Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Elias McConnell, Alex Frost en John Robinson
Releasedatum: 11 maart 2004
Bekijk via HBO Max
Plot Elephant
"An ordinary high school day. Except that it's not."
Elephant laat je een 'gewone' schooldag op een Amerikaanse high school zien. Deze dag is gevuld met schoolwerk, football, roddelen en gezelligheid. Voor elke student die we ontmoeten, is de high school een andere ervaring: stimulerend, leuk, traumatisch, eenzaam en hard. Stimulerend en leuk omdat ze hun vrienden weer ontmoeten en traumatisch en hard omdat de jongeren gevolgd worden in de uren voor een dramatisch bloedbad.
Alex
Brittany
Acadia
Michelle
veron35
Ik vond het wel grappig gedaan alsof ze in een videospel zaten. En ze deden gewoon zo gestoord.
ralfsjam
had net 2:37 en Paranoid Park gezien, en dacht van: laat ik Elephant weer eens kijken. en idd, het blijft een goede film. ookal duren somige scenes wel erg lang (pianospel) en kun je makkelijk even weg kijken zonder iets echt te missen. dus de lengte is ook prima! een 3.5 voor de film. ookal is het onderwerp een dike 4.5 waard! een 4 dus
Sooffiie
Ik vond dit een behoorlijk saaie film.
Al die langdradige shots....
Er zijn een paar schokkende, interessante momenten, maar ik vind dat er niet genoeg met het onderwerp gedaan is.
De interessantste momenten :
- Die meisjes die op zo'n truttige manier praten ( ik dacht dat alleen in slechte komedies zo was) en dan nog samen gaan kotsen...
- Toen die blonde jongen die een kus kreeg van dat meisje
- Toen die twee jongens samen in de douche gingen
De schokkendste momenten :
- Toen die site van weapons.usa (ofzoiets) on beeld kwam, met flikkerende gekleurde letters, wapens kopen leek net zo simpel al een fles melk kopen
- toen dat meisje (michelle ? )in de bibliotheek werd doodgeschoten
en het meest enge, schokkende, gestoorde was het einde, met dat koppeltje in de vrieskast en die kerel dan 'iene miene mutte' opzegt.
w8jij17
Diep, diep onder de indruk...
Ik vond het langdradige van de film erg functioneel omdat je de echtheid van de ordinary lives van de mensen zo goed kunt voelen.
Ik persoonlijk heb het vroeger ook niet gemakkelijk op school gehad en was daardoor des te meer geboeid door de film. Ik kan er op de een of andere manier inkomen dat dit op Columbine, en andere scholen, is gebeurd. Het leed dat je wordt aangedaan, waar je voor de rest van je leven schade van hebt (wat je als jong mens leert raak je ontzettend moeilijk kwijt) krijgt een betekenis als je het voor jezelf rechtvaardigt om de daders terug te pakken. Gelukkig ben ik gezegend met een gezond verstand dat zegt dat ik mijn eigen leven naar de knoppen help als ik zoiets vreselijks in m'n kop zou halen.
Ik denk dat er tussen al die zondebokken altijd wel iemand zit die met een wapen of iets anders tot een dergelijke actie kan komen. Ik denk dat gezien de verharding van de maatschappij dit soort gebeurtenissen, tenzij de rol van school als 'opvoeder' versterkt wordt, alleen maar in frequentie toe zullen nemen.
Ik hoop dat mensen mijn reactie kunnen begrijpen.
Erg pijnlijk dat van Sant bij de extra's zegt: 'It's great to shoot teenagers...'. Hoewel we alledrie flabbergasted waren door de film konden we hier de humor wel van inzien (kan zo in de tv draait door).
SandLover
Ik kan begrijpen dat mensen dit geen goede film vinden. Maar voor mij werkt hij geweldig. Heb hem al een keer of 4 gezien en voor mij vliegt de tijd voorbij al zitten er lange shots in. Deze film heeft gewoon de juiste flow en wat de film je vertellen wil komt ook goed over. Staat in mijn top 10 en raad ik iedereen aan die niet bang is voor een beetje een trage film waarin niet alles voor je wordt voorgekauwd.
darkjaap
heb hem al gezzien en ga hem volgende week zker weer kijken want het is gewoon een MEESTERWERK ! zeker de beste vangus van sant
zeer mooie film die je echt niet snel zal vergeten en kan niet wachten om dit meesterwerk volgende week weer te zien
Slow Dog
toch wel prachtige film, ben benieuwd hem vrijdag nog eens te bekijken. hij heeft mij toch tot nadenken gezet en blijft in mijn geheugen gekrast staan. gus' specifieke stijl komt er toch echt naar voor en ik vind dat de film helemaal niet verveelt, ondanks de trage opbouw en loom verhaal.
beargumenteer
Dat is mijn argument.....hij is slecht...;-)
Danny2379
Heb jij die film geregiseert ofzo?
Ben je boos omdat ik je filmpje afkraak? haha nou ik vond m gewoon slecht geacteerd en t boeide me totaal niet.
Om daar nou over beginnen te miepen.... :-l
Er zijn ook wel eens mensen die negatieve kritieken hebben hoor...
Als iedereen nou hoge scores ging geven is er ook niks aan he
Hando
Ik vind het acteerwerk heel goed. Het schijnen geen proffesionals te zijn, maar daar is niets van te merken. Ze spelen allemaal heel natuurlijk. Kun je een specifieke scene noemen waarin je ze zwak vond acteren?
darkjaap
acteerwerk is idd fantastisch ben ook benieuwd wat jij er zo slecht aan vond..?
Danny2379
ik geef gewoon een mening..... meer niet... maar ik ben hier klaar mee.. ik blijf erbij.
de film boeide me gewoon niet... kan er ook niks aan doen
Nee, maar qua argumentatie is het extreem karig. Zo extreem karig eigenlijk dat je niks meer zegt dan de 1.0* al aangeeft, en je dus eigenlijk met een redelijk nutteloos bericht overblijft.
Daar zit niemand op te wachten. En zeker niet mensen die erg van de film genoten hebben.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11926 berichten
Goed, daar kan ik Onderhond en Gotti inderdaad geen ongelijk in geven...sorry!
mikey
Danny vond het een zodanig slechte film dat woorden tekort komen. Prima argument lijkt me. Gewoon eens wat anders dan de standaard zinnetjes: de muziek was slecht en de montage was slecht en zo.
BoordAppel
Niet echt. Als je niets te melden hebt, doe het dan ook niet.
Madecineman (moderator films)
Persoonlijke aanval en reacties daarop verwijderd.
Mochizuki Rokuro
Iemand enig idee waarom het zo lang heeft geduurd voordat deze film 'ns op TV te zien is? Bij mijn weten is er nog geen enkel regulier kanaal die de film (tot vanavond aan toe) heeft uitgezonden. (dat blijkt ook uit de statistieken). 2,5 jaar na de bioscoop/DVD release is zo ongeveer standaard toch?
Art
Is volgens mij ooit weleens op de Belg uitgezonden. Maar zeker weten doe ik dat niet echt
Mochizuki Rokuro
Zal wel commerciel niet intressant genoeg zijn.
Lijkt me een iets té grote shock voor de publieke omroep. Zenden toch vaak wat brave films uit, liefst niet teveel echte arthouse.
Vind Elephant ook geen typische film om op TV te vertonen.
Halcyon
Ben deze enkele jaartjes geleden eens gaan huren. Het enige wat ik me er nog van kan herinneren is dat ik hem ontzettend saai vond omwille van de cinematografie die eenzelfde gebeurtenis vanuit verschillende standpunten belicht. Een beetje als Pulp Fiction zeg maar, maar dan dodelijk saai.
Classic
Aparte film. Goed weergegeven hoe iedereen in zijn eigen wereldje leeft.
Mochizuki Rokuro
Vind Elephant ook geen typische film om op TV te vertonen.
Maar goed het is niet zo'n hele interessante vraag, misschien. Het viel me gewoon op, omdat mijn vriendin de film al heel lang wil zien en ik elke keer zei "Hij komt vast binnenkort op TV". Nou, dat heb ik lang moeten volhouden dat antwoord
(de verwachtingen zijn nu misschien wel te hoog gespannen)
Een beetje als Pulp Fiction zeg maar, maar dan dodelijk saai.
Daar zou ik nu nooit opgekomen zijn! Ben het er helemaal niet mee eens, maar ik begrijp geloof ik wel wat je bedoeld. Deze film vertelt niet alleen vanuit die perspectieven meerdere keren hetzelfde. De stijl is er ook helemaal op aangepast, dat vind ik de kwaliteit van Van Sant.
[Nee, maar dat is natuurlijk ook geen argument. Er zijn natuurlijk veel films die slecht tot hun recht komen op een klein beeld. En die worden ook uitgezonden (vaak nog verminkt ook)
Zo bedoel ik het ook niet helemaal. Vind het vooral geen film die een erg groot publiek zal aanspreken, waarmee de publieke omroepen ook al een beetje afvallen. Misschien enkel een programmatie op NL3, durven ze wel eens van dit soort arthouse dingen spelen. Hoewel daar ook vaak de bravere films voor uitgekozen worden.
Slow Dog
ik denk wel dat ze de film al eens op canvas hebben uitgezonden, dat lijkt mij wel iets voor hen, aangezien zij alternatieve films aanbieden. ik ben het er wel mee eens dat de film een klein publiek aanspreekt en dat daarom commerciele zenders deze niet aanbieden.

Spaanse film 'Through My Window' is nog altijd een kijkcijferhit op Netflix

'Lead Children' op Netflix al af? Met deze 'schandalige' series blijf je in dezelfde sfeer

Dystopische film 'Children of Men' van Alfonso Cuarón is morgenavond te zien op televisie

Actiekomedie 'The Unbearable Weight of Massive Talent' binnenkort niet meer te zien op Netflix

La Haine
Drama / Misdaad, 1995