menu

Hier kun je zien welke berichten tommykonijn als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Year One (2009)

3,0
Year One is in mijn ogen een komedie die bijna volledig wordt gedragen door één man: Jack Black. Hij heeft een erg leuke rol in de film, en bijna alle lach-momenten kwamen van hem af. Zijn ''maatje'' Michael Cera was niet leuk. Geen enkele keer om hem hoeven lachen. Ook moet ik zeggen dat sowieso de grappen sterker waren in het begin en daarna wat afzwakken om zich wat meer te concentreren op het 'verhaal' (als je het een verhaal wil noemen..). Het stoorde me eigenlijk een beetje dat de film toch wat te beschaafd overkwam. Misschien was het de bedoeling, maar het zou leuker zijn geweest als het toch wat meer naar het tijdperk van de Jagers en Verzamelaars 'verwees' om het zomaar te zeggen. Qua de geschiedenis zelf klopt de film voor geen meter dat is wat ik probeer te zeggen. Opzicht is de setting dan wel weer mooi.

Dit is een typisch geval van een film die zo ontzettend stom, achterlijk en debiel is dat hij juist daardoor weer grappig wordt. Nou vooruit een héél krappe:

3*

Yes Man (2008)

3,5
Van Yes Man had ik hoge verwachtingen, en het was ook zeer zeker een leuke film. Jim Carrey is goed op dreef, en zonder hem zou de film erg weinig voorstellen denk ik. Zeker niet de beste film van hem, dan vind ik Dumb & Dumber nog wat beter. Ook de rol van Zooey Deschanel vond ik wel goed, wel verschrikkelijk voorspelbaar soms en het verhaal is eigenlijk nogal raar ... ik zie eigenlijk niet in waarom een mens alleen maar ja of nee zou zeggen, terwijl dit beiden ook kan.Uiteindelijk toch nog een leuke film met de nodige hilarische momenten.

3,5*

You've Got Mail (1998)

3,5
Opzicht een leuke film, maar toch echt wat te overdreven : dat gedoe met die 2 op internet is nogal raar en gaat op een begeven moment vervelen. Tom Hanks en Meg Ryan zitten goed in hun rol en zij verveelden ook helemaal niet. Er had wat meer in mogen zitten van mij, wat meer gebeurtenissen. En het einde kan je na ongeveer een halfuur wel dromen ... Maar ik heb me wel goed vermaakt, soms best gelachen en opzicht werd het allemaal wel leuk uitgevoerd door Hanks en Ryan.

3,0*