• 9.376.808 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

Twilight hebben ze verzet naar de release datum van harry potter nadat die besloten hadden om HP te verschuiven, maar er zijn petities gestart en ik denk dat het toch niet zal doorgaan

Mr. Cullen

Ik weet het zo niet, in ieder geval HP of Twilight ben shipper van beiden, al heb ik toch meer van de Twilight-boeken genoten, nouja doe ik nog steeds want van zodra Eclipse uitkomt lees ik de engelse versie van Breaking Dawn. Toch zo verslavend:p Het is in ieder geval wachten op de film nu

avatar van getyourchucks

getyourchucks

De cast is kennelijk terug naar de locatie deze week om extra scenes te schieten. Volgens mij wat meer geld vrijgekomen met al die hype overal.

NUMMER VIER OP IMDB

en robert pattinson NUMMER VIER in de starmeter op imdb.

zo zo... dat gaat hard.

Mr. Cullen

Ja, het is gewoon een enorme hype, overal ter wereld maar vooral in de states vermoed ik, en de film zal wereldwijd de boeken nog meer aandacht geven, je hebt zo mensen die pas een boek lezen als ze de film hebben gezien:p

Ik krijg wat van dat wachten, nouja er zijn nog genoeg films om van te genieten voor Twilight uitkomt en Eclips en Breaking Dawn zijn er ook nog..

avatar van Veruca

Veruca

EspenSGX schreef:

Goed nieuws voor jou: Harry Potter 6 wordt verschoven naar zomer 2009. Dus Twilight ondervind van Potter geen concurrentie deze kerst.

Goed nieuws?

Harry Potter is briljant, en het is belachelijk dat ze het bijna een half jaar verschuiven, ik bedoel we weten niet hoe Twilight de film word(ik weet bijna zeker geweldig) maar van HP weet ik gewoon zeker dat het cool word.

En het is toch leuk?

Kerstvakantie, veel films!

avatar van evadege

evadege

Heb net het boek uit.

OMG wat een geweldig verhaal, ik kan niet wachten tot de film uitkomt!

Natuurlijk de (2) trailers gezien, goede casting zeg, pff Edward is echt heel erg.. tja.. zoals hij moet zijn, haha .

Can't wait

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

evadege schreef:

Heb net het boek uit.

OMG wat een geweldig verhaal, ik kan niet wachten tot de film uitkomt!

Can't wait

ik was er ook helemaal ondersteboven van

heb je al het tweede boek gelezen en het derde komt 6 oktober uit

Mr. Cullen

Ja, de releasedatum is hier ook verzet - grrr

Kan niet wachten op Eclipse, en dat dan maar snel de vertaling van Breaking Dawn uitkomt, wil weten hoe alles afloopt.

avatar van evadege

evadege

Mary_Shaw schreef:

ik was er ook helemaal ondersteboven van

heb je al het tweede boek gelezen en het derde komt 6 oktober uit

Ja ik heb in twee weken alle vier de boeken uitgelezen! Echt prachtig verhaal en ik heb nu nóg meer zin in de film. Ik las dat er ook films komen van de andere boeken, dus dat wordt nog een leuk vooruitzicht!:D

avatar van -Dave-

-Dave-

De film is in Nederland vervroegd, hij komt nu uit op 4 december!!

kan niet wachten:D

omg ik kan niet wachten tot hij uitkomt in the cinema's

ik wacht nu echt super lang!

heb deel 1 van t boek gelezen

nu nog beginnen met deel 2

btw edward cullens is really hot!

4 december hmm i cant wait!

avatar van roc12345

ooooo neee niet weer zo een domper als jumper

Hoe kun je deze film met Jumper nu vergelijken -.-

avatar van fritsy

fritsy

Daylight superman vampires ?

Mr. Cullen

Een nieuwe poster, hij is wel leuk maar vind de andere leuker:p

Dat hij maar snel uitkomt, het is al erg genoeg dat HP naar de zomer is verplaatst

Bad Kitty

Ik kijk graag naar vampierfilms dus dit lijkt me wel een gave film.

De trailer is zeer oké en ik hou ook wel van een beetje romantiek .

Misschien dat ik het boek ga aanschaffen en lezen voordat ik deze film ga kijken. In het Engels lijkt me het mooist, nietwaar?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!

k kan gwn niet wachten!!!

k heb alle boeken gelezen in het engels.. echt de moeite waard ..

k denk dat de film ook zeker de moeite waard is...

Ik heb de film nog niet gezien en het is al mijn lievelingsfilm..

=)

avatar van stephan73

stephan73

Je mag pas stemmen als je echt de film hebt gezien.

avatar van starbright boy

Stem verwijderd.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

STEPHANIEsaurus schreef:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!

k kan gwn niet wachten!!!

k heb alle boeken gelezen in het engels.. echt de moeite waard ..

k denk dat de film ook zeker de moeite waard is...

Ik heb de film nog niet gezien en het is al mijn lievelingsfilm..

=)

Helemaal mee eens

avatar van kimmie131195

kimmie131195

Dit lijkt me echt een vette film

avatar van kimmie131195

kimmie131195

-Dave- schreef:

De film is in Nederland vervroegd, hij komt nu uit op 4 december!!

kan niet wachten:D

Yes !!

Daar wachte ik al op !!

Hey, ik ben nu bezig in het boek

Ik heb het in het Nederlands maar dat leest ook wel fijn hoor!!

Tot nu toe zit ik helemaal in het verhaal, HEERLIJK!! Ik weet niet voor welke doelgrope het boek precies is bedoeld, maar ik (de 25 gepasseerd) vind het een super boek tot nu toe.

Ik heb nog een maand om het boek uit te lezen.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Bad Kitty schreef:

Hey, ik ben nu bezig in het boek

Ik heb het in het Nederlands maar dat leest ook wel fijn hoor!!

Ik heb nog een maand om het boek uit te lezen.

De schrijfster zegt zelf dat de doelgroep "young adults" is, het is maar net wat je daaronder verstaat

G.1Rl schreef:

Tja. Als ik me er maar mee kan vermaken en dat doe ik 100%

Ik kan het bijna niet wegleggen

avatar van loves_horror

loves_horror

Ik ben echt heeel benieuwd naar deze film, ik hoop dat hij evengoed als het boek wordt en daar is veel werk voor nodig!! Allebei de boeken zijn echt geweldig!!

Bad Kitty

Hier is een stukje review van het boek waar ik me in kan vinden:

"Twilight is the story of Edward and Bella’s romance. Forget any vampire romance you have read before, Twilight is so unique it is almost like it’s in its own genre. The book is marketed at Young Adult readers but it has the ability to cross age barriers and will satisfy both teenagers and adults alike.

Twilight is simply and yet beautifully written. The descriptions of Forks leave you feeling like you can almost smell the damp air and hear the rain falling on the roof.

I have heard Twilight described as “a vampire story for people who don’t like vampire stories” and I think I would agree with that. This book really has something for everyone. Young adult readers, vampire fans or romance readers will all find Twilight to be an appealing story "

bron: http://www.lovevampires.com/smtwilight.html

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Veruca schreef:

Goed nieuws?

En het is toch leuk?

Kerstvakantie, veel films!

Harry Potter heeft vanaf de 4e film film zwaar in kwaliteit ingeleverd. Deel 4 was bijvoorbeeld te chaotisch en bij deel 5 kreeg ik nogal het gevoel dat je meer naar een samenvatting van de hoogtepunten van het boek zat te kijken in plaats van een boek verfilming met een goed verhaal. Daar komt nog bij dat ik liever naar een origineel verhaal ga dan naar een film waarvan ik het verhaal toch al ken (5x gelezen). En ja we moeten het nog afwachten wat het wordt met Twilight, maar ik hoop dat deze film de start is van een serie boekverfilmingen uit deze boekenreeks. Wat wel een positief punt, en de directeur van Warner Bros. (of een andere hoge pief daar) noemde het ook al, is dat de tijd die tussen HP6 en HP7:(1/2) nu veel korter is.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Materny schreef:

Hoe kun je deze film met Jumper nu vergelijken -.-

Vind dat ook een vergelijking die nergens op slaat! Jumper was meer een SciFi actie film, waar Twilight meer naar het bovennatuurlijke en romantische genre zit.

avatar van The One Ring

The One Ring

Deze film wordt gigantisch gepromoot op Rotten Tomatoes en IMDB, maar de beelden die ik zie zijn allemaal verschrikkelijk. Iets te tienergericht voor mijn smaak, vermoed ik.

Waarom glimmen al die mensen zo op alle afbeeldingen?