menu

Hier kun je zien welke berichten LauraArsenal als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Babysitter's Black Book (2015)

3,0
Typisch Amerikaanse film (voorspelbaar) maar toont wel hoe het in realiteit soms is. Is wel een leuke film, niet verveeld bij het kijken.

Boot, Das (1981)

Alternatieve titel: De Andere Kant van de Oorlog

5,0
Moet je gezien hebben! Deze film is echt een meesterwerk....

Everest (2015)

3,5
Totaal zonder enige voorkennis deze film beginnen kijken. Het concept 'bergklimmen' sprak me wel aan en ik wou de film al heel lang zien.
Mijn eerste indruk was dat de film nogal traag op gang komt. Er wordt uitgebreid tijd genomen om de informatie aan iedereen duidelijk te maken. Ook de vele personages die erin voorkomen worden allemaal in beeld gebracht. Toch had ik niet het gevoel dat de personages genoeg uitgediept werden.
Na drie kwartier wordt dan eindelijk toch beslist om de berg te beklimmen. Jammergenoeg duurt het nog zeker een halfuur vooraleer de echte spanning begint.
De acteurs zijn volgens mij wel goed gecast. Het moment waarop men de top bereikt, zie je de gevoelens van de personages goed in beeld gebracht.
Het verhaal zit goed, de uitwerking kon iets beter.

Fifty Shades of Grey (2015)

Alternatieve titel: Vijftig Tinten Grijs

1,5
Ik ben heel zwaar teleurgesteld in deze film! Ik heb eerst het boek gelezen, die ik eigenlijk heel leuk vond. Toen de film uitkwam was ik wel benieuwd, ook de trailer zag er leuk uit. Maar de film is zwaar tegengevallen.
Om te beginnen vind ik de film totaal niet erotisch. Ik heb films en series gezien die nog veel erotischer waren. Ook de verhaallijn is wat flauw en de acteerprestatie van Dakota Johnson is serieus ondermaats. Op bepaalde momenten vind ik haar zo irritant acteren dat ik wou wegrennen uit de filmzaal. Ook de regie is niet goed. Sommige scènes zijn (volgens mij) verkeerd in beeld gebracht. Ook bepaalde fragmenten overgenomen uit het boek hoorden niet in de film en belangrijke fragmenten tonen ze dan niet. Eerlijk gezegd kan ik niet begrijpen dat er mensen zijn die dit een vijf geven. Dit is een echte flopfilm.

Het enige positieve punt is de muziek.

Forget Me Not (2009)

2,5
Dit is absoluut geen topfilm.
De film zit op zich wel oké maar liet veel steken vallen. De acteerprestaties waren matig, meer kan ik daar niet over zeggen. De creaturen zijn in het begin wel eng, maar na een tijd raak je eraan gewend. Bovendien bewegen ze zich op een zodanige manier dat het precies is alsof ze aan het dansen zijn. Schrikmomenten komen weinig aan bod en voor wie van échte horror houdt is dit zeker een saaie film. Het verhaal is ook wat verwarrend, ik had graag meer duidelijkheid gezien omtrent dit. 2,5/5

Forrest Gump (1994)

5,0
Deze film is echt super! Het is een van de beste films die ik heb gezien! Het is een pakkend, grappig en tof verhaal. Super acteerprestaties en super verhaallijn. *5

Hobbit: The Battle of the Five Armies, The (2014)

Alternatieve titel: The Hobbit Part 3

4,0
De film is soms wat verwarrend en je kan duidelijk zien dat de makers moeite hebben om te film lang te houden. Over het algemeen vind ik het geen slechte film, de acteerprestaties van sommige acteurs zijn ook heel goed! (Hiermee benadruk ik 'sommige') Ik vind het wel raar dat je een oorlog kan winnen doordat je versterking krijgt van een paar dwergen.

Hollow (2011)

Alternatieve titel: Dunwich

2,5
Natuurlijk geen topfilm. Het verhaal zit op zich wel goed, maar wordt slecht naar voor gebracht. Acteerprestaties zijn wat flauw en door de camera die wordt gebruikt is er weinig te zien van wat er echt gebeurd. Op bepaalde momenten is de film ook echt verwarrend. Doch enkele schrikmomenten (die achteraf niet veel voorstellen). De film is zeker niet barslecht, maar goed kun je het ook niet noemen. Het idee (zoals ik al zei) is écht wel ok, maar ze hadden het anders naar voor moeten brengen. Ik denk dat andere filmmakers hier wel wat beters rond konden maken.
2,5/5

House at the End of the Street (2012)

2,0
En zoiets noemen ze dan horror? Totaal niet spannend.

Hunger Games, The (2012)

3,5
Mooie film die wat traag op gang komt. Concept zit goed, uitwerking is ook oké maar soms wat verwarrend. Meer woorden kan ik er niet aan vuil maken.

Hunger Games: Mockingjay - Part 2, The (2015)

3,5
Ondanks het feit dat ik het eerste deel van 'Mockingjay' niet heb gezien kon ik perfect volgen. Het is een mooie film, maar nu ook niet om te zeggen fantastisch. Ik heb er best wel van genoten maar vond het spijtig dat mij al spoilers werden vertelt, zo bleef het schrikeffect uit. Ik had hem waarschijnlijk liever gezien zonder de spoilers die mijn filmgenoten mij vertelden. Heb hen er wel op over aangesproken.
Toch is dit zeker geen afrader, mooie film die niet teleurstelde.

I Am Number Four (2011)

3,5
Aardige jeugdfilm, spannend en geeft entertaining. Natuurlijk geen topwerk, kan er volledig inkomen dat mensen dit totaal geen mooie film vinden. Iedereen zijn stijl, ik vond hem in ieder geval goed.

Joyeux Noël (2005)

Alternatieve titel: Merry Christmas

4,0
Een heel mooie en aangename film. Ook het acteerwerk verdiend van mij een pluim. Volgens mij heeft deze film alles behalve de historische juistheid. Op zich is dat wel jammer, maar er bestaan zelden films die gebaseerd zijn op waargebeurde feiten die historisch perfect kloppen. Sommige stukken zijn volgens mij niet echt mogelijk geweest maar laten we vooral leren uit de les die de makers uit deze film ons wilden meegeven. Ook het feit dat de soldaten elk hun eigen taal en accent (schots) spraken charmeerde mij absoluut. Een aanrader!

Like Mother, Like Daughter (2007)

1,5
De film na 45 minuten al stopgezet. Reden: saai

Maze Runner, The (2014)

3,5
Het is geen slechte film. Ik heb hem bekeken in de bioscoop waardoor ik wel een beetje een 'wauw' gevoel kreeg. Maar wanneer ik hem nadien thuis bekeek was het niet meer zo 'leuk' om te zien.
Het probeert het succes van divergent en The Hunger games te evenaren. Wat volgens mij ook wel lukt. Helaas vind ik dat soort films echt niet leuk om te kijken.
Ik vond de film eigenlijk niet zo speciaal. Maar toch wekt het een gevoel van interesse op. Het ligt nogal dubbel.

Misery (1990)

4,0
Na het lezen van het boek was ik wel benieuwd naar de film. (Meestal is die dan toch wel slechter.) Maar de film is heel goed meegevallen! Een fantastische acteerprestatie van Kathy Bates en een goed verhaal. Een echte aanrader!

Red Riding Hood (2011)

3,0
De film lijkt inderdaad wel veel op twilight, maar dat was wel al te verwachten. De makers willen het succes van twilight nastreven. Dat is duidelijk te zien. Persoonlijk vind ik twilight saai, maar bij deze film vind ik het toch anders. Het is redelijk spannend en de personages zijn volgens mij goed gecast. Goede geluidseffecten en een goede verhaallijn. De wolf mocht van mij wat angstaanjagender zijn. Persoonlijk vond ik het einde wat minder, ik had het graag anders gezien. Maar volgens mij is dat voor iedereen anders.

Revenant, The (2015)

4,0
Mijn verwachtingen bij deze film waren erg hoog. Wie wil deze fameuze film met 12 Oscar-nominaties nu niet zien? Mijn vreugde kende dan ook geen grenzen toen ik deze film eindelijk kon bekijken.

DiCaprio heeft volgens mij een indrukwekkende acteerprestatie naar voor gebracht. De emoties die je terugvind in zijn gezicht en stem kennen geen grenzen. Voor mij heeft hij die Oscar al zeker verdiend!
Ook geef ik graag mijn complimenten aan de andere acteurs, die hun werk deden zoals het hoort.

Decor en setting, daar kan je niet veel over neerschrijven. Het was prachtig mooi, zeker een pluspunt volgens mij.
De scène met de beer was voor mij ook zeker de moeite! Ik kreeg rillingen over mijn rug toen ik het zag. Heel goed gedaan allesinds.

Over het verhaal moet ik helaas wel wat kritisch zijn. Het zit wel oké, maar komt heel traag op gang. Misschien dat het verhaal wat beter kon worden uitgewerkt, hoewel ik begrijp dat het in dit geval zeer moeilijk moet zijn.

Ook kan ik begrijpen dat sommige mensen dit helemaal niet mooi zullen vinden, volgens mij ligt dat gewoon aan de stijl van deze film.

Ik raad de film zeker aan, maar heb geduld met deze film. Het vergt toch wel even moeite om door te kijken.

Ronaldo (2015)

Alternatieve titel: Ronaldo, de Film

4,5
Aangename documentaire over het leven van een stervoetballer. Een van de weinige documentaires die een indruk heeft gemaakt op mij.
Ronaldo is een eigenaardig persoon, maar na het zien van deze documentaire denk ik dat zijn bekendheid hem een beetje zo gemaakt heeft.
Hij is inderdaad een beetje narcistisch, maar tegelijk wel een goede vader en een échte familieman. Het is leuk om eens te zien hoe een voetballer leeft en hoe hij zich voelt. Na het zien van deze documentaire heb ik meer respect voor hem. Ik denk dat het leven als een stervoetballer ook niet altijd rozengeur en maneschijn is, zoals sommigen denken.

Scary Movie (2000)

2,5
Persoonlijk vind ik de film gemiddeld . Maar als je het dan uit een andere hoek gaat bekijken is de film niet zo goed meer. Er is geen verhaallijn, de acteerprestaties zijn gemiddeld en sommige moppen zijn echt goor en vies.
Je moet er de humor natuurlijk wel van inzien maar toch. Ik kan er ook geheel inkomen dat mensen deze film echt slecht vinden. En eerlijk? Hoe meer ik hem bekijk, hoe slechter ik de film vind. Erg amateuristisch.
De maximumscore voor mij is 2,5*

Spectre (2015)

3,5
Aangename film om naar te kijken. Moet desondanks wel zeggen dat zijn voorganger beter was. Doch veel actie en mooie beginscène.

This Is the End (2013)

2,5
Ik heb deze film gewoon bekeken omdat ik een beetje verplicht werd. Eerlijk? Ik vind deze film niet zo goed, het is ook totaal onrealistisch. De acteerprestaties zijn een beetje ondermaats en de verhaallijn is ook niet echt mijn ding. Sommige dialogen vond ik best wel grappig maar dat was ook het enige dat ik er eigenlijk goed aan vond. Maar ik kan er wel inkomen dat mensen de film goed vonden.
Ik vond het ook jammer dan Rihanna stierf, maar dat is volgens mij enkel omdat ik een grote fan van haar ben.

Titanic (1997)

4,0
Ik heb deze film voor het eerst in de bioscoop gezien. Ik vond hem toen erg spectaculair en heel mooi! Toen ik heb later thuis bekeek vond ik hem wat minder. Maar desondanks een heel goede film.
De verhaallijn zit goed in elkaar, al vond ik sommige personages niet goed gecast.

Twilight (2008)

0,5
Een tijdje geleden hebben mijn vriendinnen me dan toch kunnen overhalen om twilight eens te bekijken. Eerlijk gezegd? Een van de saaiste films die ik ooit heb gezien.
Persoonlijk is dit niets voor mij en het verhaal is ondermaats. Het is allemaal zo soft. Ik begrijp al die heisa er niet rond, als ik het had geweten had ik hem nooit bekeken.

Unsere Mütter, Unsere Väter (2013)

Alternatieve titel: Generation War

4,5
Dit is een van de weinige miniseries die mij echt heeft geraakt. Het is fijn om eens een film te zien die wordt beschreven uit het standpunt van de Duitsers. De acteerprestaties waren geweldig en alles was heel realistisch in beeld gebracht. De makers zijn er werkelijk in geslaagd een verhaal naar voor te brengen, iets wat je bij de meeste films soms wel mist. Ik kan dit alleen maar aanraden aan mensen die houden van film/series die handelen over de oorlog. 4.5/5

Walking with Dinosaurs 3D (2013)

3,0
Mooie animatiefilm. Leuke verhaallijn. Maar wanneer die stem zegt welk soort dinosauriër het is en wat het betekent, vind ik er teveel aan. Het is een mooie film, en dan wordt alles verpest door die stem...