• 9.108.320 stemmen

A Street Cat Named Bob (2016)

Drama / Biografie | 103 minuten

Genre: Drama / Biografie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Roger Spottiswoode

Met onder meer: Luke Treadaway, Ruta Gedmintas en Joanne Froggatt

Releasedatum: 22 december 2016

Plot A Street Cat Named Bob

"Sometimes it takes nine lives to save one"

Na een moeilijke jeugd werd Bowen dakloos en raakte verslaafd aan heroïne. In de lente van 2007 zat hij in een methadonprogramma en woonde in een flat in Londen in het kader van een begeleidwonenproject. In de hal van de flat vond hij een gewonde kat. Toen hij geen eigenaar kon ontdekken bracht hij de kat naar een dierenarts, die antibiotica voorschreef. Voor de duur van de kuur nam hij het dier in huis terwijl hij bleef zoeken naar de eigenaar ervan. Toen hij deze na de twee weken van de kuur nog niet gevonden had liet hij de kat op straat los in de hoop dat deze zou terugkeren naar waar hij vandaan kwam.

avatar van slam1975

slam1975

Lieve film

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Heel bijzondere film. En nog waargebeurd ook! Mooi in beeld gebracht en prachtige details zoals Bob met de muis en de kikker. Feelgood op en top, nu wel benieuwd naar het boek.

avatar van schumacher

schumacher

schumacher schreef:

Hoge scores zijn hier ferm overdreven ze.

Ik vond het allemaal wat te saai.

Mijn mening een klein beetje herzien, toch een 3.

Soms gebeurt het als je een film een 2de keer bekijkt dat je soms iets te streng bent geweest .

Maar ik kan niet zeggen ook nu niet dat het een hele hoogstaande film is.

Zeker het bekijken waard hoor.

Rip Bob.

avatar van notsub

notsub

Bob steelt natuurlijk de show in deze film. In A Street Cat Named Bob gaat het toch in eerste instantie om James, die het als junk enorm zwaar heeft. Met de Bob in zijn leven verandert er veel. Er wordt zeker niet voor de gemakkelijke weg gekozen en zien we ook verschillende hindernissen die James nog te nemen heeft. Je gaat natuurlijk al wel snel meeleven met James, want zo zit de film dan wel weer in elkaar. Met een onmisbare finale leren we dat dit een echt gebeurd verhaal is. Zeker, het is een mooi verhaal en ik als kattenliefhebber kon ik de film zeker waarderen.

avatar van teigertje

teigertje

Nog steeds een prachtige en kleine film.

Naar het waargebeurde verhaal van de muzikant James Bowen die zijn leven niet over rozen is gegaan.

Met zijn drugs verleden en zwerven tot een kat genaamd Bob die op zijn pad komt, zijn leven ten positieve verandert.

Met ook mooie en leuke liedjes.

Een film met een lach en een traan.

Een mooi voorbeeld hoe een film met een klein budget.

Toch echt prachtig kan wezen.