menu

Twilight (2008)

mijn stem
3,24 (3185)
3185 stemmen

Verenigde Staten
Mystery / Romantiek
122 minuten

geregisseerd door Catherine Hardwicke
met Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

  • zondag om 20:30 uur op TV (SBS9)

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=E1z1zseX5C8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Flipman
0,5
Oh echt?? Nou, dan weet ik wat ik niet moet lezen .

avatar van Nicole_1989
1,5
Een tijd terug me dan toch maar eens gewaagd aan de moederfilm van het genre, aangezien alles tegenwoordig met deze saga wordt vergeleken.

Boek(en) niet gelezen, maar dat leek me met dit eenvoudige verhaaltje (zo komt het in ieder geval op mij over) ook niet echt nodig.

Ik ga er niet teveel woorden aan vuil maken: mij kon het niet verblijden. Een film vol melodramatisch gezucht en gesteun en semi-gevaarlijke blikken alsmede wat-heb-ik-het-toch-zwaar-omdat-ik-verliefd-ben-blikken.

Jammer dat zoveel films die veel meer inhoud hebben altijd worden gerefereerd aan Twilight, alsof dat een nieuwe maatstaaf is.

Maar eerlijk is eerlijk, je moet het de film wel nageven: hoe slecht men hem ook vindt, alles wordt er tegenwoordig mee vergeleken, dus schijnbaar heeft het toch een indruk gemaakt op de mensen.
Mijns inziens geef je de film daarmee veel te veel credit Snel vergeten die hap, is mijn advies!

3,0
het boek vond ik geweldig alleen de eerste twilight film vond ik niet zo geweldig. Daarentegen vinden ik de vervolg films een stuk beter! Vond deze film niet erg goed geacteerd en vooral door kristen steward vond ik de film wat matig.

jeffurrr
raar genoeg vond ik hem nog best leuk ook. Maar dat komt denk ik omdat het nog geen echte roman is. Bella leert Edward (Ik geloof dat dat de namen waren) en het is dan allemaal nog spannend. De rest van de films niet gekeken, ga ik ook nooit doen

avatar van tbouwh
3,0
Lang de boot afgehouden, maar dan toch maar eens de eerste Twilight-film gaan kijken. De film, omdat de kans dat ik het niks zou vinden me aanzienlijk leek. Met de boeken beginnen leek me zodoende niet de meest geslaagde optie.
Het vampier-idee stond me van tevoren weinig aan. Achteraf ben ik blij dat ik de eerste film gezien heb, en ben ik ook wel van plan de rest te gaan zien.
Waar de speciale gaven van de vampiers en de actiescenes overwegend matig zijn weergegeven, scoort de film op het gebied van drama en sfeer ruim voldoende.
Ik heb genoten van de mysterieuze sfeer die rond de Cullen-familie hangt, en ondanks dat je het antwoord al weet, is de zoektocht van Bella naar de waarheid boeiend om te volgen.
Fijne rol van Kirsten Stewart, die ik wel kan waarderen, mede omdat ze ( mijns inziens ) goed acteert.
Ook Pattinson is wel aardig, al wisselt zijn stemming zo vaak dat hij moeilijk inschatbaar blijft.
Acteerwerk is van de gehele cast in orde, en de dramastukken tussen Stewart en Pattinson komen geloofwaardig over.
Minpunten liggen op het gebied van geloofwaardigheid en de manier waarop sommige dingen zijn weergegeven.
Toffe scene met Supermassive Black Hole
Deze film heeft voldoende geboeid om deel 2 een kans te geven.
3,5*

MichaelMovie
Enkele jaren geleden was deze film nog te doen, maar nu is het niet meer om aan te zien: een saaie en kleffe tienerfilm met bijna geen actiescènes en heel wat clichés.
Alsof dat nog niet genoeg is, zie je op Kristen Stewart haar gezicht bijna de hele tijd van die (gespeelde) zenuwtrekjes.

0,5
Vreselijke actrice die Bella (kristen?). Met knarsende tanden de film aangezien.. misschien als ze een ander als Bella hadden laten spelen dat ik er dan nog met een fijn gevoel naar had gekeken.. en degene die Edward speelt.. gatver.

Heb het boek ook gelezen, met moeite, want ik moest de hele tijd die kop van Kristen niet voor me zien, maar het boek was beter te bekoren.. (daarin lacht de Bella tenminste ook nog en Edward wordt als een iets stoerder portret neergezet)

Ik vond deze filmreeks iniedergeval helemaal niks.. maar ik kan ergens wel begrijpen dat tienermeisjes er helemaal weg van zouden kunnen zijn..

avatar van J.Ch.
2,0
Vandaag opnieuw gezien, liever gezegd op uitdrukkelijk verzoek meegekeken, en ik heb me opnieuw kostelijk vermaakt. Twilight is duidelijk niet mijn type film. Tienerromantiek kan ik tot op bepaalde hoogte best hebben, maar op deze manier uitgevoerd werkt het op mijn lachspieren. Al dat gestaar heen en weer, smachtende blikken, de voortdurend openhangende mond van Bella... Edward is creepy op een manier die ik in ieder geval níet aantrekkelijk vind, en Bella toont een gebrek aan emoties dat volgens mij op een psychiatrische afwijking moet duiden. Daarnaast vind ik het vrij schandalig hoe de vampiers zijn on-vampiert, zodat ze ineens mooi gaan schitteren in de zon in plaats van te sterven.

Goed, dit zijn dingen waar ik me aan kan ergeren, en soms zijn de scènes zo tenenkrommend awkward dat ik er bijna letterlijk jeuk van krijg, maar aan de andere kant vind ik het grappig. You're my own personal brand of heroin... Wat maakt het uit dat het niet grappig bedoeld is? Er zijn mensen die lachen om Funniest Home Videos, ik lach om Twilight. In dat opzicht heb ik mij zeker vermaakt.

Ik vind alleen dat er zoveel betere films zijn, óók voor tienermeisjes. Ik heb laatst The Hunger Games gekeken, en daar ben ik veel meer over te spreken. Katniss Everdeen is een volledig ontwikkeld personage, dat het heft in eigen handen neemt zo nodig maar ook haar mindere kanten heeft. Ik hoop dat het gemiddelde tienermeisje zich eerder met haar identificeert dan met de volledig passieve, afgevlakte Bella.

3,5
Nicole_1989 schreef:
Een tijd terug me dan toch maar eens gewaagd aan de moederfilm van het genre, aangezien alles tegenwoordig met deze saga wordt vergeleken.

Boek(en) niet gelezen, maar dat leek me met dit eenvoudige verhaaltje (zo komt het in ieder geval op mij over) ook niet echt nodig.

Ik ga er niet teveel woorden aan vuil maken: mij kon het niet verblijden. Een film vol melodramatisch gezucht en gesteun en semi-gevaarlijke blikken alsmede wat-heb-ik-het-toch-zwaar-omdat-ik-verliefd-ben-blikken.

Jammer dat zoveel films die veel meer inhoud hebben altijd worden gerefereerd aan Twilight, alsof dat een nieuwe maatstaaf is.

Maar eerlijk is eerlijk, je moet het de film wel nageven: hoe slecht men hem ook vindt, alles wordt er tegenwoordig mee vergeleken, dus schijnbaar heeft het toch een indruk gemaakt op de mensen.
Mijns inziens geef je de film daarmee veel te veel credit Snel vergeten die hap, is mijn advies!


Er zijn meedere delen en per deel wordt het beter. Het is dan ook zo dat je nu de minste van allemaal hebt gezien (volgens mijn mening).

avatar van TornadoEF5
4,0
Ik als man had (vooral vroeger) een zwak voor dit soort films. Ik vind dit eigenlijk helemaal niet slecht. Ik moet de vervolgen nog zien, en zal dat ooit wel eens doen. Al is een herkijk van deze film in principe ook nodig. Een topfilm is dit niet, en zal het ook nooit worden. Maar de film is niet slecht - of zeker niet zo slecht zoals sommigen laten uitschijnen - en ook niet zo goed als sommigen laten uitschijnen. Deze film slaagt waarin hij moet slagen, en dat is tienermeisjes zot maken.

Daarbij naar mijn mening zou ik volgende films zo rangschikken

Twilight > The Avengers
Twilight > The Hunger Games.

En ondanks alles kan ik Kristen Stewart niet af. Ik erger me dood aan Snow White and The Huntsman bvb. Zelden zo een slechte film gezien trouwens. Geef mij dan maar Jennifer Lawrence dan maar.

avatar van pumbaaaaaaaaaa
2,5
Ik blijf erbij dat de boeken 10 keer beter zijn dan de films!!! Ik heb alle films in de bioscoop gezien en heb ze allemaal op DVD, maar blijf erbij dat ze zoveel meer hadden kunnen doen met deze films. Er zijn veel betere boekverfilmingen dan deze reeks en het merendeel van de acteurs die erin mee doen had k nog nooit van gehoord. Wat maar weer een teken is dat de meer bekende acteurs niks met deze filmreeks te maken willen hebben...

avatar van Film Pegasus
3,5
Film Pegasus (moderator)
Film Pegasus schreef:
Ik ben wel te vinden voor vampierenfilms al heb je uiteraard veel goeie en slechte films in het genre. Daarom toch maar deze Twilight een kans gegeven. Met Ginger Snaps (al is dat een weerwolf) had ik een goed oog in de combinatie van tienerfilm en griezelfilm. Maar al snel blijkt deze film één grote emotrip te zijn met een aseksuele vampier en het 'arme ik' meisje dat moeite heeft met sociale contacten. De film lijkt mist het avontuurlijke van Harry Potter en de ballen van Ginger Snaps. Daardoor wordt het een melige tienerfilm die meer richting Highschool Musical lonkt. Af en toe zijn er wel mooie shots, maar het is nogal leeg en de acteurs zijn ook niet echt de grote helden. Niet slecht, maar gewoon apatisch en naast elkaar.

De film mikt duidelijk op tieners en daar is uiteraard niets mis mee. Ik denk dat elke generatie zo wel z'n films heeft. Alleen blijft het wel steken in dat doelpubliek en mist het wat om verder te kijken. We zullen het maar houden op 'mijn ding niet' zeker?


Toch een keer herzien. Dit is een film die al meteen werd afgeschoten bij het lanceren en ook altijd als tienerfilm werd afgeschreven. Een hype in de lijn van Harry Potter en het latere Hunger Games om maar enkele franchise te noemen. Op zich is er niets mis mee om naar een bepaalde doelgroep te mikken. Behalve als je niet tot die doelgroep behoort natuurlijk. De film is beter dan ik me kon herinneren. De hoofdpersonages zijn emotieloze figuren en het heeft wat overdramatisch emo-gedoe. Zullen tieners iets meer smaken dan ik denk ik. Wel zit de sfeer goed en heb je enkele mooie scènes. Het ongemak tussen vader en dochter is niet slecht en ook de wat meer actievere scènes doen het goed. Het is wat zoeken soms naar de juiste toon, maar beter dan ik eerst beoordeelde.

avatar van LauraArsenal
0,5
Een tijdje geleden hebben mijn vriendinnen me dan toch kunnen overhalen om twilight eens te bekijken. Eerlijk gezegd? Een van de saaiste films die ik ooit heb gezien.
Persoonlijk is dit niets voor mij en het verhaal is ondermaats. Het is allemaal zo soft. Ik begrijp al die heisa er niet rond, als ik het had geweten had ik hem nooit bekeken.

avatar van TornadoEF5
4,0
Nog een straffere uitspraak trouwens. Hou je vast. Twilight > The Dark Knight.

Deze film moet wel gehaat worden. Zo lijkt het er toch wel stilaan op. Op IMDb scoort zelfs een gedrocht zoals Fantastic Four beter dan dit. Dit kan je toch werkelijk niet meer serieus nemen. Perfect is het niet, maar ik vind het wel een goede film.

avatar van hijman1946
Ben allergisch voor vampierfilms lach,geef hem het voordeel van de twijfel
mischien was een van mn voorvaarderen er wel een,Ik ben nl gek op
bloedworst.

avatar van horizons
2,5
TornadoEF5 schreef:
Nog een straffere uitspraak trouwens. Hou je vast. Twilight > The Dark Knight.

Deze film moet wel gehaat worden. Zo lijkt het er toch wel stilaan op. Op IMDb scoort zelfs een gedrocht zoals Fantastic Four beter dan dit. Dit kan je toch werkelijk niet meer serieus nemen. Perfect is het niet, maar ik vind het wel een goede film.

Wat eigenlijk wel grappig is in deze is het feit dat in de alternatieve top 250 van moviemeter (http://www.moviemeter.nl/list/top_alt/), dus op basis van ingevulde top 10'en, de film Twilight op plek 105 staat.

avatar van TornadoEF5
4,0
Veel fanboys dus (of zeg maar fangirls ). En de meesten onder hen zullen niet eens deze site gebruiken, en zich gewoon beperken tot Facebook en de meer conventionelere sites op het internet. In de werkelijkheid zou de rating dus van zo een film nog een pak groter liggen (de onbekendere parels zouden helemaal onzichtbaar worden mocht plots iedereen een Moviemeter account hebben). Ik vind deze dus wel stiekem leuk en vermakelijk, maar als je het uiteraard helemaal serieus wilt nemen ben je eraan voor de moeite. Ik zal deze meer dan waarschijnlijk wel opnemen volgend jaar in mijn top 250.

Zwolle84
Ik ga me hier toch ook maar eens aan wagen. Wil nu wel eens zien waar Kristen Stewart vandaan komt en of ze toen al zo'n groot talent was.

4,5
een superfilm wat mij heel erg aanspreekt.al vinden velen de film niks aan.dat mag iedereen zijn mening.maar ik vind het een geweldige reeks die ik ook al vaker heb gezien.en ik vind dat het ook nog steeds een super reeks blijft.en al zijn het geen perfecte films ,ik vind het wel hele mooie films.

avatar van Boenga
3,0
Supernatural schreef:
...al zijn het geen perfecte films ...

Zonder al te bemoeizuchtig te willen klinken: misschien moet je toch 4* of 4,5* overwegen ipv 5*, want wat geef je anders aan een film die wél perfect is...? (Voor zover dat al bestaat.)

avatar van horizons
2,5
Boenga schreef:
(quote)

Zonder al te bemoeizuchtig te willen klinken: misschien moet je toch 4* of 4,5* overwegen ipv 5*, want wat geef je anders aan een film die wél perfect is...? (Voor zover dat al bestaat.)

5*
Is voor mij tussen 9,5 en 10.

4,5
Boenga schreef:
(quote)

Zonder al te bemoeizuchtig te willen klinken: misschien moet je toch 4* of 4,5* overwegen ipv 5*, want wat geef je anders aan een film die wél perfect is...? (Voor zover dat al bestaat.)daar heb je eigenlijks wel gelijk in.dat kan ik doen idd.maar blijf er wel bij dat ik het hele leuke films vind.

4,5
zo heb verlaagd naar 4.5,want er zijn nog veel meer geweldige films,die ik nog beter vind..

avatar van TornadoEF5
4,0
Supernatural schreef:
(quote)daar heb je eigenlijks wel gelijk in.dat kan ik doen idd.maar blijf er wel bij dat ik het hele leuke films vind.


Laat je toch niet beïnvloeden door een ander zeg. Vind je dit een zeer goede of superfilm, geef het dan een 5 en trek je niets aan van wat anderen zeggen. Het is JOUW rating, niet die van anderen. Die hebben zelf wel een rating die ze kunnen geven.

avatar van IH88
2,5
“Could you act human? Okay, I have neighbors.”

Niet slecht. Het verhaal komt (te) langzaam op gang en de verwachte actie valt tegen, maar daar staan wel genoeg goede dingen tegenover. Ik heb horrorverhalen gehoord over het acteerwerk, maar Stewart en Pattinson doen het niet slecht en vormen een vreemd maar wel interessant duo. Bella en Edward zijn beide emotieloos en volgens mij een beetje contactgestoord, maar samen werkt het wonderwel. De grauwe, donkere en regenachtige beelden en locaties helpen ook en zorgen voor een sfeervol geheel. De andere acteurs doen voor spek en bonen mee, en mogen vooral chagrijnig en mysterieus kijken.

avatar van Roger Thornhill
4,0
Een bekentenis : ook ik als volwassene heb hier met veel plezier naar gekeken. Of geldt dat juist als criterium voor het feit dat ik eigenlijk misschien nooit echt volwassen ben geworden? Hoe dan ook, wat ik hier zie is een film met veel motieven, of misschien moet ik het drijfveren noemen : verliefdheid, romantiek, de suggestie van sex, duisterheid, het verbodene, lichte horror, puberteit, onzekerheid, het raadsel van de antipathie van de Quileutes tegenover de Cullens, en vooral een subtiel maar sterk gevoel van spanning dat de hele film door wordt volgehouden, gebaseerd op het mysterie van de Cullens dat ik ook nog boeiend vond om te volgen toen ik al wist hoe de vork in de steel zat (en wie zou er trouwens überhaupt nog blanco aan deze film beginnen?).
        Voornaamste troeven zijn de uitstekend gespeelde hoofdrollen van twee charismatische en mooie acteurs, zij schuchter, onzeker en somber, hij wispelturig, mysterieus en intens, kortom net echte pubers. De sfeer is realistisch, de muziek heeft een pakkend themaatje (die de editor met opmerkelijk veel zelfbeheersing van de geluidsband aflaat tijdens de eerste kus), de FX zijn vrij goed geïntegreerd (van New moon herinner ik me voornamelijk dat de weerwolven er niet best uitzagen) en zitten leuke details in, zoals de kleur van Edwards ogen die verandert tijdens hun gesprek bij de microscoop, en de lekker ongemakkelijke scènes tussen Edward en Bella in het begin, met als tegenhanger de hilarische scène op het einde waarin Bella’s vader met een biertje tegenover Edward met z’n glaasje water aan tafel zit terwijl ze wachten op Bella die voor prom night de trap zal afdalen.
        Och ja, er zitten ook genoeg campy en/of cheesy scènes in : de ventilator die Bella’s prachtige haren doet opwaaien wanneer ze in het begin naast Edward komt te zitten, Edwards bizarre kuif, Carlisle Cullens dandy-achtige verschijning, de flashback in sepia met de ontmoeting tussen Jacobs Quileut-voorouders en de Cullens (in jachtkleding?!), Edward die met Bella praat terwijl hij plotseling als een uil op een tak zit, de baseballwedstrijd, en de twee groepen vampiers die als een stel Sumo-worstelaars tegenover elkaar hurken. En het conflict met de drie (of twee) “carnivore” vampieren is wat minder interessant, hoewel Cam Gigandet als James lekker onaangenaam is, maar dat doet allemaal niets af aan de charme van deze film, die ook voor kijkers in een andere dan de puberleeftijd intrigerend is.
        Herinnert iemand zich nog die fotostrip die op internet circuleerde ten tijde van de bijtacties van zekere Zuidamerikaanse spits tegenover Bakkal, Ivanovic en Chiellini? Bella: "You're fast, pale and you bite people. I know what you are." Edward: "Say it." Bella: "Luis Suarez!"

avatar van TornadoEF5
4,0
Ik vraag me eigenlijk af wat ik nu van deze film zou vinden. Ik moet ook nog eens de vervolgen zien, dus wellicht herzie ik het vroeg of laat wel eens + de vervolgen. Ik neem aan dat ik het origineel nog altijd mooi zou vinden. Ik heb het altijd een erg mooie film gevonden (ik zal wel de enige zijn), want het is makkelijk om de film af te kraken. De 5,2 op IMDb is volkomen onterecht, en is ook hoofdzakelijk afkomstig van hetzelfde marginale type dat hun aandacht verspilt aan het wegpesten van Justin Bieber (niet dat ik fan ben, maar let it go). Maar misschien heb ik ook wel een zwak voor dit soort type film want The Notebook en Frozen vond ik ook erg goed.

Als tiener was dit samen met The Exorcist en Titanic één van mijn lievelingsfilms. En films als Hachi, Das experiment, Mean Creek en Wolf Creek zag ik ook graag. Ik zie wel graag horror en drama in het algemeen.

avatar van mjk87
2,0
10 jaar geleden een hype, maar ik denk wel dat we kunnen stellen dat dit nooit in de buurt is gekomen qua impact zoals Harry Potter dat wel deed. Nu speelt denk ik mee dat deze Twilight een veel beperktere doelgroep heeft uiteindelijk en daar behoor ik niet toe. Dat zal deels ermee te maken dat de film me weinig kon boeien, maar eerlijk gezegd: het is een zwakke film. De film is vooral kil en doods. In het kader van het thema nog wel passend, maar niet wat men voor ogen had lijkt me. Kijk hoe een Stewart ook staat te acteren. Ze lepelt haar zinnetjes op, maar staat stil in beeld. Er zit helemaal niets in dat doet denken aan acteren, laat staan je inleven. Verhaal is weinig interessant en de uitwerking dus erg matig waardoor de liefde, het centrale punt, nooit gaat bloeien en tot leven komt. Dan zijn 2 uren er best veel.
Verder qua regie wel aardig nog. Aardig sfeertje, visueel best oké met een fijne blauwe waas en mooi diep zwart, dromerige sfeer met soms lekkere gitaarmuziek weggemixt op de achtergrond en een behoorlijke soundtrack die gewoon eindigt met 15 Step van Radiohead. Een enkele scène is ook best leuk, zoals dat honkballen of tijdens Claire de Lune. En hoe matig ook, de film kijkt vanaf een luie bank nog enigszins aardig weg. 2,0*.

avatar van Ste*
1,5
mjk87 schreef:
en een behoorlijke soundtrack die gewoon eindigt met 15 Step van Radiohead.


Wow, zover in de film ben ik blijkbaar nooit gekomen, want dat is gewoon een van mijn all time favourite nummers!

avatar van Little Lady
Als ik zo de beschrijving las trok het wel mijn aandacht. En dan verschijnt Kristen in beeld met het eeuwige zelfde ongeïnteresseerde gezicht, alsof ze onder zware antidepressiva de rol moest spelen. De hele reeks trouwens. Nee kan niet zeggen dat ik zo kapot ben van haar in de film.

De film zelf is een leuk idee, maar pakt behoorlijk verkeerd uit door de hoofdrolspeelster met haar mono stem.

avatar van FlorisV
3,0
Grappig hier te lezen dat zoveel lui die eigenlijk niet tot de doelgroep horen toch nieuwsgierig werden en ik behoor daar ook toe. Ik hoorde een tijd terug van een macho dat hij het best een leuke film vond en dat intrigeerde me toch wel. Natuurlijk bevat de film de te verwachten bakvissenromantiek maar het wordt niet te dramatisch of emo en het blijft eigenlijk een vrij luchtige film die lekker wegkijkt. De soundtrack was niet mijn ding en leek vooral een excuus om wat pop rock liedjes te pluggen. Ik kan me kritiek herinneren destijds dat het allemaal zo braaf blijft, geen seks, tedere kusjes, maar dat is misschien juist de charme want Edward is ook ouderwets. Ik ben zeker geen groot fan van Kristen Stewart maar ze doet het in deze film in ieder geval prima. Dan nog de make-up...tsja, Bella ziet er uit alsof ze 3 nachten wakker heeft gelegen in een vrieskist, Edward alsof zijn haar 3 dagen lang gefohnt is.

Als het gaat om perikelen op de middelbare school dan komt het allemaal wel erg zorgeloos over, niemand die getreiterd wordt, directe acceptatie en zelfs populariteit van Stewart, iedere jongen valt meteen als een blok voor haar....dat is een te hoog Mary Sue gehalte.

Het had makkelijk een tv productie kunnen zijn, een serie ala Buffy. Zeker geen film om in de bios te kijken of vaker te herkijken maar een onderhoudend niemendalletje. En toch beter dan Near Dark dat een beetje het omgekeerde verhaal bevat: jongen wordt verliefd op vampiermeisje.

avatar van Shadowed
2,0
geplaatst:
Zeer eigenaardig.

Ik had al een idee waarom er een hele berg parodieën op deze film zijn gemaakt. Maar na al die parodieën kijken wilde ik eigenlijk eens zien of de film zelf ook echt zo slecht is als dat de parodieën het publiek laten geloven, en eigenlijk zitten ze er wel dichtbij.

Wat er direct opvalt is Stewart. Het is niet dat ze zo'n slecht actrice is in het algemeen, maar met de gezichtsuitdrukkingen is het echt helemaal niks met haar. Alsof ze zojuist bedorven voedsel heeft gegeten. Pattinson is ook al vreemd, maar kijkt alsof hij juist van het voedsel heeft genoten.

De omgeving is wel mooi vormgegeven, de bossen zijn bijvoorbeeld erg sfeervol en de honkbal game van de vampiers was best leuk. Jammer dat hij maar zoiets van 2 minuten duurt. Het highschool genre ligt me vaak ook wel goed, dus saai was het allemaal niet.

Ik snap alleen niet waarom deze film zo'n enorme fanbase heeft en zo bekend is. De romantiek was zo weird en overdreven voor mij dat ik me alleen maar ongemakkelijk kon voelen. Alsof we op een andere wereld zaten, zo vreemd is het. Daarbuiten is de "aantrekkingskracht" van het duo het meest komische aan de film.

Ook jammer dat de vampiers zo houterig bewegen. Als ze zogenaamd moeten "versnellen" ziet het er zo lui uit. Wat effecten in een versneld kunstje en voila, de vampier is geboren hier. Eerste deel was nog wel prima eigenlijk, voor dat al die romantiek nonsense begon, maar het tweede deel is ook niet beter. De spanning bijvoorbeeld werkt gewoon absoluut niet.

Misschien ooit nog wel eens de vervolgen kijken, maar als ik dit zo zie, laat ik het er waarschijnlijk bij.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:15 uur

geplaatst: vandaag om 12:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.