Genre: Romantiek / Komedie
Nederland
Geregisseerd door: Frank Krom
Met onder meer: Lies Visschedijk, Waldemar Torenstra en Eva van de Wijdeven
IMDb beoordeling: 6,1 (1.210)
Gesproken taal: Nederlands
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
Plot Singel 39
Mo – kort voor Monique – heeft slechts één focus in haar leven: haar medische carrière. Al het andere is van ondergeschikt belang. Waar zou ze alleen al de tijd vandaan moeten halen om bijvoorbeeld te daten? Maar wanneer de extraverte Max naast haar komt wonen, ontstaat er een bijzondere vriendschap die Mo doet inzien dat er meer in het leven is dan alleen haar carrière. Dat je het leven moet léven in plaats van moet plannen.
robertinho
Het klinkt eerlijk gezegd vreselijk. De score is ook niet best zie ik. Maar dit is wel een titel die ik best een kans wil geven als 'ie op Netflix zou komen.
Staat op Netflips!
mjk87 (moderator films)
Even over Den Haag hè. Waarom zou het uitgerekend Den Haag moeten zijn? Martin van Waardenberg met een Haags accent voelde voor mij zo verschrikkelijk raar. Torenstra ook, maar dat kan ik nog wel door de vingers zien.
Ook geen idee waarom. En Gerard Cox ook al trouwens als Haagse arts. Vreemd. Maar het is eens wat anders dan het overbekende hippe Amsterdam dat de laatste jaren vaak langs kwam.
robertinho
Ik was Cox alweer vergeten. Had dan een Rotterdamse buurt gekozen, denk ik dan. Had zij in het Erasmus MC kunnen werken. Maar goed, misschien moet je hier ook niet te lang over na(willen)denken.
hatebreeder
Lastig te beoordelen film. Op zich was het niet vervelend te kijken maar anderzijds gebeurde er ook niet enorm veel. Acteerwerk was vrij aardig. Krappe 3 sterren.
Grolz
Heerlijk ongecompliceerde film, we hebben er in ieder geval van genoten. En dat in quarantaine.
Er zijn teveel Nederlandse baggerfilms gemaakt, dit is er zeker geen.
Ste*
- 1978 berichten
Mwe, zwak.
Het is een cliché dat Nederlandse films vaak houterig en onnatuurlijk overkomen - waar ik het niet altijd mee eens ben want sommige zijn uiteraard prima - maar deze voldoet daar weer helemaal aan. Totaal niet overtuigend gebracht met soms tenenkrommende teksten (weet niet waar Eddy Terstall mee bezig was?).
De hele premisse vond ik ook maar zwakjes. Mo krijgt een leuke buurman, hij blijkt homo. Is ze verliefd? Wil ze nu ineens wel graag een kind? Ineens jaloers omdat hij wel een kind krijgt met een 'heel sexy knappe vrouw'? Erg sterk vond ik dat allemaal niet overkomen.
En passent gaat haar vader nog even dood en krijgt haar zus een kind, ze verbreekt de relatie met haar Canadese scharrel. Voelt allemaal niet echt relevant aan in het grote geheel.
De cast is best leuk, Lies Visschedijk is altijd wel leuk om bezig te zien en Waldemar Torenstra zet best een innemend personage neer, maar erg sterk gedaan was het niet, zijn accent wisselde per scène van ABN naar licht Haags of Rotterdams. Moet hij maar niet meer doen.
Angel9999
Leuk verhaal met fijne hoofdrolspelers. Echt één van de betere romcoms van de laatste jaren van Nederlandse bodem.
BlueJudaskiss (moderator films)
Waardeloos.
Van een van de acteurs hoorde ik dat er maar geen beslissing kon worden gemaakt: eerst zou men Brabants gaan praten, toen Amsterdams, en toen een dag voor de opnames werd het plotseling Haags. Maar ja, die subsidie he. Is ook tekenend voor het enorme gebrek aan creativiteit: 'het maakt niet uit hóe het eruit ziet, hóe het klinkt - voor het verhaal maakt per slot van rekening geen verschil - als er maar gedraaid kan worden'. Goed, wie weet dat dat ook laatst was gebeurd bij Casanova's waar ik het wél mee naar mijn zin had, maar wat niet weet wat niet deert.
Eens met Ste* dat de premisse ook nogal zwak was, sterker nog: het bleef mij volkomen onduidelijk hoe de relatie tussen die twee nu uiteindelijk was. Ik hield het maar op een soort gezellige-vrijheid-blijheid-alles-moet-kunnen relatie, maar erg duidelijk was het allemaal niet.
Vreemd dat de film is geschreven door Eddy Terstall - of zou tenenkrommende voice-over komen van een van de andere drie (!!) personen die een scenario bijdrage hebben verzorgd? Mag ook wel eens in Nederlandse romkoms mee gestopt worden: steeds die vreselijke singer songwriter bagger op de achtergrond waar de film weer vol mee zit - kijker, u zult niet zelf nadenken over wat u voelt, dat doen wij wel voor u - en Eva van de WIjdeven die de rol van jonge onbesuisde zus ondertussen wel kan dromen.
Nee, ik ben best te porren voor NL romkoms maar dit was mij een brug te ver.
gizzegiz
Gezien de vrij lage score, verwachtte ik niet veel, maar het werd een plezante film over liefde maar vooral over vriendschap in al zijn vormen. Ik raad hem zeker aan
cornelis2
Geen vervelende Nederlandse film deze keer. Aardig verhaaltje. Redelijk geacteerd. Donkere periode buiten.
En dan maar gezellig voor de buis.
jester
Aardige film met een fijne rol van Torenstra en Visschedijk. Geen grote irritaties of zwakke punten, ik heb me er prima mee vermaakt.
Frankie Boy
Ik ben niet zo'n fan van nederlandse series en films, maar Single 39 is zeker een uitzondering.
Wat een leuke film is dit en met name Waldemar Torenstra speelt uitstekend.
Leuk verhaal over de liefde in al zijn/haar facetten.
Zeker van genoten en absuluut een aanrader.
jordorientje
Als je een hoog staaltje kunst verwacht, vraag ik me af waarom je überhaupt een Nederlandse romkom gaat kijken. Ze zijn toch allemaal hetzelfde?
Je weet onderhand toch wel wat je kunt verwachten, lijkt me.
Anyway, het is een standaard Nederlandse romkom.
Niet zeuren. Gewoon op je af laten komen.
Ik heb me vermaakt.
nijkerkbert
Prima film! Lies Visschedijk en Waldemar Torenstra als Mo en Max hebben een goede chemie. Ik heb er van genoten! 3,5☆
AniSter
- 2059 berichten
Redelijke film met een voorspelbaar verloop. De cast was goed gekozen en Lies doet het nog steeds prima. Helaas was hier en daar het kwijlniveau net iets te hoog.
Populaire horrorthriller 'Curve' van Iain Softley keert deze week alweer terug op Netflix
Halloween staat voor de deur: hier vijf legendarische regisseurs en hun favoriete horrorfilm
Bizarre theorie over man Anne Hathaway (40) gaat viraal: 'Ik zoek naar je in een volgend leven'
Moordscènes in 'Cannibal Holocaust' waren zo echt dat de regisseur aangeklaagd werd voor moord
Burden
Drama, 2018