• 9.160.240 stemmen

Met onder meer: Katja Herbers, Maarten Heijmans en Elise Schaap

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 19 oktober 2017

Plot Weg van Jou

De stadse Evi wordt met frisse tegenzin door haar werkgever overgeplaatst van hip Rotterdam naar stil Zeeuws-Vlaanderen. Weigeren is geen optie, haar carrière valt of staat met slagen in de Zeeuwse regio. Ze laat haar comfortabele stadse leven van uitgaan en veel consumeren achter zich en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe leven in Zeeuws-Vlaanderen. Dat het daar niet allemaal onverstaanbare Zeeuwen zijn, blijkt als Evi in Terneuzen schipper Stijn ontmoet. Zou ze dan toch aarden in de Zeeuwse klei of keert ze liefst zo snel mogelijk terug naar haar vriend Lennaert die in Rotterdam is gebleven?

avatar van IH88

IH88

Weg van Jou

Na een slecht begin vreesde ik even het ergste. Maar Weg van Jou is best vermakelijk, en zeker nadat het verhaal zich verplaatst naar Zeeland wordt het een stuk beter. Herbers en Heijmans zijn ook een leuk duo, en ondanks dat alle clichés over Zeeland langskomen zijn de beelden van de uitgestrekte landschappen en stranden schitterend. Wie wil er nou in Rotterdam wonen… Ik heb in ieder gelijk weer even zin om uit te waaien op het strand.

avatar van sperwer 27

sperwer 27

(Gezien op 30/03/19)

Nogal verbaasd dat er in Nederland nogal negatief werd gereageerd op deze film.

Ik (als Vlaming) heb er wel erg van genoten. Vermakelijk, charmant en zelfs ontroerend.

"Als je luistert naar de eenvoud van de liefde kan je niets gebeuren." zegt Stijn op de begrafenis van zijn moeder. Evi leert anders naar de dingen kijken. En als de liefde je niet loslaat …

Dat is toch mooi?

avatar van soom

soom

Op papier (nou ja, oke, lezende vanaf m'n laptop) klinkt dit echt als een duffe, saaie Johan Nijenhuis-achtige film.

Ik heb het net niet heel erg op meneer Nijenhuis, dus vandaar. Soms wel, soms niet, in elk geval.

Maar dit is wel echt net iets frisser en ook om de één of andere reden zeker weten grappiger. (Ó, Bon Bini Holland, nu snap ik waartoe en waarom ! Na het zien van welke films deze regisseur gemaakt heeft.)

Katja Herbers is zo leuk, Maarten Heijmans speelt met verve.

Natuurlijk is al van mijlenver te zien waar het heen gaat, maar de weg erheen is gewoon sprankelend en heel leuk gedaan.

En oja. Pepijn Schoneveld: Ik ben best wel een fan. Between two Ferns, maar dan Nederlands: Te cool.

Rotterdam@1

Rotterdam hip??? Een heel aantal wijken en problemen zou ik nooit zo omschrijven....en zelfs onze prima burgemeester niet. Wij wonen in een heerlijk huis aan de Maas en er zijn heel veel goede voorzieningen, maar zelfs het centrum is niet hip, maar strak, hoog, zakelijk en dus lelijk, vinden wij. Over smaak valt beslist nooit te twisten.

Wij zijn ook dol op Zeeland, dus deze film gaan we wellicht zien, want zelfs in de vara-gids met zelfs 4 sterren omschreven...Slap en oppervlakkig verhaaltje, maar wellicht is de uitwerking wel goed...

Rotterdam@1 schreef:

Je hebt de film niet gezien, maar wel alvast 1 ster uitgedeeld?

avatar van Antinous

Antinous

Belachelijke domme en vooral schandalige film! waarin de provincie Zeeuws-Vlaanderen word neergezet met het imago alsof er alleen maar boeren fluitjes volk leeft en het enkel uit platteland en achtergesteld volk bestaat. vanuit de Westerschelde tunnel gelijk op een kale lange polderweg waar je niet eens op komt als je uit de tunnel komt en dan naar een in the middle of nowere eenvoudig pompstation uit de jaren 60 wat hier niet eens meer bestaat en ze totaal verwonderlijk kijken en onverstaanbaar praten in gebrabbel wat

Terneuzens moet voorstellen, en wat voor echte Terneuzenaren nog niet eens te verstaan is . en dan door naar de boerderij waar ze nog met paard en wagen rijden alsof ze nooit geen moderne mensen hebben gezien daar. door op het gemeentehuis waar ze alleen het oude gedeelte lieten zien en allang niet meer gebruikt word maar geen glimp van het moderne stadhuis ernaast of van de stad zelf met moderne gebouwen ,om maar zoveel mogelijk beeld te kweken dat Terneuzen een achtergesteld plattelands dorp is dat is blijven hangen in de jaren 60 , dan valt vervolgens ieders mond op het gemeentehuis open van verbazing door de komst van iemand uit Rotterdam alsof ze van de grote stad superieur zijn aan de Zeeuwen die steeds als een stel verbaasde onderontwikkelde boerenvolkje werden weggezet die nog ontwikkeld moesten worden en enkel dol op bolussen zijn en verder nergens verstand van hebben, en ze nog nooit iemand van buiten zeeland in hun provincie gezien hebben. als er naar het thuisfront in Rotterdam gebeld werd zag je daar wel hoge gebouwen alsof ze in new york zaten en dat er dik bovenop wilden leggen. het contrast in de film tussen Rotterdam en zeeuws-vlaanderen is totaal overdreven en onwerkelijk. flutfilm die helemaal verkeerd beeld geeft. 0,5 ster is nog teveel!!

Rotterdam@1

Dat heet een vooruitziende blik...en het blijft, na het zien, ook bij één ster. Er was weinig aan en de z.g. tegenstellingen zó bedacht. Herbers speelt vaker van die bijna hysterische rollen, ook niets aan.

Zeeland was/is weer prachtig, dus voor Zeeland de hoofdrol.

robertinho

Film is overigens een remake van New in Town (2009)

avatar van aeverhoog

aeverhoog

robertinho schreef:

Film is overigens een remake van New in Town (2009)

Dan voor de opheldering. Ik dacht dat een bewerking was van Bienvenue chez les Ch'tis (Film, 2008) - MovieMeter.nl.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een gezellig uitstapje naar Zeeuws-Vlaanderen, dat in mijn beleving veel meer bij België (Vlaanderen) hoort dan bij Nederland (Zeeland). Het voorspelbare verhaaltje doet er eigenlijk zoveel niet toe. Katja Herbers zet een prima hoofdrol neer in deze onthaastende film over de cultuurverschillen tussen mensen uit de Randstad en het Zeeuws-Vlaamse platteland met mooie opnamen van dat platteland en van het Verdronken Land van Saeftinghe.

De film suggereert dat vanuit Terneuzen gezien Saeftinghe om de hoek ligt. Dat is natuurlijk niet zo. Er zit, schat ik, toch zeker 25 à 30 km tussen.

avatar van cornelis2

cornelis2

Niet zo'n geweldig scenario, hoewel het idee op zich wel aardig is. Maarten Heijmans speelt nog het meest naturel. En Katja Herbers ziet er leuk uit, maar doet aan overacting. En dan heb ik het niet over de bijrollen die Zeeuwen moeten verbeelden. Maar als je niks anders te doen hebt... ...

Rotterdam@1 schreef:

Goed kijken! ik ging in het midden zitten, qua aantal sterren. Intussen beslist gezien: het gaat. Maarten Heijmans' rol redt de film. Want het zakt nogal wat keren in qua spanningsboog. Rotterdam is nog steeds dynamisch, beslist niet hip.

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Prima film met name door het prachtige naturel acteerwerk van Katja Herbers. Daarbij de hallicunerend mooie landschappen van Zeeland en de weerkerende scenes (denk aan de dame bij de tolpoort, maar ook aan hilarische gesprekken met haar collega's) maakt het meer dan de moeite waard.

"Als je luistert naar de eenvoud van de liefde kan je niets gebeuren." Prachtig!

3,5☆

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Leuke sympathieke en grappige film. Meer comedy dan romantiek. Jammer dat de titel en poster dit TOTAAL niet laten zien. Het lijk ´weer zo´n Nederlandse flauwe matige romcom´. Toch in de top 10 best bezochte films van dat jaar (200.000 bezoekers minimaal), dus dat hebben ze toch goed gezien.

avatar van Stoj

Stoj

Op zich wel grappige film, maar nogal 13-in-een-dozijn. Cliché verhaaltje.
Verder vond ik de film wel wat erg denigrerend richting Terneuzen. Alsof we hier in de 19e eeuw leven.
Bijvoorbeeld: Bij het tolpoortje wilde ze haar paspoort laten zien. Toen ze in Terneuzen aankwam zag je een eng donker bos met het bordje Terneuzen en een blubberpad. Nou dat is zo gecreëerd, want dat bestaat hier niet. En toen Pleun was overleden vertelde de vrouw aan het tolhokje dat ze het zo erg vond van Pleun. Alsof het tolplein de ingang was van het dorp Zeeuw-Vlaanderen waar iedereen elkaar kent! Het tolplein is niet eens in Zeeuws-Vlaanderen, maar op Zuid-Beveland. Dus wat zijn de kansen dat iemand van het tolhokje Pleun kent? Verder woont er al lang niemand meer waar de nieuwe Sluis wordt gebouwd
Het Zeeuws dat de boer en pomphouder praten is wel erg overdreven gemompel en de hoofdrolspeelster Evi praat nog meer Terneuzens dan de zogenaamde Terneuzenaren.
De beelden zijn daarentegen wel mooi.

robertinho

Huh, hebben ze het aangezet?!

Rotterdam@1

Vanavond RTL 8 om 20.28 uur, deze film. De meningen lopen uiteen, zoals zo vaak: sommigen vinden de beelden van Zeeland prachtig, net als ik en/of het spel van Maarten Heijmans de reddende factor van deze film.

Rotterdam is nog steeds een zeer dynamische stad, met veel problemen , enorm veel nationaliteiten en in dit jaargetijde soms schitterende zonsondergangen en mooie vergezichten over de Maas. Heerlijke rust daar dus ook!

Deze film staat niet in de TV-lijst van vandaag, wel bij de film zelf, maar als je dat niet weet....kijk je er nog over heen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Rotterdam@1 schreef:

De film staat er gewoon tussen.

BlueJudaskiss schreef:

De film staat er gewoon tussen.

Je hebt gelijk! Onvolledige programmering bij ons.

Met oprechte excuses!