Genre: Romantiek / Komedie
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot All You Need Is Love
Maarten ter Horst, de onvolprezen presentator van het populaire tv-programma 'All You Need Is Love', verdwijnt op de vooravond van de befaamde kerstspecial. Maarten is zijn geloof in de liefde kwijt geraakt. Tien maanden eerder verloor hij zijn vrouw Madelief, de liefde van zijn leven. Hij stapt zonder dat zijn redactie het weet op het vliegtuig en vlucht naar de Schotse hooglanden voor een wandeltocht, een ode aan zijn overleden vrouw. Ondertussen zoeken zijn producer Olav, assistent Japie en voltallige redactie wanhopig naar een nieuwe host.

Vanaf 6 december in de bioscoop (Dutch FilmWorks)
De NL film in Groundhog Day romcom modus...

sinterklaas
De NL film in Groundhog Day romcom modus...
Hoe creatief toch weer...

Onweersvlieg
Altijd weer dezelfde koppen... Fedja van Huêt.. Bracha... pfffff

Donkerwoud
Na de kerstfilm dan nu de kerstspecialfilm. Voor dat warme gevoel wat commerciële televisie je geeft.

Berichten verplaatst naar Film > Genres en landen > De Nederlandse film

soom
Er was eens een popgroep uit Engeland, die zongen al dat liefde alles is wat je nodig hebt.
Het is hartveroverend, een tikkeltje iets te sentimenteel soms, maar alles wat je nodig hebt is inderdaad liefde.
Will Koopman vindt dat er iets teveel van hetzelfde gemaakt wordt, in Nederland. Ja, zeker waar. En dan doet ze er zelf nog eens een emmer vol scheppen bovenop. De zoveelste romantische film in een zee van dit soort maaksels.. Het is niet onderscheidend of zo. Maar het heeft wel iets, al zitten er teveel verhaallijnen in en zijn ze helaas niet zo boeiend. Het is heerlijk om naar Anniek en Waldemar, Frank en Bracha te kijken, maar de rest, op Fedja na, interesseert me geen papegaai. Al blijft het geweldig om Gigi te zien..
Nee, op een enkel heerlijk moment na, delft deze toch redelijk het onderspit. Hij komt niet boven al die andere films uit.

RebbelDebbel
My oh my..... deze draak gisteren met mijn dochter in de bios gezien. T verhaal is op zich leuk, maar ik irriteerde me mateloos aan de slecht geacteerde accenten, te erg gewoon. En al het volk van buiten de randstad werd neergezet als debiele hillbilly's. Een beetje jammer hoor. Verder is deze film wat je ervan kan verwachten. Niet onaardig, maar wacht gerust tot ie uit de bios is.

Graaf Machine
Had zin naar de bioscoop te gaan, maar draaide niet iets waar ik op de tijd dat ik er was echt zin in had. Dus deze maar gedaan. Leek me de beste keus.
Geen spijt van, verrassend leuke film. Maar ik ken al die bekende Nederlandse acteurs dan ook nauwelijks, en dit genre helemaal niet eigenlijk, in elk geval niet in Nederlandse films.
Gewoon goed vermaakt, dus waarom geen 4 sterren ?

Grindhouse62
- 2060 berichten
Had deze film waarschijnlijk een voldoende gegeven als hij een half uur korter had geduurd. In de laatste 20 minuten viel alles wel op zijn plaats, dat was leuk gedaan. Maar dat zag je al gebeuren gedurende de film. Heb de film samen met mijn vrouw gekeken en ik zat gedurende film regelmatig ff te laptoppen. Van mij een 2.5.

Lars
Nou zijn de acteer prestaties met betrekking tot Nederlandse films geen hoogvliegers. Maar dit is toch wel erg dramatisch slecht. Onder de noemer van alles wat doe toch wel leuk.

Waku
Best leuke en vooral luchtige romantische komedie met een behoorlijk aantal bekende namen en gezichten. Film is behoorlijk gevuld met de standaard cliches maar dat is in een gemiddelde amerikaanse komedie niet anders. Enig storende vond ik persoonlijk de verborgen linkse boodschap die door je strot wordt geduwd betreffende de marrokaanse mantel verzorger bij de rechtse Rotterdamse vrouw. Beetje jammer. 3.5*

cantforgetyou
Wat een vreselijke film. Zonde van je tijd. Weer de hele Nederlandse cast komt voorbij. Zo'n klein kikkerlandje met telkens dezelfde acteurs komen zo ongeloofwaardig over op een gegeven moment. Je haalt al die Nederlandse films door elkaar. Ze slaan nergens meer op. Wat een 'waste of time' deze film. Sneu voor Robert ten Brink, die totaal anders is dan deze slechte versie.

- 1925 stemmen
13 in een dozijn film,en tòch weer best vermakelijk.....3 stars.

- 1925 stemmen
Hoe is Holly Brood in deze film? Iets spannends?

Thatduderick

mikey
Heb de film niet gezien. Maar de prijs voor most ugly poster ever mogen ze alvast hebben..

Lagertha
Godsamme, het glazuur is van mijn tanden afgesprongen! Het script was af en toe echt niet te harden. Je ziet alles van verre al aan komen. Voorspelbaarheid was hier nog nooit zo erg!! En dan de opbouw naar verliefd op elkaar worden!!! Het leek groep 8 wel! Will Koopman, wil je nooit meer zoiets regisseren! Ga eens wat interessantere films maken, dus andere scenarioschrijvers benaderen graag of interesseert het je niet meer en gaat het om de knip? We moeten af van die polder-romcoms, jongens! het is niet goed voor ons gebit. Oké, één lichtpuntje: Trudy Labij is een sterspeler! En dat op die leeftijd. Trudy for PRESIDENT!

Nulleke
Net gekeken op netflix........ Man man man..... Wat Nederlandse filmmakers dus echt niet kunnen is een film fatsoenlijk aan elkaar knippen. De eindmontage is altijd ruk.....

Ebenezer Scrooge
Als je nog geen hekel had aan kerst, dan krijg je het na het zien van deze film wel. De film telt zoveel verschillende verhaallijntjes dat het als serie ongetwijfeld beter had gewerkt. Nu gaat alles zo snel dat er van enige diepgang nauwelijks sprake is. Het verhaaltje tussen Anniek Pheifer en Waldemar Torenstra vond ik op zich wel leuk, maar dat duurt bij elkaar opgeteld nog geen tien minuten. Will Koopman regisseerde ook 'Oogappels', dat is een prima serie. Ik snap niet dat ze dan zulke films blijft fabriceren.
Frank Lammers als dirigent van een harmonieorkest en vrouwenzangkoor speelt zo dramatisch slecht. Wat is dat trouwens voor een raar dialect? Ik denk dat Nederland nu wel toe is aan een eigen Raspberry Award, de Koperen Koolraap of zoiets.. Dat voortdurende gehannes met die telefoontjes ook, telefoontjes die afgaan, die worden beantwoord, steeds weer die app-berichtjes in beeld: "Waarom app je niet terug???"
Annet Malherbe was leuk als juffrouw Jannie in Debiteuren/Crediteuren, maar dit is absoluut niet grappig, wekt zelfs irritatie op. De xenofobische Rotterdamse Tilly vond ik ook too much. "Een man die in de thuiszorg werkt, vast en zeker een homo." "Nou, wat is daar mis mee? Homo's zijn ook mensen hoor." Het is allemaal goedbedoeld, maar dit soort dialogen kunnen echt niet meer hoor.
Zelfs niet leuk als je even niets te doen hebt.

BlueJudaskiss
Soms vermakelijk, soms oervervelend. Bracha, Fedja en Anniek kunnen nooit wat verkeerds bij me doen, maar Frank Lammers... Nee. Gewoon nee. Niet dat zijn totaal ongeloofwaardige verhaallijn meewerkt: [spoiler'ik heb een vrouw en kinderen' in de app zetten, maar dan blijkt het om de redactrice van All You Need Is Love te gaan. Tja... Annet Malhebre is het leukste van de film, dat rolletje van Peter Paul Muller had met alle liefde verwijderd kunnen worden want wat duurde dit vreselijk lang. Aardig, maar niet meer dan dat.

Roger Thornhill
- 2071 stemmen
Ja, erg veel Love actually en Alles is liefde, maar beter goed gestolen dan slecht verzonnen, en zelfs iemand die niets met het gelijknamige televisieprogramma heeft (zoals ik) kan hier toch sentimenteel van worden. Kleine smetjes (Bracha van Doesburghs psychologie van de koude grond wanneer ze constateert wat er mis is met Fedja van Huêt, de getelegrafeerde diefstal van de Ruysdael) vallen weg tegen de vaart van de vertelling, de sterke twist in de plotlijn van Frank Lammers, het sympathieke spel van Rop Verheijen, de hilarische vertolkingen van Peter Paul Muller als opgefokte producer en Trudy Labij als de volkse Tilly, en de briljante grime van de drie broers van Eva Laurenssen. Ontzettend leuk.

Captain Pervert
- 1973 stemmen
Een romkom met verhaallijntjes die allemaal in elkaar passen is inmiddels een genre op zich geworden. 17 jaar na grondlegger Love Actually lijkt het nog steeds niet uitgemolken, maar hierdoor hebben we inmiddels voldoende materiaal om te vergelijken en het kaf van het koren te scheiden.
Alles is Liefde geldt als de eerste en nog altijd één van de betere Nederlandse probeersels en daarbij steekt ook All you need is love flets af. Alle acteurs persen het uiterste uit hun rolletje, maar die zijn vaak nogal cliché en oppervlakkig geschreven zodat het nooit veel diepgang krijgt. Daarbij passen de verhalen ook niet echt in elkaar. Pas op het allerlaatst is er een klein stukje overlap.
Het moet gezegd dat ik de film wel wat beter vind dan enkele andere Nederlandse romkoms van de laatste jaren zoals Mannenharten deel 1 en 2, Hartenstraat en Pak van mijn Hart (tering, die titels...).
Ster van de show was Yannick Jozefzoon, een donkere vent met een Overijssels accent. En niet alleen de tongval, maar ook uitspraken 'we gaan naar hem heen' in plaats van 'we gaan naar hem toe'. Leuke details.
Zonder alle personages verder afzonderlijk te bespreken vond ik één ding opvallend: juffrouw Jannie (van Jiskefet) was verliefd op een kerel in een ver land, die ineens niet kon komen omdat hij 'verkeerd had belegd'. Je voelt een Kees van der Spek-esque internet scam aankomen, maar dat blijkt dan toch niet zo te zijn.
Vooruit, nog één dingetje dan: voor het eerst heb ik me gestoord aan Frank Lammers. De beste man kan bij mij wel een potje breken maar waarom hij nou een Limburger moest spelen, geen idee. En zijn geheim had hij toch prima met zijn vrouw kunnen delen? Een nodeloos 'gezocht' verhaallijntje.
Krappe 3 sterren.

Ebenezer Scrooge

panax
mooie beelden vooral van schotland
maar hoe krijg je het voor elkaar met zo''n best wel goeie cast
zo een beroerde film te maken
ik denk dat veel van de cast deze film gauw willen vergeten als ze hem weergezien hebben
jammer!!

cornelis2
Tja, 'Het Spijt Me', maar ik heb deze film, gisteren op tv, niet uitgekeken. Teveel verhaallijnen en teveel ongeloofwaardige situaties, waarbij de Marokkaanse thuiszorgmedewerker met zijn cliënte er bovenuit stak. Het leek erop of sommige acteurs ook niet in dit scenario geloofden. In haar wijsheid had RTL4 deze film op Kerstavond geprogrammeerd met een break van een kwartier laatste nieuws, zodat je daarna helemaal geen zin meer had om deze film uit te kijken. Geen waardering in sterren, want ik heb de film niet willen uitkijken. Maar, tja wel aardige beelden van Schotland.

Actrice Isa Hoes (55) onthult heftige diagnose: 'Wervelwind van angst'

Acteur Peter Hardy (66) overleden, Michael Mann werkt aan 'Heat'-vervolg | MovieMeter Recap

De tien best beoordeelde films van de jarige Spike Lee (66)

Geprezen mysteryfilm met Robert Downey Jr. vanavond op Paramount Network

De Groeten van Mike!