• 9.375.065 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

In Film > Nieuws > Het boek Twilight wordt verfilmd !:

Het boek Twilight van Stephenie Meyer word verfilmd met Kristen Stwart en Robert Pattinson

Twilight (2008/I) - imdb.com

Ik ben erg benieuwd naar alleen jammer dat Catherine Hardwicke de regisseur is maar wie weet word het wel een succes.

avatar van danielleurk

danielleurk

Ik zie zo naar deze film uit!! Het boek is al fantastisch, dus ik hoop dat de film dat ook wordt. Het boek is echt een aanrader! Wanneer komt de film trouwens uit?

jchill

ik heb het boek 3 x gelezen en zit echt te wachten op de film het boek vond ik echt leuk

Ik heb gehoort dat de film pas 12 december uitkomt weet het niet zeker

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Deze film moet ik zien, hoewel ik hem geen Edward vind heb ik er toch vertrouwen in. Ze hebben hem niet voor niks uitgekozen lijkt me. Kristen als Bella lijkt me perfect

jchill

Ik had Bella precies zo in me gadachten Edward had ik wel anders maar toch denk ik dat het wel een mooie film word

avatar van mOOse

mOOse

avatar van dualcia

dualcia

Klinkt als een vet verhaal.

Mary_Shaw

Het boek is persoonlijk mijn lievelings boek. de personages zijn uitgekozen, niet erg ik wen er wel aan. ik kijk enorm uit naar deze film hopelijk komen er ook verfilmingen van de vervolgen

avatar van kimmie131195

kimmie131195

ik zag de trailer op youtube en wou hem meteen al zien want ik ben gek op vampieren en op vampieren films

avatar van lizzy123

lizzy123

het lijkt mij weer een spannende horror film maar wel met iets extra's toegevoegd namelijk romantiek dat heb je niet zoveel in horror films

avatar van dumble

dumble

trailers ziet er wel vet uit , duurt alleen nog wel ff voordat deze film uitkomt, pas december staat op imdb;

check trailer in HD:

avatar van kimmie131195

kimmie131195

lijkt me echt een hele leuke film

Twilight*zwijmelt*

Wat valt er te zeggen, het is een geweldig boek, en heeft Harry Potter van de best-seller list gestoten, simpelweg omdat Twilight iets romantisch heeft, en dat merk je niet echt in de HP-reeks(behalve dan de groeiende relaties tussen Ron/Hermione & Harry/Ginny) maar dat terzijde, en terug naar Twilight.

Toen ik de trailer zag had ik 't even niet, ik kan niet wachten tot de film uitkomt, verwacht hier geen typische horror-film met kruisbeelden, vampieren die niet tegen daglicht kunnen of vampieren die van gedaante veranderen, maar een mengeling van romantiek, drama en horror. Dat het maar vlug december is want ik kreeg koude rillingen toen ik de exclusieve scene zag - op youtube te vinden -, de chemistry tussen Robert en Kristen is echt zalig, je droomt gewoon weg, net als bij het boek. Nu maar hopen dat ze de vervolgen ook verfilmen, en om heel eerlijk te zijn hoop ik dat Twilight het haalt van Harry Potter, maarja we zien wel want ik geniet van alletwee de reeksen, al denk ik dat ik toch een Twilight-shipper ben.

avatar van Veruca

Veruca

Ben benieuwd!

avatar van matthijs_013

matthijs_013

De film is op IMDb al vanaf begins af aan een grote hype. Ik snap 't niet.

matthijs_013 schreef:

De film is op IMDb al vanaf begins af aan een grote hype. Ik snap 't niet.

Het boek is wereldwijd een bestseller en er zijn grote vermoedens dat de film Harry Potter van de troon gaat stoten omdat Twilight, in tegenstelling tot HP een sexy kantje heeft.

Maar we merken wel hoe 't loopt als de film uit is

Mary_Shaw

mr cullen die naam komt me bekend voor en ik heb het niet over de film

hopelijk word het inderdaad een groot succes zodat de vervolgen ook verfilmd worden maar ik denk dat dat er al dik in zit

Nou, Mary_Shaw,

de jouwe zegt me ook iets moet ik zeggen

Laten we hopen dat Twilight een succes wordt, maar daar ben ik zeker van want het heeft alles dat een film nodig heeft, romantiek, actie en een vleugje horror - vooral veel romantiek - wat moet je meer hebben?

avatar van -Dave-

-Dave-

Ben een grote fan van het boek, heb alledrie de boeken gelezen en kan ook niet wachten totdat deel vier uitkomt. Dat hier een film van komt is natuurlijk heel leuk, maar in het boek wordt Edward als perfect persoon beschreven, in een film is dat onmogelijk. Ik denk dat voor de echte fans deze film daarom zal tegenvallen, maar dat hij soortgelijke films als Harry Potter zeker zal overtreffen!

avatar van 606

klein beetje het verhaal van Queen of the damned
omdat zei ook verliefd op hem is en ze dwingt hem op het gegeven moment.
maar voor de rest klinkt het leuk

maar de trailer belooft veel goeds

avatar van getyourchucks

getyourchucks

Jeetje mineetje, ik spring uit mn sloffen.

Morgen begin ik aan het derde boek, en 4 augustus boek nummer vier. Die film heeft echt hoge verwachtingen om aan te voldoen!

Edward vind ik echt prachtig hoor, Het is dezelfde acteur als in harry potter vier? Cedric diggory? Hij heeft me in ieder geval al eerder aan het huilen gebracht!^^

Ik maak me wel zorgen hoor, of het niet een te erge romantische boel wordt. De poster ziet er wel vrij duister uit gelukkig!

Mr. Cullen

Tja, het boek is ook niet de hele tijd romantisch, het heeft heel wat spannende en duistere momenten, zoals alle boeken(geweldig dat ze de hele Twilight-serie ook vanuit Edward's point of view uitbrengen) dus er zal wel een goed evenwicht zijn, en jawel Robert heeft Cederic gespeeld in HP4, wat waren dat sterke scenes toen Cederic doodging. M'n favoriete deel uit die film. Wel raar, Kirsten en Robert zijn allebei heel goede acteurs(kijk naar Speak, met Kirsten, zeer sterke film) en een film gaat hen plots wereldsterren maken. Maarja zo gaat het altijd.

avatar van getyourchucks

getyourchucks

Na een paar trailers gekeken te hebben, moet ik toegeven inderdaad dat er duidelijk een goed balans in lijkt te zitten qua duister / romantisch. Pff, ik ben zo benieuwd, vooral naar hoeveel ze zich aan het boek houden. Ik heb in ieder geval gelezen dat de schrijfster heel tevreden is met wat ze hebben gedaan. Over de regisseuse ben ik nog onbeslist... Lords of dogtown was tof, maar thirteen aan de andere kant.. vond ik een baggerfilm...

avatar van Musicer

Musicer

Heb de hoofdtrailer gezien, die van 50 seconden, en overtuigd me totaal niet. Na snelle zombies nu ook een upgrade voor vampiers: ze kunnen in het daglicht komen. Verhaal lijkt me redelijk alledaags en zoals ik al zei, zwakke trailer.

Release is nu trouwens 21 november, neemt de plaats van HP6 in, daar keek ik meer naar uit.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Mr. Cullen schreef:

Twilight*zwijmelt*

Goed nieuws voor jou: Harry Potter 6 wordt verschoven naar zomer 2009. Dus Twilight ondervind van Potter geen concurrentie deze kerst.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Musicer schreef:

Dat vampiers in daglicht kunnen rondrennen is niet iets nieuws, was al te zien in Bram Stoker's Dracula en in de tv-serie Supernatural.

EspenSGX schreef:

I know en ik had gehoopt dat dat maar een gerucht was...

Ik wil namelijk beide films zien, en nu heb ik niets om naar uit te kijken in november Maarja, dat wordt wachten op HP tot in de zomer, als ze Twilight maar niet gaan verschuiven of ik wordt helemaal depri

Mary_Shaw

ze hebben hem al verschoven, of beter gezegt ze zijn van plan

naar de vroegere releasedatum van HP in november

zo zien we hem wat vroeger

Yey

Mr. Cullen

Zalig, en ja bij Warner Bros willen ze vast eerst weten welke impact Twilight gaat hebben... Maar om daarom HP naar de zomer te verzetten, nouja Twilight of HP ik ben zowat aan beide verslaafd, en nog het meest aan Twilight dus ik mag niet klagen