Annihilation (2018)
Geregisseerd door: Alex Garland
Met onder meer: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh en Gina Rodriguez
Plot Annihilation
"Fear what's inside."
'Annihilation' volgt een groep van vier vrouwen: een bioloog, een antropoloog, een psycholoog en een surveillant. De groep besluit op een gevaarlijke expeditie te gaan naar een locatie waar de natuurwetten niet gelden. Het onbewoonde en verlaten gebied is de laatste plek waar de man van een van de groepsleden is geweest.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Annihilation (BoekMeter)
Katie (Med Student) / Humanoid
Daniel
Paramedic
AC1
Best prima sci-fi filmpje.
Het zag er goed uit. Acteer prestaties waren prima.
Het verhaal kabbelde redelijk vooruit, beetje jammer van het toch wel voorspelbare einde.
Dus jij wist meteen dat de film ging eindigen met een dans met een onafgewerkte kloon? Knap!
sinterklaas
Hmmm, erg matig filmpje. Snap goed waarom dit niet in de bioscoop heeft gedraaid. Misschien dat ik iets te hoge verwachtingen had, dan valt hij flink tegen.
Dat heeft te maken met het feit dat producers een stel onderdanen zijn van een steeds dommer wordende publiek dat alleen maar superheldenfilms en de zoveelste spookhuisfilmpjes willen zien.
De producers zijn waarschijnlijk goed geschrokken toen bleek dat Mother! (ook van Paramount) gebukt ging van giebelende huppelkutten en irritante bioscoopbezoekers, die een Insidious-kloon hadden verwacht. En dat terwijl Black Swan van dezelfde regisseur nog een succes was geweest... Maarja, die tijd is voorbij.
Basto
- 11968 berichten
Daar valt ook nog aan toe te voegen dat het misschien wel de opzet was van de cloon om opgeblazen te worden.
Nee, dat vind ik een vergezochte aanname. Zo’n kloon wil gewoon overleven. Dat was ook bij de man het geval. Bovendien klopte het niet dat de Kloon plots niet dezelfde beweging maakte.
En waar slaat de titel anders op? Of het hele kloon thema waarmee de film doorspekt is. Of wat is dan wel de betekenis van de gele ogen? Dat is toch veel te prominent in beeld gebracht om betekenisloos te zijn.
Nee, het is heus geen happy end.
Halcyon
Basto
- 11968 berichten
De film eindigde met dat er twee klonen uit de zone waren teruggekeerd. Dat had ik niet anders verwacht nadat de man, die duidelijk niet zichzelf was, was teruggekeerd. Het hele thema klonen lag er ook dik bovenop. Die ‘dans’ was gewoon uitwerking en geen plot en zeker niet het eind.
horizons
Deze te expliciet in wat? De uitleg of het visuele? De hele climax had zonder beeld en geluid niet gewerkt.
Halcyon
Arri
[quote]Halcyon schreef:
Volgens mij laat je, bewust of onbewust, een heel aantal lagen buiten beschouwing.
John Milton
Er intrigerend. Misschien toch ook dat boek maar eens lezen.
UmbraVitae
Wat was dit voor een saaie film, kwam tergend traag opgang en kon me nooit echt bekoren. Nee hier kon ik niets mee. En door de goede scores her en der, had ik er wel wat van verwacht, maar voor mij een non-film.
mikey
Het survival aspect wordt weggemoffeld onder een tapijt van beeldenpracht en stoned getheoretiseer over allerlei weirde toestanden, mutaties en buitenaardse bedoelingen (vaak zijn dat zaken die mijn ene oor ingaan en linea recta het andere weer ui). Dus verwacht ajb geen bootcamp als Aliens of Deliverence (etc).
extremezz
Intrigerend, ziet er schitterend uit, er zullen nog meerdere kijkbeurten volgen... En ‘trage uiteenzetting’ bracht ik letterlijk als iets wat ik niet negatief vind.
Oostindisch blind, bestaat dat?
Zo kunnen we bezig blijven , als een film onvoldoende is om de aandacht bij te houden is.... geef ik geen3,5 , stel je voor dat ik wel mijn aandacht bij de film kan houden?Dit was gewoon een Netflix filmpje.
luukve
Nee, het is heus geen happy end.
Zo'n kloon wil inderdaad overleven,maar Leigh had het ook over een second phase waarin de alien/shimmer een vessel had gevonden (Lena/Kane). Valt te suggereren dat de alien wilde dat Lena de camerabeelden zag van haar man en de kloon om dit door te zetten (en dus eigenlijk wilde dat Lena het inzicht had om haar kloon de fosforgranaat te geven).
Het wankelt een beetje en ben er ook niet overtuigd van, maar ik denk dat er een reden is dat de kloon bleef staan toen die een fosforgranaat in de handen werd geduwd. Vind het te makkelijk om te zeggen dat het een inconsistentie is.
IH88
Alles wat een film goed maakt zit in Annihilation. Het is sci-fi en een psychologische thriller ineen, en laten dat nou net twee van mijn favoriete genres zijn. Natalie Portman laat weer eens zien waarom ze de beste actrice van haar generatie is, en Garland heeft pas twee films gemaakt, maar het zijn wel twee home runs. Twijfel tussen 4* en 4.5*, even laten bezinken.
Meer van dit soort films graag. Het testpubliek in Amerika was gewoon dom, met hun telefoon bezig of dronken tijdens het kijken van Annihilation. Gelukkig heeft Garland geen concessies gedaan en het einde zo gelaten. Dat moment met Leigh op het laatst ga ik nog vaak terugkijken...
bjerik76
tja...
Visueel is het een mooi plaatje.
het verhaal is op zich ook wel boeiend, alle mannen zijn op, en nu eens een vrouwengroep die op expeditie gaat.
Dat het allemaal zo makkelijk gaat ( het hele gebied zo afzetten, terwijl niemand dat zowat weet, en het gehele team zo klein is, en 1 vrouw alles daar regeert moeten we maar even loslaten.
Het wereldje in de bel ziet er mooi uit, dat wat ze tegenkomen is wel mooi gemaakt.
Alleen heb ik weinig verstand van DNA, stamcellen, genetische zooi, klonen dus dat ging me iets boven de pet.
Ik dacht dat het in de vuurtoren wel duidelijk zou worden, maar daar werd het eigenlijk alleen maar vager door. ( een vuurtoren moet juist toch alles ophelderen ?
het eind was beetje langdradig, maar ook wel mooi gedaan, maar voor mij was het toch op deze manier jammer hoe alles nou zat en afliep.
Psycho-M
Dit dus.
Met het voorspelbare einde bedoelde ik inderdaad dat er twee klonen uit de shimmer waren gekomen
jippie2010
Het valt me op dat veel mensen de film letterlijk nemen en van daaruit redeneren. Voor mij was het vooral een filosofische film. Een alternatieve kijk op identiteit. Wat is 'ik', wie is 'ik'. Bestaat 'ik' zoals wij die kennen eigenlijk alleen uit oppervlakkige menselijke factoren/benaderingen (naam, werk, rol in gezin). Is een persoon een eigen identiteit of maken we dat er van en is onze ziel eigenlijk een onderdeel van een groter geheel die we niet kunnen zien of bevatten. Bestaat een eigen identiteit wel of is ons 'zijn' niet persoonsgebonden. Is ons lichaam eigenlijk één grote beperking alsmede onze zienswijze op identiteit. Wat mij betreft gaat deze film helemaal niet over buitenaards leven of klonen in de letterlijke zin van het woord. Goed, gedachtenspinsels allemaal, en prima als ik er naast zit, maar heerlijk als een film dat los kan maken. *4.0
flugel83
Maar het hele punt is juist dat het niet de kloon van Lena is die uit de shimmer komt! Dat ze niet meer de persoon is die ze was voordat ze de shimmer in ging, werd eerder in de film al enigszins duidelijk. Vandaar ook de glinstering bij haar in de laatste scene.
IH88
Voorspelbaar is het einde zeker niet. Er zijn volgens mij drie of vier opties:
1. Op het laatst zie je de echte Lena en Kane die elkaar omhelzen, maar wel verandert zijn door de The Shimmer.
2. Het zijn twee klonen. De echte Lena en Kane zijn overleden in de The Shimmer.
3. Kane is een kloon die de echte Lena omhelst. Lena is alleen zo verandert in The Shimmer dat ook zij transformeert als het ware.
4. Hele weirde theorie. Hun huis staat eigenlijk in The Shimmer en Lena en Kane zijn daar blijven wonen. Het huis dat je in The Shimmer ziet lijkt ook veel op hun eigenlijke huis. Op het laatst weten ze (doordat The Shimmer vernietigd wordt) te ontsnappen uit The Shimmer en als getransformeerde/gekloonde mensen voort te leven in de normale wereld.
Er is geen één allesomvattend antwoord volgens mij.
flugel83
Optie 3 lijkt mij, voor zo ver ik kan beredeneren, het meest logische. De echte Kane pleegde zelfmoord met de handgranaat, maar Lena was de kloon te slim af.
Nee hij gaf 2,5
frans123
Descartes was al met "ik "bezig...250-300 jaar geleden???
frans123
Het enige thema wat ik écht even op me moest laten inwerken was die van Dr. Ventress, waarin ze stelde dat zelfmoord voorkomt uit een universeel vernietigingsdrang dat opgeslagen ligt in onze cellen.
Fout!!Als er iets is wat in onze cellen opgeslagen is ...is het....overleven, voortplanten...waarom die tweedeling denk je?? Om te vernietigen??? Kom op!!!!!!! Ons lichaam is gemaakt om voort te planten, overleven...Onze geest om te vernietigen........Zo ziek zijn we geworden na de Neanderthaler. Volgens wetenschappers is het met de mensheid en aarde over 100 jaar gedaan. Komt dat door onze cellen...nee a very sick mind!!!
luukve
Mee eens, maar om tot die filosofie te komen moet het eromheen wel kloppen of minstens verklaarbaar zijn. Als in Arrival nooit duidelijk werd waarom de aliens naar onze planeet kwamen kan de filosofie erachter wel mooi zijn maar verliest de film geloofwaardigheid.
mrdig
Waarom hadden ze eigenlijk buiten de Shimmer van die beschermende pakken aan (om met kane/Lena te praten), maar sturen ze wel een groepje vrouwen zonder bescherming linea recta die toestand in?. Dat is ook gewoon vragen om problemen.
En zo waren er wel meer momenten waar je wenkbrauwen van gingen fronsen. Al met al wel aardig, visueel uitstekend zelfs, maar by far geen instant scifi klassieker. 3*

Rush: Beyond the Lighted Stage

The Interview
Thriller, 1998

Western
Drama, 2017
comagebaseerd op boekdepressiefloridadnaself-destructionexpeditionprofessormythologiemutationalligatortransformatieswampmeteorquarantinephysicisthybridrouwkankerpsychologistgeheugenverlieswetenschapperteamparamedicvermist persoonbeastgeologistbiologistunusual phenomenaphenomenoncompound missing husbandfaunamysterious life formflora loose adaptation