• 9.374.096 stemmen

Halloween H20: 20 Years Later (1998)

Horror / Thriller | 85 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Halloween: H20

Geregisseerd door: Steve Miner

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Josh Hartnett en LL Cool J

Releasedatum: 8 oktober 1998

Plot Halloween H20: 20 Years Later

"Blood is thicker than Water."

Laurie Strode (uit de eerste twee 'Halloween'-delen) is nu de hoofdlerares op een hoog aangeschreven privéschool, waar haar 17-jarige zoon studeert. Op de 20e verjaardag van de gebeurtenissen in het eerste 'Halloween'-deel begint Laurie nachtmerries te krijgen over haar slechte broer, Michael Myers. Myers komt op Halloween de school bezoeken, en gebruikt de school als toneel voor een laatste gevecht tussen hem en zijn zus.

Laurie Strode / Keri Tate

Norma Watson

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Wederom een slap agtreksel; enkel de opbouw qua spanning was aardig (ook niet meer dan dat overigens). En ik word echt schijtziek van die rappers die gaan acteren. ** is meer dan genoeg voor deze onnodige sequel van een sequel van een sequel van een... zucht...

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ralfke schreef:

En ik word echt schijtziek van die rappers die gaan acteren.

Als je LL Cool J in deze film al niet goed vond, kan ik je beter afraden om naar Halloween: Resurrection te kijken. Meneer Busta "allemachtig wat ben ik een irritant ventje" Rhymes is pas echt jankmateriaal.

avatar van fredjas

fredjas

Diegene die deze film barslecht noemt kent niets van film.Het is inderdaad niet de beste in de reeks(terugdenkend aan de derde)maar toch is hij een goede film.

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Dit is de eerste Halloween die ik gezien heb (op Halloween nog wel) en toen was ik al verkocht nu ik ook Resurrection, 1, 4 & 6 gezien heb snap ik wel dat sommige hem niet de beste uit de reeks vinden maar toch vind ik het een erg goede hack & slash film met leuke scenes alhoewel hij niet super orgineel was!

avatar van Esteban

Esteban

fredjas schreef:

Diegene die deze film barslecht noemt kent niets van film.

Ben je nu een fredjas of een grapjas? *kijkt verward*

avatar van ex_uva

ex_uva

Dus niet kijken, weer een kandidaatfilm minder...

avatar van WiLL

WiLL

ex_uva schreef:

Dus niet kijken, weer een kandidaatfilm minder...

Als je een spannende film zoekt laat deze dan links liggen.

Op geen moment is de film spannend of ook meer iets in de buurt van eng. Zeer slechte horror/thriller. Heb me nog meer vermaakt met Freddy vs Jason.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Jordy schreef:

Nou ja, ik ken de oude films niet, maar deze film speelde duidelijk in op de Scream-hype.

Ik denk eerder dat de 'Scream-hype' inspeelde op de 'Halloween-hype', aangezien Halloween al sinds het begin werkte aan vervolgen, en het orginele Halloween concept uit 1978 afstand en Scream vele jaren later.

Ik zie Scream ook als een persiflage en komische remake op Halloween, die helaas nooit tot een spanningspunt stijgt...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Er was geen Halloween hype meer toen Scream uitkwam. Als Scream niet gemaakt was waren deze film en nog tig anderen er nooit geweest.

avatar van Jordy

Jordy

Soeperman87 schreef:

Ik had het over deze Halloween, ik begrijp ook wel dat Scream deels gebaseerd is op de oude Halloween-films.

avatar van Purmerend

Purmerend

Heel erg standaard, als er iets standaard is dan is het deze wel! En als standaard nog niet was uitgevonden dan....

avatar van Hagele

Hagele

Even een vraagje: Michael is toch niet de broer van Laurie? Of zit dat ergens verwerkt in deel 2 t/m **?

avatar van sash!

sash!

Hagele schreef:

Ja in deel 2 kom je te weten dat Lauri Strode de zus is van Michael Meyers. Deel 2 is trouwens echt de moeite om eens te bekijken was een zeer goed vervolg op het eerste deel.

avatar van sash!

sash!

Hagele schreef:

avatar van Hagele

Hagele

Ok thanks. Zal hem zeker eens gaan bekijken dan.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

De eerste uit de Micheal Myers reeks die ik zag. Hij verraste me dus zeer. Maar volgens de recenties in het tvblad dat ik thuis heb slaat dit vervolg alles ná deel 2 over (ofzo)...Maargoed ik vond hem verschrikkelijk eng, doch voorspelbaar op sommige momenten...

avatar van MichaelMyers

MichaelMyers

Dit deel als losse film bekijken is het beste wat je kan doen. Ik had nooit van de Halloween reeks gehoord tot ik deel 7 op tv had gezien, ik vond hem toen erg spannend en vond dat hij een goed einde had. Als hij niet bij een reeks hoorde zou ik hem 4,8 sterren geven, in de reeks 4 sterren, omdat er weer een vervolg op is gekomen, en Jamie Lee dus niet met hem had afgerekend, maakt het de film, vind ik minder, omdat je weet dat hij niet is vermoord. Al met al een best goede film, als je hem vergelijkt met de delen 4 en het bar slechte 5

avatar van BOND31

BOND31

Ik vond deze Halloween veel beter dan delen 2 tot en met 6. Voor mij zelfs gelijk aan het origineel. Heel spannend stukje met de etenslift. Prima acteurs ook. Eindelijk doet Jamie Lee Curtis weer mee, en is de sfeer van de eerste Halloweenfilms terug. Josh Harnett moest nog een bekende filmster worden. Ook leuk dat de moeder van Lee Curtis, Janet Leigh, even te zien is in een referentie aan haar rol in Psycho (met het muziekje op de achtergrond). En zo zijn er meer goede vondsten. Ik heb deel 8, Resurrection, nog niet gezien, maar deze film vond ik in ieder geval prima. Steve Miner heeft ook afl. 2 en 3 van de Friday the 13th reeks geregisseerd, en dat zijn zeker niet de minste delen.

avatar van Woutjinho

Woutjinho

deze heb ik als eerste gezien van de serie, en vind het wel een goede film

avatar van Rene1971

Rene1971

Na al die vervolgen op het eerste, is deze wel weer aardig te noemen. Jamie Lee en Josh Hartnett: gewelidig om naar te kijken. Waarom in godsnaam weer zo'n rapper LL Cool J in de film??? Niet leuk, kan ook niet acteren.

avatar van Doom

Doom

Zekr niet het beste Halloween vervolg, dit blijft nog altijd zonder twijfel Halloween 4.

Gewoon weer een standaard Halloween film eigenlijk. Niet briljant, wel vermakelijk door de moorden van Michael Myers. Ook al viel mij het aantal zichtbare moorden best wel een beetje tegen, veel minder dan anders.

De spanning werd wel erg mooi opgebouwd. Helaas waren de personages niet interessant genoeg. Laurie Strode was een beetje een onrealistisch personage, iemand die zo bang is voor Michael Myers gaat heus niet op hem inhakken zoals in deze film gebeurd.

Gewoon vermakelijk dankzij Michael Myers.

Blijft een gruwelijke creep!

avatar van 666south park

666south park

een 3,5 voor dit deel hij viel erg mee een Myers moet wat meer aan ze moorden denken mag wel wat gruwlijker

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11908 berichten

3*. Hij was erg goed gemaakt, maar gewoon niet eng.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Gewoon een vermakelijke horror/slasher met de juiste elementen. Veel slachtoffers, een goed acterende Jamie en een jongen die de show probeert te stelen (Josh Hartnett).

avatar van D-ark

D-ark

dit is echt niks meer waard vanaf deel 4 ging het bergafwaards met de geweldige helloween serie alleen nummer 6 en 5 kunnen het oude nivea nog halen.

Dit deel heeft geen spanning geen goed verhaal.

jammer.

1,5

avatar van MichaelMyers

MichaelMyers

D-ark schreef:

Dit deel heeft geen spanning geen goed verhaal.

jammer.

1,5

Deel 5? Halloween H20 is echt veel beter dan deel 5. Heb je het einde gezien waar Michael Myers in de cel zit met zijn masker op en zit met de ketting te spelen waarmee hij vast geketend is. Te lachwekkend voor woorden.

Over deel 6 ben ik het met je eens.

avatar van D-ark

D-ark

MichaelMyers schreef:

Over deel 6 ben ik het met je eens.

Dat is zo slechte secne dat ie gewoon leuk wordt

avatar van Waku

Waku

Alleen leuk als men nog niet eerder een Halloween episode heeft gezien anders erg snel deja vous gevoel.

Hier en daar een schrik momentje maar die kun je dan ook verwachten..

Niet bijzonder.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

2,5 + 0,5 voor wanneer Jamie Lee Curtis besluit Michael te vermoorden

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

ik wist niet dat er andere delen waren heb alleen deze deel gezien. vond hem wel goed.. krijgt een 3*** onlangs ik de andere delen niet heb gezien..