dat allemaal te verzamelen

hihi

avatar van Kisje

Kisje

Deel 2 was vele minder dan 1.. Hopelijk overtreft de 3e deze he ! Ik vond de 1ste echt super! Af eigenlijk.

avatar van liliputtter

liliputtter

Echt een vreeeeselijke film, ik vond er écht niks aan! Het aceerwerk is in mijn ogen echt om te lachen, het verhaal trekt op niks, echt niet de moeite waard, pure sensatie, inhoudloze sensatie.

*0,5

• 11926 berichten

Maar dat kan je van te voren weten als je naar zo'n film kijkt.

avatar van liliputtter

liliputtter

Daar heb je gelijk in. Misschien hoopte ik op een aangename verrassing, tevergeefs

liliputtter schreef:

Ik vond hem in ieder geval geweldig

avatar van metaledje

metaledje

het einde vond ik verrassend genoeg..

avatar van Mescalino

Mescalino

Geweldig filmpje. Heerlijk sfeertje. Laat net als reservoir dogs zien dat je in een relatief kleine ruimte toch iets goeds kan maken.

Redelijk verrassend einde al waren sommige dingen wel te voorspellen.

4.5 ster dik verdiend

avatar van 606

wat een super film en een geweldig plot.

en een zeer verrassend einde.

super spannend.

avatar van Skar

Skar

Lekkere film! 4 sterren

avatar van Flipman

Flipman

Bij de pagina van het derde deel vroeg ik me af of een vervolg (en zeker meerdere!) geen overkill zouden zijn, daar het eerste deel zo geniaal is. De ontknoping van dit deel is zo mogelijk genialerdan het eerste deel!!! Alleen was het eerste deel zoveel subtieler, de val was simpeler maar wel effectiever, op de een of andere manier. De verwijzingen naar het eerste deel waren ook geweldig! Ik kan niet echt iets slechts op deze film aanmerken, het is echt een vervolg op "Saw," en geen kopie, zoals dat met sommige filmreeksen zo is, denk bijvoorbeeld aan "The Crow."

Maar na het zien van dit deel blijft bij mij één vraag achter; wat is er na het eerste deel met dr. Lawrence Gordon gebeurd? Jigsaw vermoordt zijn slachtoffers immers nooit, hij láát ze zichzelf doden, tenzij ze het overleven, natuurlijk.

Ik geef een vier en een half voor dit sublieme vervolg dat mijn verwachtingen compleet overtrof! Ik blijf een beetje in angst dat het derde deel wellicht nèt iets teveel van het goede is, maar ik zal het tweede vervolg in tegenstelling tot zijn voorgangers in de bioscoop gaan zien, zeker weten!! Ook al ben ik een beetje bang dat de formule in het derde deel is uitgewerkt, ga ik hem zéker een kans geven!!

avatar van Max99

Max99

Goede film deel 1 was beter
Maar wat een geweldig stuk! dat Amanda en die jongen in die badkamer komen dat je die stemmen van Adam en Lawrence hoort maar ik heb een vraagje:

Als ze binnen komen zie je 2/3 lijken maar Adam bleef toch als enigste in die badkamer toen die man met taperecorder de deur dicht deed?

avatar van Flipman

Flipman

Je ziet de voet van Dr. Lawrence Gordon, het lijk van Adam en dat van Zep.

avatar van Max99

Max99

Zep.. wie was dat ook alweer

avatar van TimD

TimD

De man die het gezien van dr Lawrence onder schot hield, en waarvan iedereen eerst dacht dat het Jigsaw was.

avatar van N811

N811

Ik heb saw1 niet gezien (m'n broer vond hem zo kut dat ie uit de bios wou lopen), maar saw 2 vond ik zo ontzettend voorspelbaar en cliche. Wie had nou niet verwacht dat de slechte meneer saw toch uiteindelijk wint.
En natuurlijk hadden we te maken met standaard personages. zielig meisjes, stoere egoistische latino, lieve neger enzovoort. die val waar het swat team in steek was ook zo ontzettend voorspelbaar. je wist gewoon dat er zoiets ging gebeuren. En ook heel realistisch dat die ouwe lul met kanker dat allemaal heeft bedacht. Dat overdreven onrealistische mensenkennis is bij deze film wel heel erg van toepassing. Dat zien we ook in zoveel films terug, maar bij zo weinig films werkt het. Bij se7en en the usual suspects wil het nou net wel werken. Maar deze film is niet meer waard dan een halve ster en zou naar mij mening in de flop 10 moeten staan

avatar van N811

N811

liliputtter schreef:

*0,5

Helemaal mee eens.

Wat een ontzetende inhoudloze film is dit zeg.

Gewoon smerig amerikaans.

avatar van linda1968

linda1968

hier hou ik wel van beetje maffe films vind ik wel lachen

avatar van olivier

olivier

BlueJudaskiss schreef:

Maar dat kan je van te voren weten als je naar zo'n film kijkt.

Maar jij vindt "inhoudloze sensatie" dan een dermate hoge waardering waard?!

• 11926 berichten

Ja. De film heeft me uitstekend vermaakt en ik vond 'm hier en daar ook nog eens spannend, en dat gebeurt niet veel meer tegenwoordig bij een horrorfilm.

avatar van olivier

olivier

Eerlijk en degelijk antwoord

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het acteerwerk nou niet echt briljant. Voor de rest een redelijke horror. Maar hij heeft me niet gepakt, de film.

avatar van somebody

somebody

ik vond deel 1 beter toen ze allemaal individueel in de val liepen ik weet niet wat het is maar deze vond ik een stuk minder dan saw1 2,5

avatar van _Tomm_

_Tomm_

de beste sequel die ik ooit gezien heb!
ook de hoeveelheid 'gore' zat goed
zie: man door het hoofd geschoten, man levend in de oven, vrouw polsen overgesneden in polsoversnijd-bak, man zaagt z'n eigen nekvel weg, etc...

Saw II was geweldig vermaak, maar saw (1) spant de kroon!
Saw III ... wat gaan we nu verwachten

laat maar komen!

avatar van illogical

illogical

Ja, ik vond deze wel erg leuk.
Maar idd ik vind Saw 1 beter..
Alleen wat ik niet snap waarom dat wijf in godsnaam dr handen in die glazen bak doet.. Ze kon toch ook gewoon van onder dat glas inslaan en dan valt dat ding zo in dr handen.

avatar van TimD

TimD

Onbreekbaar glas?

avatar van Tarkus

Tarkus

De film grijpt je vanaf het begin naar de keel. Het verhaal zit weer goed in elkaar, maar als je het eerste deel gezien hebt weet je zo wat je ongeveer kan verwachten.

Ik vind dat in dit tweede deel het verrassingseffect een beetje weg is.

Wel verrassend is het eind, als je tot de ontdekking komt wie het 'vriendje' van Jigsaw is.

Hoewel dit 2de deel naar mijn smaak al minder is dan het eerste ben ik toch nu al benieuwd naar deel 3. Maar hopelijk is dat dan het laatste, want ik vrees dat, wanneer men nog verder zou gaan het een beetje teveel van het goede zal worden.

Toch nog een film voor mensen met stalen zenuwen.

avatar van whitesaw

whitesaw

Ik vond de film soms grappig, de vechtscene tussen de politieagent en Jigsaw was echt komisch, ik kwam niet meer bij van het lachen. Maar op het einde was het Jigsaw die lachte. Deze film was onvoorspelbaar, echt een onverwacht einde.

saw 3 I'm waiting for you

avatar van 13th friday

13th friday

Ik vind deze film goed, lekkere schrikeffecten zitten er in.

Die Jagsaw weet die mensen weer goed gek te maken!!

Deel 1 was wel beter en origineler.

avatar van Chavez

Chavez

Ik heb hem gister gekeken. En ik heb echt genoten! Wat een film zeg. En het einde was echt héél onverwacht. Laat deel 3 maar komen, ik wacht er nu al op!

Omdat er nog wel iets beter kan geef ik een 4,5*