• 9.380.130 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

avatar van NYSe

NYSe

Ella- schreef:

Best film ever

Go Flipman go!

Flipman

Actually, you kinda did it for me, thanks .

avatar van Rickvd_meer

Rickvd_meer

Deze film is echt zo goed ik hou echt van deze film en de sukkels die kristen slecht vinden HOU JE BEK (LOVEKRISTENSTEWARD)

Flipman

Wauw. Wat een ijzersterke, waterdichte argumentatie. En wat fijn dat je de naam van je idool zo, ahem, foutloos weet te spellen. Ook zo vriendelijk van je dat je iedereen zijn of haar eigen al dan niet onderbouwde mening gunt, zonder daarbij grof of bot uit de hoek te komen.

Voor je algemene ontwikkeling zou ik bovendien, naast heel vaak deze film kijken, ook het woord 'sarcasme' eens opzoeken in het woordenboek. Dat is een gebundelde stapel papier waarin een heleboel met letters gevormde uitdrukkingen worden verklaard.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Mr. Cullen schreef:

Het boek is wereldwijd een bestseller en er zijn grote vermoedens dat de film Harry Potter van de troon gaat stoten omdat Twilight, in tegenstelling tot HP een sexy kantje heeft.

Maar we merken wel hoe 't loopt als de film uit is

Ha

Hahaha, hahahahah, haha, ha..

Indeed...!

Ik bedoel: definieer 'sexy'?!

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Na alle tegenstijdige berichten heb ik me toch maar eens gewaagd aan de eerste "Twilight" film, en ik moet zeggen dat ik me best heb vermaakt. Viel me eigenlijk niks tegen. Het camerawerk is hier en daar wat knullig, en de film zit barstens vol fouten. De effecten waren ook niet heel erg goed, maar als je daar doorheen prikt is het allemaal nog best te pruimen.

Sowieso vond ik deze film vele malen beter dan het verschrikkelijke "The Host". Dat was met recht een van de slechtste films die ik in 2013 heb gezien. Het verhaal van "Twilight" is mierzoet, en afentoe had ik het gevoel dat ik naar een kruising tussen "Buffy the vampire slayer" en "Beverly Hills 90210" zat te kijken. Is dat per definitie erg? Nee, voor mij niet.

Hoewel ik Edward Cullen er nogal gay vond uitzien, matchte hij wel bij Kristen Steward. Op de een of andere vreemde manier werkte het wel. Misschien was het even wennen.

Ook zit "Twilight" aan een boel vampier regels, en dat maakte de film best interesant om te kijken. Ik vond het begin van de film even flink doorbijten, maar deste dichter je bij de climax komt, hoe leuker de film word.

3* voor een uiterst vermakelijke film, en nog een 1/2 * erbij voor Muse. Heerlijk om "Super Masive Black Hole" in de film te horen, en dan ook nog onder een redelijk leuke scène. Ik maak me op voor deel 2.

3,5 *

avatar van Ste*

Ste*

• 2073 berichten

Het eerste wat me opviel was het lelijke filter, dat dingen niet per se spannend of sfeervol maakt, maar eerder gewoon heel flets en grauw. Die witte gezichten vond ik echt zo overdreven dat ik me er de hele film aan gestoord heb. En Kristen Steward is van zichzelf al niet bepaald een zonnestraaltje. Een raadsel waarom ze dat grietje gecast hebben, zo vreselijk verveeld dat ze is, en naar om een hele film tegenaan te kijken.

De film zelf straalt, zeker het eerste half uur, een soort futloosheid uit. Komt vooral door die vreselijk bleke, chagrijnige en futloos acterende hoofdrolspelers. De relatie tussen de twee is in het begin nogal ergerlijk. Het blijft nogal vaag wat ze precies van elkaar willen, de dialogen zijn eigenlijk op geen enkel punt interessant, laat staan dat je op enig moment hoopt dat het romantisch ergens heengaat. Nooit komt er ook maar enige geloofwaardige passie in het spel.

Het vampierengedoe is aardig uitgewerkt, de scene bij hem thuis met zijn familie bijvoorbeeld was nog wel licht vermakelijk, maar alsnog is het zeker niet een onderwerp dat ik ooit interessant zal gaan vinden, zeker niet in een modern jasje als dit.

De effecten zijn matig. Ik moest in ieder geval schamper lachen elke keer als Edward hard rende of als een aap door de bossen zweefde. Zag er gewoon vreemd en niet geloofwaardig uit. Net als die diamanten gloed die hij kreeg in het licht.

Het verhaal zelf is oninteressant. Zoveel gebeurt er tot aan de uiteindelijke climax ook niet eens. Dat was overigens nog de beste scene uit de film, zowel wat effecten betreft als de struggle om Bella niet te doden.

Verder, nee, niet best. De hoofdrolspeelster is zo erg dat dat de film al zowat een hele punt kost. Zo emotieloos, en dat in een film die romantisch zou moeten zijn, het is me nogmaals een raadsel wat ze te zoeken heeft in deze film.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Anders dan de meeste vampierfilms, deze aardige introductie van het fenomeen Twilight.

Maar voor mij gaat het bij eentje blijven want na de film zat ik niet vol ongeduld uit te kijken naar de andere vier delen. Waarschijnlijk omdat ik niet tot de doelgroep van deze film behoor.

De gezichten van de vampiers vond ik belachelijk wit, de make up laag lag er centimeters op.

In z'n geheel geen tegenvaller en fijn om een keertje gezien te hebben, maar het had ook bij 1 film mogen blijven voor mij.

2,5 sterren

Ebenezer Scrooge

Kreeg spontaan genitale wratten toen ik deze film zag.

Flipman

Dude, dan heb je nog geluk...!

Ebenezer Scrooge

Heb jij er ook iets aan over gehouden Flipman?

Flipman

Nogal. Een lichamelijke kwaal gaat wel weer weg maar de mijne is vooral psychologisch.

Ebenezer Scrooge

Dat snap ik maar al te goed. Wat zijn precies de klachten?

Flipman

Wil je een waslijst of alleen de highlights? Oh nee, dat zijn in dit geval natuurlijk de lowlights!

(dat zegt genoeg)

(lijkt mij ook)

avatar van jeffur

jeffur

Voordat ik mijn mening geef, heb ik toch wel wat opgemerkt:

Bij de films die gewoon voor de mannen zijn, of gewoon familie films ofzo, zie je serieuze reacties, nu ik hier kijk zie ik gewoon gesprekken rondgaan en meiden die helemaal gek worden

Maar mijn mening: Ik vond het best wel een leuke film, jammer van al dat romantiek, ik had wat meer actie verwacht eigenlijk... Een prima film waarin veel gebeurt, en ook makkelijk te volgen.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Aardig, maar ook niet meer dan dat. Het is duidelijk zichtbaar dat men de film in een reeks heeft geplaatst; voordat het enigszins spannend of spectaculair wordt zijn er al vijf kwartier om. Maar dat is niet perse negatief. De aanloop is onderhoudend genoeg om geboeid te blijven, al is een en ander tamelijk voorspelbaar. Stewart en Pattinson leveren een acceptabele prestatie af, al is de chemie tussen beide erg broos. Cinematografisch weinig verhevend, maar eveneens acceptabel. Wellicht dat het vervolg beter in balans is, daarom voor nu een beoordeling met groeipotentie: 2,5*

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik heb moeite moeten doen om deze film uit te kijken. Het ging zo vreselijk traag en het verhaal vond ik nu ook niet bepaald interessant. Dit lijkt me inderdaad meer iets voor tieners, vooral dan meisjes. Ik denk dat ik deze best niet mag vergelijken met "Let me in" (die ik heel goed vond) hoewel ze allebei wel onder vampierfilm mogen worden geclassificeerd. Ik vond Twilight dan wel beter dan al die actie vampierfilms waar de vampieren zo gemoderniseerde metroseksuelen zijn in leren pakken die mekaar met moderne wapens te lijf gaan. Ik vond de relatie tussen de hoofdpersonages nogal gemaakt overkomen, niet echt overtuigend, maar dat is mijn mening. Aan de andere kant is er nog veel ergere hype dan dit zoals Harry Potter hetgeen ik helemaal zooi vond.

avatar van thunderball

thunderball

Deze gisteren eens herbekeken, met het oog op vanavond, om de volgende delen te gaan bekijken.

Allereerst behoor ik natuurlijk totaal niet bij de doelgroep (bakvissen van tussen de 13 en 17 jaar), de hele hype destijds rond deze film is aan mij dan ook totaal voor bij gegaan, maar -eerlijk is eerlijk- de film was kundig genoeg gemaakt en het verhaal alleraardigst om te kunnen blijven boeien.

Stewart is goed in de hoofdrol en vormt een wat eigenaardig, maar goed paar met Pattinson.

Ik snap dan ook al die kritieken op haar acteren niet, die ik zo links en rechts hoor.

De SFX zijn vooral degelijk, maar nergens origineel of geweldig. De finale vond ik dan weer erg tegenvallen en te kort om werkelijk indruk te maken.

Zeker niet slecht, origineler en beter dan al die andere tienerrotzooi van de laatste jaren.

Smaakt best naar meer, dus benieuwd naar de volgende delen.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

Flipman

Het gaat denk ik ook niet zozeer om haar acteren maar om haar rol; misschien deed ze wel exact wat het script en/of de regisseuse haar voorschreven en is haar personage gewoon ronduit bagger. Ik kreeg in de film geen enkele reden voorgeschoteld om geen kolerehekel aan haar te krijgen.

avatar van thunderball

thunderball

Ik moet je eerlijk bekennen dat gisteren -met twee films achter elkaar zitten te bekijken- ze mij ook wel wat op de zenuwen begon te werken.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik vind het leuk. Klaag me aan.

My pleasure !

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Jeetje dat ik deze film nog 2 sterren had gegeven, das teveel generositeit. Toch even enkele woorden in verdediging van Kristen Stewart. Ze kan er toch ook niet aan doen dat het verhaal op geen *** trekt. Natuurlijk past ze niet bij die vampierdude wiens naam me nu ontgaat (Edward?) want enkel zijn vrouwelijke fans passen bij hem toch? Kristen acteerde trouwens al in andere films lang voor Twilight een hit werd, films van een compleet ander genre waarin ze nog niet onderworpen werd als zijnde het liefje van. Ik vond haar in Panic Room bijvoorbeeld wel goed acteren zeker gezien haar jeugdige leeftijd toen.

Flipman

Nogmaals; haar ROL is kak. Bella is gewoon een verschrikkelijk personage, dus eigenlijk vertolkt ze haar heel erg goed.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Tsja die dode blik en haar dramatische overacting maken haar gewoon geen beste actrice. Dat moment dat ze in het ziekenhuis ligt op het laatst. Pfoe dat was me even tenenkrommend slecht acteerwerk.

avatar van atthijs98

atthijs98

De special effects zagen er wel geinig uit maar de rest was bagger ik heb toen laggend in die bios gezeten gewoon slecht doen film was oke het ging zo

Mijn vriendin sleurde mij die bios in het eerste wat me opviel was dat ik de enige man was

Het begin was wel leuk maar toen werd het zo'n standaart kleffe tiener relatie film

DON'T WATCH THIS AT HOME

avatar van love_xxx

love_xxx

De film is beter- en ik zeg het niet zo vaak- dan de boeken.

Maar het is zeker geen van mijn favorieten.