menu

Hier kun je zien welke berichten tommykonijn als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

U2: Rattle and Hum (1988)

4,0
Ik luister nu sinds ongeveer een half jaar naar U2. Ik neem me er behoorlijk de tijd voor, want aan albums als Boy, The Joshua Tree en All That You Can't Leave Behind ben ik helaas nog niet toegekomen (al ben ik inmiddels uiteraard wel bekend met de singles). De albums War en Achtung Baby bevielen erg goed, maar tot nu toe is The Unforgettable Fire voor mij wel het hoogtepunt. Een mooie gelegenheid dus om deze documentaire mee te nemen tijdens mijn muzikale ontdekkingsreis.

Ik had misschien iets meer documentaire dan muziek verwacht van tevoren, maar mij hoor je niet klagen. Het is mooi om te zien hoe de band inspiratie opdoet en de invloeden verwerkt in hun optredens. De interviews zijn kort, maar tegelijkertijd interessant, niet al te zwaar en doelgericht. Men draait niet te veel om de zaken heen in Rattle and Hum. Even een korte aanleiding en dan weer direct terug naar de muziek. Heerlijk!

De documentaire is op mooie wijze geschoten, zowel de optredens als de beelden in de VS. De zwart-wit montage sloot daar perfect bij aan. Verder is het genieten van de geweldige uitvoeringen van onder meer Bullet the Blue Sky, With or Without You, Sunday Bloody Sunday, Streets, MLK, Pride en Bad. Ook de samenwerking met de recent overleden B.B. King en de uitvoering van I Still Haven't Found.. met het koor zijn absoluut de moeite waard.

Rattle and Hum is van begin tot eind een interessant document. Eigenlijk zakt het nergens in en kijkt het gemakkelijk weg voor een documentaire, doordat het tevens een concertregistratie is. Voor de U2-liefhebber is dit in ieder geval een absolute must-see!

4*

Ugly Truth, The (2009)

3,0
The Ugly Truth biedt niets nieuws onder de zon, maar dat had ik ook niet verwacht. Je kijkt een film als deze wetende dat je je niet te veel hoeft te concentreren en dat het als belangrijkste missie heeft niet vervelend te zijn en hier en daar grappig uit de hoek te komen. Vervelend is de film gelukkig niet, maar veel gelachen heb ik ook niet. Inderdaad een echte 'wegkijker' dus.

Waar de film jammer genoeg punten laat liggen is bij de opbloeiende romance tussen de twee hoofdpersonages, Abby en Mike. Natuurlijk voel je al vanaf de eerste minuut dat de film daarnaartoe wil, maar echt (romantische) chemie zag ik niet tussen de twee. De eindscène in de luchtballon vond ik dan ook vrij geforceerd overkomen. Ondanks dat doen Katherine Heigl en Gerard Butler het overigens absoluut niet verkeerd; het is eerder het scenario waar iets in dat opzicht mis gaat. Wat de film vooral leuk en onderscheidend maakt is de niet-alledaagse insteek binnen het genre. Meestal moet een man aan de vrouw geholpen worden, maar hier worden die rollen omgedraaid en dat levert een aantal leuke momenten op. Deze aanpak weet toch nog een verfrissend resultaat op te leveren.

3*

Uncle Buck (1989)

4,0
Leuke film met een geweldig goed acterende John Candy, jammer dat hij dood is inderdaad, zo'n leuke acteur. Uncle Buck is nou niet zo'n film waarom je om de seconde om in een deuk ligt maar hij was voor mijn gevoel wel grappig genoeg om een paar keer mee te lachen, ook de nog heel jonge Macaulay Culkin vond ik erg leuk in zijn rol, (die scene waarin hij zoveel heel snel achter elkaar aan Candy vragen vraagt ) gewoon een leuke film die vooral door echte Candy/Culkin fans gezien moet worden.

3,5* (Net over de 3,0*)

Und Ewig Singen die Wälder (1959)

Alternatieve titel: En Eeuwig Zingen de Bossen

3,0
Om bovenstaande reden toch ook maar deze film meegekeken. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, behalve dan dat ik dacht dat deze film heel erg gedateerd zou zijn. En dat was natuurlijk ook het geval. De overgangen zijn erg ouderwets, maar opzicht kun je de film er ook niet op afrekenen gezien het jaar waar de film uit stamt. Het verhaal en het acteerwerk zijn niet zozeer punten die de film voor mij speciaal maken. Toch heeft de film wel iets dat ik erg genietbaar vond: de prachtige natuur shots in Noorwegen. Erg mooi gefilmd, en de sfeer in de film was flink aanwezig. Vooral als het Kerstmis is, ziet het er gewoon erg mooi uit. Ook de muziek in de film is erg goed en past perfect bij de beelden. Jammer dat de film een beetje een 'snel' einde heeft. Verder ga ik niet zo diep in op de film. Het is gewoon écht een ouderwetse film, maar wel een die door het uiterlijk mijn aandacht vrij makkelijk heeft weten vast te houden.

3*

Underdog (2007)

3,0
Vrij leuke film. Ik wist niet echt wat ik ervan moest verwachten, de trailer zag er wat fake uit (en uiteindelijk is het dat ook!) maar ik kon me er gelukkig niet aan storen. Ook hier en daar een nuchter grapje. Prima film is dit voor een gezellige zaterdag of zondagavond. Ook twee leuke honden in de hoofdrol. Opzicht wel vermaakt .

3*

Unforgiven (1992)

3,5
Ik ben geen fan van de westernfilms. Maar de bekende cast nodigde me toch uit de film te zien. En ondanks dat ik er niet veel van verwacht had, bleek het een erg sterke film te zijn. Het acteerwerk is erg goed. De rol van Clint Eastwood is op zijn lijf geschreven. Maar ook Morgan Freeman en Gene Hackman zitten goed in hun rol. Richard Harris, die ik eigenlijk enkel kende uit de Harry Potter films, leverde ook hier weer een goede acteerprestatie af. Enkel had zijn rol wat uitgebreider gemogen, en dat had ik eigenlijk ook wel verwacht. De film bevat een sterk verhaal, en de uitvoering kon eigenlijk niet beter lijkt me. De film blijft het hele speelduur boeiend en bevat een passende filmscore. Een van de hoogtepunten van de film is het einde, prachtig geacteerd door Eastwood Ik heb me zeker vermaakt.

3,5*

Up Close & Personal (1996)

2,5
Een film die nog leuk begint, eindigt later in een klein fiasco. Het speelduur is wellicht veel te lang voor een film als deze. Robert Redford en Michelle Pfeiffer zetten beiden een erg leuke prestatie neer. Maar de film wordt op een begeven moment een beetje vervelend, dit komt omdat de scenes niet meer genoeg boeiend zijn en het allemaal een beetje op een lijn blijft hangen. Echter moet ik bekennen dat ik me toch (zeker in het begin) een paar keer flink vermaakt heb. Het einde is opzicht niet zo verkeerd, omdat het anders wel heel cliché en voorspelbaar was. Ach.. voor een keer was hij nog niet zo slecht, maar een hoogvlieger is het zeer zeker niet.

2,5*