• 159.402 films
  • 9.794 series
  • 29.078 seizoenen
  • 608.496 acteurs
  • 355.158 gebruikers
  • 8.896.086 stemmen
Avatar
 

Meningen

Hier kun je zien welke berichten cantforgetyou als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A Escondidas (2014)

Alternatieve titel: Hidden Away

Prima film! Er werd goed geacteerd door de jeugd. Knap gedaan. Toevallig zijn we op vakantie geweest in en om Bilbao en is het leuk om sommige omgevingen te herkennen. Het verhaal is niet saai en we vonden de film ook niet traag. Zeker de moeite waard. Deze film zou het goed doen om op scholen te laten zien. Geen stereotype homo nichterig gedoe!

Aanmodderfakker (2014)

Dit is best een goede film. Soms wat herhaling van dezelfde soort grappen. Maar ook erg leuke scenes. Zeker de moeite waard om een keer te kijken.

Abominable (2019)

Alternatieve titel: Everest: De Jonge Yeti

Zeer leuke animatiefilm. De kleuren en effecten spatten van het scherm.

Het verhaal hebben we al 100 keer gezien, maar het is niet vervelend of saai.

Een beetje een moderne versie van E.T.

Niks meer en niks minder. Leuke entertainment.

Absolutely Anything (2015)

Beetje zwakke komedie. Vaak erg flauw en veel grappen zijn niet leuk uitgewerkt. Simon Pegg is regelmatig grappig, maar vaak ook niet. Special effects zijn vaak matig.

Abyss, The (1989)

Alternatieve titel: Afgrond

Voor 1 euro gevonden op een rommelmarkt. Ik vond de film vroeger indrukwekkend. Nu was de film wederom boeiend, maar toch niet meer zo onder de indruk als toen. Leuk dat de aliens een keer niet agressief zijn. De acteerprestaties zijn goed en de onderwaterbeelden schitterend, zeker voor die tijd. Ik had de film nog iets korter gemaakt. Soms echt erg lang. Het blijft zeker een goede film, maar de 'magie' die ik de eerste keer beleefde was er niet meer. Komt misschien ook door mijn leeftijd en alle films die erna nog zijn gemaakt.

Accountant, The (2016)

Erg vermakelijke actie film. Ben speelt goed. De actie is hard en 'in your face'.

Het verhaal is soms wat rommelig met teveel plot lijntjes. Maar koppie erbij houden en dan kun je het wel volgen.

Top film in zijn genre.

Acts of Violence (2018)

Alternatieve titel: Brothers for Life

Beschamend voor Bruce toen hij deze film terug heeft moeten zien.

Wat een dom en slecht verhaal.

Tenenkrommend scenario.

Afschuwelijke personages. Geen humor, geen echte goede actie. Domme dialogen. Zonde van onze tijd.

Ad Astra (2019)

Dit is best een bijzondere film. Sommige dingen vind ik echt totaal niet logisch, maar ja, het is sciencefiction dus alles kan en mag. Als voorbeeld de 'piraten' op de maan, die hen komen beroven? In die tijd heb je toch wel manieren gevonden, wie er allemaal op de maan aanwezig zijn en of het veilig is met bijvoorbeeld drones of camera beelden?

Toch is het geen slecht verhaal. Het kijkt mooi weg en de vormgeving en special effects zijn mooi gemaakt.

Brad speelt een licht autistisch persoon met een normale begaafdheid. Dat doet hij goed.

Best een te pruimen film. Maar verwacht geen commercieel gepeupel.

Adopt a Highway (2019)

Mooi klein filmpje. Op geen moment wordt het saai of voorspelbaar. Ethan speelt weer een 'aan lager wal' geraakt persoon. Dat kan hij wel goed. Complimenten voor zijn acteerwerk. Verder is het gewoon een kleine roadmovie met een paar leuke plotwendingen. Het einde is ook wel interessant. Lijkt me lekker als je opeens een verassing krijgt.

Adrift (2018)

Ik vind deze film tegenvallen. Toevallig heb ik het boek laatst gelezen en dat is toch wel indrukwekkender dan de film. In het boek heeft de jonge dame steeds een stem die haar aanspoort bepaalde handelingen uit te voeren. In de film wordt dit anders weergegeven. Ik zal het niet verklappen. Maar het maakte op mij minder indruk. Ook vond ik de passie tussen de twee hoofdrolspelers niet echt overkomen. De film kijkt op zich best prima weg, gelukkig is duurt die niet lang. De flashbacks zijn een beetje storend. Ik had er niet voor gekozen. Het einde van de film is niet het einde van het boek. Daar krijg je nog ontmoetingen tussen het stel waar de zeilboot van is en tussen haar familie. Dat was mooi geweest als dit ook in de film zat.

After the Wedding (2019)

Ik wist niet dat dit een remake was. Dus kan ik niet vergelijken. Ik vond deze film wel goed. Interessant gegeven. Julianne Moore speelt eigenlijk altijd wel mooi, dus ook in deze film was ze weer goed op dreef.

Michelle Williams is ook een top actrice. De kids deden het ook uitstekend. Gewoon een pure drama film. Met enkele dilemma's die je aan het denken zet.

Age of Adaline, The (2015)

Erg leuke film. Accepteer de regels die het fantasy verhaal heeft en dan krijg je een mooie emotionele romantische film voorgeschoteld. Leuk om Huisman in zo'n Amerikaanse film te zien spelen. Daar mogen we trots op zijn. Hij doet het erg goed. De meid is ook erg leuk om naar te kijken.

Aladdin (2019)

Erg leuke film. Het ziet er allemaal prachtig uit. Mooie special effects. Het leek net of ik even in een sprookje van 1001 nacht zat.

Jammer voor onze Nederlands acteur Marwan, maar hij kon echt niet de enge Jafar neerzetten uit de originele tekenfilm. Hij was als enige miscast tussen de andere acteurs. Vooral zijn stem was te zacht of zo.

Verder prima vermaak. Een echte Disney topper!!!!

Ik moet nou gauw eens even de tekenfilm weer gaan kijken, want die vond ik toen ook erg leuk.

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day (2014)

Leuke film hoor. Ik dacht dat het wat flauw zou worden. Maar integendeel. Super cliché humor en einde. Maar op zijn tijd is daar niks mee.

Alien (1979)

Deze film al een aantal keren gezien, maar nu even bewust mijn mening voor Moviemeter.

Het blijft een parel van een film. Zelfs in deze tijd nog goed te vertonen. Op wat oude computers na.

Hierna zijn allerlei soorten alien achtige films gemaakt. Soms erg goed, vaak erg slecht.

Sigourney blijft één van mijn favoriete actrices. Ik hou van 'power' vrouwen. Hier begint ze al flink van zich af te bijten. Heerlijk mens.

De alien komt niet eens vaak in beeld, maar net zoals bij Jaws, het gaat om de sfeer in zijn geheel en die is supereffectief. Gewoon een klassieker ter alle tijden.

Alien: Covenant (2017)

Na een teleurstellende Prometheus is deze film toch echt wel weer ouderwets goed. Verstand op nul. Ruimteschip komt op verlaten planeet. Aliens komen in actie en (bijna) iedereen wordt aangevallen en vermoord. Meer is het niet. Maar toch wordt het mooi uitgewerkt. De personages zijn helaas niet echt interessant. Behalve Fassbender. Soms ook jammer dat de witte aliens uit de computer komen en zelfs het bloed digitaal is toegevoegd. Dat ziet er gelijk nep uit. Gelukkig ziet de ouderwetse donkere (zwarte) alien er beter uit en beweegt wat natuurlijker. Zeker de moeite waard. Kom maar op met het volgende deel.

Alien: Resurrection (1997)

Alternatieve titel: Alien 4

Prachtige actie film. En is ZEKER beter dan deel 3. Eigenlijk komt deze film heel dicht in de buurt van deel 1 & 2. Ik vind de cast erg leuk. En Sigourney speelt hier geweldig. Ze is supercool en heeft veel zwarte humor. Heerlijk om naar te kijken.

En de aliens zien er geweldig uit. Leuk dat ze ook kunnen zwemmen. De film zit boordevol grove actie en daar houden wij wel van.

Alien³ (1992)

Alternatieve titel: Alien 3

Goede film, maar haalt het echt niet bij deel 1 & 2. Ik vind het jammer dat de alien wat slecht in beeld komt en dat hij deze keer ook niet zo goed beweegt. Vaak toch wat te nep. Ook dat rennen door de gangen is niet zo mooi in beeld gebracht.

Verder best wel een spannende film, maar van alle 4 de delen, vind ik dit de minste.

Toch is het altijd nog wel een goede film, want Sigourney speelt weer supersterk als vanouds. Dus zeker de moeite waard.

Aliens (1986)

Zeer sterke opvolger. Ik weet niet of ik deze nou beter vind dan het eerste deel. In Hollywood wordt er gezegd dat deze nog beter is.

Ik vind ze beide gewoon zeer goed. Mooie effecten. Wat ziet de alien er toch goed uit. Dan kun je toch maar weer zien dat CGI soms toch niet mooi is.

Het beest ziet er erg realistisch uit, beweegt goed, de geluiden en special effects zijn verbluffend.

Ik heb deze film samen met de andere delen voor 1 euro gekocht op een rommelmarkt. Dus 0,25 eurocent per film. Wat een koopje, voor zulke goede films.

All Cheerleaders Die (2013)

Wat een belachelijke film. Het voodoo gedoe met steentjes is niet interessant. De film oogt rommelig, schreeuwerig en druk. De meiden zijn nog best goed gecast. Maar de jongens echt niet. Vreselijke personages. Niet kijken hoor, deze film.

All You Need Is Love (2018)

Wat een vreselijke film. Zonde van je tijd. Weer de hele Nederlandse cast komt voorbij. Zo'n klein kikkerlandje met telkens dezelfde acteurs komen zo ongeloofwaardig over op een gegeven moment. Je haalt al die Nederlandse films door elkaar. Ze slaan nergens meer op. Wat een 'waste of time' deze film. Sneu voor Robert ten Brink, die totaal anders is dan deze slechte versie.

Alles voor Elkaar (2017)

Beetje flauwe film. De meiden proberen er nog wat van te maken, maar het is allemaal niet echt goed. Ik heb een zwak voor Maryam Hassouni. Ze speelde zo natuurlijk in Dunya en Desie. Hier is ze mooi om naar te kijken, maar toch is het scenario niet goed uitgewerkt, waardoor ze minder sterk speelt dan anders. Nadat ik in slaap was gevallen zo'n 10 minuten, kon ik de film toch nog uitkijken. En krijgt ie net een voldoende.

Alone (2020)

Dit is een lekker ouderwets 'kat en muis' speelfilm. Geen computer effecten, geen vreemd scenario. Gewoon een simpel, maar effectief verhaal. Natuurlijk maakt de dame in kwestie verkeerde keuzes, maar dat moet ook wel, anders gebeurd er niks. De film is spannend en blijft sterk.

Zeker de moeite waard als je van ouderwetse thrillers houdt.

Always (1989)

Best een vervelende en langdradige film.

Ik heb al jaren de soundtrack die overigens wel geweldig mooi is.

Nu zie ik de beelden en het verhaal er bij.

En voor grote Spielberg fan valt deze film toch echt tegen.

De 'A' acteurs zijn overdreven en spelen types die niet echt zijn, in mijn opinion.

Holly Hunter is een favoriet van mij, maar het type die ze hier speelde was irritant.

John Goodman is eigenlijk altijd niet leuk.

En Richard Dreyfuss vind ik in Jaws geweldig, maar hier dus niet.

Amantes Pasajeros, Los (2013)

Alternatieve titel: I'm So Excited

Door de lage score en negatieve reacties ging ik al bevooroordeeld kijken. En dan valt de film best mee. Normaal stoor ik mij enorm aan 'nichterig' neergezette homo ' s. Maar hier was het zo over de top, dat ik het wel grappig vond. Het verhaal slaat verder nergens op.

Amazing Spider-Man 2, The (2014)

Dit deel is niet heel slecht, maar ik had moeite om niet in slaap te vallen. We hebben het nu toch allemaal wel gezien. Spiderman vliegt tussen gebouwen door. Bad guy hier, bad guy daar. Boem, bats, beng, beng, en klaar is kees. Ik ga nu echt niet meer naar de volgende Amazing Spiderman. De film duurt ook véél te lang. Inkorten naar 90 minuten was een 'must' geweest.

American Beauty (1999)

Na vele jaren weer een keer deze film gekeken. Wat blijft de film toch sterk. Zeer goede humor, krachtige dialogen en heerlijke cynische opmerkingen. Echt een film waar Amerika goed op de 'hak' wordt genomen. Ik vind iedereen mooi spelen, de meiden, maar voor mij steekt Anette Benning er echt bovenuit. Wat een heerlijk hysterisch mens ze toch in deze rol. Kevin Spacey speelt natuurlijk ook heerlijk. Hopelijk gaat ie nog eens in een film spelen, als alle ophef wat is gezakt.

American Sniper (2014)

Zeer goede film. Totaal niet vervelend of saai. Top prestatie van Bradley Cooper. Ook Clint Eastwood verdient een pluim. De beste man kan nog goed regisseren. In Amerika zagen ze Chris als held. Het blijft apart. Je schiet mensen neer. Maar je lost niet echt het probleem op. Elke keer staat er weer een gek op in die moslim landen. Na Saddam en Bin Laden heb je nu de IS. Lastig probleem.

Amistad (1997)

Ooit al eens eerder gezien.

Prachtige soundtrack van John Williams.

De film is goed, maar niet uitmuntend.

Het is is natuurlijk verschrikkelijk wat voor wezen de mens eigenlijk is.

Beetje bepalen dat donkere mensen slaven moeten zijn.

Spielberg krijgt het voor elkaar dat je je gaat schamen voor wie we zijn.

De rechtbank scenes en het geleuter om de actie en drama heen zijn soms wat droog en saai.

And So It Goes (2014)

Altijd prettig om naar te kijken. Diana Keaton en Michalel Douglas. Twee oude rotten in het vak. Die echt wel een simpel verhaal wat sterker maken. Dat is hier ook het geval. Het is allemaal vrij simpel en vrij cliché. Maar het stoort mij niet. Soms een paar leuke one liners. Soms wat flauwe grapjes. Maar over het algemeen gewoon een goede romantische film.