• 9.373.068 stemmen

Geregisseerd door: Nora Ephron

Met onder meer: Tom Hanks, Meg Ryan en Steve Zahn

Releasedatum: 18 februari 1999

Plot You've Got Mail

"Someone you pass on the street may already be the love of your life."

Kathleen Kelly (Meg Ryan) en Joe Fox (Tom Hanks) bezitten beiden een boekhandel in New York. Kathleen heeft een klein, gezellig kinderboekenwinkeltje en Joe bezit een van de grootste boekwinkelketens in Manhattan dat door zijn gigantische kortingen elke concurrent in de buurt uit de markt prijst. Joe en Kathleen zijn in het dagelijks leven dan ook elkaars vijand. Maar zowel Kathleen als Joe hebben op het Internet hun grote liefde gevonden. Dagelijks chatten ze met elkaar zonder dat ze elkaars identiteit kennen. Dan blijkt dat Joe en Kathleen achter de pseudoniemen schuilgaan, met alle romantische ontwikkelingen als gevolg.

Kathleen Kelly

Christina Plutzker

Schulyer Fox

avatar van Tharoy

Tharoy

Ik vond 'm nog lang niet zo slecht. Ik kon me aardig vermaken, en bovendien vond ik het ook wel(ook al is het heel erg voorspelbaar en niet heel moeilijk te bedenken) een leuk verhaal, en de acteurs zijn goed(ze tillen de film nog aardig omhoog).

3,5.

avatar van timburton

timburton

Nou, nou.

Wat een lage wardering.

Sorry, misschien ben ik gewoon een liefhebber van romantische tranentrekkers die zich afspeelt in New York City.

Hanks & Ryan spelen erg goed in deze film.

Wist er eigenlijk niet veel slechts over te zeggen.

4,5

avatar van J.Bell

J.Bell

De eerste paar keer was het wel leuk. Jammer dat deze tot vervelends toe herhaald wordt op tv.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Yup, wordt inderdaad veel herhaald op tv. Dit zorgt er natuurlijk voor dat ik me er meer van herinner dan van andere films en dus kan ik deze beter beoordelen.

Het verhaaltje is inderdaad nogal luchtig, maar dat weet je als je naar een Romantische komedie kijkt. In zijn genre vind ik dit zeker geen slechte film, maar ook geen uitschieter. Goed om 1 maal te zien, maar niet meer.

avatar van Riddick

Riddick

Leuke film. Ik vind deze toch leuker dan Sleepless in Seattle. En sowieso wat geloofwaardiger. Kan er verder niet veel over zeggen.

Behalve dat Meg Ryan een mooie vrouw is, maar dat is natuurlijk al bekend!.. ..

avatar van missl

missl

deze is wel leuk, heel vaak gezien en ik kijk em nog altijd wel als ie weer op tv is. best grappig en ook hanks kan ermee door.

avatar van boeliebab

boeliebab

Het blijft een goede combi Hanks en Ryan. Heerlijke romantische film voor de koude winteravondjes. Wat ik minder vond was het meepraten met de tekst die ze typten naar elkaar.

avatar van Phine.

Phine.

Vermakelijke film. Ideaal voor 2 uurtjes relaxen op de bank. Het is een vrij voorspelbaar verhaal en daarom ook alleen leuk voor 1x.

Tom en Meg spelen goed. Al ben ik het niet met sommigen eens dat Meg zo'n mooie vrouw is.

avatar van The Oceanic Six

Vermakelijk, maar soms ook wel teleurstellende film. Het was een origineel verhaal, zeker voor 1998 toen internet nog niet zo groot was als nu, maar ik kreeg er niet echt een feel good gevoel bij die een film uit dit genre wel zo moeten geven. Waarom? Nou, ik vond beide hoofdpersonages een beetje oppervlakkig. Daarnaast vind ik Meg Ryan persoonlijk niks bijzonders. Echt knap is ze niet. En ik vond het plot nogal raar. Ik kan me niet voorstellen dat je je thuis een kopje thee laat maken door de man die net daarvoor je eigen zaak failliet heeft laten gaan. Om te zwijgen dat ze daarna elkaar veel zien en wat krijgen. Daarvoor hield zij teveel van haar boekenwinkel.
De film is voorspelbaar, maar door het aardige verhaal en de soms leuke momenten en dialogen en het acteerwerk dat prima was, is de film zeker leuk eens te zien.

avatar van ozifreaxx

ozifreaxx

Altijd als ik deze film kijk, dan wordt ik altijd meteen vrolijk =D

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

leuke film, heb deze al verschillende keren gezien op tv... maar op de een of andere manier heb ik deze nog altijd niet op dvd, word eens tijd! 4****

avatar van Katharina

Katharina

Deze film is zoohoo schattig:D! aan het begin een beetje cliché...maar het originele verhaal maakte het helemaal goed en verder is de film zo cute!

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Leuke feel-good film. Personages zijn leuk neergezet door Tom Hanks en Meg Ryan. Verder is het verhaal goed uitgewerkt.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Goeie film maar toch geen 4 sterren waar naar mijn mening. Verandert in 3,5*...

avatar van timburton

timburton

J.Bell heeft gelijk. Een tweede keer 'You've Got Mail' kijken is al meteen een stuk saaier...

avatar van Orizzonte

Orizzonte

Joepie, een film met Meg Ryan. Als vrouwelijke romantische-komedies/drama-liefhebster moet ik zeggen dat ik erg veel van films met Meg Ryan hou, dus ook deze film was verstand op nul en gewoon even twee uurtjes leuk vermaak. 'You've got Mail' is een net wat lossere film dan bijvoorbeeld 'When a man loves a woman' en ik kan hem helaas niet vergelijken met 'Sleepless in Seattle' want die heb ik (shame on me) nog nooit gezien.

Het idee is (voor die tijd sowieso, toen het internet nog nieuw was, denk ik) erg origineel, alleen ik vind dat er qua internet-gedoe niet erg veel in gebeurd. Het zijn naar mijn idee geen complete internet-romances, terwijl ze dat in de film wel zo ervaren. Het verhaal verder, dat ze elkaar kennen en (natuurlijk) concurrenten zijn, is een beetje standaard, maar daarom niet minder leuk. Eén keer deze film zien, is echter denk ik wel weer genoeg.

Een aardige film dus, waarin Ryan en Hanks goed acteren, maar niet beter als andere films van Ryan zoals 'When a man loves a woman' en 'Kate&Leopold' bijvoorbeeld. Wel een leuke film voor een saaie middag of avond, gewoon even nergens aan denken en kijken.

2,5/5

avatar van Esther_ke

Esther_ke

Ik heb deze film nu al een paar keer gezien en ik blijf hem mooi vinden.

Ik vind het verhaal erg leuk, romantisch en grappig.

De hoofdrolspelers doen het zeer goed.

avatar van m1701

m1701

Leuk maar wat ontzettend voorspelbaar!

Heb em nu al wel 1000x gezien

Maar toch kijk ik em elke keer weer

avatar van ankiepankie1

ankiepankie1

Vind het een erg leuke film! De hele gezellige sfeer die uit het boek spreekt, geweldig! Vooral dat geweldig schattige boekwinkeltje, super! Natuurlijk is het verhaal niet erg diepgaand, maar het is gewoon een heerlijke feelgoodmovie!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Opzicht een leuke film, maar toch echt wat te overdreven : dat gedoe met die 2 op internet is nogal raar en gaat op een begeven moment vervelen. Tom Hanks en Meg Ryan zitten goed in hun rol en zij verveelden ook helemaal niet. Er had wat meer in mogen zitten van mij, wat meer gebeurtenissen. En het einde kan je na ongeveer een halfuur wel dromen ... Maar ik heb me wel goed vermaakt, soms best gelachen en opzicht werd het allemaal wel leuk uitgevoerd door Hanks en Ryan.

avatar van Elineloves

Elineloves

nightbreed schreef:

Deze film is al zeker 84593459234 keer op TV geweest !!!!

Superbraaf filmpje vol met tranentrekkend sentiment, zo zoet dat je tanden spontaan pijn gaan doen.

Cijfer: 2

Finally, I totally agree!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Eigenlijk best een leuke film, ook al is hij nu wel vaak zat langs geweest op televisie.

avatar van Tag84

Tag84

leuke film voor een avondje kijken zonder teveel nadenken.

avatar van nens89

nens89

Wel vermakelijk, alleen zoals inderdaad meerdere reageerders hebben gezegd: te vaak op televisie gezien.

avatar van IceBurner

IceBurner

Best leuk om eens te bekijken, erg voorspelbaar dat wel... Ook zijn veel van de situaties wel érg toevallig.

avatar van filmsmurfje

filmsmurfje

Aangename film om naar te kijken op een regenachtige herfstdag; alleen al de omkadering is erg romantisch (het knusse winkeltje van Kathleen in het hartje van New York). Eerder een voorspelbare film, maar daarom niet minder aangenaam om zien. Is inderdaad reeds meermaals op TV uitgezonden...

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

dit wordt door je strot geduwd op tv!

avatar van zeffie

zeffie

Ach ja...jammer.... alleen snoep mag van mij zo zoet zijn.

avatar van jpbosch

jpbosch

Tergend langzame en voorspelbare film

avatar van Crystical

Crystical

Leuke familie film. niks mis mee!

Verstand op 0 en kijken.