• 9.378.621 stemmen

A Nightmare on Elm Street (2010)

Horror / Thriller | 95 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Samuel Bayer

Met onder meer: Jackie Earle Haley, Rooney Mara en Kyle Gallner

Releasedatum: 20 mei 2010

Plot A Nightmare on Elm Street

"Never sleep again."

Nadat de tuinman van een school, Freddy Krueger (Jackie Earle Haley), door een groep boze ouders levend verbrand wordt, omdat hij kinderen seksueel misbruikt zou hebben, keert hij terug als een moordenaar met een verbrand gezicht. Freddy wil wraak nemen op de kinderen, die nu rond de 18 zijn. Hij hangt rond in het onderbewustzijn van de tieners, waarna hij hen met zijn vlijmscherpe messen vermoordt. Maar was Freddy wel echt schuldig, of werd hij vals beschuldigd?

Freddy Krueger

Dr. Gwen Holbrook

Little Kris

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Film heeft exact dezelfde artdirection als het origineel, zie niet in wat deze film denkt toe te voegen.

avatar van ;)

;)

eerst jason en nu gaan ze freddy ook verkrachten met een domme remake.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Ja die filmmaatschappij draait volledig op remakes:

The Texas Chainsaw Massacre 2003, TCMM The Beginning, Friday the 13th, Friday the 13th Part 2 (één pot nat), The Amity Ville Horror, The Unborn, en dan nog straks Nightmare. Dan zie ik liever een nieuw horroricoon zoals een Jigsaw destijds.

avatar van supermovieman

supermovieman

Bottleneck schreef:

Ja die filmmaatschappij draait volledig op remakes:

Ja, en ze zijn ga nu ook nog eens Child's Play remaken! Die komt geloof ik volgend jaar al uit!

avatar van rep_robert

Mijn god, wanneer komt de remake van Saw?

avatar van finalman

finalman

ik wil al een remake van Avatar!!!

movie acteurs

Dit lijkt me echt vreselijk. Ik kan niet begrijpen waarom ze van een horror klassieker uit de jaren tachtig een remake maken. Wat gaan ze straks nog remaken?

avatar van supermovieman

supermovieman

movie acteurs schreef:

Ach, je moet je niet afvragen waarom ze hem gaan remaken! Dat kun je je dan net zo goed afvragen bij de remakes van Texas Chainsaw Massacre, Halloween, Friday the 13th en Child's Play. Het is gewoon omdat ze op horror niveau niet meer origineel kunnen zijn!

supermovieman schreef:

Toch ben ik gewoon teleurgesteld. Ik vind de eerste film van A Nightmare on Elm street echt geweldig en dan ben ik teleurgesteld door nieuwe acteurs en een nieuwe setting. Bovendien: Is het echt waar dat ze ook een remake gaan maken van Child's Play?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik vind het geen goed idee. Van Freddy moeten ze afblijven met hun tengels. Het zal nooit het niveau van het origineel halen.

avatar van Kiros

Kiros

wyatt earp schreef:

Voor jou misschien niet. De jongere generatie zal het ongetwijfeld te gek vinden.

De echte ANoES is wellicht ietwat gedateerd voor de jongeren nu. Is alleen maar goed als Freddy ook voor deze generatie een klassieke horrorguy zal worden.

Maar ook voor mij zal het nimmer hetzelfde gevoel opleveren als ik toentertijd had bij de originele films.

Nu ga ik slapen

avatar van Bottleneck

Bottleneck

movie acteurs schreef:

Bovendien: Is het echt waar dat ze ook een remake gaan maken van Child's Play?

Ja, 2010 zou die moeten komen.. Álles wordt geremaked, hopelijk gaat Scary Movie remakes op de hak nemen (als die zelf al niet wordt geremaked .

wyatt earp schreef:

Ik kan eigenlijk niet begrijpen dat Wes Craven dit pikt. Remakes zijn marketing trucks. Inderdaad het zal nooit het niveau van het origineel halen en als ze dat denken dan zijn ze dom.

En deze trailer is wansmakelijk.

YouTube - A Nightmare on Elm Street in HD Trailer 2010

Alleen dat casten al.

avatar van moviemike

moviemike

Jason en Michael Myers konden nog vervangen worden maar Freddy Krueger staat volgens mij zo'n beetje synoniem met Robert Englund. Die man valt niet zomaar te evenaren!

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Kiros schreef:

Het kan aan mij liggen, maar ik val toch onder de toch de jongere generatie, met mijn 18 jaar jong. Misschien ben ik dan een uitzondering, maar ik heb ook genoten van de originele serie.

avatar van Wouter

Is dat een remake dan?

avatar van Wiskie1

Wiskie1

Drs. DAJA schreef:

Iedereen zijn eigen mening natuurlijk maar ik vindt de remakes beter dan de originele van de jaren 80 90

Ik ben echt een horror fan maar als er geen goeie schrikmomenten in zitten vindt ik het al niet veel aan en in de remakes zoals bijv the texas chainsaw massecre ben ik toch echt een paar keer flink geschrokken en bij de originele geen 1 keer dus dan moeten de remakes van deze films wel goed zijn zoals ik dat al vindt maar zoals ik al eerder zei iedereen zijn eigen mening

Wiskie1 schreef:

Alsof een remake beter word door schrik momenten.

avatar van deTuinman

deTuinman

Is dat een remake dan?

ja en nee

van hetzelfde boek is eerder een andere film gemaakt, maar ze wijken wel wat van elkaar af

avatar van Kiros

Kiros

wyatt earp schreef:

Ja, je leeftijd zag ik ook naderhand pas. Ik denk dat veel van je leeftijdsgenoten de film te oubollig vinden, of misschien te gedateerd.

Ik keek de originele NoES toen ik een jaar of twaalf was. Ik denk dat de twaalfjarigen van nu iets anders willen zien. Dus daarom is een remake imo niet zo verkeerd. Tenminste, dat hoop ik dan maar.

En wat betreft de plotomschrijving: Een slim trucje om de kijkers die al bekend zijn met NoES, toch een reden te geven om de film te zien.

Want natuurlijk zal straks op het eind duidelijk zijn dat Freddy guilty as hell is.

Een onschuldige Freddy Krueger. What`s next? Tinkerbell die een bloeddorstige serie-moordenares blijkt te zijn?

avatar van rep_robert

Kiros schreef:

Opzich heb je wel gelijk, al val ik ook redelijk in de jonge generatie categorie. Maar als je een horrorliefhebber bent moet je toch alle klassiekers uit die periode wel een keer gezien hebben in mijn ogen.

Denk dat het voor de generatie 18- een ander verhaal is, die zijn opgegroeid met films als Saw en andere remakes toen ze 11/12/13 jaar oud waren.

Wij wel met films als A Nightmare on Elm street, Friday the 13th, Halloween etc.

Dus ik denk dat we nog een generatie jonger moeten kijken die het vooral voor de schrikmomentjes en ranzigheid doen.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Als hij in 3D zou zijn kon hij nog wel intressant worden. Maar zonder is het voor mij gewoon rommel.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

again remake, hopelijk waardevol en geen afkooksel...

movie acteurs

Ik zou maar niets goeds verwachten.

avatar van komerad

komerad

Lijkt me een soort remake mix van meerdere Noes films te zijn.

heb toch mijn bedenkingen :

Een nightmare on elm street zonder robert englund is als een kerstavond zonder kerstman.

Een andere Freddy zou ik kunnen aanvaarden als :

Hij niet bij leven getoond word (dus niet zonder make up).

En de make up GOED gedaan is zodat Freddy tenminste op Freddy lijkt. Er is immers maar 1 Freddy!!

avatar van jirachi03

jirachi03

En die heet Robert Englund .

Hij is en blijft 'dé Freddi Krueger''

avatar van jirachi03

jirachi03

movie acteurs schreef:

En deze trailer is wansmakelijk.

YouTube - A Nightmare on Elm Street in HD Trailer 2010

Alleen dat casten al.

Ik denk echt niet of hij er echt blij mee is.

In Scream (één van zijn films)was hij zo te zien ook niet te spreken over de vervolgen van Freddie.

Je zag dat aan de reactie van één van de slachtoffers(?) 'De rest sucks''

Maarja... hopelijk zit er ergens nog een goede bij. :I

dit is het verpesten van een classic niemand maar dan ook niemand kan tippen aan het acteer werk van englung in de originele serie kom op de stem alleen al is gewoon de ECHTE freddy ik dnek dat ik die film wel wil zien ivm het kunnen van tegenwoordig dus hij moet er misschien goed uit kunnen zien maar ik ben benieuwd we wachten nog ff af

avatar van Justice4All

Justice4All

Ik zar net de trailer te kijken. Ik moet zeggen het gezicht van Freddy ziet er belabbert uit en zijn stem is ook geen Freddy, waar we vroeger gewend van waren en nog steeds gewend zijn.

Van mij mag Englund weer terug komen als Freddy.