• 9.373.071 stemmen

Geregisseerd door: Nora Ephron

Met onder meer: Tom Hanks, Meg Ryan en Steve Zahn

Releasedatum: 18 februari 1999

Plot You've Got Mail

"Someone you pass on the street may already be the love of your life."

Kathleen Kelly (Meg Ryan) en Joe Fox (Tom Hanks) bezitten beiden een boekhandel in New York. Kathleen heeft een klein, gezellig kinderboekenwinkeltje en Joe bezit een van de grootste boekwinkelketens in Manhattan dat door zijn gigantische kortingen elke concurrent in de buurt uit de markt prijst. Joe en Kathleen zijn in het dagelijks leven dan ook elkaars vijand. Maar zowel Kathleen als Joe hebben op het Internet hun grote liefde gevonden. Dagelijks chatten ze met elkaar zonder dat ze elkaars identiteit kennen. Dan blijkt dat Joe en Kathleen achter de pseudoniemen schuilgaan, met alle romantische ontwikkelingen als gevolg.

Kathleen Kelly

avatar van mister blonde

mister blonde

Diesel schreef:

Matthew Fox: F-O-X

Kathleen Kelly: That is amazing - you can spell 'fox'? Can you spell 'dog'?

Matthew Fox: F-O-X

Frank Navasky: Joe Fox?

Joe Fox: F-O-X

-----------------------------

The Godfather answers all of life's questions. What to pack for a trip? "Leave the gun, take the cannolis."

-----------------------------

grappige film met onvergetelijke quotes. Verder zijn Tom Hanks, Meg Ryan en Steve Zahn erg grappig.

3.0/5.0

waarom heb je er niet een paar genoemd dan? ze waren mij trouwens niet opgevallen in de film.

avatar van Anatolia

Anatolia

Dit verhaal lijkt me een beetje gejat, of het is allemaal puur toeval.

De Turken onder ons zullen de film van Kemal Sunal misschien wel kennen, waarin hij een soort 'chatsessies' houdt met walky-talkies. Zo leert hij een vrouw kennen. Deze vrouw blijkt in het echte leven een collega van hem te zijn waar hij absoluut niet mee kan opschieten. Toch bloeit er een liefde tussen hen.

Hm, denk eigenlijk niet dat Hollywood even in de Turkse filmarchieven is gaan rondneuzen....

avatar van renske

renske

Ik weet niet wanneer de film van Kemal Sunal verschenen is. Maar You've Got Mail is meen ik een remake van The Shop Around The Corner. Dus sowieso 'gejat'.

Misschien is de film van Sunal ook gebaseerd op TSATC?

avatar van Anatolia

Anatolia

Weet ik niet. Kan ik niet opmaken uit de plot die bij de film staat.

Zou kunnen...

avatar van Ramon K

Ramon K

Is toch algemeen bekend dat dit een gemoderniseerde remake is van The Shop Around The Corner?

avatar van morpheus

morpheus

Staat zelfs in de eindcredits...

avatar van The Goss

The Goss

Ik had 'm op 2.5* staan, maar bij nader inzien verlaag ik de film naar 2*. Hanks is een van mijn favoriete acteurs, maar in deze film in combinatie met Ryan, . Heb 'm destijds in de bios bezien, maar het is een van de weinige keren geweest dat ik in de pauze dacht van "wegwezen hier".

Het was een verschrikkelijk traag verhaal, je denkt elke keer weer van wanneer komt ie nou op gang? Tweede gedeelte van de film was wat beter te behappen.

avatar van renske

renske

morpheus schreef:

Staat zelfs in de eindcredits...

Wat heb ik nou fout gezegd. Ik zeg alleen maar 'meen ik' omdat ik het feitenmateriaal niet bij de hand had (ik zou ook niet weten waar dat bij IMDb staat). De eindcredits trouwens evenmin.

Het ging hier even om die Turkse film. Niet om You've Got Mail.

Trouwens, 'algemeen bekend'. Als je aan mensen op straat vraagt waar You've Got Mail op gebaseerd, antwoordt denk ik (meen ik) maar een klein percentage 'op TSATC'.

avatar van Ramon K

Ramon K

Wat heb ik nou fout gezegd.

Huh? Je hebt helemaal niets fout gezegd. Hoe kom je daarbij?

avatar van joan

joan

slechte film de eerste keer dat je hem ziet valt het nog mee ma als ze hem dan nog honderd keer op de TV spelen dan ben je hem helemaal beu !

avatar van eerdekes

eerdekes

Kijk hem dan niet 100 keer hé.

avatar van Take One

Take One

...BLUUUAAAAHHHHWWWW...

Jordy schreef:

een 5?? een perfecte film dus?? hmmn.. is dat niet een beetje overdreven ?

Ja is overdreven. Ik geloof dat ik na een paar jaar eindelijk het stemsysteem door heb. 4 sterren wordt het in de nieuwe berekening.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

En als je nou ook het origineel een keer kijkt, gaat er zo nog een punt vanaf

avatar van rik_kubrick02

rik_kubrick02

Toppertje in haar chanre!

avatar van tims

tims

rik_kubrick02 schreef:

Toppertje in haar chanre!

genre ook goed?

avatar van rik_kubrick02

rik_kubrick02

Ik prefereer de oude spelling...

avatar van tims

tims

rik_kubrick02 schreef:

Ik prefereer de oude spelling...

Is vast een heeeel oude spelling

avatar van GFM

GFM

Heel oud, toen hadden ze vast nog geen Mail....

avatar van Vera

Vera

Hmm...ik vond het toch echt een goede film hoor!

Weer eens wat anders dan de meeste romantische komedies! Dat met die mail achter de computer vond ik ook heel leuk; zo zie je maar dat het in het echte leven er heel achter aan toe gaat dan achter het scherm . Jep 4 sterren**

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Aardige film, kijkt lekker weg en heeft een prima sfeer. Het tempo is op sommige momenten net iets te traag, maar over het algemeen is de film prima te bekijken. De acteurs doen het goed, niet echt heel bijzonder. Tom Hanks en Meg Ryan doen het beide leuk, maar vooral de bijrollen van o.a. Zahn en Kinnear waren erg leuk en zorgden voor wat grappige momenten. Verder is You've Got Mail niet echt denderend veel bijzonders, een beetje een standaard romantische komedie. Maar wel een leuke.

3 sterren.

avatar van The One Ring

The One Ring

Romantische komedies komen, meer dan in elk ander genre volgens mij, vaak op elkaar neer. Het is dan ook niet mijn favoriete genre, maar als ik de beste uit het genre moet aanwijzen kies ik deze. Ik vond deze zeer vermakelijk, maar wel een beetje langdradig rondt het einde. Eigenlijk is het een 3 sterren film, maar omdat ik deze de beste in het genre vind verhoog ik het met een half punt.

3,5 sterren

avatar van E V

E V

Vrij standaard romantische komedie, met als uitzonderimg op andere dat het over mailen gaat. (Die romkomschrijvers gaan dus met hun tijd mee.)

avatar van WildeSinterklaas

WildeSinterklaas

Leuke film in het genre, niet meer en niet minder. 3,5*

avatar van Jurruh

Jurruh

Kan me alleen maar aansluiten bij de woorden van onze Sinterklaas hierboven..

avatar van the good guy

the good guy

Ik vond dit een bijzonder goede film. De combinatie van Tom Hanks en Meg Ryan is echt een belangrijke factor in deze film. Ik vind het spijtig dat er geen recente films met Tom en Meg meer zijn

avatar van stefkuh

stefkuh

Ik vind dit een heel leuke film. Wel voorspelbaar, maar dat hoort bij het genre. Ik heb deze film al 10 keer gezien, ken hem ondertussen al helemaal vanbuiten, maar toch blijf ik hem leuk vinden ****

avatar van soom

soom

veel te zoet. Meg Ryan en Tom Hanks spelen wel goed, maar geven je niet het idee dat er een vonk overspringt

avatar van AHWA

AHWA

Aardige romkom, maar duurt te lang. Ze draaien te lang om elkaar heen. Ik heb me niet verveeld, en de bijrollen van Greg Kinnear en de vriendin van Tom Hanks waren af en toe best grappig.

avatar van soom

soom

AHWA schreef:

Volgens mij vergis je je.. Greg Kinnear speelt hier volgens mij niet in.