• 9.184.172 stemmen

Geregisseerd door: Nora Ephron

Met onder meer: Tom Hanks, Meg Ryan en Steve Zahn

Releasedatum: 18 februari 1999

Plot You've Got Mail

"Someone you pass on the street may already be the love of your life."

Kathleen Kelly (Meg Ryan) en Joe Fox (Tom Hanks) bezitten beiden een boekhandel in New York. Kathleen heeft een klein, gezellig kinderboekenwinkeltje en Joe bezit een van de grootste boekwinkelketens in Manhattan dat door zijn gigantische kortingen elke concurrent in de buurt uit de markt prijst. Joe en Kathleen zijn in het dagelijks leven dan ook elkaars vijand. Maar zowel Kathleen als Joe hebben op het Internet hun grote liefde gevonden. Dagelijks chatten ze met elkaar zonder dat ze elkaars identiteit kennen. Dan blijkt dat Joe en Kathleen achter de pseudoniemen schuilgaan, met alle romantische ontwikkelingen als gevolg.

Kathleen Kelly

Christina Plutzker

Schulyer Fox

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Gisteravond sinds lange tijd weer eens gezien. Ik vind het nog steeds een leuke romcom die eigenlijk nergens verveelt. Hanks en Ryan zijn goed op elkaar ingespeeld en dit, in combinatie met de mooie plaatjes van Manhattan, zorgt voor een leuke sfeer. Af en toe misschien iets te zoetjes en ik vond het ietwat vreemd dat er bij Kathleen geen belletje ging rinkelen na een aantal dingen die Joe zei of liet doorschemeren, maar oké.. In ruil daarvoor krijg je wel een film die eigenlijk precies de romcom definieert: er zit genoeg romantiek in, evenals de nodige (geslaagde) humor. Binnen het genre kwam het dus op mij inderdaad wel over als de perfecte film. Ik verhoog met een halve ster.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Dit is een bewerking op de klassieker Shop Around the Corner (die ik ook al niet briljant vond) en eigenlijk wordt Sleepless in Seattle gewoon dunnetjes over gedaan. Kortom, dit is uitgekauwd formulewerk met Tom Hanks die er maar wat van probeert te maken en de immer irriterende Meg Ryan. Verhaaltechnisch is het boeketreeks-niveau en ik denk dat ik met 2,5 ster nog iets te mild ben. De tijdsgeest (al die chat en mail-interfaces zijn nu allemaal achterhaald ) vond ik nog wel grappig om te zien, dat zal het wel zijn.

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film is ondertussen een van de grootste klassiekers uit de filmwereld.

Wie zou hem nog niet hebben gezien ?

Was bij mij wel een hele tijd geleden, maar vind het nog steeds een van de betere romantische komedies.

Met zeer goede vertolkingen Van zowel Tom Hanks als Meg Ryan.

avatar van Miszmi

Miszmi

Ik heb inmiddels veel romcoms gezien, maar dit is toch één van de minste. De film is langdradig, het verhaal komt nergens echt op gang en over het komedie gedeelte valt al helemaal niets te zeggen, daar was niets van te zien. Ik heb er lang naar uitgekeken om deze te kijken en eindelijk zag ik hem op Netflix verschijnen. Mogelijk heb ik door het lange wachten veel te hoge verwachtingen gekregen.

De acteerprestaties is niets op aan te merken, zowel Tom Hanks (waar ik over het algemeen en groot fan van ben) als Meg Ryan doen het uitstekend. Helaas kunnen ook zij ook de film niet redden voor mij. Uiteraard leven we inmiddels al een tijdperk dat internetten, chatten, mailen etc. normaal is geworden. Deze film was voor die tijd wel uniek en vernieuwend. Toch zijn er in de film geen verrassingen te vinden, terwijl mij dat niet al te moeilijk lijkt met zo'n vernieuwend onderwerp.

Je zit erop te wachten dat ze haar deuren sluit, eveneens dat ze vrienden worden en dan dat zij er ein-de-lijk achterkomt. Werkelijk geen onverwachte dingen dus. Zonde. Het waren voor mij twee hele lange uren en slechts door de acteerprestaties kan ik het nog 1,5* voor geven, de film over het algemeen zou van mij nog veel minder krijgen.

avatar van IH88

IH88

You’ve Got Mail

You've Got Mail is echt zo'n film die door de acteurs wordt gered. Het verhaal is niet heel erg bijzonder, maar het zijn Hanks en Ryan die ervoor zorgen dat de film toch een hele fijne kijkervaring oplevert. Hanks is altijd goed en Ryan laat hier zien wat voor voortreffelijke actrice ze is. Het gekibbel tussen beide is leuk en het anonieme e-mailcontact heeft nu al (het is pas 2017) iets oubolligs. Op een erg fijne manier. Sterke dialogen en New York als prachtig decor doen de rest.

avatar van TMP

TMP

Degelijke romantische komedie, die het vooral moet hebben van het acteerwerk van Tom Hanks en Meg Ryan. Zij weten van een niet al te bijzonder script nog wel iets te maken. Een moderne variant van de film The Shop around the Corner, die mij overigens beter beviel dan deze film. Deze film is echter ook niet verkeerd, hij is luchtig en kijkt best lekker weg. Bovendien schetst de film best aardig het tijdsbeeld, met het mailverkeer tussen beide hoofdrolspelers door middel van een inbelverbinding.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Ik heb steeds een boontje gehad voor You've got mail. Het moet toch ruim 15 jaar geleden zijn dat ik hem nog eens zag. De film is inderdaad grappig gedateerd met alle sociale media van vandaag. Toch heeft de film zijn charmes met het kleine gezellige boekenwinkeltje dat je ook tegen komt in Notting Hill. Zelfs huisgenoot Frank is een adept van die nog gekkere Spike.

Het is ook een film die me wat doet stilstaan bij de macht en onpersoonlijkheid van alle grote ketens die de kleine lokale zelfstandige zaakjes versmacht. Idem met de groeiende populariteit van onlineshops als Bol.com en Amazon. Dingen die ik louter vaststel en waar ik zelf ook "zondig". We letten nu eenmaal allemaal op onze portemonnee. Een boek is en blijft een boek, punt. Uiteraard is het niet de bedoeling geweest van deze film om deze boodschap te verkondigen, dus laten we het houden op een vermakelijke hersenloze mierzoete (én geslaagde) romcom.

Hanks en Ryan doen het geweldig. Leuke chemie tussen die twee met hun gekibbel maar ook met hun verstandhouding. Het einde valt wat in en is wat geforceerd. Dat haar grote vijand, the fantastic

Mr Fox, een huisbezoekje brengt met bloemen en haar bovendien verwent, is wat met de haren getrokken. Voor de rest erg fijn en mooie omkadering van een ander New York. Gewoonweg degelijk en een klassieker in zijn genre, niet meer, niet minder.

avatar van anoniempje28

anoniempje28

Eenvoudige maar bijzonder leuke film , Meg en Tom doen het hier heel goed

avatar van Anjin

Anjin

De jaren 90,ja toen had je nog toppers van films..

Af en toe kijk ik wel eens een romantische film, maar deze vond ik toen echt dat je zegt,ja die wil ik nog wel eens vaker zien..

avatar van des1

des1

Erg spitsvondig en geestig.

avatar van Mysterie-schrijver

Mysterie-schrijver

Gezellige comedy met de talentvolle Tom Hanks. Eigenlijk iets leuker dan Shop Around The Corner.

Meg Ryan is wel grappig maar ik vind dat ze in sommige gevallen een beetje overdrijft qua acteren.

Het verhaal is leuk, de sfeer van de seizoenen is prima neergezet en het boekenwinkeltje is echt nostalgisch en gezellig. Ik kijk de film graag!

avatar van Brabants

Brabants

You've Got Mail is een film die door het prima werk van twee grote acteurs nog enigszins goed is te behappen. Als die twee de kar niet trokken zou er weinig van over blijven want de film an sich is weinig bijzonder. Toch is het ergens zo slecht dat het ook weer goed voelt. Weet niet wat het is maar het zij zo.

avatar van Thomas83

Thomas83

Eigenlijk begint de film pas na een uur. Gelukkig wordt het nooit echt vervelend dankzij de hele rits aan leuke acteurs. Vanaf de blind date-scène wordt het echt vreselijk charmant, ook al wordt het einde er behoorlijk doorheen gejaagd. Eigenlijk zou Meg Ryan boos moeten zijn om het bedrog, maar met Tom Hanks kan je het verkopen. Twee uur is wel wat lang voor een film als deze. In het eerste uur had wel wat gesneden kunnen worden.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Matig gemiddelde. Ik kan niet zeggen dat deze film me is tegengevallen. Gewoon leuk dat het idee van online daten hier in zit, in een tijd waar datingsites en apps nog niet bestonden. Het moest gewoon per email. Behalve dat het op het einde wat te lang doorgaat vond ik de dialogen tussen Hanks en Ryan goed in elkaar zitten. Het is uiteindelijk wat valsspelen dat de bedrijfsleider sneller dan het verkoopstertje van om de hoek weet dat zij degene is met wie hij anoniem mailt. Het neemt de romantiek wat uit de film en dreigt manipulerend te worden, maar dan nog vond ik de film eerlijk omgaan met hun gevoelens. Dat het winkeltje failliet gaat is niet bepaald een alledaags motief in een film als deze, en werpt dan toch de vraag op waarom de verkoopster desondanks toch verliefd kan worden op de man die haar werkloos heeft gemaakt... Daar is een goed antwoord voor en dat is ook natuurlijk waar de hele film eigenlijk om draait.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Die gast is gewoon te cynisch voor deze film ... helaas wordt daarvoor ook de ruimte gelaten. Gelukkig staat het woord 'accidental' er bij. Als je de interactie met het verkoopstertje als onderdeel van een business strategie gaat zien werkt het niet.