• 9.381.760 stemmen

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Fantasy / Avontuur | 143 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom

IMDb beoordeling: 8,1 (1.310.171)

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

"Prepare to be blown out of the water."

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

avatar van Ben_online

Ben_online

Justice4All schreef:

Hé. schijnt dat deel 2 in aankomst is. Weten jullie al waar het over zal gaan? Ben benieuwd

Overal kom een deel 2 van damnit das helemaal niet toff

avatar van Justice4All

Justice4All

Ben_online schreef:

Overal kom een deel 2 van damnit das helemaal niet toff

Sommige vervolg delen zijn ook wel goed. Ik ben eigenlijk wel voor in vervolgen, mits het een ander verhaal is en niet als Kill Bill is of Matix 2 en 3. Niet dat ze slecht zijn ofzo, maar je bent dan "geneigd of verplicht" om de volgende deel te kijken.

avatar van Droopy

Droopy

Helemaal aan het einde na de aftiteling gebeurt er nog iets. er schijnt een aap een munt te pakken uit de kist . Ik heb hem zelf te vroeg afgezet, dus ik heb het niet kunnen controleren.
Dit zou wel eens een ingang naar deel 2 kunnen zijn...

XxX MeL schreef:
hey pastorovic

wat voor foutje zit er dan in de film??

xxx Meltje

is geen foutje pastorovic had de film niet 100% begrepen want jack sparrow is niet vervoelkt, dat gebeurd pas tijdens de laatste 15 minuten ofzo....en pastorovic dacht dat hij dat altijd al geweest was. (wat nergens op zou slaan want als jack sparrow zelf vervloekt was waarom zou hij dan verbaasd/geschrokken zijn van die andere piraten die opeens geen vlees op hun handen meer hebben)

avatar van FisherKing

FisherKing

Kan dat spoileren niet eens ophouden....

Gatver, het wordt wel steeds erger inderdaad. En de mods kunnen het weer oplossen.

kappeuter schreef:

heej! fisherking en kappeuter kan het even wat rustiger? :S iedereen maakt wel eens een foutje ok? ik plaats altijd die verdraaide spoiler tekens maar een enkele keer denk ik er ook niet aan, after all i am only human. Wel erg makkelijk om zo iemand aan te vallen die 1x wat fout doet

De laatste tijd stikt het van de spoilers op de site. Mijn bericht is niet alleen tegen jou gericht.

davidov

haha ok daar zit wat in, voelde ik me denk ik even zwaar aangesproken. Maar het klopt wel dat de tekens te weinig gebruikt worden, nou was dit maar een klein foutje (vind ik) gezien het ook al te zien is op posters en in trailers etc... maar ik zie ook dat er geregeld op de site dat soms de hele clue al te lezen is.

Trouwens....volgens mij is het bijna zeker dat er een deel 2 komt, gezien johnny depp en orlando bloom dacht ik al getekend hadden voor een 2e deel, ook wat andere personages hebben dat al gedaan. Of Geoffrey Rush terug komt dat is nog niet zeker.

avatar van Ben_online

Ben_online

Justice4All schreef:

Dat vind ik juist niet Kill Bill en de Matrix zijn geschreven in meerdere delen en dat houdt het verhaal goed (meestal) omdat ze zo bedoelt zijn.

Maar films zoals spiderman 2, legaly blond 2, Men in Black 2, Jeepers Creepers 2,speed 2, X2 Final destination 2, 2 Fast 2 Furious, Bad Boys II en ga zo maar door zijn bijna altijd slechter als het orgineel omdat na het succes ff besloten wordt en nog maar een deel van te maken dat dan nog weer wat mooier en spannender moet zijn.

Begrijp me niet verkeerd ik heb nix tegen vervolg films maar dat uitmelken van een thema is gewoon slecht....

avatar van XxX MeL

XxX MeL

heeyz allemaal

ik ben heel erg blij(!!!!!) want er komt waarschijnlijk ook een pirates of the caribbean deel 3! ik vind pirates of the caribbean the curse of the black pearl helemaal geweldig..johnny depp en orlando bloom spelen echt heel goed =D

XxX Meltje

avatar van Nikettimush

Nikettimush

Justice4All schreef:

Hé. schijnt dat deel 2 in aankomst is...

niet leuk..

sequals zijn nooit leuk..:-(

*ik ben nieuw*

lisette

avatar van Moviestar

Moviestar

Nee het is ook jammer.

Maar als de film veel opbrengt komt er vaak een vervolg nu ook, omdat de film het zo goed heeft gedaan en als deel 2 uitkomt zullen er vast een hoop mensen naar toe gaan juist omdat deel 1 zo'n succes was en dan heeft deel 2 ook weer een hoge opbrengst en of de film nu goed is of niet de opbrengst hebben ze dan toch dus dan maakt het verder niet echt veel uit of de mensen hem nu goed vinden of niet.

avatar van Zelva

Zelva

Van IMDB:

The title was originally just "Pirates of the Caribbean" but the name was changed in the hope that it would do well at the box office and a sequel could be made.

avatar van wackyboy

wackyboy

Verbaast me niks dat ze dit concept tot op het bot gaan uitmelken, je bent een dief van je eigen portemonnaie (sp?) als je het niet doet.

Dit is niet echt mijn genre, heb de film dan ook onder dwang gekeken, maar ik moet zeggen dat het me eigenlijk best meeviel. Het verhaal is niet zo bijzonder, maar Geoffrey Rush en Johnny Depp maken het allemaal wel de moeite waard.

Ik zou er in ieder geval niet zijn opgekomen om de hoofdpersoon neer te zetten als een nichterige Keith Richards.

avatar van vince

vince

wackyboy schreef:

Ja best een leuke vondst inderdaad. Ik vind het wel een film voor mijn dvd collectie.

avatar van Banjo

Banjo

• 2041 berichten

Ik hoorde van verschillende mensen dat deze film echt geweldig was!

Mij viel hij echter tegen. omdat de Film verliep als een musical. De humor (waar ik me nog het meest aan ergerde) hielp ook niet mee om deze film geloofwaardiger te houden. Begrijp me niet verkeerd de sfeer en de mooie beelden zijn zeker de moeite waard. Maar de rest niet.

Topvermaak.

Strak geregisseerd en goede acteerprestaties, niet alleen van de geroemde Depp.

Het verhaal is leuk, maar wat voorspelbaar en de film is wat aan de lange kant. Op een gegeven moment heb je het kat-en-muis spel wel gehad.

Ik had deze film graag als klein jongetje gezien.

avatar van cornelis

cornelis

kappeuter schreef:

Ik had deze film graag als klein jongetje gezien. 3,5*

Zo voelde ik me eigenlijk ook tijdens het zien van de film (en dan in de bios, he!).

Thuis gezien. Kan bij zulke films best verschil uit maken ja.

avatar van sjob

sjob

indiana jones op een boot leuk dus...

sjob schreef:

indiana jones op een boot leuk dus...

wat een domme opmerking zeg...

*marjo*

ben blij!! hij komt deze week uit op dvd!!! eindelijk!!

morgen is het zover!! jeeeeeej

avatar van WB

WB

*marjo* schreef:

morgen is het zover!! jeeeeeej

Ehm... Ik dacht de 27e pas :-S

Maar wel een goeie film, heb em vandeweek pas gezien! Johnny Deb oogt een beetje van de 'andere kant', maar dat maakt et wel grappig Topacteur! Orlando Bloom speelt ook niet onaardig, maar vond em leuker in LOTR-Trilogie...

4 sterren voor deze film...

WB schreef:

Johnny Deb

avatar van WB

WB

Nick Kang schreef:

Johnny Depp dan... Whateva!

Waar gaan jullie de DVD van Pirates Of The Caribbean kopen dan?

free record shop, ik krijg korting!!! en in blokkerkrantje staat een kortingsbon van geloof 3 euro voor de dvd. das geloof ik idd vanaf de 27e. maar ik krijg hem waarschijnlijk eerder!

avatar van Moviestar

Moviestar

Waar gaan jullie de DVD van Pirates Of The Caribbean kopen dan?

Moest nog wat bestellen bij de boekenclub en heb m bestelt met € 5,- korting dus betaal maar 20,-