• 9.375.090 stemmen

Halloween H20: 20 Years Later (1998)

Horror / Thriller | 85 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Halloween: H20

Geregisseerd door: Steve Miner

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Josh Hartnett en LL Cool J

Releasedatum: 8 oktober 1998

Plot Halloween H20: 20 Years Later

"Blood is thicker than Water."

Laurie Strode (uit de eerste twee 'Halloween'-delen) is nu de hoofdlerares op een hoog aangeschreven privéschool, waar haar 17-jarige zoon studeert. Op de 20e verjaardag van de gebeurtenissen in het eerste 'Halloween'-deel begint Laurie nachtmerries te krijgen over haar slechte broer, Michael Myers. Myers komt op Halloween de school bezoeken, en gebruikt de school als toneel voor een laatste gevecht tussen hem en zijn zus.

Laurie Strode / Keri Tate

Ronald 'Ronny' Jones

Norma Watson

avatar van DragQueen

DragQueen

Een matig vervolg, met behalve de terugkeer van jamie lee curtis, een matige cast. vooral die josh hartnett is een beetje irritant hier. halloween is een beetje met de tegenwoordige cliche's meegegroeid, en heeft flink wat van zijn herkenbaarheid verloren. michael is best slecht neergezet in deze film. en dan met name zijn masker, dat er af en toe best nep uitziet. het gegeven verhaal, daar had meer mee gedaan kunnen worden. ik geef de film 2,5 sterren. en dan ben ik best royaal.

avatar van Patat

Patat

Na het vijfde en zesde deel in de "Halloween"-serie zat de reeks duidelijk wat in het sop. Beide films waren na het sterke eerste, tweede en vierde deel een teleurstelling en vooral bij deel 6 ging het volledig de verkeerde kant uit met allerlei samenzweringen en een mager plot.

Toen "Scream" in 1996 iedere slasherliefhebber terug wakkerschudde kregen we aan het einde van de jaren '90 terug heel wat slashers op het witte doek. Het ideale moment om ook "Halloween H20" te releasen. Twintig jaar na het origineel keert Jamie Lee Curtis terug voor haar rol als Lauri Strode, nu een overbezorgde moeder van een tienerzoon die nog steeds getraumatiseerd is door die ene bewuste halloweenavond in 1978.

"Halloween H20" was in zijn tijd een puike film, maar bijna tien jaar later is de film eerder een grijze muis tussen de anderen uit de reeks. "Halloween H20" is zeker niet de slechtste, maar toch ontbreekt het aan sfeer en spanning in deze prent. Met uitzondering van Lauri Strode wordt geen enkel personage genoeg uitgediept, waardoor we alweer te maken hebben met lege personages die enkel ronddwarrelen doorheen de film opdat Michael Myers genoeg slachtoffers zou kunnen maken. De finale mag er zijn, maar is nergens legendarisch zoals die van de eerste en tweede "Halloween". Leuk kijkvoer om de reeks in zijn geheel gezien te hebben, maar als losstaande film een zeer middelmatig product.

avatar van nightbreed

nightbreed

In 2018 komt 'Halloween H40: Fourty Years Later' uit met een geheel bejaarde crew.

avatar van clutch

clutch

Het begin belooft nog wat, maar naar het einde toe wordt het een beetje een duffe, screamachtige 'slachtpartij' in de vorm van een achtervolging. Beetje jammer.

avatar van Roseicollis

Roseicollis

als ik het goed heb

is hij in dit eerste deel nog een persoon van VLEES & BLOED

en in alle derop volgende films een ONDODE

avatar van Dark Miracle

Dark Miracle

Een paar dagen geleden gezien op TV en heb er zeker niet van genoten. Halloween H20 heeft een véél lager niveau dan het origineel. Een paar leuke moorden van Michael Myers, maar helaas was dat het enige wat een beetje positief was.

Halloween H20 krijgt van mij twee sterren.

• 1960 berichten

Aardige sequel. Beter dan zijn opvolger Resurrection, dat was echt tenenkrommend. Misschien vind ik dit eigenlijk wel de beste sequel uit de reeks.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

psycholamp schreef:

Misschien vind ik dit eigenlijk wel de beste sequel uit de reeks.

dat verklaart een hoop jongen

Max en Joep schreef:

dat verklaart een hoop jongen

wat vind jij dan de beste sequel? deel 3?

avatar van Roseicollis

Roseicollis

wat ik me dus altijd al afvroeg

LEEFT deze Michael nou................................of is hij net zo DOOD als Jason

avatar van Demoniac

Demoniac

Tsjah... vond het al vreemd dat Laurie dood was gegaan, maar dat bleek dus toch niet zo te zijn. Nougoed dan. Dit deel zou je kunnen zien als een deel 3, want de andere vervolgen slaat de film gewoon over.

Michael Myers is wel weer goed aanwezig, leuke moorden, spannend ook wel redelijk. Jammer is de muziek. Te hard, en te weinig van het bekende originel Carpenter-deuntje.

De eindscene is ook wel oke. Ik vraag me af wat ze hierop hebben bedacht hebben voor het vervolg.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Best leuk vervolg en leuk idee ook. Muziek viel me tegen. Steedsw minder van de leuke Carpenter melodie. Maar wel vermakelijk.

avatar van metaledje

metaledje

Absoluut de zwakste uit de gehele serie. Geen spanning meer, geen sfeer, slachtpartijen van niks.. gewoon totaal niks meer, halloween is bij deze uitgeput!!! 2*

avatar van Tippyke

Tippyke

Toch wel één van de betere uit de reeks; de vaart zat er goed in en misschien wel een beetje te veel vaart; de doden vallen snel na elkaar en het einde viel ook wel wat tegen (gewoon hak en gedaan)
Maar toch 4*

avatar van killerfreak

killerfreak

tegenvallend; jammer dat Strode zich hier nog voor heeft kunnen engageren. Zelfs het liedje (lees: introtune) is een beetje gemoderniseerd wat totaal niet had gemoeten. Maja, het concept blijft natuurlijk schitterend, en zulke filmpjes zorgen altijd voor griezelplezier als je 's nachts kijkt

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

één van de beste halloween films, spannender dan het origineel

lang geleden dat ik deze nog gezien heb

avatar van martinovitch

martinovitch

Vanavond gezien op 2BE. ik moet zeggen zeker geen slechte halloween film alleen ze hadden deze nog een beetje enger kunnen maken door de moorden te laten zien en ook heb bloed was erg nep. Het einde was ook een beetje aan de rare kant maar goed tog een redelijke film niet de beste halloween maar het kan er mee door.

avatar van Wassup !

Wassup !

Ik heb de film opgenomen, toevallig ook op 2BE.

Binnenkort maar eens bekijken, het lijkt mij maar een tegenvaller te gaan worden...

Binnenkort mijn eindoordeel!

avatar van martinovitch

martinovitch

Eigenlijk als je gaat bekijken op zich is deze film best een tegenvaller dat vond ik ook wel.

Niet echt een leuke film de minste van heel de halloween reeks naar mijn mening.

avatar van The Oceanic Six

Deze vond ik juist erg vermakelijk. Ik vond dit een leuke rol van Curtis als hoofd van de school die haar zoon in gevaar ziet komen die gestoorde gek Meyers. Er zitten een paar erg goede kills in. De film is wat donker en grauw, zoals het hoort bij zon film.

avatar van A.J

A.J

Deze vond ik zeker het beste vervolg op de eerste vooral de opening waarbij ja allemaal foto's uit de eerste en de tweede film zag vond ik zeer goed!voor mij 4 sterren!

avatar van Film Pegasus

In tegenstelling tot de Friday the 13th-reeks ontbreekt het deze Halloween-reeks aan humor en zelfrelativering. De spanning in Halloween is veel sterker, maar als dat ontbreekt bij een sequel als dit, kan je ook niet terugvallen op humor. Een standaard film dus met de nodige achtervolgingen en slachtpartijen. Leuk om eens te zien, maar verder niet veel bijzonder.

avatar van niethie

niethie

Vroeger talloze keren bekeken (die was dan ook mijn eerste echte horrorfilm) en net na wat jaartjes niet meer gezien te hebben weer eens herkeken en ik vond het niet echt bijzonder meer, het grote probleem met de film is dat er de gehele speelduur (op wat aardige momentjes) gewoon geen ene moer gebeurt, verder is dit gewoon het zoveelste afreksel van de geniale cultklassieker uit 1978 die puur en alleen maar gemaakt lijkt te zijn om te cashen, geen aanrader in ieder geval zelfs niet aan de horrofreaks onder ons (zoals ik mezelf ook wel durf te noemen).

avatar van SanderX

SanderX

wat helemaal nergens op slaat is die ambulance broeder die dan micheal myers masker op zet en voor "hem" gaat spelen en later onthoofd word

SanderX schreef:

Dat wordt pas duidelijk in het vervolg, daar is in deze film nog geen sprake van, gelukkig niet. Ze moesten toch wat in Resurrection om Michael weer tot leven te brengen. Ik denk ook dat het een idee was van Michael en niet van de ambulancebroeder.

avatar van SanderX

SanderX

ja maar ze strottenhoofd was verbrijzeld maar dan kan je nog wel je masker af zetten

avatar van Horrordude

Horrordude

ik denk niet dat ze michael zou herkennen hoor, want ze heeft hem nog nooit gezien

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Horrordude schreef:

In deel 1 dacht ik toch wel hoor.

avatar van niethie

niethie

Horrordude schreef:

Jawel hoor, (als klein kind) in die psychiatrische inrichting, we zien een flashback in deel twee als ik me niet vergis.

avatar van dinal12000

dinal12000

Vond dit prima horrorfilm, een wat te laag gemiddelde wat mij betreft.