• 11.285 nieuwsartikelen
 • 163.476 films
 • 10.415 series
 • 30.335 seizoenen
 • 618.007 acteurs
 • 193.922 gebruikers
 • 9.026.266 stemmen
Avatar
 
banner banner

Halloween H20: 20 Years Later (1998)

Horror / Thriller | 85 minuten
2,69 899 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 85 minuten

Alternatieve titel: Halloween: H20

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Steve Miner

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Josh Hartnett en LL Cool J

IMDb beoordeling: 5,8 (82.210)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 8 oktober 1998

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Halloween H20: 20 Years Later

"Blood is thicker than Water."

Laurie Strode (uit de eerste twee 'Halloween'-delen) is nu de hoofdlerares op een hoog aangeschreven privéschool, waar haar 17-jarige zoon studeert. Op de 20e verjaardag van de gebeurtenissen in het eerste 'Halloween'-deel begint Laurie nachtmerries te krijgen over haar slechte broer, Michael Myers. Myers komt op Halloween de school bezoeken, en gebruikt de school als toneel voor een laatste gevecht tussen hem en zijn zus.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Laurie Strode / Keri Tate

Will Brennan

Molly Cartwell

Charles 'Charlie' Deveraux

Sarah Wainthrope

Ronald 'Ronny' Jones

Norma Watson

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van HK Senator

HK Senator

 • 595 berichten
 • 1303 stemmen

Het duurt allemaal veel te lang voordat het echt begint en daarna is het voorbij voordat je er erg in hebt. Michael zijn masker heeft hij net bij de feestwinkel gekocht want die is nog zo ongeschonden dat 'ie geen enkele indruk maakt. Ook komt Michael zo veel in beeld dat je er echt niet bang van wordt. Daarnaast ook nog veel te weinig kills. Hoe dan ook beter dan delen 5 en 6, maar niet veel meer dan dat.


avatar van Alathir

Alathir

 • 2084 berichten
 • 1601 stemmen

Viel mee, wel niet meer zo goed als deel 1 of 4, wat ik de sterkste delen vond in de reeks. Dit deel vond ik beter dan deel 5 en 6, die wat standaard popcornentertainment waren. Hier krijg je toch iets meer drama en ook psychologische oorlogsvoering. Bovendien is het terug met Jamie Lee Curtis wat een pluspunt is. Josh Hartnett in waarschijnlijk één van zijn eerste films. En ook dit is niet het einde van de reeks. Er is nog een film die ik nog niet gezien heb. Binnenkort zal ik wel eens kijken wat die nog te bieden heeft, al leek het einde hier wel echt het einde van de reeks te zijn. Maar goed, uitmelken om uit te melken zeker.


avatar van princesspeach

princesspeach

 • 449 berichten
 • 485 stemmen

Af en toe langdradig maar spanning zat er goed in op diverse momenten. bijv. Eerst in John z’n been steken natuurlijk kon hij hem allang al dood maken ... en had al voorgevoel dat de bewaker dood zou gaan.


avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

 • 1529 berichten
 • 1828 stemmen

Chainsaw schreef:
Het is begrijpelijk dat men voor een soort reboot koos na de rotzooi die The Curse of Michael Myers heette. Het hele slashergenre was eigenlijk dood in de jaren 90, dus toen Scream verscheen, kwam alles weer tot leven. En dus moest Halloween ook in zo'n jasje worden gestoken. En dus werd er een Scream variant van Halloween gemaakt en zelfs Kevin Williamson werd aangehaald om de boel een beetje te maken zoals zijn grote hit. De vorige films werden genegeerd, Jamie Lee Curtis werd teruggebracht en een LL Cool J en Josh Hartnett - die toentertijd hot waren - werden ingezet.

Deze film doet inderdaad een beetje denken aan lichtgevallen in het horror slasher genre zoals Scream. Niet toevallig speelt de film Scream ook ergens op de tv, geloof ik.

Het is zeker leuk om Jamie Lee Curtis terug te zien, dat maakt de film een stuk interesssanter om te volgen. En als ze de kop van Michael Myers afhakt, lijkt het het definitieve einde van deze serie maar... het geld moet natuurlijk in het laadje komen he? Dus komen er na deze film nog enkele slechte delen aan.

Ik vraag mij met anderen af waarom Josh Hartnett steeds hemden draagt die hem meerdere maten te groot zijn. En dat kapsel van hem leidt ook nogal af, het lijkt wel alsof hij er zelf de schaar in heeft gezet. LL Cool J (wat een idiote naam!) is een van de vele Amerikaanse rappers die denkt dat hij ook kan acteren, maar gelukkig speelt hij zijn rol nogal onderdrukt en stoort hij dus niet erg.

Opnieuw worden eerdere delen in deze filmserie gewoon genegeerd, van het kind van Jason en Jamie horen we bijvoorbeeld niets meer. Ook Tommy Doyle zien we niet meer en van de man in het zwart en zijn demonische cult horen we helemaal niets meer.


avatar van joolstein

joolstein

 • 9248 berichten
 • 7695 stemmen

De producers moeten erg blij zijn geweest toen ‘Scream queen’ Jamie Lee Curtis vlak voor de 20e verjaardag van de oorspronkelijke Halloween weer interesse toonde om mee te doen. Scream en Scream 2 hadden het slasher-genre weer onder de aandacht gebracht. Zo Kevin Williamson, die succes had geboekt met het schrijven van slashers als Scream en I Know What You Did Last Summer, werd ingehuurd. Door de richting die Halloween- franchise nummer 4 tot en met 6 waren op gegaan was het vooral een puinhoop geworden, dus het was positief dat men terugkeert naar de basis en de rest negeert. Maar daar is dan ook wel alles mee gezegd. De film moest voornamelijk aantrekkelijk zijn voor het jongere Scream-publiek. En ook de body-count ging naar beneden.

Helaas heeft men ook niet gekozen voor een jongere regisseur maar voor Steve Miner van ‘Friday the 13th Part II en III en net als bij die films kreeg ik het gevoel dat hij ook hier weer niet echt weet waarom de film waar het op wil lijken zo'n succes was. Gooi er maar veel verwijzingen en ‘grapjes’ naar het origineel en ‘Scream’ in dan heb je succes? En nog erger waar was de originele soundtrack van Halloween ? Waarom werd de muziek gebruikt uit Scream 1&2? Wel cool was dat Norma horen zeggen; "ik ben dan wel je moeder niet " Echter dit was Janet Leigh (Psycho) de echte moeder van Jamie Lee Curtis.

Michael Myers zien we alleen in de eerste vijf minuten moorden, (belachelijke scene waar hij omwille van een klein kind niet moord) waarna we moeten wachten op het laatste half uur. De rest van de film is gevuld met Laurie Strode en haar trauma, waardoor men talloze knullige “false scares” kan tonen. En nog zoiets het enige andere uitgewerkte personage was een komisch bedoelde LL Cool J?

Is het dan allemaal negatief? Nou nee niet echt, de film was ook niet heel slecht, had zelfs een lekker tempo. Ook ziet alles er gelikt uit (al is het discutabel of dat een positief iets is) En het terugkeren van Jamie Lee Curtis was erg welkom! Het publiek, dat genoten had van Scream, zullen dat ook zeker bij deze doen! Echter persoonlijk vond ik het niet heel geweldig.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10774 berichten
 • 2523 stemmen

“If you want to stay handcuffed to your dead brother, that's fine. But you're not dragging me along. Not anymore.”

Traditie getrouw kijk ik op Halloween een film gerelateerd aan (en je raad het al): Halloween. Dit vijfde deel (dacht ik) stond nog zonder stem van mij op Moviemeter, en ook het deel hierna heb ik blijkbaar nog niet gezien. Beiden films bewaar ik dus mooi voor de Halloween dagen, en gisteren heb ik deze ‘H20’ opgezet. Tja, wat moet je er dan nog van verwachten? Deze films zijn natuurlijk heel erg doorsnee, de moordende Michael Myers die nergens dood lijkt te gaan en constant weer tot leven komt en een vrij dun en simpel (soms saai) verhaal.

De producers, ‘Steve Miner’ en ook de cast doen lekker hun best om een heerlijke horror-klassieker nogmaals te herhalen, er is eigenlijk geen doel meer in deze films. Mis ik dat? Nee, zeker niet. Voor de korte tijdsduur ging het nog vrij vlot en waren sommige Myers acties nog vermakelijk ook. Bijvoorbeeld bij dat huis rond het begin waar hij de hele familie weer even hardhandig afslacht, heerlijk.

Van ‘Jamie Lee Curtis’ zou ik persoonlijk nooit een groot fan worden. Ook in deze film kwam haar talent weer naar boven, wel leuk dat de originele hoofdrolspeelster terug keert, dat houdt de film wel origineler. Toch is na deel drie (en in mijn ogen het slechtste deel) deze serie nooit sterk meer uit de grond gekomen.

Qua verhaal was het allemaal vrij dun en soms ook erg oninteressant om te volgen. Het blijven hersenloze slashers en daar draai je niet om heen. En ook hier laat ‘Steve Miner’ weer zien dat je vooral je verstand op nul moet zetten en deze film lekker moet aanslingeren.

2.5*


avatar van Gish

Gish

 • 1370 berichten
 • 6527 stemmen

Gaat hij nu echt dood?


avatar van FlorisV

FlorisV

 • 1697 berichten
 • 707 stemmen

Redelijk verdienstelijk vervolg dat natuurlijk in het kielzog van Scream (er zitten nog twee verwijzingen naar die film in zelfs) nog een graantje mee probeerde te pikken. Met opvallend weinig bloed ten opzichte van Scream. Ik miste ook wat ziekere kills zoals in Halloween 2 en soms laten ze daar zelfs duidelijke kansen voor liggen. Het is allemaal net iets te light. En dat werkt hier minder omdat het niet de humor heeft van Scream. De vele jump scares, momenten dat Laurie Myers slechts denkt te zien en de "now you see me, now you don'ts" zijn verder iets te overdadig. Gelukkig is de speelduur dat niet en wordt er verder geen tijd verdaan. De finale is nog best aardig ook.

Ik vond wel dat Myers er in deze film niet griezelig genoeg uitzag, zijn masker is te clean, zijn ogen zijn te duidelijk zichtbaar soms en dat kapsel met piekhaar is soms zelfs bijna lachwekkend. Het immer korte haar van Jamie Lee sinds half jaren 80 is hier ook wel jammer, want in de eerste 2 Halloweens was ze niet enkel door jeugdigheid lekkerder.

Nu is er wederom een nieuwe Halloween in aantocht met wederom Laurie en Michael Myers (opvallend gezien het einde hier!). Als ze dit goed willen aanpakken: meer spanning, meer bloed, ziekere kills en gevonden lijken, een beklemmender setting uitzoeken en Myers flink tekeer laten gaan met een flinke body count.


avatar van filmfan0511

filmfan0511

 • 979 berichten
 • 1008 stemmen

Na enkele enorm slechte sequels, die door dit deel uit de continuïteit worden geveegd, is dit weer eens een degelijke en leuke Halloween film. Het plot/verhaal is evengoed slecht in deze, maar dat wordt goedgemaakt door een toch wel vrij fijne en trage spanningsopbouw, redelijke personages (en natuurlijk de terugkeer van Jamie Lee Curtis; het feit dat haar personage een functionele alcoholiste is geworden na de gebeurtenissen uit de originele film is verrassend passend) en een goede setting in de vorm van de kostschool. Fijne korte speelduur van 80 minuutjes ook. Het is alleen jammer dat het domst geïntroduceerde element in de franchise, namelijk dat Laurie de halfzus is van Myers, wordt meegenomen in deze film, maar ach, ook dit deel wordt door latere films weer genegeerd, dus who cares eigenlijk. 3*.


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 8759 berichten
 • 5475 stemmen

Matig.

Het is voor een marketingbedrijf altijd een goede zet als je voor een reeks als Halloween een icoon (Laurie) terug laat keren naar de reeks. Jamie Lee Curtis is tenslotte ook bekend geworden met de film, maar terugkeren voor deze film, naar deze reeks, bleek achteraf een fout te zijn. Voor haar is het een serieus ondermaatse rol namelijk.

Je merkt ook gelijk dat het acteerwerk van Curtis een stuk verder boven de tieners uitrijkt, al zijn het wel beginnende sterrenacteurs en zitten er weinig prestaties tussen die echt slecht zijn. Het voornaamste probleem waar deze film mee kampt is de regie van regisseur Miner. Zijn slasherachtergrond valt hier namelijk nergens echt vanaf te lezen.

De moorden voor een slasherfilm als deze zijn erg ondermaats. Je zou denken dat dit soort reeksen met de formule "bigger is better" werken maar dit deel is eigenlijk nog een stukje minder goed en vooral veiliger dan een hoop andere delen in de reeks. Misschien is het zelfs het slechtste deel van de reeks, al vond ik deeltje 3 ook al nergens over gaan.

Verder is het allemaal nogal kleurloze regie zonder enige vorm van spanning of visuele flair. Het is allemaal erg naar de standaarden van Hollywood geregisseerd, blijkbaar uit een tijd waarop originaliteit een vreemd concept was. Deze film is namelijk gewoon een iets modernere herhaling van wat al eerder gedaan is. Myers zelf blijft nog altijd een icoon om te zien, maar als geheel valt de film tegen.

Toch moet ik toegeven dat het film een aardig tempo kent en wat aardige momenten tussendoor. De scenes tussen Curtis en Hartnett voelden nog best naturel aan, waarvoor ik beide acteurs kan complimenteren. Verhaaltje neemt nooit een te domme wending, verder is dit een serieus matige slasher die veel te veilig en braaf is om een goed plekje in de reeks te rechtvaardigen. Helaas.


avatar van frans123

frans123

 • 3971 berichten
 • 1032 stemmen

U ook zo allergisch voor Curtis?? De Ellie Lust van Hollywood??


avatar van rep_robert

rep_robert

 • 27321 berichten
 • 3867 stemmen

Na het onzinnige zesde deel wordt het allemaal wat simpeler gehouden. Het plot is simpel, maar doeltreffend. Het vermaakt en dat is het belangrijkste. Het enige dat wel wat storend is dat de eerste helft van de film de tieners veel in beeld komen, maar uiteindelijk worden ze aan het eind van de film zo aan de kant geschoven. Dat is toch jammer, doordat sommige elementen nu overbodig voelen. In de eerste helft van de film wordt alles rustig opgebouwd. Vervolgens denderen er in sneltreinvaart door die 2e helft van de 82 minuten heen. Maak de film een kwartier langer en je zou iets meer body hebben. Of focus je op 1 element en houd de film kort. Nu voelt de balans tussen de jongeren en Laurie Strode niet goed.

Myers gedraagt zich verder niet te irritant, maar zijn masker kan natuurlijk echt niet. Hij ziet er echt uit als een clown en met dat haar lijkt hij net een grote Chucky. Het werkt soms ook echt op de lachspieren. Daarnaast vind ik het maar niks dat het echt een masker is. Ja, dat waren de in alle delen, maar daar leek het echt een onderdeel te zijn van Myers. Hij leek (figuurlijk) vergroeid met het masker. Je kon niet echt diep in zijn ogen kijken. Alsof hij geen ziel heeft en je in zwarte gaten kijkt. Hier zit je hem gewoon continu in de ogen te kijken. Erg jammer. Ik baal van dit soort dingen, want met Strode doen ze nu eindelijk na 4 vervolgen gewoon weer eens lekker simpel, maar dan vallen dit soort details weer enorm tegen. Een flinke verbetering, maar wel wat verbeterpunten die beter uitgewerkt hadden kunnen worden.

3,0 > 2,5*


avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

 • 1529 berichten
 • 1828 stemmen

Zeker niet slecht maar het duurt wel lang voordat je Michael Myers een moord ziet plegen, nadat we hem aan het begin van de film iemand zien vermoorden duurt het ongeveer 50 minuten tot de volgende moord. En die gebeurt dan ook nog helemaal buiten beeld. De gaten in het na al die jaren nog steeds helemaal wit masker zijn te groot, waardoor je de ogen van Michael regelmatig te zien krijgt en dat neemt toch veel van de suspense weg. Maar voor de rest dus geen slechte film en een mooie (voorlopige) afsluiter voor Laurie Strode. Na dit deel had men er echt moeten mee ophouden, maar aangezien deze film teveel geld in het laadje bracht ging men er gewoon leuk mee door!


avatar van Tapa

Tapa

 • 66 berichten
 • 152 stemmen

Vandaag na lange tijd weer eens bekeken, weinig kills, maar stukken beter dan Ends


avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

 • 1871 berichten
 • 1847 stemmen

Een goed begin en een sterk einde. Altijd belangrijk voor een film. Na het goede begin zakt het wel wat in wegens weinig interessant. De personages slagen er niet in om bij mij empathie op te wekken. Het geflikfooi van Jamie Lee werkt me wat op de zenuwen. En dan is er ook nog een aaneenschakeling van overbodige jumpscares waarbij de volumeknop blijkbaar telkens op 10 moet. Nee het voornaamste entertainment in het middenstuk is dan toch de scene waarin Janet Leigh opduikt. Na Sam Loomis (gespeeld in vorige films door Donald Pleasance) en uiteraard de aanwezigheid van dochter Jamie Lee vormt zij een nieuwe link met Psycho. En men zet dat graag in de verf. Haar personage heet uiteraard Norma en terwijl ze haar old timer instapt, wordt er een stukje Bernard Herrmann geparafraseerd op de soundtrack.

De finale is dan wel een stuk beter. Opvallend ook weer hoe Mike Myers telkens uit de doden verrijst tot uiteindelijk zijn hoofd eraf moet. Het is nu uitkijken naar de Lazarus act in een volgende film. Bewaar ik voor een volgend dooi moment.


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 3157 berichten
 • 2322 stemmen

En het laatste deel van de Halloween reeks die ik heb liggen aan de beurt, en tevens de vraag hoe ik aan de andere delen ga komen die ik nog allemaal gemist heb zoals 3, 4 en 5. Maar fijn, de kringloop levert altijd veel op, het is een kwestie van geduld...

Terug van weggeweest Jamie Lee Curtis die in de beginfase meteen laat horen intussentijd geen decibels ingeleverd te hebben, uiteraard is Michael Myers weer van de partij, en tevens de maar al te bekende tune geschreven door John Carpenter. Grappig is toch zeker de meteen al bloedige opening met een ontstellend jonge Joseph Gordon-Levitt en Branden Williams die vooral heel bekend is door de clip van Hole in my Soul van Aerosmith. Voor de verandering gaat de reis daarna een keer niet naar Haddonfield maar naar Californië. Fraai trouwens de scene met moeder en dochter in het openbaar toilet.

Langzaam wordt er daarna net als in de eerste Halloween opgebouwd naar de uitbarsting van geweld op het schoolterrein. Fraai is het vrouwelijk schoon in de zin van Williams en Lyn O' Keefe, te doen zijn de acteerprestaties van de vaak ondermaats presterende Hartnett, en is het op zijn minst sterk te noemen hoe Laurie er genoeg van heeft en op een gegeven het vluchten zat is en de strijd aangaat, met als hoogtepunt de eindfase met het het busje, goed gedaan meid zou ik zeggen.

Tja, met de eerste twee kan zo'n film als dit zich niet meten, desondanks heeft de film best zijn momenten

ook al zijn er ook wel wat valse noten te bespeuren. Toch binnen het genre vind ik het allemaal niet zo gek en is deze Halloween ook best wel weer te doen en daarom best oké te noemen.