• 9.371.727 stemmen

All Cheerleaders Die (2013)

Horror / Komedie | 90 minuten

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Lucky McKee en Chris Sivertson

Met onder meer: Caitlin Stasey, Sianoa Smit-McPhee en Sidney Allison

Plot All Cheerleaders Die

"You can't kill their spirit!"

Het rebelse buitenbeentje Maddy Killian verrast haar medestudenten door toe te treden tot de cheerleadersploeg. Deze beslissing drijft een wig tussen Maddy en haar ex-vriendin Leena Miller - een eenzaat van wie gezegd wordt dat ze zich met zwarte magie bezighoudt. Na een confrontatie met het footballteam komen Maddy en haar nieuwe cheerleader-vriendinnen in een bovennatuurlijke rollercoaster terecht die een pad van vernieling achterlaat.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mäddy Killian

Vik De Palma

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1947 berichten

Wat een belachelijke film. Het voodoo gedoe met steentjes is niet interessant. De film oogt rommelig, schreeuwerig en druk. De meiden zijn nog best goed gecast. Maar de jongens echt niet. Vreselijke personages. Niet kijken hoor, deze film.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Tot aan het ongeluk heb je nog enigszins het idee dat dit best wel eens een aardige combinatie van The Craft en Jennifer's Body kan gaan worden. Niet wetende dat je dan al het beste van de film gezien hebt. Mijn bovenbuurman gebruikt de woorden schreeuwerig en druk en dat zijn precies de woorden die bij mij ook naar boven kwamen. Vervelende film die door de slappe fantasy elementen en de onuitstaanbare personages maar niet boeiend wil worden. Lucky Mckee zal nooit mijn favoriete regisseur worden vrees ik.

avatar van joolstein

joolstein

In 2001 maakte de heren Lucky McKee en Chris Sivertson direct naar hun afstuderen een (video)film. Volgens de heren was het 12 jaar later tijd voor een remake. En zodoende kwam deze Teenie-bopper-met-een-twist nogmaals uit. Voor regisseur McKee's doen is deze film eigenlijk erg basic en veel minder goed uitgewerkt dan andere films die ik van hem zag. Toch zien we ook verschillende van zijn typerende elementen terug; Vrouwen, vrouwenkwesties en lesbisch onderonsjes.

De film bleef dichtbij een onderwerp dat beide heren toentertijd goed kende; de high-school, Helaas vermoed ik dat ze verhaaltechnisch maar weinig hebben veranderd. Cheerleaders zijn nogal oppervlakkige wichten zonder inhoud , wat ook geldt voor het football-team, hun lot laat je koud. En zoals de titel al deed vermoeden is de film een beetje cheesy. De special effects ogen goedkoop en kitscherig, maar dat geeft deze film tegelijkertijd wel iets eigens. Toch verveelt ‘All Cheerleaders Die’ gelukkig niet, omdat er een onvoorspelbaar geheel van is gemaakt. Doordat er aantrekkelijke dames in weinig kleding voorbij paraderen en de aanwezige hekserij was het nog aardig om te kijken maar heel erg noemenswaardig vond ik dit niet. Een zeer magere 3 *

avatar van IH88

IH88

“What the fuck is happening?”

“Somebody got fucked. Somebody got killed. I'm going to gym.”

Aardig. All Cheerleaders Die begint als een normaal tienerfilmpje en heeft een echt jaren 90 gevoel. Tienerproblemen, maar dan wel uitvergroot en met een fijn horrorelement. Want als de horror toeslaat wordt de film steeds leuker. De actrices (beeldschoon) doen het goed en weten wel raadt met de gekte en gore die de regisseurs op hen afvuren. All Cheerleaders Die is bloederig, gek, sexy en gruwelijk... Precies zoals ik dit soort films graag zie.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Shadowed

Shadowed

Wel oké.

Regisseur McKee heeft betere en mindere films gemaakt, All Cheerleaders Die zit er een beetje tussenin. Ik ken de stijl van McKee verder ook niet zo goed, maar toch durf ik te zeggen dat dit niet de film is die ik meteen van de beste man had verwacht. Te fantasierijk en erg veel op komedie gericht die redelijk "normaal" is, ik denk niet meteen aan McKee hierbij.

Toch weet de film best vermakelijk te zijn en kent redelijk wat beelden die het noemen waard zijn. Opvallend aan de film is dat het acteerwerk in ieder geval boven de middelmaat zit. Stasey is een actrice die een redelijke status heeft op weten te bouwen, en ook deze film is voor haar doen best aardig te noemen. Haar personage is niet perse anders, maar ze zet wel een goede prestatie neer.

Visueel ziet de film er best aardig uit. De look is grauw te noemen, ondanks dat de film best saai ingericht is voor een tienerhorror. Je zou de boel toch wat levendiger inschatten, maar in dat opzicht blijft deze film best veilig en binnen de lijntjes. pas richting de slotfase gaan de kleurtjes pas komen, maar niet in de manier die je zou verwachten.

De film probeert uit alle macht origineel te zijn, maar faalt hierin. Na een goede 30 minuten verdwijnen de wolken rondom deze film en kan je het pad wel zo'n beetje uitstippelen. Verwarrend is het echter wel, gezien de film meerdere dingen wil aankaarten zoals liefde, maar ook monsters en fantasy. Die gaan allemaal niet helemaal ideaal samen en daardoor is het verhaal soms wat rommelig te noemen.

Verder kijkt de film goed weg en kent redelijk wat horror. Soms had het wat losser mogen gaan, zeker de finale vraagt daar een beetje om, maar toch is de film een degelijk resultaat te noemen. Niet perfect, maar als vermaak best goed te doen. Soms ambitieus, in het algemeen te veilig en terughoudend. Aardig voor een avondje, niet veel meer.

avatar van Han Solo 420

Han Solo 420

Horror Challenge (2024) registratie #30

Oei, ik heb hier weinig plezier mee gehad. De eerste scène was nog wel degelijk. Zelf dacht ik dat de film meer in die hoek zou blijven hangen (mensen die links en recht op een ongelukkige manier op school sterven). Maar nee, er werd voor een bovennatuurlijke invalshoek gekozen. Niets mis mee, maar de uitwerking liet te wens over.

Vervelende personages, rommelig camerawerk, lelijke CGI (vooral de steentjes), en een script zonder visie doen deze film de das om. De makers hebben geprobeerd om voor ieder karakter een verhaallijntje te verzinnen, maar daar zijn (a) de karakters niet boeiend genoeg voor en (b) 90 minuten te kort. Niet dat ik pleit om de speelduur te verlengen. Eerder om minder stil te staan bij de personages. Ze waren immers dertien in een dozijn.

Mean Girls (het origineel natuurlijk) kan ik meer mee. Of The Craft voor het geval we meer in de griezel sfeer willen blijven. Nee, geen aanrader van mijn kant uit. 1,5*